Lördag 18 september 2021 - Kl. 09:52 v.37

19 september 15.00
Pingstkyrkan Ronneby

Nu går det återigen att ha samlingar utan begränsat antal när restriktionerna lättas den 29 september. Önskas besök så kontakta mig. Även sångerskan Annica Wahlström kan många gånger också följa med och medverka med sång till gitarr.

Kostnad - endast reseersättning.


Betala med Swish!

Swish: 123 305 5357
Eller scanna koden nedan i din Swishapp.


När kommer Jesus?


> Läs mer!

Själaspis

Läs mer!


Profetiska tider

Ladda ned som PDF!


Han & hon - Livsviktig relation

Läs mer!


Yttersta tiden

Ladda ner som PDF!


Lättläst bok!

Läs mer!


Intressant bok!

Läs mer!


Uppenbarelseboken

Ladda ner som PDF!


Midnattstid

Ladda ner som PDF!


Dags att ta Gud på allvar

Ladda ned som PDF


Dags att vakna upp!

Dags att ta vakna upp


Aktuell bok

Läs mer!SENASTE NYTT

Öppet brev till pastorer

Del 1.

Varför predikar ni inte om Jesu återkomst?

Vi har här nedan på vår sida www.flammor.com publicerat en rad predikningar om Jesu återkomst, denna förkunnelse tillhör tyvärr undantagen i vår tid.

Efter försoningen lär detta ämne om Jesu återkomst var det mest frekventa. Ingen kan heller förneka att vi aldrig levt närmare denna händelse. Att då predikan allt mer tystnat om detta är då en ekvation som inte går att få ihop. Frågan är verkligen berättigad: Varför denna tystnad i talarstolarna?

I Dagen den 19 januari skriver Leif Carlsson en artikel där flera sidor berörs varför det är så tyst om Jesu återkomst. I artikeln ger han stor uppmärksamhet åt John Nelson Darby. Han menar att ”Hans uppfattning om att Jesus ska återkomma två gånger aldrig tidigare förkunnats i kyrkan”. (Alltså att det sker ett uppryckande och att Jesus senare efter vedermödan kommer Jesus nedstigande på Oljeberget.”) 

Att läran om ett bortryckande av de troende före vedermödan skulle ha sitt ursprung hos denne Darby, är långtifrån hela sanningen och det är beklagligt att sådana tankar skulle blockera det budskap som finns att läsa i Bibeln.

Det som är sant angående den så kallade darbysimen, är att Darbys förkunnelse inledde en tid då budskapet om Jesu återkomst åter aktualiserades. I den förkun­nelsen ingick att Jesus hämtar hem sitt folk genom det så kallade ”uppryckandet”.

Frukterna av Darbys budskap blev att det uppstod väckelse och andligt uppvaknande för många människor; alltså en god frukt. Det verkar alltså som att Gud själv bekräftade detta budskap, därför bör vi inte lättvindigt förkasta det.

Detta hände alltså på 1800-talet. Århundradet tidi­gare hade en skriftställare vid namn Emmanuel Lacunza (1731–1801) förkunnat samma budskap, nämligen att man skulle se Jesu återkomst i två faser, en då han tar hem sitt folk och en senare när han återvänder till jorden. Han skrev under ett täcknamn den omfattande boken Kristi kommande i härlighet och majestät på över 900 sidor.

På 1700-talet, alltså innan Darbys var född, fanns det i Amerika en baptistpredikant vid namn Morgan Edwards (1722–1792). Han skrev uppsatser och under­visade om att de troende kommer att hämtas till himlen före vedermödan.

Han var heller inte den ende som gjorde det. I Boken Understanding End Times Prophecy av Paul N. Benware, påpekar denne att det var många som på 1600-talet och 1700-talet hade börjar undervisa om ett uppryckande av de troende som en händelse som var separerad från den då Jesus kommer åter synligt.

Det finns också en bok Dispensationalism Before Darby, skriven av William C. Watson, som visar på att Darby inte skapat någon lära som inte funnits tidigare om uppryckande och dispensationalism. William Watson har tillbringat över tjugo år med att arbeta genom föga kända teologiska verk under 1600- och 1700-talet. Med tanke på primära källor har han visat att Darbys perspektiv inte var avvikande och inte heller hade de sitt ursprung i honom. Istället följde han en lång lista av individer århundraden innan som förutsåg återställandet av judarna till sitt nationella hemland och trodde på den nära förestående återkomsten av Kristus.

Det som hände vid denna tid var att ett budskap, som hela tiden funnits i Bibeln, men som förbisetts, nu blev uppväckt. Det var inte det enda som fick nytt liv; vid denna tid återuppväcktes också budskapet om de tro­endes dop genom nedsänkning. Det fick så småningom genomslag i många länder, även om grundandet av de första baptistförsamlingarna skett redan på 1600-talet.

