Tisdag 6 december 2022 - Kl. 08:44 v.49

Holger Nilsson på kristen TV:

Vision Sverige
9 dec 22.00
Repris 10 dec. Ej fastställd tid.

18 dec 17.00: Vetlanda Friförsamling

Betala med Swish!

Swish: 123 305 5357

Eller scanna koden nedan i din Swishapp.


Väckande bok

> Läs mer!


När kommer Jesus?

> Ladda ner!


Själaspis

 > Läs mer!


Profetiska tider

Ladda ned som PDF!


Han & hon - Livsviktig relation

Läs mer!


Yttersta tiden

Ladda ner som PDF!


Lättläst bok!

Läs mer!


Intressant bok!

Läs mer!


Uppenbarelseboken

Ladda ner som PDF!


Midnattstid

Ladda ner som PDF!


Dags att ta Gud på allvar

Ladda ned som PDF


Dags att vakna upp!

Dags att ta vakna upp


Aktuell bok

Ladda ner som PDF!SENASTE NYTT

Öppet brev till pastorer

Del 3.

Varför predikar ni inte om Jesu återkomst?

Efter försoningen lär detta ämne om Jesu återkomst var det mest frekventa. Ingen kan heller förneka att vi aldrig levt närmare denna händelse. Att då predikan allt mer tystnat om detta är då en ekvation som inte går att få ihop. Frågan är verkligen berättigad: Varför denna tystnad i talarstolarna?

Att vi lever i föränderliga tider kan väl knappast ingen undgått att inse. En hel värld har berörts av den pandemi som svept över jorden. Det vi kan se i det profetiska ordet när det gäller denna tidsålders avslutning och Jesu återkomst, det är att det kommer att bli ett flertal världsomfattande händelser. Ingen som läser Uppenbarelsebokens beskrivningar kan undgå att konstatera detta, det är inte spekulationer när man påstår det.

Världen blev helt överraskad då pandemin slog till och lamslog nationer. Politiska agendor fick förändras och bekämpningen av Corona blev en prioritering. Att bli överraskad är något negativt, den som inte blir det är bättre rustad för att möta det som sker på olika områden.

Om vi begränsar oss till gudsrikets område och utifrån det perspektivet ser på det som kommer att hända, så har vi ett försprång gentemot andra som inte fäster någon notis om bibelordet. Detta innehåller nämligen vägledning och till en stor del profetiskt tilltal och det gäller inte minst den yttersta tidens händelser. Vi kan läsa om att detta profetiska ljus är viktigt: ”Så mycket fastare står nu det profetiska ordet för oss, och ni gör rätt i att hålla er till det som till ett ljus som lyser på en dyster plats tills dagen gryr och morgonstjärnan går upp i era hjärtan.” 2 Petr. 1:19.

Vi kan inte gå förbi detta Bibelns budskap, som visar på att vi kan lita på profetorden och vi gör rätt i att hålla oss till det.  Frågan är då om vi inte har missat detta i svensk kristenhet och att vi inte har gjort det som är rätt.

Med tanke på att det mycket sällan predikas över Bibelns profetiska texter som är kopplade till Jesu återkomst, går naturligtvis också en förståelse förlorad av vad som händer. De händelser som sker blir bara något som vi noterar som nyheter igenom massmedia, inga profetiska signaler att ta vara på med andra ord. 

Varför talar Jesus om tecken till sin återkomst, om inte dessa skall vara med som vägledning för de troende? Varför fick Johannes den omfattande synen som uppfyller en hel profetisk bok, Uppenbarelseboken, om vi inte skall ta till oss budskapet? Och naturligtvis skall vi predika allt det som finns mellan Bibelns pärmar.

Det är med anledning av den tystnad som råder från talarstolarna som denna artikel skrivs. Vi behöver nu få se en förändring för att vi skall kunna vägleda människor i tidens turbulens och ge dem ett hopp och en förståelse för vad tidens tecken betyder: Jesus kommer.

Just det sistnämnda, ett koncentrerat budskap som uttrycks i två ord, är ett väckelserop som har ett syfte, just att väcka inför Jesu återkomst. Detta budskap finns uttryckt av Jesus också i den bild som han ger av den sista tiden då han skall komma. De orden lyder så här i Matt. 25:6: ”brudgummen kommer”.

