Söndag 14 juli 2024 - Kl. 18:51 v.28

Betala med Swish!

Swish: 123 305 5357

Eller scanna koden nedan i din Swishapp.


Viktig bok


 > Läs mer
_________________

Aktuell bok

Läs mer

__________________

Väckande bok

> Läs mer!


När kommer Jesus?

> Ladda ner!


Själaspis

 > Läs mer!


Profetiska tider

Ladda ned som PDF!


Han & hon - Livsviktig relation

Läs mer!


Yttersta tiden

Ladda ner som PDF!


Lättläst bok!

Läs mer!


Intressant bok!

Läs mer!


Uppenbarelseboken

Ladda ner som PDF!


Midnattstid

Ladda ner som PDF!


Dags att ta Gud på allvar

Ladda ned som PDF


Dags att vakna upp!

Dags att ta vakna upp


Aktuell bok

Ladda ner som PDF!SENASTE NYTT

Glöm inte Israel!

I Guds frälsningsplan spelar Israel en avgörande roll. (Skärmdumpning Världen idag).

Bortser man från det så står man utan förståelse för vad som nu sker och kommer att ske.

Vi hoppas att ingen kristen vill leva i oförståelse angående viktiga bibliska sanningar. Det gäller inte minst judarna och landet Israel som har en sådan dominerande plats i hela Bibelordet, (cirka 2300 gånger omtalas folket och landet!) det går inte att bortse från. Gör man det så försvinner förståelsen för stora delar av Bibeln.

När det gäller Israel så har tyvärr många missat på detta område. Vi skall återge en artikel från den 15 juli 2016 I Världen idag. I den skriver Anders Gerdmardocent i Nya testamentets exegetik vid Uppsala universitet och rektor för Skandinavisk teologisk högskola om Israel med just rubriken Glöm inte Israel: ”I Guds frälsningsplan spelar Israel en avgörande roll. Det är därför vi hör om Israel på nyheterna varje dag. Det är därför kristendomens och judarnas fiende nummer ett vill utplåna landet och staden Jerusalem. Det har börjat med att man utplånar dem på kartorna, men målet är att utplåningen ska bli verklighet.

Människorna i den palestinska områdena är lika värdefulla som alla som är skapade till Guds avbild. Men ideologin går tvärtemot Guds ord och löften. Faktum är att namnet Palestina, som betyder filisteernas land, är ett efterbibliskt påfund, som myntades av en av senantikens värsta antisemiter, Kejsare Hadrianus. Han skändade templet och gjorde det till ett avgudatempel, och förbjöd till och med judar att vända sig emot Jerusalem i bön.

En palestinsk stat är en mycket modern idé, med bara några tiotal år på nacken och det är tragiskt hur kristna kyrkor, låter politik gå före sanning. Detta gäller Svenska kyrkan som stöder bojkott mot Israel, men struntar i hur människor i verkliga diktaturer har det. Det svenska ekumeniska organet Sveriges kristna råd har också en tydlig antiisraelisk tendens. För även om Israel naturligtvis inte alltid gör rätt – det är en modern demokrati med ett politiskt spel som i alla länder – så är Israel rätt, det vill säga, det är Guds vilja att den moderna staten Israel finns.

Hur kan man veta det? Först har vi alla dessa löften i Gamla testamentet, som är Jesu och apostlarnas Bibel, om att Gud ska låta Israel komma tillbaka till sitt land och åter befolka ödelagda städer. Detta blev verklighet när staten Israel återgrundades 1948.

I evangelikala sammanhang finns det också starka röster emot den moderna staten Israel. Den mest prestigefyllda är den engelske biskopen och Paulusforskaren N.T. Wright, som har en tydligt anti-israelisk hållning, och som anser att kristna sionister är helt fel ute. Han uttrycker en ersättningsteologi, det vill säga att kyrkan har ersatt Israel. Detta bygger han bland annat på sin läsning av Paulus: ”Vi är omskärelsen, som tillber Gud i Anden” (Fil 3:3), men hans kritiker påpekar att detta ju är bibliskt (5 Mos 30:6) och att Paulus i sin inomjudiska teologiska polemik verkligen menade att judar först och sedan hedningar skulle omvända sig. För mig är det märkligt att inte Rom 11:17–18 betyder mer för biskop Wright: ”förhäv er inte emot grenarna”, det vill säga de israeliska grenar bland vilka vi hedningar av nåd är inympade. Wright och hans efterföljare missar Paulus’ både-ock, judar och hedningar, och även judarnas förstfödslorätt.

