Lördag 18 september 2021 - Kl. 09:51 v.37

19 september 15.00
Pingstkyrkan Ronneby

Nu går det återigen att ha samlingar utan begränsat antal när restriktionerna lättas den 29 september. Önskas besök så kontakta mig. Även sångerskan Annica Wahlström kan många gånger också följa med och medverka med sång till gitarr.

Kostnad - endast reseersättning.


Betala med Swish!

Swish: 123 305 5357
Eller scanna koden nedan i din Swishapp.


När kommer Jesus?


> Läs mer!

Själaspis

Läs mer!


Profetiska tider

Ladda ned som PDF!


Han & hon - Livsviktig relation

Läs mer!


Yttersta tiden

Ladda ner som PDF!


Lättläst bok!

Läs mer!


Intressant bok!

Läs mer!


Uppenbarelseboken

Ladda ner som PDF!


Midnattstid

Ladda ner som PDF!


Dags att ta Gud på allvar

Ladda ned som PDF


Dags att vakna upp!

Dags att ta vakna upp


Aktuell bok

Läs mer!SENASTE NYTT

Öppet brev till pastorer

Del 3.

Varför predikar ni inte om Jesu återkomst?

Efter försoningen lär detta ämne om Jesu återkomst var det mest frekventa. Ingen kan heller förneka att vi aldrig levt närmare denna händelse. Att då predikan allt mer tystnat om detta är då en ekvation som inte går att få ihop. Frågan är verkligen berättigad: Varför denna tystnad i talarstolarna?

Att vi lever i föränderliga tider kan väl knappast ingen undgått att inse. En hel värld har berörts av den pandemi som svept över jorden. Det vi kan se i det profetiska ordet när det gäller denna tidsålders avslutning och Jesu återkomst, det är att det kommer att bli ett flertal världsomfattande händelser. Ingen som läser Uppenbarelsebokens beskrivningar kan undgå att konstatera detta, det är inte spekulationer när man påstår det.

Världen blev helt överraskad då pandemin slog till och lamslog nationer. Politiska agendor fick förändras och bekämpningen av Corona blev en prioritering. Att bli överraskad är något negativt, den som inte blir det är bättre rustad för att möta det som sker på olika områden.

Om vi begränsar oss till gudsrikets område och utifrån det perspektivet ser på det som kommer att hända, så har vi ett försprång gentemot andra som inte fäster någon notis om bibelordet. Detta innehåller nämligen vägledning och till en stor del profetiskt tilltal och det gäller inte minst den yttersta tidens händelser. Vi kan läsa om att detta profetiska ljus är viktigt: ”Så mycket fastare står nu det profetiska ordet för oss, och ni gör rätt i att hålla er till det som till ett ljus som lyser på en dyster plats tills dagen gryr och morgonstjärnan går upp i era hjärtan.” 2 Petr. 1:19.

Vi kan inte gå förbi detta Bibelns budskap, som visar på att vi kan lita på profetorden och vi gör rätt i att hålla oss till det.  Frågan är då om vi inte har missat detta i svensk kristenhet och att vi inte har gjort det som är rätt.

Med tanke på att det mycket sällan predikas över Bibelns profetiska texter som är kopplade till Jesu återkomst, går naturligtvis också en förståelse förlorad av vad som händer. De händelser som sker blir bara något som vi noterar som nyheter igenom massmedia, inga profetiska signaler att ta vara på med andra ord. 

Varför talar Jesus om tecken till sin återkomst, om inte dessa skall vara med som vägledning för de troende? Varför fick Johannes den omfattande synen som uppfyller en hel profetisk bok, Uppenbarelseboken, om vi inte skall ta till oss budskapet? Och naturligtvis skall vi predika allt det som finns mellan Bibelns pärmar.

Det är med anledning av den tystnad som råder från talarstolarna som denna artikel skrivs. Vi behöver nu få se en förändring för att vi skall kunna vägleda människor i tidens turbulens och ge dem ett hopp och en förståelse för vad tidens tecken betyder: Jesus kommer.

Just det sistnämnda, ett koncentrerat budskap som uttrycks i två ord, är ett väckelserop som har ett syfte, just att väcka inför Jesu återkomst. Detta budskap finns uttryckt av Jesus också i den bild som han ger av den sista tiden då han skall komma. De orden lyder så här i Matt. 25:6: ”brudgummen kommer”.

