Fredag 6 december 2019 - Kl. 04:58 v.49

7 december 16.00 och 18.00: Equmeniakyrkan, Nybro

Profetiska tider

Ladda ned som PDF!

Han & hon - Livsviktig relation

Läs mer!


Yttersta tiden

Ladda ner som PDF!


Lättläst bok!

Läs mer!


Intressant bok!

Läs mer!


Uppenbarelseboken

Ladda ner som PDF!


Midnattstid

Ladda ner som PDF!


Dags att ta Gud på allvar

Ladda ned som PDF


Dags att vakna upp!

Dags att ta vakna upp


Aktuell bok

Läs mer!PDF: Det är nära nu!

Ladda ned PDF-bok!


SENASTE NYTT

Profeten i Hädinge 

Profeten i Hädinge - Holger Nilsson


Publicerad mars 2003

Det har genom tiderna funnits människor som studerat bibelordet och därigenom fått en profetisk klarsynthet genom den helige andes insikt. I Småland var en man känd under uttrycket ”Profeten i Hädinge”. Denne man ägnade stor tid att studera bibelns profetior. Hans namn var Magnus Pettersson och föddes år 1849 i byn Hädinge, som ligger utanför Värnamo. Han var vanför ifrån sin födelse, och då han fick så slängde han fram sin kropp med hjälp av en stav. På hans intellekt var det dock inget fel och han ägnade mycket tid åt studier, bl.a. så forskade han i bibelns grundtext , både på hebreiska och grekiska.

Han verkade som predikant och predikade på många platser under sina resor. Naturligtvis så talade han också i sin hembygd, bl. a. i det närbelägna missionshuset i Kävsjö. Där satt han på en specialgjord trebent pall och predikade. Vid ett predikobesök i Kävsjö tidigare i år, fanns pallen fortfarande kvar som ett minne av profeten i Hädinge. Församlingen i Kävsjö har inte gjort några större renoveringar på sitt missionshus, utan bevarat den gamla stilen, så man kunde föreställa sig hur det var då denne originelle predikant satt där framme och gjorde sina bibelutläggningar. Han skrev också några böcker över det profetiska ordet, titlarna på dessa var ” Vad lider natten”, ” Hednafolkets tider” och ” Synerna på Patmos”, den senare som utkom 1899, har jag glädjen att äga. Det är en utläggning över Uppenbarelseboken som är på 223 sidor. Vi ska här återge några tänkvärda ord från bokens inledning: ” Vår bibel innehåller många profetior eller förutsägelser. Av dessa är många redan fullbordade, några fullbordades i närvarande tid, och många väntar ännu på sin uppfyllelse, så långt tiden runnit fram, har världshistorien alltid tryckt sanningens stämpel på profetiorna, och erkänt dem vara Guds ord. Så kommer det också att förbli tills allt Guds ord gått i fullbordan. Detta borde alla tvivlare besinna.

Den framlidne författaren Harry Sjöman hade personligen förmånen att lyssna till Magnus Petterssons Profetiska utläggningar, han berättar om detta i sin bok ” Glädjespridaren”, från 1963. Han skriver bl.a. så här: ”Jag tror att det var omkring 1910 hörde jag honom tala om Esau och hans efterkommande, och den bibeltolkningen gjorde ett så starkt intryck på mig att jag glömmer det aldrig. Magnus gav först en utförlig karakteristik av Esau denne orädde jägare vilken enligt bibelberättelsen sålde sin förstfödslorätt till sin broder Jakob för en grynvälling. Denna välling var sade Magnus kokt på ett slags röda gryn, liknande sagogryn, därav den röda färgen. Bland Esaus efterkommande nämnde Magnus i sin Utredning Gog och Magog. Den förstnämnda var (enligt Biblisk uppslagsbok utgiven 1939, av professorn i orientalisk litteratur, vid universitetet i Helsingfors. Aapeli Saarisalo, och teol. dr David Hedegård)

Hövding över Ros Mesek och Tubal i Magogs land. Ur Biblisk uppslagsbok kan följande citeras: ”Sedan Israel församlats från förskingringen bland folken, skall Gog i spetsen för en mängd folkskaror översvämma det heliga landet. Men Gud skall krossa Gog och hela hans här samt återskänka Israel fred. I Upp 20:8 omtalas Gog och Magog såsom representerande den del av mänskligheten, som under tusenårsriket icke böjer sig för Kristus utan som istället i slutet av de tusen åren samlar sig till strid för Guds folk.” Magnus hävdade att bibelprofetiorna Ros var Ryssland. Hans ögon var halvt slutna, han verkar ensam med sina tankar, när han försökte tränga genom dunklet och så sade han: Jag kan inte klart se vad som skall ske, men jag är övertygad om att Gogs och Magogs folk Esaus efterkommande – i ändens tid skall sälja sin tro för en röd välling. I den lilla krets av människor där jag växte upp, hade vi vid den tiden inte hört talas om de röda, men 1918 blev Ryssland rött. Man fick röda armen, Röda torget och röda stjärnans orden”.

