Tisdag 25 juni 2024 - Kl. 02:00 v.26

23 juni 17.00:
Vetlanda Friförsamling
29 juni 10:30:
Arken Värnamo
Israels vänners konferens


Betala med Swish!

Swish: 123 305 5357

Eller scanna koden nedan i din Swishapp.


Viktig bok


 > Läs mer
_________________

Aktuell bok

Läs mer

__________________

Väckande bok

> Läs mer!


När kommer Jesus?

> Ladda ner!


Själaspis

 > Läs mer!


Profetiska tider

Ladda ned som PDF!


Han & hon - Livsviktig relation

Läs mer!


Yttersta tiden

Ladda ner som PDF!


Lättläst bok!

Läs mer!


Intressant bok!

Läs mer!


Uppenbarelseboken

Ladda ner som PDF!


Midnattstid

Ladda ner som PDF!


Dags att ta Gud på allvar

Ladda ned som PDF


Dags att vakna upp!

Dags att ta vakna upp


Aktuell bok

Ladda ner som PDF!SENASTE NYTT

Krig eller väckelse?

Vad väljer vi? (Skärmdumpning Världen idag).

Nu är det allvar – som det är nu lutar det åt krig.

Så här skriver Anders Gerdmar på ledarplats i Världen idag: ”Gud reste upp väckelser i ett Sverige med superi och fattigdom och gav oss välstånd under lång tid, innan socialismens ande lyckades förvandla landet till världens mest gudlösa. Och kyrkorna lät sig påverkas.

När Herren sände David Wilkerson till Filadelfia i Stockholm 2004 var det med ett skarpt budskap: ”Herren har något emot de evangeliska kyrkorna i Sverige. Det kan sammanfattas i ett enda ord: apati [det vill säga likgiltighet]. Detta är er andliga väckarklocka. Ni har kommit till den punkt när ni har förlorat kraften, den helige Ande, på grund av apati … Det finns ingen som böjer knä och i bönens kraft bryter ner dessa fästen.”

David Yonggi Cho, dåvarande pastor i världens största församling, hade dessförinnan gråtande profeterat varningsord till samma kristenhet vid sitt besök i Filadelfia: ”Efter att ha varit här i några dagar upplever jag något främmande i atmosfären. Med profetisk ande vill jag säga att Sverige står inför krig eller väckelse. Om ni inte ber mer om en ny väckelse, så kommer fruktansvärda krigstider över landet. Jag har gråtit och bett över ert land och utifrån denna nöd och kamp ser jag i min ande detta som måste komma över er nation” (min kursivering).

Sedan dess har något förändrats i den viktiga Filadelfiaförsamlingen. Det som hände under 2022 visar det. Församlingen blev då en plattform där man legitimerade hbtq-budskapet på offentliga och mediala plattformar. Gudsfruktan var borta, liksom den bibeltro som en gång var helt grundläggande för den mäktiga församlingsrörelsen som utgick från Filadelfia.

År 2022 nåddes‚ genom detta avfall och andras lika allvarliga steg, en bottenpunk i svensk kristenhet. Man kan nu i frikyrkan kalla undervisning som klart strider mot Guds ord för bibeltro, man kan bejaka hbtq och samtidigt kalla sig bibeltrogen. Det blir ett tal med kluven tunga; språket ändras för att skapa en ”bibeltrogen” hbtq-legitimering.

Den kanske enda ”väckelse” vi såg 2022 var hbtq-väckelsen, en rörelse i de gamla samfunden som saknar varje bibelstöd, men som till och med dess profeter kallar bibeltrogen.

Nu angrips själva grunden för tron, Guds eget ord. Samtidigt börjar svärdet, som är Guds levande och skarpa ord, nu skära rakt igenom samfunden, men djupast sett mellan själ och ande. Det är gott att Herrens svärd delar; inget samfund är heligt eller skapat av Gud, utan de är mänskliga konstruktioner.

Men det andliga bottenläget kan också beröra vårt land. Pastor Chos ord om ”krig eller väckelse” har ringt inom mig i flera månader. Men kanske apatins sömn gör att vi inte hör den högsta militärens varningssignal: ”Ett väpnat angrepp mot Sverige kan inte uteslutas.”

Det finns dock ännu en väg framåt: den väckelse som Wilkerson och Cho manar oss till. Det handlar inte om en snabb, ytlig quick fix, utan en ”lång omvändelse”, en tårarnas väg. En förnyad biblisk bild av Jesus, den Helige. Han är inte slapp och slafsig med synder, han tillåter inte predikanter att göra vad de vill med hans heliga ord. Vi kommer att få göra räkenskap: Jesus sade: ”Förförelserna måste komma, men ve den genom vilken de kommer!” (Luk 17:1).