Det står att dessa som hade gått ut för att möta honom, vaknade upp när de hörde det budskapet. Genom budskapet om att brudgummen kommer, alltså Jesus kommer, sker ett andligt uppvaknade. Men förkunnas inte det budskapet sker inte det uppvaknande som vi är i ett så stort behov av i vår tid och i församlingarna. Det är också säkert så att de flesta pastorer kan instämma i att det skulle vara det som man önskar, ett andligt uppvaknande alltså.

Här har vi i Jesu egen undervisning om den yttersta tiden och den andliga sömnaktighet som då kommer att vara rådande, och den kan vi känna igen nu, redskapet för det uppvaknade. Låt oss då ta vara på det!

 

 

 


Holger Nilsson

Publicerad: 2021-01-21 | Permalänk |

Fler artiklar

Liknande artiklar
Öppet brev till pastorer
Öppet brev till pastorer
Varför predikar ni inte om Jesu återkomst? Vi har här nedan på vår sida www.flammor.com publicerat en rad predikningar om Jesu återkomst, denna förkunnelse tillhör tyvärr undantagen i vår tid. Efter försoningen lär detta ämne om Jesu åte...
Öppet brev till pastorer
Öppet brev till pastorer
Varför predikar ni inte om Jesu återkomst? Efter försoningen lär detta ämne om Jesu återkomst var det mest frekventa. Ingen kan heller förneka att vi aldrig levt närmare denna händelse. Att då predikan allt mer tystnat om detta är då en ek...
Öppet brev till pastorer
Öppet brev till pastorer
Bästa pastor! Situationen för den kristna tron i vårt land är allt annat än gott. I snitt upphör en församling i veckan, så har det varit under 2000-talet. I en del församlingar är det ungefär hälften aktiva av de matrikelförda. Nå...
Öppet brev till pastorer
Öppet brev till pastorer
Varför predikar ni inte om Jesu återkomst? Så här skriver Leif Carlsson i Dagen den 19 januari då han förkastar tron på uppryckandet i sin artikel i Dagen den 19 januari, angående vad Darbys förkunnelse skulle få för följd och han skriver om D...
Sök på Flammor
Flammor på Youtube
Predikantpool

Detta är en ny satsning som vi presenterar här. Den går helt enkelt ut på att förkunnare som vill stå till förfogande för kallelser till församlingar, gör det mot endast reseersättning.
Läs allt!


NY BOK!
En bok som vill utmana,beröra och inspirera Dig!
Läsa mer:
https://flammor.com/ny-bok-p1722.html

Senaste artiklarna
Förstår vi budskapet?
Förstår vi budskapet?

Förstår vi vad händelserna betyder? Ser vi tecknen som visar på den tid...
Rubriker
Rubriker

Förstår vi vad dessa betyder? Rubrikerna visar på tillståndet i världen. De...
Upprop
Upprop

Protestmarscher anordnas i Sverige. Nu är det dags att säga ifrån angåen...
Varning för yoga
Varning för yoga

Däremot ser man sällan varningar för yoga. Redan på dagis kan man bli introd...
Religionsbyte
Religionsbyte

Man kan tala om att det sker ett religionsbyte. Man kan också säga att...
Jätteövningen
Jätteövningen

Ryssland sätter in styrkor på Nordkalotten. Dagens Nyheter skriver: ”Norg...
Rysk storövning
Rysk storövning

Övningen följs med spänning av flera länder. Så här skriver Dagens Nyheter:...
Populära artiklar 2021
Döden går fram

Döden går fram
Hur skall Corona försvinna? Bibeln ger svaret! Pandemin går fram över la...

Märkligt foto

Märkligt foto
Fotot är taget på Hjälmargården. Vid första anblicken kan det synas var ett v...

ID för alla på jorden

ID för alla på jorden
Bibeln har redan varnat för detta. Se på bilden här ovan, den är talade för...

Lever vi i den sista generationen?

Lever vi i den sista generationen?
Bibeln vill ge oss svaret på den frågan. På fotot här ovan ses en gren av e...

Nu ökar kontrollen

Nu ökar kontrollen
Det banar väg för det antikristliga systemet. En följd av Coronapandemin är...Tidsmaskin

ANNONS:

Flammor, Maskingatan 13, 574 33 Vetlanda
Telefon: 0383-161 64 | E-post: info@flammor.com | Hemsida: www.flammor.com
Ansvarig utgivare: Holger Nilsson

Vilka läser Flammor.com?

Kristen Topplista från JesusSajten.se Blogghubb

© www.flammor.com 2002 - 2021