Onsdag 10 augusti 2022 - Kl. 05:04 v.32

Holger Nilsson på kristen TV:

Himlen TV7
18 augusti, 21:15:
Vandra smala vägen.
19 aug, 3.15, 9,15, 15,15: Repris

Vision Sverige:
18 aug: 19.00
19 aug: 8.00: Repris
19 aug: 19.00
20 aug: 8.00: Repris
I dessa program kommer flera att medverka och samtala och det kommer att belysas olika synsätt på den yttersta tidens händelser och Jesu återkomst.

21 aug. 11.00:
Betania, Värsås
27 aug. 18.00:
Jönköpings fria församling
Bruksg. 7, Huskvarna
Sångerskan Annica Wahlström kan många gånger också följa med och medverka med sång till gitarr.

Kostnad - endast reseersättning.


Betala med Swish!

Swish: 123 305 5357

Eller scanna koden nedan i din Swishapp.


Väckande bok

> Läs mer!


När kommer Jesus?

> Ladda ner!


Själaspis

 > Läs mer!


Profetiska tider

Ladda ned som PDF!


Han & hon - Livsviktig relation

Läs mer!


Yttersta tiden

Ladda ner som PDF!


Lättläst bok!

Läs mer!


Intressant bok!

Läs mer!


Uppenbarelseboken

Ladda ner som PDF!


Midnattstid

Ladda ner som PDF!


Dags att ta Gud på allvar

Ladda ned som PDF


Dags att vakna upp!

Dags att ta vakna upp


Aktuell bok

Ladda ner som PDF!SENASTE NYTT

Antisemitismen i Sverige

Det är ett stort problem och inte minst i skolorna. (Skärmdumpning Dagens Nyheter).

Det är dags att sätta ner foten och inte se emellan fingrarna.

Dagens Nyheter hade en ledare förra veckan som vi publicerar här. Det är en nyttig läsning som avslöjar hur problematisk antisemitismen är. Ledaren är i första hand inriktad på skolorna och problemet där:

”Judiska elever i Stockholm verkar inte vara lika ansatta av hat och hot som i Malmö. Däremot tycks några av deras lärare behöva extra undervisning om antisemitismen. Gång på gång på gång. Förra veckan åtalades en imam på Rosengård, Malmö, för hets mot folkgrupp för grova tillmälen mot judar i samband med en predikan. Under fjolåret dömdes 72 personer i landets tingsrätter för hets mot folkgrupp. Hälften av domarna gällde antisemitism, rapporterar Sveriges Radio. I mars 2021 visade en rapport på stora problem med antisemitism i Malmös skolor. Elever vittnade om rädsla, förolämpningar, skämt med udden mot judar och en ”utbredd tolerans för antisemitiska uttryck”. Malmölärare medgav i studien att Israel/Palestina-konflikten sågs som så laddad att de ibland helt undvek att ta upp ämnet. Rapporten föranledde representanter för Sveriges judar att skriva en debattartikel i Expressen. Rubriken: ”Malmös judiska elever är inte längre säkra”. Nu har även Stockholm låtit granska antisemitismen i stadens skolor. Bilden är inte lika mörk som i Malmö, men den är oroväckande nog. Några fakta som framkommer i rapporten:

● Judiska elever undviker att visa sin judiskhet i områden där de upplever att det finns fler människor med bakgrund i Mellanöstern. Till exempel gömmer de sina Davidsstjärnor när de passerar vissa tunnelbanestationer.

● En tredjedel av de tillfrågade lärarna har hört sina elever uttrycka sig nedsättande om judar eller använt ”jude” som skällsord.

● Fler än 40 procent av lärarna uppger att de stött på elever som säger sig tro på konspirationsteorier, som inte alltid men påfallande ofta omfattar antisemitiska inslag.

Judiska barn och unga ska inte vara hänvisade till egna skolor för att slippa trakasseras. Ett märkligt inslag i rapporten ”Antisemitismen i Stockholms skolor” är när författaren, fil dr Kristin Wagrell vid Malmö universitet, redovisar hur några lärare bemött frågorna. Flera visar bristande kunskap om hur antisemitismen fungerar. En gymnasielärare som arbetar med postkoloniala perspektiv ser den som ”avund” mot judarnas ”upphöjda position” medan afroamerikaner däremot historiskt har setts ner på.

Andra lärare ifrågasätter hela studien: ”Varför berör undersökningen just antisemitism? Finns det inte redan undersökningar om detta?” ”Hoppas ni snart också går ut med en enkät om islamofobi.” ”Försök till utrotning av olika människogrupper pågår i världen i nutid.” ”Diskriminering mot svarta/människor med icke-västerländsk härkomst/kultur/kodning … är en minst lika, om inte mer aktuell fråga.” Man kan förklara bort det som enstaka röster, men så här får det helt enkelt inte se ut i den svenska skolan. Antisemitism är ett gift som gett upphov till ett av historiens värsta brott, och det genomsyrar fortfarande samhället. Det kommer från flera håll – svenskar med rötter i Mellanöstern, höger- och vänsterextremister, populister – och det göds dagligen av konspirationsteorier om ”mäktiga” och ”infiltrerande” judar.

Lärare måste veta bättre än att relativisera antisemitismen med att det också förekommer islamofobi och rasism mot svarta. Rapportförfattaren föreslår flera anledningar till att situationen tycks bättre för Stockholms judiska elever än på skolorna i Malmö. En är att det finns en judisk skola och skolprofil i huvudstaden. En annan att Israel-Palestina-konflikten hade en mindre roll på nyhetsplats när undersökningen gjordes i Stockholm.

