Lördag 2 december 2023 - Kl. 19:50 v.48

9 dec 17.00:
Askeryds missionshus
17 dec 17.00:
Vetlanda friförsamling

Betala med Swish!

Swish: 123 305 5357

Eller scanna koden nedan i din Swishapp.


Aktuell bok

Läs mer

__________________

Väckande bok

> Läs mer!


När kommer Jesus?

> Ladda ner!


Själaspis

 > Läs mer!


Profetiska tider

Ladda ned som PDF!


Han & hon - Livsviktig relation

Läs mer!


Yttersta tiden

Ladda ner som PDF!


Lättläst bok!

Läs mer!


Intressant bok!

Läs mer!


Uppenbarelseboken

Ladda ner som PDF!


Midnattstid

Ladda ner som PDF!


Dags att ta Gud på allvar

Ladda ned som PDF


Dags att vakna upp!

Dags att ta vakna upp


Aktuell bok

Ladda ner som PDF!SENASTE NYTT

Mobilisera i bön

Nu är det dags att be.

Det gäller Sveriges framtid!

Så här skriver Sverigebönen i sitt senaste bönebrev: ”Den unga generationen får definitivt växa upp i ett nytt Sverige som många av oss andra inte behövde växa upp i under våra tonår. En stor pandemi som brutit ut under högstadie- och gymnasietiden. När sedan pandemin börjat tappa sitt grepp så bryter det ut krig i Europa, ett krig som Europa inte fått skåda sedan andra världskriget sägs det. Sverige, det land som haft fred i nästan 200 år ser ut att stå nu på tur för att bli attackerad av fiender. Nöd och krig. Hunger och fattigdom. Är det kanske det som väntar vårt land härnäst?

Herren har länge varnat sitt folk i Sverige - att vända om. Att omvända sig. Att söka Herrens ansikte. Om Guds folk ödmjukar sig och omvänder sig från sina onda vägar så lovar Herren läkedom för det land som folket lever i. Men det vi sår får vi också skörda. Våra ungdomar idag får leva i den skörd som deras föräldrar och förfäder sått. Sverige - det land som verkligen flödat av mjölk och honung.

Det land som har korset på sin flagga - det land som många strömmat in till för att finna trygghet, fred och ett gott liv. Här finns värme, kärlek, mat, kläder, boende, trygghet och en församling man kan gå till som fritt får predika Guds ord och sprida budskapet om Jesus Kristus. Men väntar det sig kanske svåra tider nu? Tider då vi inte lika fritt får predika Guds ord i skolor, på arbetsplatser och kanske även i församlingarna? Redan nu ser vi dessa tendenser och varningar om att inte tala om sanningen som Guds ord ger människan. 

 Men nog är det för en tid som denna som den unga generationen ska resa sig upp i namnet Jesus. För vilket Sverige kommer våra ungdomar få fortsatt leva i? Herren är vårt enda hopp. Herren har alltid varit människans enda hopp. Men jag tror vi går mot en tid i Sverige där många människor kommer vända sig till Herren i nöd, stor nöd. Den yngre generationen får bära ett lass redan som unga.

Både ofrälsta ungdomar och frälsta befinner sig i en situation där de inte vet hur framtiden kommer att se ut - där mycket känns ovisst. Ungdomar frågar sig “är det krig i vårt land snart?” med en tyngd och oro i hjärtat. Här kommer det glada budskapet in med sitt starka ljus. Här kommer namnet Jesus som står över alla andra namn med sin kraft, kärlek och hopp. Jesus Kristus får träda in i en tid som denna bland en generation som känner hopplöshet, rädsla, ångest och maktlöshet.

Ungdomar i Sverige behöver få veta att Jesus redan besegrat allt mörker på korset. Att Jesus besegrat syndens makt över människan. De behöver veta att Jesus lever - oavsett hur mörkt det känns i ens omgivning så finns det en levande Gud som är god, förlåtande, kärleksfull och längtar efter att de ska springa till Honom. Nu mer än någonsin behöver den unga generationen få höra att Jesus älskar dem, att ondskan inte kommer från Gud utan att Gud offrade sin enfödde son för att rädda oss alla ur detta sjunkande skepp. De behöver få veta att de finns på denna jord, detta land, just för en tid som denna! Att det inte är en slump att just dem lever här och nu - för en tid som denna. 

 Låt oss tillsammans stå som Gideon och leda en armé av Guds folk som frimodigt med tron på Jesus Kristus och med kraft av den helige Ande kämpar emot fiender som försöker stjäla, slakta och döda. Vi behöver ta upp trons sköld och stå i frontlinjen för att den yngre generationen ska få leva i en nation som får flöda igen av mjölk och honung. En nation som präglas av Herrens härlighet, Hans sanning, rättfärdighet och helighet. Nu mer än någonsin behöver bedjare resa sig upp i bönens kraft runtom i Sverige. 

