Malachias profetias allvarliga avslutning
Malachias profetias allvarliga avslutning - Holger Nilsson
Publicerad juli 2005
”Under den sista förföljelsen av den heliga romerska kyrkan skall Petrus II, romaren regera. Han skall föra sin hjord i bete under många svårigheter, varpå efter deras upphörande, de sju kullarnas stad skall förstöras och den fruktansvärde domaren skall döma sitt folk.”
Så lyder den sista beskrivningen av påvar som finns i Malachias profetia. Denna beskrivning får bibelläsarens tankar att gå till Uppenbarelsebokens 18:e kapitel, som innehåller ett budskap som starkt liknar Malachias profetia. Vi skall se vidare på det.
Upp. 18:e kapitel beskriver det som kallas Babylons fall. Uttrycket Babylon skall här ses som en beteckning på Rom. Det är ett synsätt som har varit vanligt genom kyrkohistorien. Så har exempelvis kyrkofäder som Tertullianus, Hieronymus, Augustinus, Eusebius sett det, för att nämna några. Även flera katolska teologer ser det på samma sätt, exempelvis Thomas av Aquino, Bellarmine, Solmeron och Ribera.
Vi har för övrigt ett vittnesbörd från Bibeln, att det förhåller sig så: ”Församlingen i Babylon, utvald liksom ni, hälsar till er.” 1 Petr. 5:13. Detta anses vara skrivet i Rom, alltså har vi här ytterligare en bekräftelse på att Babylon står för Rom. Såväl ”den stora skökan” som ”det stora Babylon” är uttryck för samma sak sedda ur två perspektiv, det religiösa systemet och centrat för detta. Vi kan se det i Upp.17:18: ”Och kvinnan som du såg är den stora staden, som regerar över kungarna på jorden.” Katolska kyrkan har haft stor makt och har än idag ett stort inflytande. Världen regenter kommer gärna för audiens hos påven.
Skökan i Uppenbarelseboken
Skökan i Upp. 17 och Babylon i Upp. 18 är identifierade. Upp. 17 beskriver denna avfällighet och dess allians med den antikristliga stormakten, vilddjuret. Detta är bara en tillfällig samverkan som resulterar i: ”Och de tio hornen som du såg och vilddjuret, de kommer att hata skökan och göra henne utblottad och naken.” Upp.17:16. På så sätt kommer domen över skökan, staden: ”Ve, ve, du stora stad, Babylon, du mäktiga stad! På en enda timme kom domen över dig." Upp. 18:10
På så sätt beskrivs alltså detta i Bibeln. När vi läser Malachias profetia ser vi en liknande beskrivning. Det står om: ”den sista förföljelsen av den heliga romerska kyrkan” och vidare ”under många svårigheter.” Därefter kan man ta del av att: ”de sju kullarnas stad (Rom) ska förstöras” samt att Gud står bakom denna dom, beskrivet så här: ”den fruktansvärde domaren ska döma sitt folk.” Vi kan påminna om att Vatikanen och den katolska kyrkan själv har denna Malachias profetia i sina arkiv!
När detta är sagt om den katolska kyrkan som religiöst system, så bör tilläggas att man skall göra skillnad på systemet och den enskilde. Det har funnits många gudfruktiga män och kvinnor i denna kyrka och finns än idag, Gud ser till hjärtat. Men som system har det tagit in sådant som inte tillhör en ren gudsdyrkan. Martin Luther såg detta och en reformation var nödvändig. Det är en ”brudekristendom” och inte en ”skökokristendom” som Gud vill ha. Därför finns det uttalat allvarliga domsord i Uppenbarelseboken. Ja, Guds budskap till det folk han känner som de sina och som kallas för ”mitt folk”, de får följande uppmaning: ”Och jag hörde en annan röst från himmelen säga: ”Gå ut från henne, mitt folk, så att ni inte tar del i hennes synder och drabbas av hennes plågor.” Upp. 18:4. Avfällighet ifrån Gud, den liberala teologin och förnekelse, var den än finns, är naturligtvis också ”skökokristendom”, det bör även sägas i detta sammanhang.
Vi har nu i flera artiklar granskat Malachias profetia och särskilt belyst den sista, den 112:e. Den nuvarande påven som valdes i år är beskriven som den 111:e. Han är 78 år gammal, det innebär att inom en inte allt för avlägsen framtid kommer den 112:e påven att tillsättas. Detta kommer att ske i denna generation som nu lever. Skulle beskrivningen av den 112:e påven stämma betyder det att vi kommer att få vara med om mycket omvälvande händelser. Det som är beskrivet i Upp. 17:e och 18:e kapitel är en beskrivning av det som kallas för ”den stora vedermödan.” Det skulle alltså innebära att det inte dröjer länge förrän den bryter ut.
Nu skall också tilläggas att Malachias profetia är en utombiblisk profetia och kan inte alls ställas på samma plan som Bibelns profetior. Den skall prövas och det kommer att visas sig om den är tillförlitlig. Vi har i alla fall här fått en ordentlig tankeställare om tidens allvar. Egentligen skulle Bibelns profetior och tidstecken, som vi nu ser går i uppfyllelse, vara fullt tillräckligt för att vi skulle inse att vi lever i den yttersta tiden Den som inte ser och tror dessa är utan ursäkt.
© www.flammor.com
Malachias profetia om olika påvar - Holger Nilsson Publicerad juli 2005 Hur är det med förutsägelserna som Malachias gjort om kommande påvar, stämmer de överens med de påvar som inträdde... Allvarliga rubriker
I samma skärmdumpning talas det om oro för kärnvapen. Denna skärmdumpning från Aftonbladet den 20 april är bara en i raden av tankeställare över hur allvaret i vår tid är. Ryssland är i stånd till att göra vad som helst. Det har visat sig att d... En djupare och allvarligare förkunnelse Del 1.
Må vi be och verka för att vi får se detta – det skulle innebära en djupgående förändring. ”Varför får vi aldrig höra några allvarliga budskap nu för tiden?” Denna fråga fick jag av en äldre kristen. Frågan är verkligen berättigad. Inte bara d... Malachias profetias allvarliga avslutning
Malachias profetias allvarliga avslutning - Holger Nilsson Publicerad juli 2005 ”Under den sista förföljelsen av den heliga romerska kyrkan skall Petrus II, romaren regera. Han skall för... Veckans allvarliga budskap
Ryssland pressade situation höjer risken för kärnvapen. Det går att läsa artikeln på denna: Ryssland varnar: Färre steg till kärnvapen | Nyheter | ExpressenNu går också budskapet ut från Kreml att kärnvapen är uteslutet att använda. Det är väl j...