Lördag 31 oktober 2020 - Kl. 01:35 v.44

TV 2: 4 november 20.00 DOMEDAGEN

Pandemier, krig och accelererande klimatförändringar hotar mänskligheten. Vi möter framtidsforskare, klimataktivister, preppers, teologer och troende för att tala om farhågor, förhoppningar och fakta inför en hotfull framtid. I första avsnittet möter programledaren Anna Lindman Ell och Isabelle som har blivit klimataktivister och Holger som ser tecken på Jesus snara återkomst. Del 1 av 5.

Även i SVT2 6/11 och SVT2 7/11


1 November, Ronneby - inställt!

Holger står till förfogande för kallelser till församlingar

mot endast reseersättning.


Betala med Swish!
Swish: 123 305 5357
Eller scanna koden nedan i din Swishapp.

Profetiska tider

Ladda ned som PDF!

Han & hon - Livsviktig relation

Läs mer!


Yttersta tiden

Ladda ner som PDF!


Lättläst bok!

Läs mer!


Intressant bok!

Läs mer!


Uppenbarelseboken

Ladda ner som PDF!


Midnattstid

Ladda ner som PDF!


Dags att ta Gud på allvar

Ladda ned som PDF


Dags att vakna upp!

Dags att ta vakna upp


Aktuell bok

Läs mer!


PDF: Det är nära nu!

Ladda ned PDF-bok!


PDF: Vägen ut!

Ladda ned PDF-bok!


SENASTE NYTT

Väckelsefrågan – en ödesfråga

Väckelse – ett ord som vi ofta använder.

Detta är avgörande för frikyrkorna i vårt land.

Särskilt hos en del äldre troende tänds något i ögonen när det ordet kommer på tal. Det sker hos de som en gång har varit med om en väckelse.

Tyvärr är det så att dessa blir allt färre för varje år som går. De som upplevat en väckelse är i regel så gamla och för varje år dör fler bort som har varit med om väckelseskeenden. Vi behöver låta dessa som har erfarenhet av väckelse komma till tals och berätta vad verklig väckelse är och om den atmosfär som då råder. Den är mycket speciell och behöver upplevas för att riktigt kunna förstå vad det handlar om. För de allra flesta är det bara ett ord, när man möter begreppet väckelse.

Det är därför av vikt att vi i vår tid kan fånga upp vad väckelse står för och vad det är. De som har erfarenhet av detta glömmer aldrig det, detta är något så speciellt att det skiljer sig från andra upplevelser och traditionell verksamhet i församlingarna.

Att jag tar till orda i detta ämne, är att jag av nåd har varit med om en väckelse i mitt liv, i början på 70-talet. Därför vill jag lyfta fram den erfarenheten. Kort kan sägas att den inte bara kom helt apropå, det fanns en förutsättning för det väckelseskeende som bröt ut.

Det hela kom som svar på bön, målmedveten bön där vi var ett antal som gick in i en bönekamp. Vi delade in dygnets alla timmar och tecknade oss för bönetimmar dygnet runt, alltså bön och natt. Det gav resultat, vi hade väckelsemöten i dess rätta betydelse.

Människor började strömma till, sådana som vi aldrig tidigare sett i församlingen. Det var både unga och äldre utan kristen bekännelse som kom. Det kunde till och med vara så, att dessa som fortfarande var ofrälsta, önskade vara med i bönemötena.

Det var något i samlingarna som tydligen fyllde ett behov och drog dem till dessa. Vecka efter vecka kom människor till avgörande frälsningsbeslut. Det var ett behov som fylldes i deras liv när de tog beslutet att ge sina liv till Jesus.

Vad som präglade dessa möten var att man kunde känna att en helig atmosfär var rådande i dem. Det skapade en respekt hos de deltagande och man förnam att det inte var vanliga möten, sådana som hållits dessförinnan. Det var en skillnad som var påtaglig. Naturligtvis drogs andra troende till dessa möten också, man vill uppleva denna atmosfär av helighet.