Hur kunde Magnus Petersson skönja detta år1910? Att hålla fast vid de profetiska förutsägelserna även under tider då det ser ut, som om dess uppfyllelse inte kommer att bli en verklighet, det är tro, tro på Guds ord. I bibeln finns det profetior som omtalar att Judarna skall församlas tillbaka till sitt land, det skall ske före Jesu återkomst. Det skall också vara ett tecken på att man efter det skall kunna förvänta att Jesus kommer tillbaka. Det har under århundrade som ligger bakom, stundom verkat osannolikt att profetiorna om Judarnas återförsamlande skulle bli en verklighet. Även så sent som i början av detta århundrade, så kunde det vara svårt att tro att det skulle förverkligas. En som levde då och skrev om detta var den danska prästen C. Skovgaard-Petersen. Han skriver så här i boken ”Tecken och tider”. J.A. Lindblads förlag 1919: ”Det finns en bokstavlighet, som blir till en bokstavsträldom det vet vi alla , men det finns även en andlighet som saknar mod att tro, att Gud ska uppfylla sina löften. Den andligheten är jag lika rädd för, och därför väljer jag i detta fall att tro, att det är Guds mening att en gång rent geografiskt samla Israel i det heliga landet .Och jag finner även en antydan i detta Jesu ord:” Jerusalem skall bli förtrampat av hedningarna tills hedningarnas tider är fullbordade ”. Luk. 21:24, här finns ingen plats för förandligande. Jerusalem har rent bokstavligen blivit förtrampat av hedningarna. Men det skall inte alltid vara så, säger Jesus, det skall upphöra när hedningarnas tider är fullbordade ovillkorligen frågar man, hur skall de upphöra? Och det enda rätta svaret blir de skall upphöra när Israel fått tillbaka Jerusalem. Vi kan därför vänta att Judarna vänder tillbaka till sitt land innan Jesus kommer tillbaka. Skovgaard- Petersen kunde alltså tro att Gud skulle uppfylla sina löften, detta skrev han efter första världskrigets slut.

Trots att det vid den tiden för Skovgaards författande av nämnda bok, förhöll sig så att den judiska befolkningen i Palestina hade minskat efter kriget, så håller han ändå fast vid att Judarna skal bli församlade, han skriver ” Men i alla händelser måste det anses som biblisk sanning, att Israel är samlat i sitt land och står i en andlig vårbrytning, innan Herren kommer. Tecknen äro inte fullbordade. Judarna har inte ännu tagit Palestina i besittning Idag kan vi konstatera att detta tecken har gått i fullbordan. Staten Israel utropades 1948 och Judarna församlas från alla jordens hörn. Detta har man kunnat läsa i bibeln, och har förkunnats under gångna generationer, men först i vår generation har vi kunnat se detta förverkligas inför våra ögon. Att många i gången tid inte har velat tro detta, och att det en dag skulle bli verklighet, det kan man på ett sätt förstå, det har under århundraden tett sig overkligt att dessa profetior skulle gå i uppfyllelse. Likväl är det idag en verklighet, och det är ett starkt tecken på att Jesu andra tillkommelse är nära förestående!

Att man förr, när uppfyllelsen av profetiorna verkade fjärran ifrågasatte tillförlitligheten av Guds ord, kan vara en sak. Men att man i dag ser dess uppfyllelse, ändå inte vill inse detta, är dock värre att förstå. Det är inte utan att man tänker på vad som står i Apg. 28:26. ”Gå åstad och säg till detta folk: Med hörande öron skolen i höra och dock inte alls förstå, och med seende ögon skolen i se och dock inte alls förnimma. Ty detta folks hjärta har blivit förstockade, de hör illa och sina ögon ha de tillslutit, så att de inte se med sina ögon, eller hör med sina öron, eller förstå med sina hjärtan och omvända sig och bliva helade av mig.”

Skriv ut!


© www.flammor.com


Holger Nilsson

Publicerad: Se ovan... | Permalänk |

Fler artiklar

Liknande artiklar
Profeten i Hädinge 
Profeten i Hädinge 
Profeten i Hädinge - Holger Nilsson Publicerad mars 2003 Det har genom ...
Profeten Hesekiels profetia
Profeten Hesekiels profetia
Profeten Hesekiels profetia En mobilisering mot Israel beskrivs profetiskt i Bibeln. Nu finns tecken på att denna profetia snart kan gå i uppfyllelse. I profeten Hesekiels kapit...
Profeten Anton Johansson
Profeten Anton Johansson
Profeten Anton Johansson För 150 år sedan föddes Anton Johansson, den 24 maj 1858 var hans födelsedatum. Med anledning av att det gått 150 år sedan han föddes vill vi uppmärksamma den ...
Sök på Flammor
Flammor på Youtube
Predikantpool

Detta är en ny satsning som vi presenterar här. Den går helt enkelt ut på att förkunnare som vill stå till förfogande för kallelser till församlingar, gör det mot endast reseersättning.
Läs allt!


