Torsdag 19 maj 2022 - Kl. 13:29 v.20

Vision Sverige:
22 maj. 14.00
Himlen TV7:
26 maj 21.15:Att vara redo.
27 maj: 3.15, 9.15, 15.15: Repris
Programmen kan ses på: www. himlentv7.se

21 maj, 11.00: Vetlanda
26 maj, 15.15: Vrigstad
Önskas predikobesök så går det bra att göra förfrågan om det. Även sångerskan Annica Wahlström kan många gånger också följa med och medverka med sång till gitarr.

Kostnad - endast reseersättning.


Betala med Swish!

Swish: 123 305 5357
Eller scanna koden nedan i din Swishapp.


Väckande bok

> Läs mer!

När kommer Jesus?


> Läs mer!

Själaspis

Läs mer!


Profetiska tider

Ladda ned som PDF!


Han & hon - Livsviktig relation

Läs mer!


Yttersta tiden

Ladda ner som PDF!


Lättläst bok!

Läs mer!


Intressant bok!

Läs mer!


Uppenbarelseboken

Ladda ner som PDF!


Midnattstid

Ladda ner som PDF!


Dags att ta Gud på allvar

Ladda ned som PDF


Dags att vakna upp!

Dags att ta vakna upp


Aktuell bok

Ladda ner som PDF!SENASTE NYTT

Himmel och helvete

Bibeln talar om himmel och helvete.

Eftersom det är en del av gudsordet måste vi också göra det.

Om vi sällan eller aldrig talar om den eviga förtappelsen utan bara talar om att man kan vinna evigt liv genom Jesus så kan mycket lätt uppfattats så att det är bara det eviga livet som kan vinnas och att alternativet till det är att man utplånas om man inte tagit emot Jesus.

Så här skrev en ateist i en insändare där tron på Gud och frälsningen debatterades: ”Vem vill ha evigt liv? Inte jag i all fall.” Ateisten hade alltså tydligen uppfattat att det bara handlade om att få evigt liv om man blev en kristen. Detta är ett exempel på att om man bara predikar en sida av evigheten, att det finns evigt liv för den som blir frälst, men inte talar om alternativet, uppfattar många att det är bara detta som kallas för ”evigt liv” som finns efter döden.

Låt oss inte göra oss skyldig till försummelse då det gäller att upplysa människor om evighetsallvaret. Många människor kommer inte att ta emot budskapet om frälsning förrän de inser att de har behov av det för deras eviga väl. Därför är det så viktigt att vi inte gömmer undan den sanning som Jesus själv undervisade om.  

Det som tidigare har varit en självklar del av tron och predikan har alltså på senare år förändrats, det behöver vi påminna oss om. Så här tydlig var Lewi Pethrus då han skriver i sin bok Evig dom bland annat så här:

”Det för oss avgörande är, att Guds ord talar om en evig dom. Vi har mera lust att tro på Jesu enkla och tydliga ord än på rationalisternas och adventisternas långsökta bibelförvrängningar. När Frälsaren med ett hjärta, som brustit av kärlek, kan tala om ett evigt straff för att varna människor, då har vi ingen anledning att briljera med vår ”kärlek”, som om den vore för stor, för att vi skulle kunna frambära det varningsrop till våra medmänniskor, som Jesus lagt i vår mun. Vi behöver icke blygas för att tala och skriva om helvetet, då det milda Guds Lamm så ofta varnade människorna och ännu varnar oss genom evangelierna för ´eldens helvete´ (Matt. 18: 9, g. övers.). Må vi bedja Gud, att han frälsar oss från människofruktan, och komma ihåg, att ´de fega´ skall dela lott med horkarlar och trollkarlar i ´den sjö som brinner med eld och svavel´ (Upp. 21: 8).” Slut citat.

Vi skall ta med ytterligare en röst som har tystnat, Ole Hallesby. Han var en stark bibeltroende röst och var verksam som professor i troslära vid teologiska Menighetsfakultetet i Oslo. Han höll en predikan på den norska radion som väckte starka reaktioner. Den efterföljdes av en debatt, inte bara i Norge utan även i Sverige och Danmark. Så kraftigt genomslag fick en enda predikan! Det intressanta är att det var en helt stillsamma predikan på bibelordets grund, men där helvetets verklighet lyftes fram.

Professor Hallesby ville med sin predikan väcka människor inför evighetsallvaret. Något som alla förkunnare av Guds ord borde göra. Predikan återges i en skrift som pastor C. G. Hjelm gav ut med titeln Himlen och helvetesläran. Vi skall här återge ett avsnitt från Hallesbys predikan ur Hjelms skrift:

”Jag talar säkert till många i kväll, som vet att de är oomvända. Du vet, att om du föll död ned på golvet i detta ögonblick så föll du rakt i helvetet. Du vet, att du icke kan och icke vill dö, sådan du nu är. Du måste bli omvänd, innan du dör, men du vill icke omvända dig nu. Vet du, att också satan predikar omvändelse. Ja, han predikar ofta med text från Bibeln. Då han frestade Jesus i öknen, började han med att säga: Det står skrivet, och så citerade han en hel vers från Gamla testamentet.

