Tisdag 6 december 2022 - Kl. 09:39 v.49

Holger Nilsson på kristen TV:

Vision Sverige
9 dec 22.00
Repris 10 dec. Ej fastställd tid.

18 dec 17.00: Vetlanda Friförsamling

Betala med Swish!

Swish: 123 305 5357

Eller scanna koden nedan i din Swishapp.


Väckande bok

> Läs mer!


När kommer Jesus?

> Ladda ner!


Själaspis

 > Läs mer!


Profetiska tider

Ladda ned som PDF!


Han & hon - Livsviktig relation

Läs mer!


Yttersta tiden

Ladda ner som PDF!


Lättläst bok!

Läs mer!


Intressant bok!

Läs mer!


Uppenbarelseboken

Ladda ner som PDF!


Midnattstid

Ladda ner som PDF!


Dags att ta Gud på allvar

Ladda ned som PDF


Dags att vakna upp!

Dags att ta vakna upp


Aktuell bok

Ladda ner som PDF!SENASTE NYTT

Antisemitismen i Sverige

Det är ett stort problem och inte minst i skolorna. (Skärmdumpning Dagens Nyheter).

Det är dags att sätta ner foten och inte se emellan fingrarna.

Dagens Nyheter hade en ledare förra veckan som vi publicerar här. Det är en nyttig läsning som avslöjar hur problematisk antisemitismen är. Ledaren är i första hand inriktad på skolorna och problemet där:

”Judiska elever i Stockholm verkar inte vara lika ansatta av hat och hot som i Malmö. Däremot tycks några av deras lärare behöva extra undervisning om antisemitismen. Gång på gång på gång. Förra veckan åtalades en imam på Rosengård, Malmö, för hets mot folkgrupp för grova tillmälen mot judar i samband med en predikan. Under fjolåret dömdes 72 personer i landets tingsrätter för hets mot folkgrupp. Hälften av domarna gällde antisemitism, rapporterar Sveriges Radio. I mars 2021 visade en rapport på stora problem med antisemitism i Malmös skolor. Elever vittnade om rädsla, förolämpningar, skämt med udden mot judar och en ”utbredd tolerans för antisemitiska uttryck”. Malmölärare medgav i studien att Israel/Palestina-konflikten sågs som så laddad att de ibland helt undvek att ta upp ämnet. Rapporten föranledde representanter för Sveriges judar att skriva en debattartikel i Expressen. Rubriken: ”Malmös judiska elever är inte längre säkra”. Nu har även Stockholm låtit granska antisemitismen i stadens skolor. Bilden är inte lika mörk som i Malmö, men den är oroväckande nog. Några fakta som framkommer i rapporten:

● Judiska elever undviker att visa sin judiskhet i områden där de upplever att det finns fler människor med bakgrund i Mellanöstern. Till exempel gömmer de sina Davidsstjärnor när de passerar vissa tunnelbanestationer.

● En tredjedel av de tillfrågade lärarna har hört sina elever uttrycka sig nedsättande om judar eller använt ”jude” som skällsord.

● Fler än 40 procent av lärarna uppger att de stött på elever som säger sig tro på konspirationsteorier, som inte alltid men påfallande ofta omfattar antisemitiska inslag.

Judiska barn och unga ska inte vara hänvisade till egna skolor för att slippa trakasseras. Ett märkligt inslag i rapporten ”Antisemitismen i Stockholms skolor” är när författaren, fil dr Kristin Wagrell vid Malmö universitet, redovisar hur några lärare bemött frågorna. Flera visar bristande kunskap om hur antisemitismen fungerar. En gymnasielärare som arbetar med postkoloniala perspektiv ser den som ”avund” mot judarnas ”upphöjda position” medan afroamerikaner däremot historiskt har setts ner på.

Andra lärare ifrågasätter hela studien: ”Varför berör undersökningen just antisemitism? Finns det inte redan undersökningar om detta?” ”Hoppas ni snart också går ut med en enkät om islamofobi.” ”Försök till utrotning av olika människogrupper pågår i världen i nutid.” ”Diskriminering mot svarta/människor med icke-västerländsk härkomst/kultur/kodning … är en minst lika, om inte mer aktuell fråga.” Man kan förklara bort det som enstaka röster, men så här får det helt enkelt inte se ut i den svenska skolan. Antisemitism är ett gift som gett upphov till ett av historiens värsta brott, och det genomsyrar fortfarande samhället. Det kommer från flera håll – svenskar med rötter i Mellanöstern, höger- och vänsterextremister, populister – och det göds dagligen av konspirationsteorier om ”mäktiga” och ”infiltrerande” judar.

Lärare måste veta bättre än att relativisera antisemitismen med att det också förekommer islamofobi och rasism mot svarta. Rapportförfattaren föreslår flera anledningar till att situationen tycks bättre för Stockholms judiska elever än på skolorna i Malmö. En är att det finns en judisk skola och skolprofil i huvudstaden. En annan att Israel-Palestina-konflikten hade en mindre roll på nyhetsplats när undersökningen gjordes i Stockholm.

