Tisdag 20 april 2021 - Kl. 21:50 v.16

20 april 23.30:
Hur får vi väckelse?
Del 3.
21 april 7.30: Repris
21 april 15.30: Repris

2 maj 17.00:
Vetlanda Friförsamling

På grund av rådande bestämmelser besöks församlingar som kan ha webbsändningar. Kostnad - endast reseersättning.


Betala med Swish!

Swish: 123 305 5357
Eller scanna koden nedan i din Swishapp.


När kommer Jesus?


> Läs mer!

Själaspis

Läs mer!


Profetiska tider

Ladda ned som PDF!


Han & hon - Livsviktig relation

Läs mer!


Yttersta tiden

Ladda ner som PDF!


Lättläst bok!

Läs mer!


Intressant bok!

Läs mer!


Uppenbarelseboken

Ladda ner som PDF!


Midnattstid

Ladda ner som PDF!


Dags att ta Gud på allvar

Ladda ned som PDF


Dags att vakna upp!

Dags att ta vakna upp


Aktuell bok

Läs mer!SENASTE NYTT

Nu formas Gogs krigståg

Nu formas Gogs krigståg

Det krigståg som beskrivs i Hesekiel, kapitel 38 och 39, inträffar efter judarnas hemkomst från förskingringen. Nu går vi emot en ny fas – Gogs härnadståg.

Profetian i Hesekiel 38 och 39 har ännu inte fått sin uppfyllelse. Därför finns det anledning att belysa den och ställa frågan: Är vi nära tiden för dess fullbordan? Förutsättningen för uppfyllelsen finns nu: ”Ty du vill plundra och röva och vända din hand mot ödelagda platser, som nu åter är bebodda, och mot ett folk som har samlats från hednafolken och som nu har boskap och ägodelar, där de bor i landets mitt.” Hes. 38:12. Landområdet som motsvarar dagens Israel, var för drygt hundra år sedan mer eller mindre ett ökenområde. Nu är det bebott och Israel har idag en befolkning på 8 miljoner som har samlats från olika länder, (hednafolk, Bibelns beteckning). Alltså stämmer bilden med Hes. 38:12. Det finns en rad namn i profetian som anger vilka folk som kommer att delta i anfallet mot Israel. Vi skall återkomma till det. Anföraren för krigståget har fått benämningen ”Gog” i profetian. Det är en mystisk beteckning, en titel liknande ”Farao” eller ”tsaren”. Så här står det om Gog: ”Du skall komma från ditt land längst uppe i norr...” Hes. 38:15. Följer man en linje på kartan rakt norrut från Israel, kommer man till Ryssland. Ett annat namn som förekommer i detta sammanhang är ”Magog”: ”Gog i Magogs land” (Hes. 38:2). Den judiske historieskrivaren Flavius Josephus som levde under det första århundradet e. Kr, skriver att det är det folk som grekerna kallar ”skyter”. Wikipedia ger följande upplysning: ”Skyterna var under antiken en geografisk, politisk och kulturell enhet (Skytien) snarare än en etnisk folkgrupp, som levde omkring Kaspiska havet, på de ryska stäpperna, i norra och östra Iran och vid Altaiabergen i Centralasien.”

Det förekommer också andra namn i profetian, nämligen ”Gomer” och ”Togarma”. Enligt uppgifter kan namnet Gomer sättas i förbindelse med en invandrande stam från Ryssland. När det gäller Togarma är det många bibelutläggare som tror att detta gäller folk som bodde i det landområde som idag är Turkiet. Men Ryssland blir inte ensamt i sitt anfall på Israel. Så här säger profetian om vilka andra folk som är med i krigståget mot Israel: Perser, nubier och puteer är med dem...” Vi skall se närmare på dessa namn och vad de kan betyda för oss idag. Persien är ingen svårighet att identifiera. Fram till 1935 var Persien namnet på det som idag är Iran. När det gäller nubier, ger Wikipedia följande upplysning: ”Nubier är ett afrikanskt folk i södra Egypten och norra Sudan.” Man får också upplysningen att nästan samtliga nubier är muslimer. Angående puteer, råder det ganska stor enighet om att denna beteckning syftar på dagens Libyen. Även i detta fall kan man citera Flavius Josephus. Redan på hans tid identifierade han ”Put” som ”gamla Lybios” och Libyen är idag namnet på staten som ligger inom detta territorium. Nu ska vi övergår till att titta närmare på den dagsaktuella bilden för de som pekas ut att tillsammans med Ryssland gå med i ett krigståg mot Israel. Vi kan då konstatera att förändringar som ägt rum den allra senaste tiden medfört att den bild, som profetian ger, klarnat betydligt. Om vi börjar med Turkiet så har en stor förändring ägt rum. Vi kan, som exempel på det, återge ett citat från Israels ambassadör i USA. Han säger: ”Förändringen i Turkiets inriktning – bokstavligen mot Orienten - är en händelse av historiska proportioner.” Efter att under årtionden haft ett relativt gott förhållande till Israel, deklarerade Turkiet 2010 Israel som en huvudfiende. Turkiet bröt flera diplomatiska förbindelser med Israel genom att utvisa Israels ambassadör i Ankara, kalla hem egna diplomater från Israel och avbryta militära avtal. Det finns även de som hävdar att det finns en risk för militär konfrontation. När det Libyen har Ryssland försörjt landet med vapen i decennier, så det finns alltså en tydlig koppling mellan dessa länder. Libyen har också en fientlig inställning till Israel. Här finns alltså förutsättningar för det landet att gå i allians med Ryssland för ett anfall på Israel. När det gäller nubier som alltså lever både i södra Egypten och i norra Sudan, kan vi konstatera att en historisk förändring ägde rum 2011. Då delades nämligen landet Sudan i två stater, Sudan i norr och Sydsudan i söder.

