Onsdag 18 maj 2022 - Kl. 18:34 v.20

Vision Sverige:
22 maj. 14.00
Himlen TV7:
26 maj 21.15:Att vara redo.
27 maj: 3.15, 9.15, 15.15: Repris
Programmen kan ses på: www. himlentv7.se

21 maj, 11.00: Vetlanda
26 maj, 15.15: Vrigstad
Önskas predikobesök så går det bra att göra förfrågan om det. Även sångerskan Annica Wahlström kan många gånger också följa med och medverka med sång till gitarr.

Kostnad - endast reseersättning.


Betala med Swish!

Swish: 123 305 5357
Eller scanna koden nedan i din Swishapp.


Väckande bok

> Läs mer!

När kommer Jesus?


> Läs mer!

Själaspis

Läs mer!


Profetiska tider

Ladda ned som PDF!


Han & hon - Livsviktig relation

Läs mer!


Yttersta tiden

Ladda ner som PDF!


Lättläst bok!

Läs mer!


Intressant bok!

Läs mer!


Uppenbarelseboken

Ladda ner som PDF!


Midnattstid

Ladda ner som PDF!


Dags att ta Gud på allvar

Ladda ned som PDF


Dags att vakna upp!

Dags att ta vakna upp


Aktuell bok

Ladda ner som PDF!SENASTE NYTT

Öppet brev till pastorer

Del 2.

Varför predikar ni inte om Jesu återkomst?

Så här skriver Leif Carlsson i Dagen den 19 januari då han förkastar tron på uppryckandet i sin artikel i Dagen den 19 januari, angående vad Darbys förkunnelse skulle få för följd och han skriver om Darby: ”Hans uppfattning om att Jesus ska återkomma två gånger hade aldrig tidigare förkunnats i kyrkan. Dessutom menade han att endast de verkligt troende ska få följa med till himlen när Jesus kommer. Detta har skapat en rädsla hos många för att bli kvarlämnade i vedermödan efter att det hemliga försvinnandet har ägt rum.”

Ja, visst är det fruktansvärt att bli kvarlämnad i vedermödan, men alternativet är ju att alla kristna blir kvar och genomgår denna fruktansvärda period – då finns det betydligt mer rädsla som omfattar alla troende och inte bara de kvarlämnade. Detta är verkligen då något att vara rädd för!

Då går alltså församlingen igenom denna fruktansvärda tid, då mer än halva jordens befolkning kommer att dö enligt Upp. 6:8 (en fjärdedel dör) samt Upp. 9:15 (en tredjedel dör) det blir sammantaget hälften av jordens befolkning. Skulle då Guds församling fortfarande vara kvar så kommer den att dödas om man inte tillber Antikrist och de blir också avstängda för att köpa och sälja om man inte tar den uppmärkning som Antikrist fodrar, det blir då svältdöd, vi hänvisar till Upp. 13.

Om man förkastar uppryckandet blir det definitivt något att vara något att vara rädd för om man inte har med detta som en realitet. Att mena budskapet att uppryckandet av de troende skapar rädsla, då skall man vara medveten om att det som verkligen skapar rädsla är att inte detta sker och att de troende kommer att dö eller lida martyrdöden innan Jesus kommer åter till Oljeberget!

Vi vill säga till de som tror så: Ta konsekvenserna av att ni inte tror på uppryckandet och predika att församlingen till sin största del kommer att vara död då Jesus kommer till Oljeberget!

Vi har aldrig hört någon sådan predikan från dessa! Det är oärligt utifrån den tron som man har, att då förtiga detta fruktansvärda slut. Detta är vad man kan kalla ohederligt i så fall.

Vi som tror på uppryckandet framställer det som den stora trösten: I versen efter att Paulus undervisat om uppryckandet så skriver han: ”Trösta därför varandra med dessa ord.” 1 Tess. 4:18. Uppryckandet är den stora tröstens budskap! Vi vill säga; beröva inte de troende den trösten genom att påstå att det inte blir något uppryckande!

Uppryckandet och mötet med Jesus på himlens skyar som är beskrivet i 1 Tess 4:17, är dessutom det stora hoppet så här framställs det i denna vers: ”medan vi väntar på det saliga hoppet: att vår store Gud och Frälsare Jesus Kristus ska träda fram i härlighet.” Titus 2:13. Vi skall inte beröva de troende detta hopp!

Leif Carlsson skriver om att budskapet om Jesu återkomst inte predikas så ofta, det är fullkomligt sant. Resultatet är att det finns en oförberedd skara troende inför tidens slut, detta på två sätt. Dels finns det inte de som väntar Jesus nu, han kan ju inte komma nu enligt de som tror att de troende skall genomgå vedermödan.

Dels finns det som de som inte är beredda på döden och martyrdöden därför att de som inte tror på uppryckandet, inte heller tar konsekvenserna av det och predika sin tro fullt ut. Oavsett vad man drar för slussats i denna fråga om uppryckande eller inte, så har de som inte tror på uppryckandet lämnat de troende oförberedda på både det ena och det andra sättet. Denna oförberedelse är mycket allvarligt!