Guds löften till Israel kommer att uppfyllas. För en bibelläsare är det svårt att komma ifrån att upprättandet av landet och återvändandet till Sion, Jerusalem, är en del av denna uppfyllelse. Kristna behöver därför, utan att behöva acceptera övergrepp från israelisk sida, i bön stå tillsammans med det judiska folket. För dess fortlevnad tillhör historiens mirakler, och det gör också tillkomsten av Staten Israel. Och det är svårt för bibelläsaren att komma ifrån att slutet på historien involverar just Landet, Folket och Staden. Så be om fred för Jerusalem, och be med de första kristna: ”Marana tha – Herre, kom!” (1 Kor 16:22).” Slut citat.

Denna dag, den 4 juli har Israel attackerats av terroristorganisationen Hizbollah. De sköt 200 raketer in i Israel samt ett antal drönare. På grund av deras attacker har cirka 60 000 eller fått fly från sina hem. Glöm inte Israel som sagt – du kommer att få höra mer om Israel, ty det är det största tidstecknet på Jesu tillkommelse – var redo! 


Holger Nilsson

Publicerad: 2024-07-04 | Permalänk |

Fler artiklar

Liknande artiklar
Utplåna Israel!
Utplåna Israel!
Utplåna Israel! - Holger Nilsson Publicerad januari 2006 Utropet att Israel skall utplånas är inget nytt. Det har tidigare hörts från flera arabiska ledare, islamistiska organisationer o...
Utplåna Israel!
Utplåna Israel!
Om vi inte har detta klart för oss kommer vi aldrig att förstå deras fruktansvärda handlande. På fotot här ovan ser vi palestinska demonstranter marscherar genom Chicagos gator från Israels konsulat i Chicago under en protest organiserad av Ch...
Glöm inte Israel!
Glöm inte Israel!
Bortser man från det så står man utan förståelse för vad som nu sker och kommer att ske. Vi hoppas att ingen kristen vill leva i oförståelse angående viktiga bibliska sanningar. Det gäller inte minst judarna och landet Israel som har en sådan d...
130 000 raketer mot Israel!
130 000 raketer mot Israel!
Vilket land skulle stå ut med att ha cirka 130 000 raketer riktade mot sig? Detta ofattbara antal raketer finns nu uppställda emot Israel.Den islamistiska organisationen Hizbollah är en stark kraft i Libanon. Ett faktum är att den är starkare ...
Sök på Flammor
Flammor på Youtube

Ny bok!
Nu har tiden kommit för avslöjandet av hur stora delar av svensk frikyrklighet har förändrat undervisningen om den yttersta tiden och Jesu återkomst.

Läs mer: Boknyhet! | Flammor - profetisk tidskrift


Senaste artiklarna
Jesus kommer!
Jesus kommer!

Lyssna på en illustrerad inspelning som förklarar varför det kan vara så!...
Jesus kommer snart!
Jesus kommer snart!

Om det låter så här från varje pastor skulle vi få se ett uppvaknade i kris...
Tredje gången gillt?
Tredje gången gillt?

Blir det ett tredje världskrig? Texten här nedan är gjord av AI, det är fakt...
Ny upptrappning
Ny upptrappning

Frågan är nu bara hur detta skall sluta? Ett nytt steg i konflikten mellan R...
Kriget
Kriget

Allt går emot ett allt större hot och allvar. På ledarplats skriver Dage...
Utan fler händelser
Utan fler händelser

Vi skall inte tala om att det eller det måste ske först, det är en förrädisk i...
Hur gick det för Jesu lärjungar?
Hur gick det för Jesu lärjungar?

De flesta av Jesu lärjungar led martyrdöden, vi kan också få möta lidande. S...
Populära artiklar 2024
Jesu tillkommelse eller världskrig?

Jesu tillkommelse eller världskrig?
Kan det finnas någon vägledning i denna fråga? Naturligtvis kan vi inte med b...

Det stora avfallet – Apostasia

Det stora avfallet – Apostasia
Författare till boken är Elonora Lahti. Så här skriver Elonora: ”Vi har haft...

Vedermödan

Vedermödan
Då kommer halva jordens befolkning att dö. De krigsmoln som syns nu kan...

Vakna Europa

Vakna Europa
I sitt tal riktade sig Niinistö särskilt till Europa och uppmanade kontinenten...

Harpazo

Harpazo
Elonora Lathi skriver om detta i sin bok När allting blir annorlunda. Efter...Tidsmaskin

ANNONS:

Flammor, Maskingatan 13, 574 33 Vetlanda
Telefon: 0383-161 64 | E-post: info@flammor.com | Hemsida: www.flammor.com
Ansvarig utgivare: Holger Nilsson

Vilka läser Flammor.com?

Kristen Topplista från JesusSajten.se Blogghubb

© www.flammor.com 2002 - 2024