De två faktorerna är talande. Judiska barn och unga ska förstås inte vara hänvisade till egna skolor för att slippa trakasseras. Och att svenska judar drabbas av extra hat när konflikten blossar upp i Gaza eller Ramallah är lika tragiskt som oacceptabelt. Skolan har ett stort ansvar. Det får aldrig hanteras med relativisering av antisemitism.”

Detta var en text som publicerades på Dagens Nyheters ledarsida den 21 juni: https://www.dn.se/ledare/larare-far-aldrig-prata-bort-antisemitismen/

Det är uppenbart att desto fler muslimer som vi får i vårt land, desto mer antisemitism. Många av dessa muslimer har från modersmjölken fått lära sig att avsky och hata judar. Detta bär de med sig till vårt land. Vi har ett importerat problem. Nu är det dags att samtliga politiska partier blir tydliga med detta till muslimerna.

Men eftersom muslimerna nu utgör ett stort antal möjliga individer att få dessa att rösta på sitt parti, så är politikerna så försiktiga att inte stöta sig med dessa muslimer. På det sättet väljer man att fjäska för dem, detta för att få deras röster.

Det är ynkligt – det är inte sådana politiker vi behöver i Sverige – utan rakryggade.

 

 

 


Holger Nilsson

Publicerad: 2022-06-29 | Permalänk |

Fler artiklar

Liknande artiklar
 Ryska agenter kartlägger Sverige
Ryska agenter kartlägger Sverige
Medan vi njuter av freden pågår en kartläggning av mål i Sverige som ett led i krigsförberedelse. Detta pågår systematiskt och ytterligare uppgifter publicerade Dagens Nyheter den 11 januari på sin webbsida, se ovanstående skärmdumpning från de...
Sverige - profetiskt varnat
Sverige - profetiskt varnat
Sverige - profetiskt varnat Vi har till Flammor fått oss förmedlat några drömmar. Allt skall givetvis prövas och vi skall inte på något sätt gripas av fruktan. Här följer de två...
 Svårt för judar i Sverige
Svårt för judar i Sverige
Detta misslyckade måste omgående förändras.   Så här skriver Niklas Orrenius i Dagens Nyheter: ”En ung Stockholmskvinna i kippa överöstes i söndags med glåpord, efter att ha besökt sin mors grav. Till Judiska ungdomsförbundet strömmar v...
Sverige – kaoslandet
Sverige – kaoslandet
Vi har varnat för den utveckling som vi ser i vårt land. Bara under januari månad har det tyvärr blivit uppenbart att vi fått rätt. Vi har skrivit artiklar som Sveriges framtid blir annorlunda, Ett Sverige i förändring och Ett Sverige i...
NY DVD: Sverige i Vågskålen
NY DVD: Sverige i Vågskålen
Nu är det dags att vakna upp inför den allvarliga situation som Sverige befinner sig i.Det är av vikt att vi tar del av de varningar som kommer från militärer, politiker och som vi tar del av igenom media. Vi har dessutom fått flera profetiska va...
Sök på Flammor
Flammor på Youtube

Boknyhet!

En bok som vill väcka till insikt.

Det handlar om det avfall som nu råder.

Läsa mer: Boknyhet! | Flammor - profetisk tidskrift
Senaste artiklarna
Svärdet går fram!
Svärdet går fram!

Den profetiska varningen om svärdet i svensk kristenhet ser vi hur den besa...
Jesus kommer mycket snart!
Jesus kommer mycket snart!

Tänk att man kan få höra en sådan här predika idag, det är nästan sällsynt....
Lots tid upprepas nu!
Lots tid upprepas nu!

Detta är ett av de största tidstecken på Jesu återkomst. En högaktuell predi...
Åtta miljarder
Åtta miljarder

Det innebär att det är 8 miljarder munnar att mätta. Enligt uppgifter f...
Tre toppmöten
Tre toppmöten

Det var G20, B20 mötet och COP 27. Vi behöver lyssna in vad som sades på...
Kontroll av människan
Kontroll av människan

Detta kommer att kunna motiveras för den goda sakens skull. Det är inte bara...
Häpnadsväckande planer
Häpnadsväckande planer

Det är inte bara världen som Klaus Schwab vill omstrukturera. Klaus Schwa...
Populära artiklar 2022
Avskedets stund

Avskedets stund
Du fällde en tår vid avskedets bår, en hälsning den sista du gjo...

 Nu behöver vi vara beredda

Nu behöver vi vara beredda
Som Guds folk behöver vi också höja vår beredskap. I dessa dagar är det mång...

Ryska hotet

Ryska hotet
Hotet ligger högt, fyra på en femgradig skala. Försvarsmakten har idag haft...

Ryssland på krigsstigen

Ryssland på krigsstigen
Efter beslutet i riksdagen framstår än mer Sverige som en fiende i ryska ög...

 Osäkerhet inför framtiden

Osäkerhet inför framtiden
Vad kommer att hända? Den 24 februari 2022 skrivs in som början av ett...Tidsmaskin

ANNONS:

Flammor, Maskingatan 13, 574 33 Vetlanda
Telefon: 0383-161 64 | E-post: info@flammor.com | Hemsida: www.flammor.com
Ansvarig utgivare: Holger Nilsson

Vilka läser Flammor.com?

Kristen Topplista från JesusSajten.se Blogghubb

© www.flammor.com 2002 - 2022