Måndag 19 augusti 2019 - Kl. 12:29 v.34

25 augusti 10.00:
Filadelfia, Kvillsfors

Boknyhet:

Läs mer!


Upplysande bok!

Läs mer!


Lättläst bok!

Läs mer!


Intressant bok!

Läs mer!


Bibelns budskap

Ladda ner som PDF!


Midnattstid

Ladda ner som PDF!


Aktuell bok

Dags att ta vakna upp


Aktuell bok

Läs mer!PDF: Det är nära nu!

Ladda ned PDF-bok!


SENASTE NYTT

Nu formas Gogs krigståg

Nu formas Gogs krigståg

Det krigståg som beskrivs i Hesekiel, kapitel 38 och 39, inträffar efter judarnas hemkomst från förskingringen. Nu går vi emot en ny fas – Gogs härnadståg.

Profetian i Hesekiel 38 och 39 har ännu inte fått sin uppfyllelse. Därför finns det anledning att belysa den och ställa frågan: Är vi nära tiden för dess fullbordan? Förutsättningen för uppfyllelsen finns nu: ”Ty du vill plundra och röva och vända din hand mot ödelagda platser, som nu åter är bebodda, och mot ett folk som har samlats från hednafolken och som nu har boskap och ägodelar, där de bor i landets mitt.” Hes. 38:12. Landområdet som motsvarar dagens Israel, var för drygt hundra år sedan mer eller mindre ett ökenområde. Nu är det bebott och Israel har idag en befolkning på 8 miljoner som har samlats från olika länder, (hednafolk, Bibelns beteckning). Alltså stämmer bilden med Hes. 38:12. Det finns en rad namn i profetian som anger vilka folk som kommer att delta i anfallet mot Israel. Vi skall återkomma till det. Anföraren för krigståget har fått benämningen ”Gog” i profetian. Det är en mystisk beteckning, en titel liknande ”Farao” eller ”tsaren”. Så här står det om Gog: ”Du skall komma från ditt land längst uppe i norr...” Hes. 38:15. Följer man en linje på kartan rakt norrut från Israel, kommer man till Ryssland. Ett annat namn som förekommer i detta sammanhang är ”Magog”: ”Gog i Magogs land” (Hes. 38:2). Den judiske historieskrivaren Flavius Josephus som levde under det första århundradet e. Kr, skriver att det är det folk som grekerna kallar ”skyter”. Wikipedia ger följande upplysning: ”Skyterna var under antiken en geografisk, politisk och kulturell enhet (Skytien) snarare än en etnisk folkgrupp, som levde omkring Kaspiska havet, på de ryska stäpperna, i norra och östra Iran och vid Altaiabergen i Centralasien.”

Det förekommer också andra namn i profetian, nämligen ”Gomer” och ”Togarma”. Enligt uppgifter kan namnet Gomer sättas i förbindelse med en invandrande stam från Ryssland. När det gäller Togarma är det många bibelutläggare som tror att detta gäller folk som bodde i det landområde som idag är Turkiet. Men Ryssland blir inte ensamt i sitt anfall på Israel. Så här säger profetian om vilka andra folk som är med i krigståget mot Israel: Perser, nubier och puteer är med dem...” Vi skall se närmare på dessa namn och vad de kan betyda för oss idag. Persien är ingen svårighet att identifiera. Fram till 1935 var Persien namnet på det som idag är Iran. När det gäller nubier, ger Wikipedia följande upplysning: ”Nubier är ett afrikanskt folk i södra Egypten och norra Sudan.” Man får också upplysningen att nästan samtliga nubier är muslimer. Angående puteer, råder det ganska stor enighet om att denna beteckning syftar på dagens Libyen. Även i detta fall kan man citera Flavius Josephus. Redan på hans tid identifierade han ”Put” som ”gamla Lybios” och Libyen är idag namnet på staten som ligger inom detta territorium. Nu ska vi övergår till att titta närmare på den dagsaktuella bilden för de som pekas ut att tillsammans med Ryssland gå med i ett krigståg mot Israel. Vi kan då konstatera att förändringar som ägt rum den allra senaste tiden medfört att den bild, som profetian ger, klarnat betydligt. Om vi börjar med Turkiet så har en stor förändring ägt rum. Vi kan, som exempel på det, återge ett citat från Israels ambassadör i USA. Han säger: ”Förändringen i Turkiets inriktning – bokstavligen mot Orienten - är en händelse av historiska proportioner.” Efter att under årtionden haft ett relativt gott förhållande till Israel, deklarerade Turkiet 2010 Israel som en huvudfiende. Turkiet bröt flera diplomatiska förbindelser med Israel genom att utvisa Israels ambassadör i Ankara, kalla hem egna diplomater från Israel och avbryta militära avtal. Det finns även de som hävdar att det finns en risk för militär konfrontation. När det Libyen har Ryssland försörjt landet med vapen i decennier, så det finns alltså en tydlig koppling mellan dessa länder. Libyen har också en fientlig inställning till Israel. Här finns alltså förutsättningar för det landet att gå i allians med Ryssland för ett anfall på Israel. När det gäller nubier som alltså lever både i södra Egypten och i norra Sudan, kan vi konstatera att en historisk förändring ägde rum 2011. Då delades nämligen landet Sudan i två stater, Sudan i norr och Sydsudan i söder.

