Onsdag 24 april 2024 - Kl. 05:16 v.17

27 april 17.00:
Askeryds missionshus
4 maj 18.00:
Betania, Rudskog


Betala med Swish!

Swish: 123 305 5357

Eller scanna koden nedan i din Swishapp.


Viktig bok


 > Läs mer
_________________

Aktuell bok

Läs mer

__________________

Väckande bok

> Läs mer!


När kommer Jesus?

> Ladda ner!


Själaspis

 > Läs mer!


Profetiska tider

Ladda ned som PDF!


Han & hon - Livsviktig relation

Läs mer!


Yttersta tiden

Ladda ner som PDF!


Lättläst bok!

Läs mer!


Intressant bok!

Läs mer!


Uppenbarelseboken

Ladda ner som PDF!


Midnattstid

Ladda ner som PDF!


Dags att ta Gud på allvar

Ladda ned som PDF


Dags att vakna upp!

Dags att ta vakna upp


Aktuell bok

Ladda ner som PDF!SENASTE NYTT

Öppet brev till pastorer

Del 3.

Varför predikar ni inte om Jesu återkomst?

Efter försoningen lär detta ämne om Jesu återkomst var det mest frekventa. Ingen kan heller förneka att vi aldrig levt närmare denna händelse. Att då predikan allt mer tystnat om detta är då en ekvation som inte går att få ihop. Frågan är verkligen berättigad: Varför denna tystnad i talarstolarna?

Att vi lever i föränderliga tider kan väl knappast ingen undgått att inse. En hel värld har berörts av den pandemi som svept över jorden. Det vi kan se i det profetiska ordet när det gäller denna tidsålders avslutning och Jesu återkomst, det är att det kommer att bli ett flertal världsomfattande händelser. Ingen som läser Uppenbarelsebokens beskrivningar kan undgå att konstatera detta, det är inte spekulationer när man påstår det.

Världen blev helt överraskad då pandemin slog till och lamslog nationer. Politiska agendor fick förändras och bekämpningen av Corona blev en prioritering. Att bli överraskad är något negativt, den som inte blir det är bättre rustad för att möta det som sker på olika områden.

Om vi begränsar oss till gudsrikets område och utifrån det perspektivet ser på det som kommer att hända, så har vi ett försprång gentemot andra som inte fäster någon notis om bibelordet. Detta innehåller nämligen vägledning och till en stor del profetiskt tilltal och det gäller inte minst den yttersta tidens händelser. Vi kan läsa om att detta profetiska ljus är viktigt: ”Så mycket fastare står nu det profetiska ordet för oss, och ni gör rätt i att hålla er till det som till ett ljus som lyser på en dyster plats tills dagen gryr och morgonstjärnan går upp i era hjärtan.” 2 Petr. 1:19.

Vi kan inte gå förbi detta Bibelns budskap, som visar på att vi kan lita på profetorden och vi gör rätt i att hålla oss till det.  Frågan är då om vi inte har missat detta i svensk kristenhet och att vi inte har gjort det som är rätt.

Med tanke på att det mycket sällan predikas över Bibelns profetiska texter som är kopplade till Jesu återkomst, går naturligtvis också en förståelse förlorad av vad som händer. De händelser som sker blir bara något som vi noterar som nyheter igenom massmedia, inga profetiska signaler att ta vara på med andra ord. 

Varför talar Jesus om tecken till sin återkomst, om inte dessa skall vara med som vägledning för de troende? Varför fick Johannes den omfattande synen som uppfyller en hel profetisk bok, Uppenbarelseboken, om vi inte skall ta till oss budskapet? Och naturligtvis skall vi predika allt det som finns mellan Bibelns pärmar.

Det är med anledning av den tystnad som råder från talarstolarna som denna artikel skrivs. Vi behöver nu få se en förändring för att vi skall kunna vägleda människor i tidens turbulens och ge dem ett hopp och en förståelse för vad tidens tecken betyder: Jesus kommer.

Just det sistnämnda, ett koncentrerat budskap som uttrycks i två ord, är ett väckelserop som har ett syfte, just att väcka inför Jesu återkomst. Detta budskap finns uttryckt av Jesus också i den bild som han ger av den sista tiden då han skall komma. De orden lyder så här i Matt. 25:6: ”brudgummen kommer”.