När han predikar omvändelse, säger han: Det står skrivet att du måste omvända dig, annars kommer du till helvetet, men säger han, det hastar ju icke så förfärligt, som predikanterna alltid förkunnar. Detta är säkert satans finaste list. Han får människor till att tro, att de vill omvända sig – sedan. Det går dem emot att leva oomvänd. Hur kan du, som är oomvänd lägga dig fridfullt att sova om kvällen, du som icke vet, om du vaknar i din säng eller i helvetet? Jo, visst kan du det, för du vill ju omvända dig sedan. Kunde du fråga dem, som nu är i den eviga förtappelsen, om de icke hade velat omvända sig, så tror jag, att de flesta ville svara: Ja, det ville vi. Men varför gick ni då förlorade? Vi ville aldrig omvända oss nu men sedan.” Slut citat.

Denna predikan kan i sin helhet avlyssnas på Youtube. Man finner den om man säker på ”Ole Hallesby”. Man kan riktigt höra det allvar som finns hos Hallesby då han talar. Säkert var det så att de många av de som lyssnade till honom också gjorde det.

Vi har i vår tid ingen rättighet att tona ner eller ta bort denna bibliska sanning om evighetsallvaret och den dubbla utgången som i tidigare förkunnelse varit självklar. Inget mänskligt tänkande kring detta kan förändra det klara budskapet som finns i Bibeln.

Vi behöver istället återigen lyfta fram de frågor som egentligen de flesta människor bär på: Vad händer efter döden. Bibeln ger svaret. I frikyrkorna gavs dessa svar tidigare och inte bara i förkunnelsen, men man kunde också finna längst fram i en del av kyrkorna en text som vi alla behöver ha som riktmärke:

Betänk Livets korthet, Dödens visshet och Evighetens längd! 

 

 

 

 


Holger Nilsson

Publicerad: 2020-07-18 | Permalänk |

Fler artiklar

Liknande artiklar
Kan man tro på ett helvete?
Kan man tro på ett helvete?
Kan man tro på ett helvete? Fråga: Kan man tro på ett helvete? Det frågar sig en bekant till mig och refererar till två skilda ställen i Bibeln. Ja, enligt berättelsen om den rike...
Tror ni att den brinnande sjön är samma sak som helvete?
Tror ni att den brinnande sjön är samma sak som helvete?
Fråga: Kommer de onda människorna att pinas för evigt? Skrik av smärta, gråt, tandgnisslande? Jag tror att brinnande sjön är samma sak som helvete, men jag vet inte om de ond...
Förnekelsen av helvetet är värre än tron på det
Förnekelsen av helvetet är värre än tron på det
Det behövs ett bemötande av Teuvo Broströms insändare (Dagen 6 augusti), detta av flera anledningar.Dels av att påståendena i insändaren inte är skriftenliga, dels därför att analysen inte är välgrundad. När det gäller det senare handlar det a...
Himmel och helvete
Himmel och helvete
Himmel och helvete Jesus säger: ”Vad hjälper det en människa att hon vinner hela världen men förlorar sin själ?” Mark. 8:36. Om du vinner jordisk makt och ära Om du vinne...
Ole Hallesbys helvetespredikan
Ole Hallesbys helvetespredikan
Det var en predikan som skapade stora reaktioner – människor blev träffade av budskapet på ett sätt som ingen tidigare radiopredikan hade åstadkommit i Norge. Eftersom han var professor i troslära så kan vi väl knappast säga att vi vet bättre ä...
Sök på Flammor
Flammor på Youtube

Boknyhet!

En bok som vill väcka till insikt.

Det handlar om det avfall som nu råder.

Läsa mer: Boknyhet! | Flammor - profetisk tidskrift
Senaste artiklarna
Vad händer efter döden?
Vad händer efter döden?

Bibeln ger svaret på frågan. Den bok som ses på bilden här ovan är skriven a...
Natoansökan undertecknad
Natoansökan undertecknad

Det var bönerna som räddade Sverige undan krig 1953. Nu när Natoansökan unde...
Hoten har börjat
Hoten har börjat

Nu är bara frågan på vad reaktion kommer att bli – för den kommer. Så här ka...
Farliga tider
Farliga tider

Sverige måltavla för rysk aggression. ”Medlemskap i Nato gör Finland och...
Natomedlemskap
Natomedlemskap

Vad blir den ryska reaktionen på det? ”På fredagen den 13 maj presenteras de...
Väckande budskap
Väckande budskap

Det handlar om ett ryskt anfall mot vårt land. I serien Samhällskollaps...
Rikedomen rostar
Rikedomen rostar

Världen kommer att skakas på alla områden i den sista tiden. Nu kommer den e...
Populära artiklar 2022
 Nu behöver vi vara beredda

Nu behöver vi vara beredda
Som Guds folk behöver vi också höja vår beredskap. I dessa dagar är det mång...

Ryska hotet

Ryska hotet
Hotet ligger högt, fyra på en femgradig skala. Försvarsmakten har idag haft...

 Osäkerhet inför framtiden

Osäkerhet inför framtiden
Vad kommer att hända? Den 24 februari 2022 skrivs in som början av ett...

Ryssland på krigsstigen

Ryssland på krigsstigen
Efter beslutet i riksdagen framstår än mer Sverige som en fiende i ryska ög...

Svenskarna börjar vakna

Svenskarna börjar vakna
"Tomma hyllor i butikerna predikar om oro hos folket. Att 45 % av svenskarna...Tidsmaskin

ANNONS:

Flammor, Maskingatan 13, 574 33 Vetlanda
Telefon: 0383-161 64 | E-post: info@flammor.com | Hemsida: www.flammor.com
Ansvarig utgivare: Holger Nilsson

Vilka läser Flammor.com?

Kristen Topplista från JesusSajten.se Blogghubb

© www.flammor.com 2002 - 2022