Denna helighet kan kort beskrivas som Gudsnärvaro. Gud var närvarande genom sin Helige Ande. Det var också så Frank Mangs beskrev vad väckelse är för något – Gudsnärvaro. Det är ett enda ord, men som står för så mycket. När Gud är närvarande blir människan liten, en respekt upprättas för det heliga.

Denna heliga närvaro genom Anden, resulterade också i det som Jesus sa om den Helige Ande:  ”Och när han kommer ska han överbevisa världen om synd och rättfärdighet och dom.  Om synd: de tror inte på mig. Om rättfärdighet: jag går till Fadern och ni ser mig inte längre.  Om dom: denna världens furste är dömd.” Joh. 16:8-11.

Den Helige Ande överbevisar alltså om synd, rättfärdighet och dom. När denna överbevisning sker i en människas liv, ser den sin synd, saknaden av rättfärdighet och att en dom vilar över henne. Då önskar den som upplever detta, att den vill bli av med sin synd, få del av rättfärdighet och att slippa att bli dömd. Den människan vill bli frälst, det är då ett naturligt steg att ta och för många kan detta upplevas som en mer eller mindre tvingande nödvändighet.

Det är väckelse. Människan bli alltså då medveten om sitt tillstånd, man bli då både väckt över den andliga verkligheten och väckt över sitt eget tillstånd. Det är därför naturligt att kalla detta för väckelse, det är en god summering om vad som sker i ett väckelseskeende.

Vi kan också av detta dra den slutsatsen att vi behöver den Helige Andes närvaro för att denna överbevisning skall ske. Många predikningar kan nog beskrivas som försök att övertala människor att komma till ett avgörande och ta ställning för Jesus och bli en troende. Men om vi ställer dessa ord bredvid varandra, övertalning och överbevisning, kan man tala om människan goda vilja att övertala, medan den Helige Ande däremot överbevisar.

När vår goda vilja att leda människor till levande tro och vi försöker övertala till dem till detta, så finns utöver det den Helige Ande till hjälp för att överbevisa. Hjälparen är ett mycket talande beteckning på den Helige Ande, Han vill hjälpa oss i tjänsten för Guds rike.

Därför är det av största vikt att vi inser vårt behov av den Helige Ande, det är grundläggande. Det andra är att söka en uppfyllelse av den Helige Ande. Jesus sa: ”Men när den helige Ande kommer över er, ska ni få kraft.” Apg. 1:8.  

Om resultatet av denna beklädnad av kraft, säger också Jesus i samma citerade vers; att vi blir Hans vittne. Vi behöver återvända till denna grundkälla för att vara Herrens sändebud, vittnen och Hans tjänare. Det sker alltså genom den Helige Ande och vi är beroende av denna kraft. Redan i Gamla Testamentet finns det tydligt uttryckt hos profeten Sakarja: ”Inte genom styrka, inte genom kraft, utan genom min Ande, säger Herren Sebaot.” Sak. 4:6. Dessa ord gäller för alla som vill användas av Herren i Hans kraft.

Skall vi vara brukliga av Honom, kan det inte ske i mänsklig kraft, det skall ske genom den Helige Ande. Mänsklig förmåga, kunskap och även vilja är för begränsad för att vi skall kunna tjäna Honom på ett rikligt sätt.

När vi inser detta, är det själva grunden för att vi skall kunna bli väckelseredskap – redskap för det som vi så innerligt är i behov av i vår tid – nämligen väckelse.