Det är intressant att notera att Sudans befolkning, som alltså är nubier, har en fundamentalistisk islamsk regim, medan Sydsudans befolkning till stor del utgörs av kristna. En historisk förändring ägde alltså rum 2011. Med tanke på Hesekiels profetia om nubier, som befolkar Sudan och har islamsk regim, är det som upplagt för fiendskap mot Israel. Något annat som vi kan notera i detta sammanhang, är de band som uppstått på senare tid mellan Sudan och Iran. Det är något nytt. I september 2011 åkte Irans president Ahmadinejad till Khartoum, huvudstad i Sudan. Han talade där om att ”bygga relationer genom samarbete, respekt och ömsesidig nytta”. Det finns alltså en koppling mellan dessa två stater, som båda ingår i profetian om Gogs krigståg. Nämnas kan också att Sudans president sagt: ”Israel är landets fiende nr ett”. Sist i uppräkningen av de anfallande staterna nämner vi Iran. Deras hat och hot mot Israel är väl känt. De har inget emot att gå med i ett krig mot Israel. Enligt profetian som vi hänvisat till, är tydligen Ryssland anförare för Gogs krigståg. Här kan vi också göra en intressant notering att relationen mellan Ryssland och Iran har stärkts på senare tid. I november 2011 hade Press TV en artikel som talar om hur Iran och Ryssland knyter starkare band dem emellan. På bilden nedan ses Irans utrikesminister Ali Akbar Salehi och den ryske ambassadören i Iran, vid detta tillfälle 2011.

De starka banden kan också få betydelse om Israel skulle anfalla Iran. Ryssland har nämligen gått så långt att man varnar för att en attack på Iran, är en attack på Ryssland. Det har man kunnat läsa i såväl Asia Times, som i tidningen Arutz Sheva. Med tanke på Israels planer att eventuellt anfalla Iran, förstår vi vad det kan leda till. Vi säger inte att ett sådant anfall omedelbart skulle dra in Ryssland i strid med Israel, men så skulle det kunna bli. Rysslands varning skall inte ignoreras, signalen är tydlig. Mänskligt sett borde utgången av ett krig mellan Israel och den konstellation av länder, som ingår i det så kallade Gogs krigståg, vara självklar. Styrkeförhållandet är tydligt, ungefär som Goliat mot David. Men profetian ger besked om att Gog med sina allierade kommer att lida ett fruktansvärt nederlag. Den profetiska beskrivning som Hesekiel ger av ett kommande krigståg mot Israel, har klarnat betydligt de senaste åren. Står vi kanske snart inför den gamla profetians uppfyllelse?


Holger Nilsson

Publicerad: 2013-08-04 | Permalänk |

Fler artiklar

Liknande artiklar
Kontrollsamhället i Europa formas nu
Kontrollsamhället i Europa formas nu
Kontrollsamhället i Europa formas nu Svenskarna har i samband med den debatt som uppstått omkring FRA-lagen fått upp ögonen för att vi är på väg in i ett kontrollsamhälle av oan...
Nu formas den antikristliga stormakten
Nu formas den antikristliga stormakten
Nu formas den antikristliga stormakten - Holger Nilsson Publicerad januari 2004 ...
Nu formas Gogs krigståg
Nu formas Gogs krigståg
Nu formas Gogs krigståg Det krigståg som beskrivs i Hesekiel, kapitel 38 och 39, inträffar efter judarnas hemkomst från förskingringen. Nu går vi emot en ny fas – Gogs härnadst...
Ledaren för Gogs krigståg?
Ledaren för Gogs krigståg?
Ledaren för Gogs krigståg? Vladimir Putin är Rysslands president. Är han den i profetian förutsedde ledaren för Gogs krigståg? Vladimir Putin har omvalts och kan komma att sitta...
Sök på Flammor
Flammor på Youtube
Predikantpool

Detta är en ny satsning som vi presenterar här. Den går helt enkelt ut på att förkunnare som vill stå till förfogande för kallelser till församlingar, gör det mot endast reseersättning.
Läs allt!


NU - kraftigt nedsänkt pris!

Senaste artiklarna
 VIKTIGT UPPROP!
VIKTIGT UPPROP!

Massiv mobilisering behövs för Sveriges räddning. Orterna böneteamet ska besö...
En djupare och allvarligare förkunnelse Del 3.
En djupare och allvarligare förkunnelse Del 3.