Krig eller väckelse? Herren har sänt sina profeter, men vi har egentligen inte lyssnat utan låtit bibeltro bli otro och världens väsende råda. Är krig den väckarklocka vi behöver?

Vi har varit här förut, i 1950-talets bönerörelse som troligen stoppade ett ryskt angrepp. Nu kallas vi in i bönekammaren för att höra Herrens röst om 2023. Må Herren väcka oss att verkligen höra och att göra vad han manar oss att göra.”

Anders Gerdmar rektor för Skandinavisk teologisk högskola

Vi har inte lyssnat till de profetiska varningarna som framförts av Yonggi Cho och David Wilkerson. Tänk att Gud måste sända profetröster till vårt land – varför finns det inga i Sverige? Man kan inte vara profet om man tar hänsyn till folket och vad det vill höra.

Vi har fått profetiska varningar – vi har inte lyssnat på dessa för att väcka oss från ljumhet, förvärldsligande och andlig sömnaktighet – men Gud kan väcka genom annat – krig.


Holger Nilsson

Publicerad: 2023-01-26 | Permalänk |

Fler artiklar

Liknande artiklar
Brinnande eller slocknad?
Brinnande eller slocknad?
Svaret kan också spegla sig i hur vi ser på Jesu tillkommelse. Fler och fler brinnande kristna och förkunnare inser nu att vi lever i den yttersta tiden. Det är som om Andens vittnesbörd lägger in detta i troende som är vakna. Paulus skrive...
Himmel eller helvete
Himmel eller helvete
Himmel eller helvete - Holger Nilsson Publicerad april 2004 Vi kan i...
Vaccinera eller inte vaccinera?
Vaccinera eller inte vaccinera?
Och frågetecknen är många. Frågorna är många och även läka vetenskapen är delade i sin uppfattning. Detta gäller till exempel vaccinering av barn. I en artikel i Läkartidningen skriver 24 läkare om detta. Världen Idag refererar till artikel...
Allah eller Gud?
Allah eller Gud?
Allah eller Gud? - Holger Nilsson Publicerad december 2005 Sammanblanda inte kristendomens och islams gudsbegrepp Ibland kan man få höra att Allah är samma Gud som den de kristna tro...
Krig eller väckelse?
Krig eller väckelse?
Nu är det allvar – som det är nu lutar det åt krig. Så här skriver Anders Gerdmar på ledarplats i Världen idag: ”Gud reste upp väckelser i ett Sverige med superi och fattigdom och gav oss välstånd under lång tid, innan socialismens ande lyck...
Sök på Flammor
Flammor på Youtube

Ny bok!
Nu har tiden kommit för avslöjandet av hur stora delar av svensk frikyrklighet har förändrat undervisningen om den yttersta tiden och Jesu återkomst.

Läs mer: Boknyhet! | Flammor - profetisk tidskrift


Senaste artiklarna
Oro för storkrig
Oro för storkrig

För ett par dagar sedan skrev vi om risken för att ytterligare storkrig kan...
Viktig uppgift
Viktig uppgift

Open Doors har en kampanj som möjliggör att vi kan sända en hälsning till de so...
Platt jord
Platt jord

Skall man behåll någon trovärdighet skall man överge denna! Att det går f...
Mera krig?
Mera krig?

Det pågår ett lågintensivt krig startat av Hizbollah. Riskan är att detta bl...
Andlig träning
Andlig träning

Vi behöver bli andligt starka, dramatiska förändringar med krig kan stunda....
Andliga muskler
Andliga muskler

Det som görs nu har vi nytt av då – det vi inte gör nu är försent att göra då!...
Hjälp!
Hjälp!

De behöver nu hjälp med att få sina uppbyggda kyrkor taklagda. En av våra s...
Populära artiklar 2024
Jesu tillkommelse eller världskrig?

Jesu tillkommelse eller världskrig?
Kan det finnas någon vägledning i denna fråga? Naturligtvis kan vi inte med b...

Det stora avfallet – Apostasia

Det stora avfallet – Apostasia
Författare till boken är Elonora Lahti. Så här skriver Elonora: ”Vi har haft...

Vakna Europa

Vakna Europa
I sitt tal riktade sig Niinistö särskilt till Europa och uppmanade kontinenten...

Vedermödan

Vedermödan
Då kommer halva jordens befolkning att dö. De krigsmoln som syns nu kan...

Harpazo

Harpazo
Elonora Lathi skriver om detta i sin bok När allting blir annorlunda. Efter...Tidsmaskin

ANNONS:

Flammor, Maskingatan 13, 574 33 Vetlanda
Telefon: 0383-161 64 | E-post: info@flammor.com | Hemsida: www.flammor.com
Ansvarig utgivare: Holger Nilsson

Vilka läser Flammor.com?

Kristen Topplista från JesusSajten.se Blogghubb

© www.flammor.com 2002 - 2024