Det står att dessa som hade gått ut för att möta honom, vaknade upp när de hörde det budskapet. Genom budskapet om att brudgummen kommer, alltså Jesus kommer, sker ett andligt uppvaknade. Men förkunnas inte det budskapet sker inte det uppvaknande som vi är i ett så stort behov av i vår tid och i församlingarna. Det är också säkert så att de flesta pastorer kan instämma i att det skulle vara det som man önskar, ett andligt uppvaknande alltså.

Här har vi i Jesu egen undervisning om den yttersta tiden och den andliga sömnaktighet som då kommer att vara rådande, och den kan vi känna igen nu, redskapet för det uppvaknade. Låt oss då ta vara på det!

 

 

 


Holger Nilsson

Publicerad: 2021-01-21 | Permalänk |

Fler artiklar

Liknande artiklar
Öppet brev till pastorer
Öppet brev till pastorer
Varför predikar ni inte om Jesu återkomst? Efter försoningen lär detta ämne om Jesu återkomst var det mest frekventa. Ingen kan heller förneka att vi aldrig levt närmare denna händelse. Att då predikan allt mer tystnat om detta är då en ek...
Öppet brev till pastorer
Öppet brev till pastorer
Varför predikar ni inte om Jesu återkomst? Vi har här nedan på vår sida www.flammor.com publicerat en rad predikningar om Jesu återkomst, denna förkunnelse tillhör tyvärr undantagen i vår tid. Efter försoningen lär detta ämne om Jesu åte...
Öppet brev till pastorer
Öppet brev till pastorer
Varför predikar ni inte om Jesu återkomst? Så här skriver Leif Carlsson i Dagen den 19 januari då han förkastar tron på uppryckandet i sin artikel i Dagen den 19 januari, angående vad Darbys förkunnelse skulle få för följd och han skriver om D...
Öppet brev till pastorer
Öppet brev till pastorer
Bästa pastor! Situationen för den kristna tron i vårt land är allt annat än gott. I snitt upphör en församling i veckan, så har det varit under 2000-talet. I en del församlingar är det ungefär hälften aktiva av de matrikelförda. Nå...
Sök på Flammor
Flammor på Youtube

Ny bok!
Nu har tiden kommit för avslöjandet av hur stora delar av svensk frikyrklighet har förändrat undervisningen om den yttersta tiden och Jesu återkomst.

Läs mer: Boknyhet! | Flammor - profetisk tidskrift


Senaste artiklarna
Världskrig
Världskrig

Då måste man även i kristna sammanhang kunna lyfta detta. Då måste man äv...
NU upprustas det!
NU upprustas det!

Det som nu sker innebär en överhängande fara för storkrig. USA har nu gett k...
Templet i Jerusalem
Templet i Jerusalem

Från boken När allting blir annorlunda av Elonora Lathi. Bibliska texter kan...
Skarp läge i öst
Skarp läge i öst

Storkrig på grund av Ryssland är just nu den stora överhängande faran. Först...
Klart budskap
Klart budskap

Det är dags att för all att inse det Carolina Torebring för fram om Jesu åt...
Iran kommer att attackeras
Iran kommer att attackeras

Iran står beredda för attack – de har vapen som kan leda till upptrappning....
Vad kan hända?
Vad kan hända?

Följetongen i Mellanöstern fortsätter. Det som startades av Hamas den 7 okto...
Populära artiklar 2024
Jesu tillkommelse eller världskrig?

Jesu tillkommelse eller världskrig?
Kan det finnas någon vägledning i denna fråga? Naturligtvis kan vi inte med b...

Vakna Europa

Vakna Europa
I sitt tal riktade sig Niinistö särskilt till Europa och uppmanade kontinenten...

Det stora avfallet – Apostasia

Det stora avfallet – Apostasia
Författare till boken är Elonora Lahti. Så här skriver Elonora: ”Vi har haft...

Harpazo

Harpazo
Elonora Lathi skriver om detta i sin bok När allting blir annorlunda. Efter...

Vedermödan

Vedermödan
Då kommer halva jordens befolkning att dö. De krigsmoln som syns nu kan...Tidsmaskin

ANNONS:

Flammor, Maskingatan 13, 574 33 Vetlanda
Telefon: 0383-161 64 | E-post: info@flammor.com | Hemsida: www.flammor.com
Ansvarig utgivare: Holger Nilsson

Vilka läser Flammor.com?

Kristen Topplista från JesusSajten.se Blogghubb

© www.flammor.com 2002 - 2024