Med tanke på det behöver vi rannsaka oss över att en stor del av tillbakagå...
En djupare och allvarligare förkunnelse Del 2.
En djupare och allvarligare förkunnelse Del 2.

Vi kan bara konstatera att den sorts predikan som nu mestadels är rådande,...
En djupare och allvarligare förkunnelse Del 1.
En djupare och allvarligare förkunnelse Del 1.

Må vi be och verka för att vi får se detta – det skulle innebära en djupgående...
Falsk förkunnelse. Del 2
Falsk förkunnelse. Del 2

Därför är det av största vikt att ha ett helt och fullt bibliskt budskap. D...
Falsk förkunnelse
Falsk förkunnelse

Försvara aldrig ett liv i synd med att nåd och kärlek skall vara räddningen....
Bibelns profetiska ord lyser klart i vår tid!
Bibelns profetiska ord lyser klart i vår tid!

Detta är ett av kapitlen i boken Dags att Vakna upp av Holger Nilsson....
Populära artiklar
Isaac Newton trodde på Bibelns profetior - Holger Nilsson  

Isaac Newton trodde på Bibelns profetior - Holger Nilsson  
Isaac Newton trodde på Bibelns p...

Förbundsarken återupptäckt? - Holger Nilsson

Förbundsarken återupptäckt? - Holger Nilsson
Förbundsarken återupp...

Länkar

Länkar
Tidstecken.se Radio Worship Sweden Apg29.Nu Höglandets närra...

2017 – profetiskt år

2017 – profetiskt år
Judarna firar under 2017 jubelår. Vad kan komma att hända detta år? Tidigar...

Profeten Hesekiels profetia - Holger Nilsson

Profeten Hesekiels profetia - Holger Nilsson
Profeten Hesekiels pr...

ISRAEL
Ryssland hotar Israel
130 000 raketer mot Israel!
Israel 70 år 2018
Israel 70 år
Israel 70 år
Israel 70 år
Debatt på sandaren.se
Insändare i Sändaren
Insändare i Hallmedia
Ryssland hotar Israel
Gud räddade Israel 1973
Dramatik i Israel
Palestinskt dubbelspel
Judarna flyr nu till Israel
Betald terrorism i Palestina - Holger Nilsson
Ett Guds under i Gaza-kriget - Holger Nilsson
Betald terrorism i Palestina - Holger Nilsson
Uppfostrade till att hata - Holger Nilsson
Guldgossarna Abbas och Arafat - Holger Nilsson
Palestinierna avlönar terrorister - Holger Nilsson
En ständig kamp mot Israel - Holger Nilsson
Striden om Tempelberget - Holger Nilsson
Hamas bär det totala ansvaret - Holger Nilsson
Hamas stadgar - Holger Nilsson
Hamas dödar sina egna barn - Holger Nilsson
Hamas lär barn att döda judar - Holger Nilsson
Hamas och Gaza - Holger Nilsson
Hamas väljer krigets väg - Holger Nilsson
Förbundsarken återupptäckt? - Holger Nilsson
Ett nytt tempel i Jerusalem - Holger Nilsson
Guds kärlek till judarna - Holger Nilsson
Fynd i Israel bäddar för konflikt - Holger Nilsson
Nu formas Gogs krigståg - Holger Nilsson
Ledaren för Gogs krigståg? - Holger Nilsson
Ödesdigert beslut - Holger Nilsson
Antisemitismen ökar kraftigt - Holger Nilsson
Spänningen stiger i Mellanöstern - Holger Nilsson
I Egypten ber man om judarnas död - Holger Nilsson
Fel väg valdes i FN - Holger Nilsson
Irans hot mot Israel - Holger Nilsson
Hatet mot judarna - Holger Nilsson
Vem ligger bakom hatet mot Israel? - Holger Nilsson
Genom vilka redskap uttrycks hatet mot Israel? - Holger Nilsson
Ödesmättad kamp om Jerusalem - Holger Nilsson
Vem har rätten till Jerusalem? - Holger Nilsson
Begäran om Palestinsk stat - Holger Nilsson
Palestinsk stat - ett ogrundat krav! - Holger Nilsson
Arabisk revolution - får Israel betala priset? - Holger Nilsson
Palestinier och Hamas avslöjar sig - Holger Nilsson
Israel lever på en vulkan - Holger Nilsson


Tidsmaskin


Flammor, Maskingatan 13, 574 33 Vetlanda
Telefon: 0383-161 64 | E-post: info@flammor.com | Hemsida: www.flammor.com
Ansvarig utgivare: Holger Nilsson

Vilka läser Flammor.com?
MediaCreeper

Kristen Topplista från JesusSajten.se

© www.flammor.com 2002 - 2019