Lördag 20 april 2024 - Kl. 21:30 v.16

21 april 11.00:
Imanuelkyrkan, Kungsbacka
27 april 17.00:
Askeryds missionshus

Betala med Swish!

Swish: 123 305 5357

Eller scanna koden nedan i din Swishapp.


Viktig bok


 > Läs mer
_________________

Aktuell bok

Läs mer

__________________

Väckande bok

> Läs mer!


När kommer Jesus?

> Ladda ner!


Själaspis

 > Läs mer!


Profetiska tider

Ladda ned som PDF!


Han & hon - Livsviktig relation

Läs mer!


Yttersta tiden

Ladda ner som PDF!


Lättläst bok!

Läs mer!


Intressant bok!

Läs mer!


Uppenbarelseboken

Ladda ner som PDF!


Midnattstid

Ladda ner som PDF!


Dags att ta Gud på allvar

Ladda ned som PDF


Dags att vakna upp!

Dags att ta vakna upp


Aktuell bok

Ladda ner som PDF!SENASTE NYTT

Arafats dubbelspel       

Arafats dubbelspel - Holger Nilsson


Publicerad december 2002

Den palestinske ledaren Yasser Arafat är en gåta. Denne man fick Nobels fredspris. Man skulle då tro att detta pris skulle innebära några förpliktelser - nämligen att uppträda för fredens sak. Men inte! Det var Arafat som sa nej till en slutlig fredsöverenskommelse i Camp David sommaren 2000. Istället åkte han hem och gick in för ett nytt palestinskt uppror som resulterat i ett mycket stort antal döda, palestinier och israeler. Är detta en fredspristagare som handlar på detta sätt?

Vi har tidigare skrivit om Arafat och reagerat på denna man och hans dubbelspel. Vi är inte ensamma om att genomskåda detta. Tidningen Svensk Tidskrift har också gjort det. I nr 2 för i år har Gunnar Larsson en artikel om Arafat. Gunnar Larsson arbetar med pressrelationer för EPP-ED gruppen i Europaparlamentet. Rubriken på artikeln är: Terrorist med fredspris. Artikeln är en belysning av Arafats historia och ”meriter”. Den är föga smickrande, men dessvärre sann. Alla beundrare av Arafat känner nog inte till hans historia eller så är man bedragen av hans rävspel inför västvärldens kameror. Vad han säger till sina egna på arabiska är det sällan, för att inte säga aldrig, vi får förmedlat genom svensk media som tydligen satt sin ära i att angripa Israels ledarskap och blunda för Arafats illdåd.

Detta kommenterar Gunnar Larsson på följande sätt: ”Den israeliske folkvalde premiärministern kallas för krigsförbrytare, medan terrorismens gudfader skiner i glansen av fredspriset på spiselkransen.” Larsson kallar alltså Arafat för ”terrorismens gudfader”, men inte bara det. Han ger honom också följande epitet: ”Det är inte en överdrift att göra gällande att Yasser Arafat, med flygkapningar som specialitet, är den moderna terrorismens upphovsman.” Det känns befriande för sanningen och välbehövligt för balansen i den svenska belysningen av konflikten i Mellanöstern att hitta Larssons artikel i Svensk Tidskrift. Sammanfattningsvis i slutet av Larssons artikel görs bl.a följande konstaterande: ”Yasser Arafat är fortfarande en terrorist, om än en hyllad sådan.”

Att Arafat är en terrorist, som stöder terrorism, det har helt nyligen återigen blivit bekräftat. Det pågår nu i höst en rättegång i Israel med Marwan Barghouti, generalsekreterare för Arafats Fatah på Västbanken. Barghouti har bekräftat att Arafat personligen godkände betalning till terrorister för deras terrorattacker. Det stora antal dokument som Israel har beslagtagit på kontor tillhörande den palestinska myndigheten, bekräftar Barghoutis bekännelse. Dessa dokument går att ta del av på Internetadressen: www.idf.il/arafat/english/index1.stm

Hur kan världen ge medgivande till USA:s kamp mot terrorism, men förbehålla Israel den rätten? Terrorism är terrorism var den än utspelas! Detta borde väl vara helt uppenbart. Den som vill fortsätta att ge stöd åt Arafat, den stöder alltså indirekt terrorism, eftersom Arafat gör det. Detta är något att betänka.

