Evolutionslärans orimlighet
Det är dags att inse det orimliga i denna lära. (Skärmdumpning Världen idag).
Viktigt att kunna bemöta evolutionsläran.
Vi återger här en artikel från Världen idag. Läs denna viktiga text: ”Evolutionsläran bygger helt och hållet på föresatsen om godartade mutationer. Men mutationer förstör – de skapar ingen ny, uppbyggande variation. Det är välkänt inom alla biologirelaterande områden (inte minst medicinen) att mutationer till varje pris ska undvikas, skriver biologen Maria Andersson.
Vi lever i en tid där vetenskapen har blivit den moderna människans religion. Alla frågor och gåtor går att knäcka genom att åberopa vetenskapens bedrifter. Varför, frågar man sig, lämnar många unga kristen tro?
Beror det på att evangeliet tappat sitt värde? Nej.
Är evangelisationen bristande? Nej.
Har vi för få väckelsemöten? Nej.
Tidsbrist? Intressebrist? Utmattning? Nej, nej och åter nej.
Präster, pastorer, frilanspredikanter, medelsvensson, vem du än är – snälla läs och lyssna: Stötestenen ligger mitt framför näsan på er.
Kristendomen födde den moderna vetenskapen. Övertygelsen att Gud, som är rationell och som skapat människan till sin avbild, inspirerade tidiga vetenskapsmän och -kvinnor till att utforska och beskriva universum. Men med tiden blev tyvärr vetenskapen kristendomens undergång.
Varför lämnar många unga kristen tro? Därför att vetenskapen har motbevisat Bibeln, påstås det. I dag vill man vara rationell och självständig; vi uppmanas i tidig ålder att tänka kritiskt och inte låta oss påverkas och styras av ogrundade uppgifter (läs: uppgifter som ej godkänts av det sekulära samhället).
Evolutionsläran, en hörnsten inom vetenskapen, har däremot tilldelats en brasklapp och närmast helig status. Tänka kritiskt uppmanas – men med vissa förbehåll.
Enligt evolutionsläran är människan ett resultat av en enormt lång, planlös och grym utvecklingsprocess, medan Bibeln hävdar självaste motsatsen. Om det någonsin funnits två läror som är varandras motpoler, vore det dessa.
Du behöver inte studera biologi på universitet för att genomskåda bristerna i evolutionsläran, men i egenskap av biolog ska jag förklara det enkelt för dig.
Själva ursprunget, källan, kraften, i evolutionsläran är mutationer. Mutationer genererar ny information, sägs det. Den så kallade ”naturliga selektionen” väljer sedan ut, ”selekterar”, de mutationer som på något plan är fördelaktig för individen, medan de ofördelaktiga mutationerna sållas bort.
När så den magiska ingrediensen ”tid” läggs till i ekvationen upplöses till synes alla gränser och det omöjliga blir möjligt – plötsligt utvecklas en primitiv, bakterieliknande ”urcell” till en kokospalm. Och människa.
Så var brister logiken? Mutationer. Mutationer förstör – de skapar ingen ny, uppbyggande variation. Det är välkänt inom alla biologirelaterande områden (förutom evolutionsbiologin, tyvärr) – inte minst medicinen – att mutationer till varje pris ska undvikas.
Visste du att en anledning till åldrande är ansamling av mutationer? Eller att de flesta genetiska sjukdomar beror på mutationer? Cancer, en sjukdom som manifesteras på åtskilda sätt, har ofta sin grund i mutationsansamling.
Mutationer skapar variation på samma sätt som rost på en bil. Rosten resulterar förvisso i en förändring, men bilen betraktas knappast som förbättrad. Naturlig selektion har en viss förmåga att välja bort de värsta mutationer, men är hopplöst försvarslöst mot den stora majoriteten av mutationer som över tid förstör allt levande.
Avslutningsvis, om målet är att vinna förlorade själar till kristen tro, bör strategin omgående förändras. Predikanter och evangelister, i synnerhet, gör klokt i att studera detta problem närmare och inte falla som käglor inför evolutionsläran.
Detta är vår tids största utmaning.”
Maria Andersson, biolog, Stockholm
Tänk så många som lagt sig platt för evolutionsläran utan att kritiskt granskat den. Det är verkligen att beklaga om man på det sättet förlorat sin tro helt utan saklig grund.
Viktigt att kunna bemöta evolutionsläran. Vi återger här en artikel från Världen idag. Läs denna viktiga text: ”Evolutionsläran bygger helt och hållet på föresatsen om godartade mutationer. Men mutationer förstör – de skapar ingen ny, uppbyggan...