Det står att dessa som hade gått ut för att möta honom, vaknade upp när de hörde det budskapet. Genom budskapet om att brudgummen kommer, alltså Jesus kommer, sker ett andligt uppvaknade. Men förkunnas inte det budskapet sker inte det uppvaknande som vi är i ett så stort behov av i vår tid och i församlingarna. Det är också säkert så att de flesta pastorer kan instämma i att det skulle vara det som man önskar, ett andligt uppvaknande alltså.

Här har vi i Jesu egen undervisning om den yttersta tiden och den andliga sömnaktighet som då kommer att vara rådande, och den kan vi känna igen nu, redskapet för det uppvaknade. Låt oss då ta vara på det!

 

 

 


Holger Nilsson

Publicerad: 2021-01-21 | Permalänk |

Fler artiklar

Liknande artiklar
Öppet brev till pastorer
Öppet brev till pastorer
Varför predikar ni inte om Jesu återkomst? Vi har här nedan på vår sida www.flammor.com publicerat en rad predikningar om Jesu återkomst, denna förkunnelse tillhör tyvärr undantagen i vår tid. Efter försoningen lär detta ämne om Jesu åte...
Öppet brev till pastorer
Öppet brev till pastorer
Varför predikar ni inte om Jesu återkomst? Efter försoningen lär detta ämne om Jesu återkomst var det mest frekventa. Ingen kan heller förneka att vi aldrig levt närmare denna händelse. Att då predikan allt mer tystnat om detta är då en ek...
Öppet brev till pastorer
Öppet brev till pastorer
Bästa pastor! Situationen för den kristna tron i vårt land är allt annat än gott. I snitt upphör en församling i veckan, så har det varit under 2000-talet. I en del församlingar är det ungefär hälften aktiva av de matrikelförda. Nå...
Öppet brev till pastorer
Öppet brev till pastorer
Varför predikar ni inte om Jesu återkomst? Så här skriver Leif Carlsson i Dagen den 19 januari då han förkastar tron på uppryckandet i sin artikel i Dagen den 19 januari, angående vad Darbys förkunnelse skulle få för följd och han skriver om D...
Sök på Flammor
Flammor på Youtube

Boknyhet!

En bok som vill väcka till insikt.

Det handlar om det avfall som nu råder.

Läsa mer: Boknyhet! | Flammor - profetisk tidskrift
Senaste artiklarna
Svärdet går fram!
Svärdet går fram!

Den profetiska varningen om svärdet i svensk kristenhet ser vi hur den besa...
Jesus kommer mycket snart!
Jesus kommer mycket snart!

Tänk att man kan få höra en sådan här predika idag, det är nästan sällsynt....
Lots tid upprepas nu!
Lots tid upprepas nu!

Detta är ett av de största tidstecken på Jesu återkomst. En högaktuell predi...
Åtta miljarder
Åtta miljarder

Det innebär att det är 8 miljarder munnar att mätta. Enligt uppgifter f...
Tre toppmöten
Tre toppmöten

Det var G20, B20 mötet och COP 27. Vi behöver lyssna in vad som sades på...
Kontroll av människan
Kontroll av människan

Detta kommer att kunna motiveras för den goda sakens skull. Det är inte bara...
Häpnadsväckande planer
Häpnadsväckande planer

Det är inte bara världen som Klaus Schwab vill omstrukturera. Klaus Schwa...
Populära artiklar 2022
Avskedets stund

Avskedets stund
Du fällde en tår vid avskedets bår, en hälsning den sista du gjo...

 Nu behöver vi vara beredda

Nu behöver vi vara beredda
Som Guds folk behöver vi också höja vår beredskap. I dessa dagar är det mång...

Ryska hotet

Ryska hotet
Hotet ligger högt, fyra på en femgradig skala. Försvarsmakten har idag haft...

Ryssland på krigsstigen

Ryssland på krigsstigen
Efter beslutet i riksdagen framstår än mer Sverige som en fiende i ryska ög...

 Osäkerhet inför framtiden

Osäkerhet inför framtiden
Vad kommer att hända? Den 24 februari 2022 skrivs in som början av ett...Tidsmaskin

ANNONS:

Flammor, Maskingatan 13, 574 33 Vetlanda
Telefon: 0383-161 64 | E-post: info@flammor.com | Hemsida: www.flammor.com
Ansvarig utgivare: Holger Nilsson

Vilka läser Flammor.com?

Kristen Topplista från JesusSajten.se Blogghubb

© www.flammor.com 2002 - 2022