Det är intressant att notera att Sudans befolkning, som alltså är nubier, har en fundamentalistisk islamsk regim, medan Sydsudans befolkning till stor del utgörs av kristna. En historisk förändring ägde alltså rum 2011. Med tanke på Hesekiels profetia om nubier, som befolkar Sudan och har islamsk regim, är det som upplagt för fiendskap mot Israel. Något annat som vi kan notera i detta sammanhang, är de band som uppstått på senare tid mellan Sudan och Iran. Det är något nytt. I september 2011 åkte Irans president Ahmadinejad till Khartoum, huvudstad i Sudan. Han talade där om att ”bygga relationer genom samarbete, respekt och ömsesidig nytta”. Det finns alltså en koppling mellan dessa två stater, som båda ingår i profetian om Gogs krigståg. Nämnas kan också att Sudans president sagt: ”Israel är landets fiende nr ett”. Sist i uppräkningen av de anfallande staterna nämner vi Iran. Deras hat och hot mot Israel är väl känt. De har inget emot att gå med i ett krig mot Israel. Enligt profetian som vi hänvisat till, är tydligen Ryssland anförare för Gogs krigståg. Här kan vi också göra en intressant notering att relationen mellan Ryssland och Iran har stärkts på senare tid. I november 2011 hade Press TV en artikel som talar om hur Iran och Ryssland knyter starkare band dem emellan. På bilden nedan ses Irans utrikesminister Ali Akbar Salehi och den ryske ambassadören i Iran, vid detta tillfälle 2011.

De starka banden kan också få betydelse om Israel skulle anfalla Iran. Ryssland har nämligen gått så långt att man varnar för att en attack på Iran, är en attack på Ryssland. Det har man kunnat läsa i såväl Asia Times, som i tidningen Arutz Sheva. Med tanke på Israels planer att eventuellt anfalla Iran, förstår vi vad det kan leda till. Vi säger inte att ett sådant anfall omedelbart skulle dra in Ryssland i strid med Israel, men så skulle det kunna bli. Rysslands varning skall inte ignoreras, signalen är tydlig. Mänskligt sett borde utgången av ett krig mellan Israel och den konstellation av länder, som ingår i det så kallade Gogs krigståg, vara självklar. Styrkeförhållandet är tydligt, ungefär som Goliat mot David. Men profetian ger besked om att Gog med sina allierade kommer att lida ett fruktansvärt nederlag. Den profetiska beskrivning som Hesekiel ger av ett kommande krigståg mot Israel, har klarnat betydligt de senaste åren. Står vi kanske snart inför den gamla profetians uppfyllelse?


Holger Nilsson

Publicerad: 2013-08-04 | Permalänk |

Fler artiklar

Liknande artiklar
Nu formas den antikristliga stormakten
Nu formas den antikristliga stormakten
Nu formas den antikristliga stormakten - Holger Nilsson Publicerad januari 2004 ...
Nu formas Gogs krigståg
Nu formas Gogs krigståg
Nu formas Gogs krigståg Det krigståg som beskrivs i Hesekiel, kapitel 38 och 39, inträffar efter judarnas hemkomst från förskingringen. Nu går vi emot en ny fas – Gogs härnadst...
Ledaren för Gogs krigståg?
Ledaren för Gogs krigståg?
Ledaren för Gogs krigståg? Vladimir Putin är Rysslands president. Är han den i profetian förutsedde ledaren för Gogs krigståg? Vladimir Putin har omvalts och kan komma att sitta...
Kontrollsamhället i Europa formas nu
Kontrollsamhället i Europa formas nu
Kontrollsamhället i Europa formas nu Svenskarna har i samband med den debatt som uppstått omkring FRA-lagen fått upp ögonen för att vi är på väg in i ett kontrollsamhälle av oan...
Sök på Flammor
Flammor på Youtube
Predikantpool

Detta är en ny satsning som vi presenterar här. Den går helt enkelt ut på att förkunnare som vill stå till förfogande för kallelser till församlingar, gör det mot endast reseersättning.
Läs allt!