De två faktorerna är talande. Judiska barn och unga ska förstås inte vara hänvisade till egna skolor för att slippa trakasseras. Och att svenska judar drabbas av extra hat när konflikten blossar upp i Gaza eller Ramallah är lika tragiskt som oacceptabelt. Skolan har ett stort ansvar. Det får aldrig hanteras med relativisering av antisemitism.”

Detta var en text som publicerades på Dagens Nyheters ledarsida den 21 juni: https://www.dn.se/ledare/larare-far-aldrig-prata-bort-antisemitismen/

Det är uppenbart att desto fler muslimer som vi får i vårt land, desto mer antisemitism. Många av dessa muslimer har från modersmjölken fått lära sig att avsky och hata judar. Detta bär de med sig till vårt land. Vi har ett importerat problem. Nu är det dags att samtliga politiska partier blir tydliga med detta till muslimerna.

Men eftersom muslimerna nu utgör ett stort antal möjliga individer att få dessa att rösta på sitt parti, så är politikerna så försiktiga att inte stöta sig med dessa muslimer. På det sättet väljer man att fjäska för dem, detta för att få deras röster.

Det är ynkligt – det är inte sådana politiker vi behöver i Sverige – utan rakryggade.

 

 

 


Holger Nilsson

Publicerad: 2022-06-29 | Permalänk |

Fler artiklar

Liknande artiklar
Ryskt anfall på Sverige
Ryskt anfall på Sverige
Ta del av hur militären ser på ett anfall från Ryssland. På länken här nedan kan du se ett mycket intressant seminarium som hölls förra året under Almedalsveckan. Ta helst tid att se hela programmet, då blir du rejält informerad om hur mil...
Sverige är hotat!
Sverige är hotat!
Sverige höjer anslagen till försvaret. Bild från Dagens Nyheter.I regeringsförklaringen så presenterades höjda anslag till försvaret. I intervju med försvarsministern angav han Rysslands aggressivitet som en orsak till detta. Han gav som exempel Ryss...
Sverige är vår tids Sodom
Sverige är vår tids Sodom
Sverige är vår tids Sodom ”Så är det med Sodom och Gomorra och städerna däromkring. På samma sätt bedrev de otukt och följde onaturliga begär. De står som ett varnande exempel och får s...
Sverige – kaoslandet
Sverige – kaoslandet
Vi har varnat för den utveckling som vi ser i vårt land. Bara under januari månad har det tyvärr blivit uppenbart att vi fått rätt. Vi har skrivit artiklar som Sveriges framtid blir annorlunda, Ett Sverige i förändring och Ett Sverige i...
IS hotar att döda i Sverige
IS hotar att döda i Sverige
Det islamistiska hotet är också en verklighet när det gäller Sverige.Den engelska tidningen Daily Express rapporterade i december följande: ”Blodtörstiga Daesh-islamister (annat namn på IS) lade lappar i brevinkastet hos dussintals slu...
Sök på Flammor
Flammor på Youtube

Boknyhet!

En bok som vill väcka till insikt.

Det handlar om det avfall som nu råder.

Läsa mer: Boknyhet! | Flammor - profetisk tidskrift
Senaste artiklarna
Det stora hotet
Det stora hotet

Putins före detta talskrivare slår larm. Så här skriver Expressen: ”Kriget...
Ytterligare hot
Ytterligare hot

Kriget har ytterligare en hotfull dimension. Den stora kärnkraftsanläggni...
Kriget utvidgas
Kriget utvidgas

Det sker utan att Europa kan göra något åt det. Putin kommer nu att...
Vilddjurets märke
Vilddjurets märke

Låt oss inte förledas att tro att det handlar om symbolik. Under Antikris...
Melodifestivalen
Melodifestivalen

Hyllning till ondskan och glorifiering av djävulen på Melodifestivalen. Blan...
Sommar i P1
Sommar i P1

Ett program du bör lyssna på! Den 4 augusti var det Sebastian Stakset tur at...
Insikt
Insikt

En kuslig utveckling sker när det gäller Putins och Rysslands agerande. Den...
Populära artiklar 2022
 Nu behöver vi vara beredda

Nu behöver vi vara beredda
Som Guds folk behöver vi också höja vår beredskap. I dessa dagar är det mång...

Ryska hotet

Ryska hotet
Hotet ligger högt, fyra på en femgradig skala. Försvarsmakten har idag haft...

Ryssland på krigsstigen

Ryssland på krigsstigen
Efter beslutet i riksdagen framstår än mer Sverige som en fiende i ryska ög...

 Osäkerhet inför framtiden

Osäkerhet inför framtiden
Vad kommer att hända? Den 24 februari 2022 skrivs in som början av ett...

Svenskarna börjar vakna

Svenskarna börjar vakna
"Tomma hyllor i butikerna predikar om oro hos folket. Att 45 % av svenskarna...Tidsmaskin

ANNONS:

Flammor, Maskingatan 13, 574 33 Vetlanda
Telefon: 0383-161 64 | E-post: info@flammor.com | Hemsida: www.flammor.com
Ansvarig utgivare: Holger Nilsson

Vilka läser Flammor.com?

Kristen Topplista från JesusSajten.se Blogghubb

© www.flammor.com 2002 - 2022