Tisdag 19 oktober 2021 - Kl. 11:22 v.42

16 oktober:
16.00 , 18.00:
Missionshuset Fåglum.

23 oktober:
16.30, 18.00:
Kingdom Chapel, Motala

24 oktober 17.00:
Vetlanda friförsamling

Nu går det återigen att ha samlingar utan begränsat antal. Önskas besök så kontakta mig. Även sångerskan Annica Wahlström kan många gånger också följa med och medverka med sång till gitarr.

Kostnad - endast reseersättning.


Betala med Swish!

Swish: 123 305 5357
Eller scanna koden nedan i din Swishapp.


När kommer Jesus?


> Läs mer!

Själaspis

Läs mer!


Profetiska tider

Ladda ned som PDF!


Han & hon - Livsviktig relation

Läs mer!


Yttersta tiden

Ladda ner som PDF!


Lättläst bok!

Läs mer!


Intressant bok!

Läs mer!


Uppenbarelseboken

Ladda ner som PDF!


Midnattstid

Ladda ner som PDF!


Dags att ta Gud på allvar

Ladda ned som PDF


Dags att vakna upp!

Dags att ta vakna upp


Aktuell bok

Läs mer!SENASTE NYTT

Profeten i Hädinge 

Profeten i Hädinge - Holger Nilsson


Publicerad mars 2003

Det har genom tiderna funnits människor som studerat bibelordet och därigenom fått en profetisk klarsynthet genom den helige andes insikt. I Småland var en man känd under uttrycket ”Profeten i Hädinge”. Denne man ägnade stor tid att studera bibelns profetior. Hans namn var Magnus Pettersson och föddes år 1849 i byn Hädinge, som ligger utanför Värnamo. Han var vanför ifrån sin födelse, och då han fick så slängde han fram sin kropp med hjälp av en stav. På hans intellekt var det dock inget fel och han ägnade mycket tid åt studier, bl.a. så forskade han i bibelns grundtext , både på hebreiska och grekiska.

Han verkade som predikant och predikade på många platser under sina resor. Naturligtvis så talade han också i sin hembygd, bl. a. i det närbelägna missionshuset i Kävsjö. Där satt han på en specialgjord trebent pall och predikade. Vid ett predikobesök i Kävsjö tidigare i år, fanns pallen fortfarande kvar som ett minne av profeten i Hädinge. Församlingen i Kävsjö har inte gjort några större renoveringar på sitt missionshus, utan bevarat den gamla stilen, så man kunde föreställa sig hur det var då denne originelle predikant satt där framme och gjorde sina bibelutläggningar. Han skrev också några böcker över det profetiska ordet, titlarna på dessa var ” Vad lider natten”, ” Hednafolkets tider” och ” Synerna på Patmos”, den senare som utkom 1899, har jag glädjen att äga. Det är en utläggning över Uppenbarelseboken som är på 223 sidor. Vi ska här återge några tänkvärda ord från bokens inledning: ” Vår bibel innehåller många profetior eller förutsägelser. Av dessa är många redan fullbordade, några fullbordades i närvarande tid, och många väntar ännu på sin uppfyllelse, så långt tiden runnit fram, har världshistorien alltid tryckt sanningens stämpel på profetiorna, och erkänt dem vara Guds ord. Så kommer det också att förbli tills allt Guds ord gått i fullbordan. Detta borde alla tvivlare besinna.

Den framlidne författaren Harry Sjöman hade personligen förmånen att lyssna till Magnus Petterssons Profetiska utläggningar, han berättar om detta i sin bok ” Glädjespridaren”, från 1963. Han skriver bl.a. så här: ”Jag tror att det var omkring 1910 hörde jag honom tala om Esau och hans efterkommande, och den bibeltolkningen gjorde ett så starkt intryck på mig att jag glömmer det aldrig. Magnus gav först en utförlig karakteristik av Esau denne orädde jägare vilken enligt bibelberättelsen sålde sin förstfödslorätt till sin broder Jakob för en grynvälling. Denna välling var sade Magnus kokt på ett slags röda gryn, liknande sagogryn, därav den röda färgen. Bland Esaus efterkommande nämnde Magnus i sin Utredning Gog och Magog. Den förstnämnda var (enligt Biblisk uppslagsbok utgiven 1939, av professorn i orientalisk litteratur, vid universitetet i Helsingfors. Aapeli Saarisalo, och teol. dr David Hedegård)

Hövding över Ros Mesek och Tubal i Magogs land. Ur Biblisk uppslagsbok kan följande citeras: ”Sedan Israel församlats från förskingringen bland folken, skall Gog i spetsen för en mängd folkskaror översvämma det heliga landet. Men Gud skall krossa Gog och hela hans här samt återskänka Israel fred. I Upp 20:8 omtalas Gog och Magog såsom representerande den del av mänskligheten, som under tusenårsriket icke böjer sig för Kristus utan som istället i slutet av de tusen åren samlar sig till strid för Guds folk.” Magnus hävdade att bibelprofetiorna Ros var Ryssland. Hans ögon var halvt slutna, han verkar ensam med sina tankar, när han försökte tränga genom dunklet och så sade han: Jag kan inte klart se vad som skall ske, men jag är övertygad om att Gogs och Magogs folk Esaus efterkommande – i ändens tid skall sälja sin tro för en röd välling. I den lilla krets av människor där jag växte upp, hade vi vid den tiden inte hört talas om de röda, men 1918 blev Ryssland rött. Man fick röda armen, Röda torget och röda stjärnans orden”.