NY BOK!
En bok som vill utmana,beröra och inspirera Dig!
Läsa mer:
https://flammor.com/ny-bok-p1722.html

Senaste artiklarna
Självdisciplin behövs
Självdisciplin behövs

Därför är det av stor vikt att vi vaknar upp över att detta leder bort till avf...
Andligt död?
Andligt död?

Det går att pröva sig inför den frågan. Precis som man kan övergå från f...
Varför tillåter Gud krig?
Varför tillåter Gud krig?

I denna bok som ses här ovan tar den erkänt store förkunnaren Martyn Lloyd-...
Ryssland hotar
Ryssland hotar

Ovanstående nyhetsartikel är talande. (Skärmdumpning Aftonbladet). Expre...
Krig?
Krig?

Men det finns det som är värre. Även om vi skulle få vara med om krig in...
Rysslands upptrappning
Rysslands upptrappning

Östersjöområdet är också kopplat till denna upptrappning. (Skärmdumpning TV4)....
Rysk varning
Rysk varning

Retoriken hårdnar. (Skärmdumpning Expressen). Den 13 april skriver Expressen...
Populära artiklar 2021
Döden går fram

Döden går fram
Hur skall Corona försvinna? Bibeln ger svaret! Pandemin går fram över la...

Märkligt foto

Märkligt foto
Fotot är taget på Hjälmargården. Vid första anblicken kan det synas var ett v...

Lever vi i den sista generationen?

Lever vi i den sista generationen?
Bibeln vill ge oss svaret på den frågan. På fotot här ovan ses en gren av e...

Världen har förändrats

Världen har förändrats
Världen kommer aldrig mer att bli sig lik. Världen blev som satt på en paus...

Ett svärd

Ett svärd
Anders Gerdmar delger ett Guds tilltal. Vi har under senare år sett att det...

ISRAEL
Jerusalem i fokus
Farligt maktspel
Israel och islam
Israel – Tidstecknet
Förstår vi tidstecknet Israel?
Utspel från palestiniernas president
Förkastad fredsplan
Judarnas återvändande
Palestinska barn hjärntvättas
Jerusalem tillhör Israel
Se profetiskt på Jerusalem
Israel i profetiskt ljus
Ryssland hotar Israel
130 000 raketer mot Israel!
Israel 70 år 2018
Israel 70 år
Israel 70 år
Israel 70 år
Debatt på sandaren.se
Insändare i Sändaren
Insändare i Hallmedia
Ryssland hotar Israel
Gud räddade Israel 1973
Dramatik i Israel
Palestinskt dubbelspel
Judarna flyr nu till Israel
Betald terrorism i Palestina - Holger Nilsson
Ett Guds under i Gaza-kriget - Holger Nilsson
Betald terrorism i Palestina - Holger Nilsson
Uppfostrade till att hata - Holger Nilsson
Guldgossarna Abbas och Arafat - Holger Nilsson
Palestinierna avlönar terrorister - Holger Nilsson
En ständig kamp mot Israel - Holger Nilsson
Striden om Tempelberget - Holger Nilsson
Hamas bär det totala ansvaret - Holger Nilsson
Hamas stadgar - Holger Nilsson
Hamas dödar sina egna barn - Holger Nilsson
Hamas lär barn att döda judar - Holger Nilsson
Hamas och Gaza - Holger Nilsson
Hamas väljer krigets väg - Holger Nilsson
Förbundsarken återupptäckt? - Holger Nilsson
Ett nytt tempel i Jerusalem - Holger Nilsson
Guds kärlek till judarna - Holger Nilsson
Fynd i Israel bäddar för konflikt - Holger Nilsson
Nu formas Gogs krigståg - Holger Nilsson
Ledaren för Gogs krigståg? - Holger Nilsson
Ödesdigert beslut - Holger Nilsson
Antisemitismen ökar kraftigt - Holger Nilsson
Spänningen stiger i Mellanöstern - Holger Nilsson
I Egypten ber man om judarnas död - Holger Nilsson


Tidsmaskin

ANNONS:

ANNONS:
Klimatkonspirationen...666 >
Läs mer om boken här!

Flammor, Maskingatan 13, 574 33 Vetlanda
Telefon: 0383-161 64 | E-post: info@flammor.com | Hemsida: www.flammor.com
Ansvarig utgivare: Holger Nilsson

Vilka läser Flammor.com?
MediaCreeper

Kristen Topplista från JesusSajten.se Blogghubb

© www.flammor.com 2002 - 2021