Flera andra bibliska sanningar kom också att få nytt liv och utbreddes från denna tid och framåt. Den lokala församlingen var en sådan sanning, Andens nådegåvor, de andliga tjänstegåvorna och helbrägdagörelse genom tron är exempel på ytterligare bibliska sanningar som legat i träda, men som då återigen blev förkunnat och praktiserat.

I denna utveckling kan man se Guds strategi för att medvetandegöra de troende inför den yttersta tiden och Jesu återkomst. Förkunnelsen av dessa sanningar har inneburit oerhörd välsignelse och vi ska vara tacksamma att de åter kom fram i ljuset.

 

 

 

 


Holger Nilsson

Publicerad: 2021-01-19 | Permalänk |

Fler artiklar

Liknande artiklar
Öppet brev till pastorer
Öppet brev till pastorer
Bästa pastor! Situationen för den kristna tron i vårt land är allt annat än gott. I snitt upphör en församling i veckan, så har det varit under 2000-talet. I en del församlingar är det ungefär hälften aktiva av de matrikelförda. Nå...
Öppet brev till pastorer
Öppet brev till pastorer
Varför predikar ni inte om Jesu återkomst? Så här skriver Leif Carlsson i Dagen den 19 januari då han förkastar tron på uppryckandet i sin artikel i Dagen den 19 januari, angående vad Darbys förkunnelse skulle få för följd och han skriver om D...
Öppet brev till pastorer
Öppet brev till pastorer
Varför predikar ni inte om Jesu återkomst? Efter försoningen lär detta ämne om Jesu återkomst var det mest frekventa. Ingen kan heller förneka att vi aldrig levt närmare denna händelse. Att då predikan allt mer tystnat om detta är då en ek...
Öppet brev till pastorer
Öppet brev till pastorer
Varför predikar ni inte om Jesu återkomst? Vi har här nedan på vår sida www.flammor.com publicerat en rad predikningar om Jesu återkomst, denna förkunnelse tillhör tyvärr undantagen i vår tid. Efter försoningen lär detta ämne om Jesu åte...
Sök på Flammor
Flammor på Youtube
Predikantpool

Detta är en ny satsning som vi presenterar här. Den går helt enkelt ut på att förkunnare som vill stå till förfogande för kallelser till församlingar, gör det mot endast reseersättning.
Läs allt!


NY BOK!
En bok som vill utmana,beröra och inspirera Dig!
Läsa mer:
https://flammor.com/ny-bok-p1722.html

Senaste artiklarna
Förstår vi budskapet?
Förstår vi budskapet?

Förstår vi vad händelserna betyder? Ser vi tecknen som visar på den tid...
Rubriker
Rubriker

Förstår vi vad dessa betyder? Rubrikerna visar på tillståndet i världen. De...
Upprop
Upprop

Protestmarscher anordnas i Sverige. Nu är det dags att säga ifrån angåen...
Varning för yoga
Varning för yoga

Däremot ser man sällan varningar för yoga. Redan på dagis kan man bli introd...
Religionsbyte
Religionsbyte

Man kan tala om att det sker ett religionsbyte. Man kan också säga att...
Jätteövningen
Jätteövningen

Ryssland sätter in styrkor på Nordkalotten. Dagens Nyheter skriver: ”Norg...
Rysk storövning
Rysk storövning

Övningen följs med spänning av flera länder. Så här skriver Dagens Nyheter:...
Populära artiklar 2021
Döden går fram

Döden går fram
Hur skall Corona försvinna? Bibeln ger svaret! Pandemin går fram över la...

Märkligt foto

Märkligt foto
Fotot är taget på Hjälmargården. Vid första anblicken kan det synas var ett v...

ID för alla på jorden

ID för alla på jorden
Bibeln har redan varnat för detta. Se på bilden här ovan, den är talade för...

Lever vi i den sista generationen?

Lever vi i den sista generationen?
Bibeln vill ge oss svaret på den frågan. På fotot här ovan ses en gren av e...

Nu ökar kontrollen

Nu ökar kontrollen
Det banar väg för det antikristliga systemet. En följd av Coronapandemin är...Tidsmaskin

ANNONS:

Flammor, Maskingatan 13, 574 33 Vetlanda
Telefon: 0383-161 64 | E-post: info@flammor.com | Hemsida: www.flammor.com
Ansvarig utgivare: Holger Nilsson

Vilka läser Flammor.com?

Kristen Topplista från JesusSajten.se Blogghubb

© www.flammor.com 2002 - 2021