Hur kunde Magnus Petersson skönja detta år1910? Att hålla fast vid de profetiska förutsägelserna även under tider då det ser ut, som om dess uppfyllelse inte kommer att bli en verklighet, det är tro, tro på Guds ord. I bibeln finns det profetior som omtalar att Judarna skall församlas tillbaka till sitt land, det skall ske före Jesu återkomst. Det skall också vara ett tecken på att man efter det skall kunna förvänta att Jesus kommer tillbaka. Det har under århundrade som ligger bakom, stundom verkat osannolikt att profetiorna om Judarnas återförsamlande skulle bli en verklighet. Även så sent som i början av detta århundrade, så kunde det vara svårt att tro att det skulle förverkligas. En som levde då och skrev om detta var den danska prästen C. Skovgaard-Petersen. Han skriver så här i boken ”Tecken och tider”. J.A. Lindblads förlag 1919: ”Det finns en bokstavlighet, som blir till en bokstavsträldom det vet vi alla , men det finns även en andlighet som saknar mod att tro, att Gud ska uppfylla sina löften. Den andligheten är jag lika rädd för, och därför väljer jag i detta fall att tro, att det är Guds mening att en gång rent geografiskt samla Israel i det heliga landet .Och jag finner även en antydan i detta Jesu ord:” Jerusalem skall bli förtrampat av hedningarna tills hedningarnas tider är fullbordade ”. Luk. 21:24, här finns ingen plats för förandligande. Jerusalem har rent bokstavligen blivit förtrampat av hedningarna. Men det skall inte alltid vara så, säger Jesus, det skall upphöra när hedningarnas tider är fullbordade ovillkorligen frågar man, hur skall de upphöra? Och det enda rätta svaret blir de skall upphöra när Israel fått tillbaka Jerusalem. Vi kan därför vänta att Judarna vänder tillbaka till sitt land innan Jesus kommer tillbaka. Skovgaard- Petersen kunde alltså tro att Gud skulle uppfylla sina löften, detta skrev han efter första världskrigets slut.

Trots att det vid den tiden för Skovgaards författande av nämnda bok, förhöll sig så att den judiska befolkningen i Palestina hade minskat efter kriget, så håller han ändå fast vid att Judarna skal bli församlade, han skriver ” Men i alla händelser måste det anses som biblisk sanning, att Israel är samlat i sitt land och står i en andlig vårbrytning, innan Herren kommer. Tecknen äro inte fullbordade. Judarna har inte ännu tagit Palestina i besittning Idag kan vi konstatera att detta tecken har gått i fullbordan. Staten Israel utropades 1948 och Judarna församlas från alla jordens hörn. Detta har man kunnat läsa i bibeln, och har förkunnats under gångna generationer, men först i vår generation har vi kunnat se detta förverkligas inför våra ögon. Att många i gången tid inte har velat tro detta, och att det en dag skulle bli verklighet, det kan man på ett sätt förstå, det har under århundraden tett sig overkligt att dessa profetior skulle gå i uppfyllelse. Likväl är det idag en verklighet, och det är ett starkt tecken på att Jesu andra tillkommelse är nära förestående!

Att man förr, när uppfyllelsen av profetiorna verkade fjärran ifrågasatte tillförlitligheten av Guds ord, kan vara en sak. Men att man i dag ser dess uppfyllelse, ändå inte vill inse detta, är dock värre att förstå. Det är inte utan att man tänker på vad som står i Apg. 28:26. ”Gå åstad och säg till detta folk: Med hörande öron skolen i höra och dock inte alls förstå, och med seende ögon skolen i se och dock inte alls förnimma. Ty detta folks hjärta har blivit förstockade, de hör illa och sina ögon ha de tillslutit, så att de inte se med sina ögon, eller hör med sina öron, eller förstå med sina hjärtan och omvända sig och bliva helade av mig.”

Skriv ut!


© www.flammor.com


Holger Nilsson

Publicerad: Se ovan... | Permalänk |

Fler artiklar

Liknande artiklar
Profeten Hesekiels profetia
Profeten Hesekiels profetia
Profeten Hesekiels profetia En mobilisering mot Israel beskrivs profetiskt i Bibeln. Nu finns tecken på att denna profetia snart kan gå i uppfyllelse. I profeten Hesekiels kapit...
Profeten Anton Johansson
Profeten Anton Johansson
Profeten Anton Johansson För 150 år sedan föddes Anton Johansson, den 24 maj 1858 var hans födelsedatum. Med anledning av att det gått 150 år sedan han föddes vill vi uppmärksamma den ...
Profeten i Hädinge 
Profeten i Hädinge 
Profeten i Hädinge - Holger Nilsson Publicerad mars 2003 Det har genom ...
Sök på Flammor
Flammor på Youtube
Predikantpool

Detta är en ny satsning som vi presenterar här. Den går helt enkelt ut på att förkunnare som vill stå till förfogande för kallelser till församlingar, gör det mot endast reseersättning.
Läs allt!