Det som skrivits här har Israel för länge sedan haft klart för sig. Blodet av alla oskyldiga civila israeler är ett insegel på detta. Det är inte en fredspristagare i dess verkliga mening det handlar om, även om han lyckats spela detta spel och där många i media har spelat med. Det har sagts att svensk media är den mest israelfientliga i Europa. Vi borde ha med detta perspektiv då vi får del av medias rapportering. Gåtan Arafat är endast begriplig om man tar del av hans tal till sina arabiska vänner. Gör man det så är man gåtans lösning på spåren.

Arafat har spelat med i ett spel som kallas för Osloavtalet. Detta avtals princip är att land byts mot fred. Har då den gamla terroristen blivit en fredsapostel? Världen trodde det och gav Arafat fredspriset. Vi skall ta del av vad Arafat sa på jordansk television efter det att han undertecknat principdeklarationen på Vita Husets gräsmatta 1993. Detta är vad han sa samma dag på jordansk television: ”Eftersom vi inte kan besegra Israel i krig, tar vi det här i steg. Vi tar något, och varje territorium som vi kan av Palestina och etablerar självstyre där, och använder det som en språngbräda för att ta mer. När tiden kommer kan vi få de arabiska nationerna att förena sig med oss för det slutliga slaget mot Israel.” Detta är ju ett helt otroligt dubbelspel av Arafat!

Om nu någon tror att Arafat ändrat taktik så misstar han sig. Osloprocessen handlar bara om att komma Israel in på livet för att kunna få en bättre utgångspunkt för ett slutgiltigt slag. Hans tal den 19 december 2001 avslöjar detta. Vi citerar Arafat: ”Osloavtalet är en Trojansk häst med vilken vi får de äldre palestinska ledarna in i Israel. Intifadan som palestinierna började förra året skildrar hur de kommer ut från hästen.” Denna taktik för att inta hela Israel och som liknas vid den trojanska hästen, den bekräftas av Feisal Husseini. Han var palestinsk minister för Jerusalem.

I en sista intervju innan han hastigt avled, sa han i tidningen Al-Arabi i maj 2001, att om USA och Israel tänkt innan Osloavtalet att: ”allt som lämnats till Palestinas Nationella rörelse och till Pan-Arabiska rörelsen var en trähäst kallad Arafat eller PLO, skulle de aldrig öppnat deras befästa portar och släppt den inom deras murar.... Osloöverenskommelsen var en trojansk häst, det strategiska mål är befrielsen av Palestina från floden till havet.” Slut citat.

Det som Feisal Husseini säger här är högst anmärkningsvärt och avslöjande. Då han talar om ett Palestina från floden till havet, så är det från Jordan till Medelhavet. Det innebär med andra ord ett utplånande av Israel! Det framkommer inte bara genom dessa citerade palestinska ledare, utan det är också detta som ständigt framkommer då man studerar olika kartor som man kan finna i olika palestinska sammanhang. Kartan här nedan är PLO:s officiella emblem.

Denna emblem säger allt om PLO:s slutliga mål - det betyder utplånande av Staten Israel! Vi behöver känna till den taktik som PLO använder sig av för att uppnå detta mål, då får vi en större förståelse för den kamp som Israel kämpar. Israel vet allt för väl om detta. Det finns flera exempel på dessa palestinska kartor som visar vad PLO menar, ett Palestina som täcker Israels landområde också. Både palestinska ledare ord och palestinska symboler talar ett och samma språk och det bör tas på största allvar! Däremot kan man inte ta Arafat på allvar, eftersom han spelar det taktiska spelet för att nå fram till det mål, som vi här visat är det slutliga. Det är tydligen allt fler som insett vad Arafat håller på med.

I en artikel i den ansedda Wall Street Journal skriver den förre rumänske generalen Mihai Pacepa följande i en artikel om Arafat att han: ”har gjort karriär på att låtsas att han inte har varit invecklad i sina egna terroristhandlingar.” Till och med en arabisk journalist har insett och belyst det falskspel som Arafats bedriver. Det är journalisten Said Arbush som skrivet en bok med titeln: ”From Defender to Dicator.” I denna bok skriver han att Arafat har inte någonsin hållit ett avtal som han skrivit på. Detta har inte minst blivit uppenbart genom hur han brutit mot Oslo-avtalet

