Insändare i Hallmedia
Svar på en insändare där Flammors budskap angreps.
Tidskriften Flammor är trovärdig
Jimmy har i en insändare den 25 november, synpunkter på tidskriften Flammor. Tack för dessa och jag vill bemöta dem. Insändarskribenten försöker underminera förtroende för tidskriften Flammor genom att skriva att det skulle vara: ”en parodi där alltifrån kampen för jämlikhet mellan könen till halloween hålls fram som tecken på att undergången är nära”.
När det gäller jämlikheten så var det en artikel och med en bild på en skrikande kvinna. Bilden har den engelska texten: ”jämställdhet” samt ”alla män är grisar”. Jag ville belysa extremfeministernas obalanserade kamp. Om detta skall vara exempel på kampen som feministerna kämpar för, måste det ju också innebära att alla kvinnor är grisar – annars är det ju ingen jämställdhet!När det gäller kritiken mot hallowenfirandet, strax före Alla Helgonahelgen, så står jag för att jag finner det vara osmakligt med dödskallar, häxor, vampyrer, djävulsdräkter mm. Jag är inte ensam om att ställa mig frågan: Vad skall ett sådant firande vara bra för? Har inte fått något bra svar på det.Att Dagens Nyheter uppger att omsättningen för det firande var 1000 miljoner år 2009, gör en än mer frågande. Hur många lidande barn kunde blivit hjälpta av denna enorma summa?
Jag har inte som Jimmy skriver, att dessa två saker: ”hålls fram som tecken på att undergången är nära.” Det påstående är inte sant, på tal om lögner.
Jag kan ha förståelse för att redan framsidan på Flammor med huvudrubriken ”Gud tror inte på ateister”, är utmanande för dessa och det är inte konstigt att det blir reaktioner från dem som säger sig vara det.
Men varför skulle Gud tro på ateister? Dessa som lägger ner energi på något som de påstår inte finns, det är motsägelsefullt. Eller som G. K. Chesterton, den intellektuelle engelske författaren så träffande uttryckt det: ”Om det inte fanns någon Gud skulle det inte finnas några ateister.”
För övrigt rekommenderas alla ateister att läsa hans djupsinnade böcker, en intelligent människas försvar av en troendes världsbild. Det finns de som kommit till tro på Gud då de gjort det.
Argumenten som framförs mot Flammors innehåll är svaga och försök att underminera trovärdigheten. Exempelvis att kalla författaren Ray Comfort för ökänd istället för känd.
När det gäller Ray Comfort vill jag citerar en skribent på forumet för Religion och samhälle: ”Jag har äntligen beslutat mig för att bli kristen, jag som är född ateist har nu sett det gudomliga ljuset.”
Han nämner att Ray Comfort och andra apologeter, som gjort att han blivit övertygad om att Gud finns.”
När det gäller exemplet med bananen vill Jimmy underminera det genom att, kalla det för ”hysteriskt roligt”. Den omvände som jag citerade skriver däremot så här: ”Jag blev direkt övertygad om Guds existens när jag såg Ray Comfort förklara att bananen är ateistens mardröm.”
Något annat som är ateisternas mardröm, är just hur omöjligt det komplicerade ögat skulle kunnat bli till utan en skapare. Att till och med Darwin kallade det alltså för absurt, att det skulle kommit till genom evolution. Trots det valde han att tro det. Att tro på det som är absurt, ja, det är ju fritt att välja att göra det.
Det är också så med ögat, antingen ser man med det eller så är man blind på det. Man kan vara blind på många sätt, men ändå mena sig vara seende, då blir det som talesättet säger: ”Han dömer som den blinde om färgen.”
Redaktör för tidskriften Flammor
Kommer Jesus snart? Det är allvarligt om man inte kan svara ”ja” på denna fråga, detta oavsett om man är pastor eller en vanlig medlem. Som pastor påverkar svaret naturligtvis förkunnelsens innehåll, vilket i sin tur påverkar hela församlingar... Insändare i Hallmedia
Svar på en insändare där Flammors budskap angreps. Tidskriften Flammor är trovärdig Jimmy har i en insändare den 25 november, synpunkter på tidskriften Flammor. Tack för dessa och jag vill bemöta dem. Insändarskribenten försöker under... Insändare i Hemmets Vän
Slå vakt om tron på Bibeln! Angreppen på Guds ord kan ha de mest skiftande uttrycksformer och kan gömma sig bakom påståenden om att exempelvis vi i vår tid har fått större förståelse för vad som egentligen menas med olika skriftställen. Gen... Insändare
Sändaren är en tidning som är kopplad till Equmeniakyrkan.... Insändare i Smålands-Tidningen
...