NY BOK!
En bok som vill utmana,beröra och inspirera Dig!
Läsa mer:
https://flammor.com/ny-bok-p1722.html

Senaste artiklarna
En mörk tid
En mörk tid

Detta är vad Jesus säger om hur det skall vara på jorden i den sista tiden....
Vad händer i Australien?
Vad händer i Australien?

Det är en oerhörd press på folket i Australien. Vi har fått ett nytt majl fr...
Tio Guds bud
Tio Guds bud

Dessa bud är givna av Gud som en grundval och grundlag. De är för mäns...
Jätteviktig bok!
Jätteviktig bok!

Boken kan vara en mycket viktig investering för att se sina barns tro....
Triumphant return
Triumphant return

Vi behöver mer sådana böcker på svenska. I världen predikas och skrivs om at...
Ny bok!
Ny bok!

En bok om Bibelns profetior. Så här presenteras boken: En unik, heltäc...
Kina kopplar greppet
Kina kopplar greppet

En tecken och förebild på det kommande antikristliga samhället. I tidningen L...
Populära artiklar 2021
Missionsarbetet i Tanzania

Missionsarbetet i Tanzania
Oktober -21. Nu har vi fått foton på ytterligare en kyrka som har taklagts, d...

Döden går fram

Döden går fram
Hur skall Corona försvinna? Bibeln ger svaret! Pandemin går fram över la...

Märkligt foto

Märkligt foto
Fotot är taget på Hjälmargården. Vid första anblicken kan det synas var ett v...

ID för alla på jorden

ID för alla på jorden
Bibeln har redan varnat för detta. Se på bilden här ovan, den är talade för...

Lever vi i den sista generationen?

Lever vi i den sista generationen?
Bibeln vill ge oss svaret på den frågan. På fotot här ovan ses en gren av e...

PROFETIOR
Vi behöver ha beredskap
Profetisk dröm
Dröm om 2020
Kristinebergsprofetian
Väckande drömmar
Profetisk varning
Profetiskt tilltal
I Coronavirusets spår
Ytterligare ett väckande budskap
Märklig profetia
Profetia i Pravda
Profetisk artikel!
Yonggi Chos varning
Profetiskt från 1860
Profetisk precision i tid och rum
2017 – profetiskt år
Vad kan komma att hända i Sverige?
Flyktingströmmarna är profetiskt förutsagda
Antikristligt kontrollsystem
Ekonomisk krasch på gång?
Varnad genom en dröm
Planerar Putin krig?
Ryssland och Baltikum
Lewi Pethrus om varför domen kommer - Holger Nilsson
Sverige - profetiskt varnat - Holger Nilsson
Bibelns profetior framlyfta i FN - Holger Nilsson
Drömmar som gått i uppfyllelse - Holger Nilsson
En dröm om Jesu återkomst - Holger Nilsson
Uppvaknande inför yttersta tiden - Holger Nilsson
Profeten Hesekiels profetia - Holger Nilsson
Jesus talade i drömmen - Holger Nilsson
Forskare varnar för att "domedagen" närmar sig - Holger Nilsson
Nytt tempel förbereds - Holger Nilsson
Iran - ett hot mot freden - Holger Nilsson
Iran väntar på 12:e imamen - Holger Nilsson
Vi går mot profetiornas uppfyllelse - Holger Nilsson
Märkliga förutsägelser - Holger Nilsson
Gud talar genom drömmar - Holger Nilsson
Newtons profetia om slutet - Holger Nilsson
Profetisk dröm om branden på Karmelberget - Holger Nilsson
Dröm om Jesu tillkommelse - Holger Nilsson
Är vi redo? - Holger Nilsson
1200-tals profetia om Jerusalem - Holger Nilsson
Herrens tilltal till sitt folk i Sverige
Dags för rannsakan! - Holger Nilsson
Sömnaktighetens tid - Holger Nilsson
Profeten Anton Johansson - Holger Nilsson
Uppryckandet - Holger Nilsson
En varnande dröm - Holger Nilsson
En syn angående Jerusalems betydelse - Holger Nilsson


Tidsmaskin

ANNONS:

Flammor, Maskingatan 13, 574 33 Vetlanda
Telefon: 0383-161 64 | E-post: info@flammor.com | Hemsida: www.flammor.com
Ansvarig utgivare: Holger Nilsson

Vilka läser Flammor.com?

Kristen Topplista från JesusSajten.se Blogghubb

© www.flammor.com 2002 - 2021