 

 


Holger Nilsson

Publicerad: 2020-07-09 | Permalänk |

Fler artiklar

Liknande artiklar
Ödesfrågan för Svenska kyrkan
Ödesfrågan för Svenska kyrkan
En ödesfråga för Svenska kyrkan är om man som präst måste vara villig att viga samkönade par. Nu är det dags att sätta ner foten i denna fråga.Det årliga kyrkomötet är uppdelat på den 27-30 september och 21-23 november. Frågan om präster måst...
Väckelsefrågan – en ödesfråga
Väckelsefrågan – en ödesfråga
Detta är avgörande för frikyrkorna i vårt land. Särskilt hos en del äldre troende tänds något i ögonen när det ordet kommer på tal. Det sker hos de som en gång har varit med om en väckelse. Tyvärr är det så att dessa blir allt färre för v...
Jerusalem, en ödesfråga för hela världen 
Jerusalem, en ödesfråga för hela världen 
Jerusalem, en ödesfråga för hela världen - Holger Nilsson Publicerad juni 2002 Dagen efter att Ariel Sharon hade blivit vald, gick ...
Jerusalemfrågan - världens ödesfråga
Jerusalemfrågan - världens ödesfråga
Jerusalemfrågan - världens ödesfråga Bibelns profetiska ord talar om att det i den yttersta tiden kommer att bli en militär uppgörelse där Jerusalem står i fokus. Artike...
Judarna - en ödesfråga
Judarna - en ödesfråga
Judarna - en ödesfråga Israel och judarna är utan jämförelse det folk och land som står mest i fokus i Bibeln. Även i de profetiska förutsägelserna som Bibeln ger angående den y...
Sök på Flammor
Flammor på Youtube
Predikantpool

Detta är en ny satsning som vi presenterar här. Den går helt enkelt ut på att förkunnare som vill stå till förfogande för kallelser till församlingar, gör det mot endast reseersättning.
Läs allt!


NY BOK!
En bok som vill utmana,beröra och inspirera Dig!
Läsa mer:
https://flammor.com/ny-bok-p1722.html

Senaste artiklarna
Insändare
Insändare

...
Insändare
Insändare

Sändaren är en tidning som är kopplad till Equmeniakyrkan....
Tillsammans
Tillsammans

Detta är den praktiska kristna vägen för att utvecklas och tjäna Herren. Här...
Bön dygnet runt
Bön dygnet runt

Var också med Du och be! Det är Sverigebönen 24-7 i slutet av varje...
När Jesus kommer
När Jesus kommer

”Därefter ska vi som lever och är kvar ryckas upp bland skyar tillsam...
Var beredd!
Var beredd!

”Var därför beredda också ni, för i en stund när ni inte väntar det k...
Snaran dras åt
Snaran dras åt

Coronaspridningen blir allt värre. Jesus säger så här när Han talar om sin...
Populära artiklar 2020
Skapandet av en världsreligion

Skapandet av en världsreligion
Vi kan inom närtid komma att få se hur en världsreligion presenteras. Nu är...

 I Coronavirusets spår

I Coronavirusets spår
Nu blev ett profetiskt tilltal från början av 1970-talet uppfyllt. Vi känner...

 Profetisk varning

Profetisk varning
Fyra år före Coronaspridningen. Från C-G Bergstrands blogg hämtar vi de...

Coronaviruset orsakar kaos

Coronaviruset orsakar kaos
Nu skakas Kinas ekonomi om, börserna faller. Skall den kinesiska stormakten...

Påven välsignar avgudar, fruktbarhetsgudinnor

Påven välsignar avgudar, fruktbarhetsgudinnor
Hur man kan anse honom sin andliga vägledare är förvånande. En ceremoni...Tidsmaskin

ANNONS:

ANNONS:
Klimatkonspirationen...666 >
Läs mer om boken här!

Flammor, Maskingatan 13, 574 33 Vetlanda
Telefon: 0383-161 64 | E-post: info@flammor.com | Hemsida: www.flammor.com
Ansvarig utgivare: Holger Nilsson

Vilka läser Flammor.com?
MediaCreeper

Kristen Topplista från JesusSajten.se Blogghubb

© www.flammor.com 2002 - 2020