Ovanstående exempel med den arabiske journalistens kritik är inte det enda från arabiskt håll. I den kuwaitiska tidningen Al-Watan har man framfört kritik på hur biståndspengar från Gulfstaterna ha använts av Arafat samt hans närmaste män. Tidningen uppvisar kopior på en insättning på 5,1 miljoner dollar som satts in på Arafats personliga konto i Kairo. Dessa pengar var avsedda till Arafats hustru och dotters lyxliv i Paris och Schweiz.. Till sist ytterligare ett exempel på det dubbelspel som bedrivs. Den 9 september i år höll Arafat ett tal där han gav uppmaningen att inte attackera israeliska civila inom Israels gränser. Redan dagen efter så sänder den officiella palestinska TV-kanalen ett filminslag med gamla bilder på Arafat och andra palestinska ledare som är beväpnade och i färd med anfall på Israel. Ett budskap går ut som lyder: ”O massor i det ockuperade landet, gå framåt med revolutionen mot fienden.” Ett annat budskap som upprepas i en sång, i denna TV-sändning lyder så här: ”O massor i det ockuperade landet, ge av ert blod. Sänd fram våra martyrer, sänd fram våra söner (´solar´).” Så länge det dubbelspel som Arafat och den palestinska myndigheten och dess medier bedriver så kan inte någon fred synas inom sikte.

Man kan inte ha både budskap om fred och sedan uppmana sina egna till strid. Det är inte trovärdigt och vi får inte låta oss bedras av ett sådant dubbelspel. Tyvärr har många svenskar inte insett detta, utan har varit snara att skuldbelägga Israel för att det inte är fred i detta område. Det har gjort att många, även kristna, vänt sig mot det judiska folket. Det är en allvarlig sak. Guds plan för det judiska folket finns tecknad i den heliga skrift. Där kan vi tydligt se hur judarna i den yttersta tiden skall återvända tillbaka till det land som de förskingrades från. Detta område kommer att bli centrum för den största sammandrabbning som världen har skådat i avslutningen av denna tidsålder. Så säger profetian. Judarna har många fiender. Många har blivit fiender till Israel på grund av en vinklad rapportering i media. Det är som sagt allvarligt.

Har man svensk media som utgångspunkt för sitt ställningstagande är risken stor för att man kommer fel. Har man Guds profetiska ord kan man komma rätt. Här behövs omvändelse om man har kommit fel. Än är det tid att vända om.

Klicka här för utskrift Skriv ut!


© www.flammor.com


Holger Nilsson

Publicerad: Se ovan... | Permalänk |

Fler artiklar

Liknande artiklar
Arafats dubbelspel       
Arafats dubbelspel       
Arafats dubbelspel - Holger Nilsson Publicerad december 2002 Den ...
Sök på Flammor
Flammor på Youtube

Ny bok!
Nu har tiden kommit för avslöjandet av hur stora delar av svensk frikyrklighet har förändrat undervisningen om den yttersta tiden och Jesu återkomst.

Läs mer: Boknyhet! | Flammor - profetisk tidskrift


Senaste artiklarna
Templet i Jerusalem
Templet i Jerusalem

Från boken När allting blir annorlunda av Elonora Lathi. Bibliska texter kan...
Skarp läge i öst
Skarp läge i öst

Storkrig på grund av Ryssland är just nu den stora överhängande faran. Först...
Klart budskap
Klart budskap

Det är dags att för all att inse det Carolina Torebring för fram om Jesu åt...
Iran kommer att attackeras
Iran kommer att attackeras

Iran står beredda för attack – de har vapen som kan leda till upptrappning....
Vad kan hända?
Vad kan hända?

Följetongen i Mellanöstern fortsätter. Det som startades av Hamas den 7 okto...
Hatar judar
Hatar judar

Det är en skamfläck att vi har sådan medborgare i Sverige – skäms och lär er no...
Israel attakerat
Israel attakerat

Vad blir Israels svar?Det som talar emot storkrig är att ingen önskar det....
Populära artiklar 2024
Jesu tillkommelse eller världskrig?

Jesu tillkommelse eller världskrig?
Kan det finnas någon vägledning i denna fråga? Naturligtvis kan vi inte med b...

Vakna Europa

Vakna Europa
I sitt tal riktade sig Niinistö särskilt till Europa och uppmanade kontinenten...

Det stora avfallet – Apostasia

Det stora avfallet – Apostasia
Författare till boken är Elonora Lahti. Så här skriver Elonora: ”Vi har haft...

Harpazo

Harpazo
Elonora Lathi skriver om detta i sin bok När allting blir annorlunda. Efter...

Vedermödan

Vedermödan
Då kommer halva jordens befolkning att dö. De krigsmoln som syns nu kan...Tidsmaskin

ANNONS:

Flammor, Maskingatan 13, 574 33 Vetlanda
Telefon: 0383-161 64 | E-post: info@flammor.com | Hemsida: www.flammor.com
Ansvarig utgivare: Holger Nilsson

Vilka läser Flammor.com?

Kristen Topplista från JesusSajten.se Blogghubb

© www.flammor.com 2002 - 2024