Det är också så att i svensk kristenhet på olika sätt sticker ut på ett negativt sätt, dels att budskap om Jesu återkomst inte predikas och därför inte gör de troende vakna över Hans återkomst. Dels på att man tagit bort det saliga hoppet om att uppryckas Herren till mötes, dels att man inte är beredd på lidande och död.

Vi skall avslutning påvisa att inom den internationella pingströrelsen så är det hela 91 % av världens pingstvänner som tror på uppryckandet och att detta sker innan Guds domar kommer över världen.

En majoritet av världens evangeliska tror också att Jesus kommer innan vedermödan. När det gäller evangeliska så tror även en majoritet att Jesus kommer under deras livstid, det innebär att man väntar Jesus mycket snart.

Undersökningen av de evangeliska är gjord av det stora och erkända Pew Forum on Religion and Public Life survey. Undersökningen om hur Pingströrelsen ser på dessa frågor är pingstforskaren Keith Warrington. I sin bok Pentecostal Theology. A Theology of Encounter.

Det är bara att konstatera att svenska kristenheten skiljer ut sig på ett tråkigt och illavarslande sätt – det är dags för ett andligt uppvaknande av stora mått och en klar och tydlig förkunnelse om Jesu återkomst - alltså den motsats som nu råder - tystnad.


Holger Nilsson

Publicerad: 2021-01-20 | Permalänk |

Fler artiklar

Liknande artiklar
Öppet brev till pastorer
Öppet brev till pastorer
Varför predikar ni inte om Jesu återkomst? Efter försoningen lär detta ämne om Jesu återkomst var det mest frekventa. Ingen kan heller förneka att vi aldrig levt närmare denna händelse. Att då predikan allt mer tystnat om detta är då en ek...
Öppet brev till pastorer
Öppet brev till pastorer
Bästa pastor! Situationen för den kristna tron i vårt land är allt annat än gott. I snitt upphör en församling i veckan, så har det varit under 2000-talet. I en del församlingar är det ungefär hälften aktiva av de matrikelförda. Nå...
Öppet brev till pastorer
Öppet brev till pastorer
Varför predikar ni inte om Jesu återkomst? Vi har här nedan på vår sida www.flammor.com publicerat en rad predikningar om Jesu återkomst, denna förkunnelse tillhör tyvärr undantagen i vår tid. Efter försoningen lär detta ämne om Jesu åte...
Öppet brev till pastorer
Öppet brev till pastorer
Varför predikar ni inte om Jesu återkomst? Så här skriver Leif Carlsson i Dagen den 19 januari då han förkastar tron på uppryckandet i sin artikel i Dagen den 19 januari, angående vad Darbys förkunnelse skulle få för följd och han skriver om D...
Sök på Flammor
Flammor på Youtube

Boknyhet!

En bok som vill väcka till insikt.

Det handlar om det avfall som nu råder.

Läsa mer: Boknyhet! | Flammor - profetisk tidskrift
Senaste artiklarna
Natoansökan undertecknad
Natoansökan undertecknad

Det var bönerna som räddade Sverige undan krig 1953. Nu när Natoansökan unde...
Hoten har börjat
Hoten har börjat

Nu är bara frågan på vad reaktion kommer att bli – för den kommer. Så här ka...
Farliga tider
Farliga tider

Sverige måltavla för rysk aggression. ”Medlemskap i Nato gör Finland och...
Natomedlemskap
Natomedlemskap

Vad blir den ryska reaktionen på det? ”På fredagen den 13 maj presenteras de...
Väckande budskap
Väckande budskap

Det handlar om ett ryskt anfall mot vårt land. I serien Samhällskollaps...
Rikedomen rostar
Rikedomen rostar

Världen kommer att skakas på alla områden i den sista tiden. Nu kommer den e...
Hjälp!
Hjälp!

Flera kyrkor behöver nu takläggas och det saknas medel till det. Det är...
Populära artiklar 2022
 Nu behöver vi vara beredda

Nu behöver vi vara beredda
Som Guds folk behöver vi också höja vår beredskap. I dessa dagar är det mång...

Ryska hotet

Ryska hotet
Hotet ligger högt, fyra på en femgradig skala. Försvarsmakten har idag haft...

 Osäkerhet inför framtiden

Osäkerhet inför framtiden
Vad kommer att hända? Den 24 februari 2022 skrivs in som början av ett...

Ryssland på krigsstigen

Ryssland på krigsstigen
Efter beslutet i riksdagen framstår än mer Sverige som en fiende i ryska ög...

Svenskarna börjar vakna

Svenskarna börjar vakna
"Tomma hyllor i butikerna predikar om oro hos folket. Att 45 % av svenskarna...Tidsmaskin

ANNONS:

Flammor, Maskingatan 13, 574 33 Vetlanda
Telefon: 0383-161 64 | E-post: info@flammor.com | Hemsida: www.flammor.com
Ansvarig utgivare: Holger Nilsson

Vilka läser Flammor.com?

Kristen Topplista från JesusSajten.se Blogghubb

© www.flammor.com 2002 - 2022