NU - kraftigt nedsänkt pris!

Senaste artiklarna
Julklappstips!
Julklappstips!

Köp alla tre böckerna för endast 100:-! Nu kan Du köpa alla dessa tre böcke...
 Bokrecension i Världen Idag
Bokrecension i Världen Idag

Snart kommer Jesus tillbaka Holger Nilsson står för en syn som var den allmän...
Palestinska barn hjärntvättas
Palestinska barn hjärntvättas

De får lära sig att hata och döda judar, som en del av skolutbildningen!...
Debattartikel i Dagen
Debattartikel i Dagen

En vanlig medlem säger vad kyrkoledare borde förstå. Equmeniakyrkans ledare...
Debattartikel i Dagen
Debattartikel i Dagen

Det är en överhängande fara att gudstjänsterna genomförs som en vana. Hu...
Insändare i Världen Idag
Insändare i Världen Idag

Kommer Jesus snart? Det är allvarligt om man inte kan svara ”ja” på denna f...
Andlig klarsynthet behövs
Andlig klarsynthet behövs

Perspektiv utifrån andra hjälper oss att se det. Sverige har återigen h...
Populära artiklar 2019
Stockholm = Sodom

Stockholm = Sodom
Det är den bild man kan få den dag då Pridetåget går genom Stockholm. Jag ef...

 Ryska agenter kartlägger Sverige

Ryska agenter kartlägger Sverige
Medan vi njuter av freden pågår en kartläggning av mål i Sverige som ett led i...

Vem ser Du?

Vem ser Du?
Titta koncentrerat på dessa i bortåt en minut. Blunda sedan och vems bild...

Antikristligt kontrollsystem

Antikristligt kontrollsystem
Det som nu är en verklighet i Kina kan nog de flesta inte ta in – det handl...

Tidens tecken

Tidens tecken
 ”På samma sätt vet ni, när ni ser allt detta, att han är nära och stå...

PROFETIOR
Profetia i Pravda
Profetisk artikel!
Yonggi Chos varning
Profetiskt från 1860
Profetisk precision i tid och rum
2017 – profetiskt år
Vad kan komma att hända i Sverige?
Flyktingströmmarna är profetiskt förutsagda
Antikristligt kontrollsystem
Ekonomisk krasch på gång?
Varnad genom en dröm
Planerar Putin krig?
Ryssland och Baltikum
Lewi Pethrus om varför domen kommer - Holger Nilsson
Sverige - profetiskt varnat - Holger Nilsson
Bibelns profetior framlyfta i FN - Holger Nilsson
Drömmar som gått i uppfyllelse - Holger Nilsson
En dröm om Jesu återkomst - Holger Nilsson
Uppvaknande inför yttersta tiden - Holger Nilsson
Profeten Hesekiels profetia - Holger Nilsson
Jesus talade i drömmen - Holger Nilsson
Forskare varnar för att "domedagen" närmar sig - Holger Nilsson
Nytt tempel förbereds - Holger Nilsson
Iran - ett hot mot freden - Holger Nilsson
Iran väntar på 12:e imamen - Holger Nilsson
Vi går mot profetiornas uppfyllelse - Holger Nilsson
Märkliga förutsägelser - Holger Nilsson
Gud talar genom drömmar - Holger Nilsson
Newtons profetia om slutet - Holger Nilsson
Messias kommer snart! - Holger Nilsson
Profetisk dröm om branden på Karmelberget - Holger Nilsson
Dröm om Jesu tillkommelse - Holger Nilsson
Är vi redo? - Holger Nilsson
1200-tals profetia om Jerusalem - Holger Nilsson
Herrens tilltal till sitt folk i Sverige
Dags för rannsakan! - Holger Nilsson
Sömnaktighetens tid - Holger Nilsson
Profeten Anton Johansson - Holger Nilsson
Uppryckandet - Holger Nilsson
En varnande dröm - Holger Nilsson
En syn angående Jerusalems betydelse - Holger Nilsson
Profetisk dröm om Jesu andra tillkommelse - Holger Nilsson
Profetisk dröm om uppryckandet av de troende - Holger Nilsson
Emanuel Minos profetiska varning före anda världskriget - Holger Nilsson
Malachias profetia - Holger Nilsson
Malachias profetia om olika påvar - Holger Nilsson
Malachias profetia och de sista påvarna - Holger Nilsson
Malachias profetias allvarliga avslutning - Holger Nilsson
En allvarlig syn om kommande tider - Holger Nilsson     
Allvarlig profetia om vår tid - Holger Nilsson   


Tidsmaskin


Flammor, Maskingatan 13, 574 33 Vetlanda
Telefon: 0383-161 64 | E-post: info@flammor.com | Hemsida: www.flammor.com
Ansvarig utgivare: Holger Nilsson

Vilka läser Flammor.com?
MediaCreeper

Kristen Topplista från JesusSajten.se Religionsfeed Bloggfeed

© www.flammor.com 2002 - 2019