 Låt oss tillsammans be för Sveriges ungdomar:

 Be ut detta ord över Sveriges unga kristna “Gud har inte gett oss modlöshetens ande, utan kraftens, kärlekens och självbehärskningens Ande” - 2 Timoteusbrevet 1:7

Be att unga kristna ska stå fast i sin tro mitt i mörkret och låta det ljus som bor i dem skina starkt (Matteusevangeliet 5:14-16).

 Be att stora skaror av ungdomar i Sverige ska under denna mörka tid i Sverige och Europa bli frälsta och befästa i tron på Jesus Kristus, att de ska få ett starkt möte med helige Ande. 

 Be att Guds folk i Sverige ska genom kraften av den helige Ande stärka ungdomar i deras vandring med Herren. Att Sveriges ungdomar ska förstå vilka tankar Herren har för dem, Fridens tankar och inte ofärdens för att ge dem en framtid och ett hopp (Jeremia 29:11).

Be om beskydd för Sveriges ungdomar från fiendens angrepp.

Nohadra Heido Nationell ledare för ungdomsrörelsen SHINE SverigeAgapeSverige, Stockholm, Sweden.”

Anmäl dig till att få bönebrev på mejl på söndagar från Sverigebönen:

Sverigebönen: Bönenätverk som ber för Sverige (sverigebonen.se)

Längst ner på sidan står texten: Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Klicka för att få nyhetsbrevet.

Vi vill också tipsa om det nationella bönenätverket som ber tillsamman via zoom.

Bönen är 6.00-cirka 7.15. Gå till denna länk så kan du gå vidare för att delta:

Nationell bön | Facebook

Nu är det tid att mobilisera Guds folk i bön! Tipsa gärna fler om denna artikel så att det kan sprida sig som en budkavle i landet för bön med tanke på kriget och hotet även mot Sverige.  

 


Holger Nilsson

Publicerad: 2022-03-15 | Permalänk |

Fler artiklar

Liknande artiklar
Mobilisera kristenheten
Mobilisera kristenheten
Nu är det dags att mobilisera kristenheten för kommande dagar. En försvagad kristenhet i det här landet behöver nu resa sig upp från ljumhet och en förslappad hållning. Problemet är att många kristna och även ledare inte inser behovet ...
Mobilisera i bön
Mobilisera i bön
Det gäller Sveriges framtid! Så här skriver Sverigebönen i sitt senaste bönebrev: ”Den unga generationen får definitivt växa upp i ett nytt Sverige som många av oss andra inte behövde växa upp i under våra tonår. En stor pandemi som brutit ut u...
Sök på Flammor
Flammor på Youtube

Ny bok!

Hög tid att vakna upp inför tystnaden om Jesu återkomst! En bok som vill väcka till insikt. Läs mer: Ny bok! | Flammor - profetisk tidskrift

Senaste artiklarna
Vision Sverige
Vision Sverige

Vision Sverige. Samtal med Christer Åberg och Holger Nilsson. Programledare...
Sodomsamhället
Sodomsamhället

Detta sker genom en massiv framlyftning genom media, tv, filmer mm. Om du vi...
Vikten av bönen
Vikten av bönen

Hur håller du dig andligt vaken i mörka tider? Lewi Pethrus skriver i si...
Insiktsfullt budskap
Insiktsfullt budskap

Domen och Jesu återkomst – avgörande inslag i folkväckelsen. Olof Edsinge...
Assemblies of God
Assemblies of God

Tag tid och läs igenom detta dokument så får du biblisk klarhet i dessa så aktu...
Gardell
Gardell

En sådan galenskap kan väl bara inträffa i Sverige. Gardells budskap är på m...
Bottennapp!
Bottennapp!

Att utnämna Gardell som profet ett av de största bottennapp som gjorts inom sve...
Populära artiklar 2023
Allvarligt budskap

Allvarligt budskap
SVERIGE, KRIGET STÅR FÖR DÖRREN Carmelia Adeström medverkar på Vision Sveri...

Uppenbarelse

Uppenbarelse
Som alltid med uppenbarelser och profetiska tilltal skall de prövas. Så här...

Inför sin fullbordan?

Inför sin fullbordan?
Peter Plars, präst, har sänt oss detta aktuella budskap. ”Kommer vi i v...

Vakna upp!

Vakna upp!
Kommer 2023 att bli ett år av största profetisk betydelse? Ta del av den...

Vad kan hända?

Vad kan hända?
Så här i inledningen på 2023 kan vi påminna oss om denna bok skriven 2019. De...Tidsmaskin

ANNONS:

Flammor, Maskingatan 13, 574 33 Vetlanda
Telefon: 0383-161 64 | E-post: info@flammor.com | Hemsida: www.flammor.com
Ansvarig utgivare: Holger Nilsson

Vilka läser Flammor.com?

Kristen Topplista från JesusSajten.se Blogghubb

© www.flammor.com 2002 - 2023