Onsdag 8 februari 2023 - Kl. 20:48 v.06

11 februari 17.00:
Missionshuset,
Askeryd
12 februari 10.00:
Missionshuset, Bäckseda
19 februari 11.00:
Pingstkyrkan, Ronneby
23 februari 18.30:
Cafe Kronan, Lönsboda

Betala med Swish!

Swish: 123 305 5357

Eller scanna koden nedan i din Swishapp.


Aktuell bok

Läs mer

__________________

Väckande bok

> Läs mer!


När kommer Jesus?

> Ladda ner!


Själaspis

 > Läs mer!


Profetiska tider

Ladda ned som PDF!


Han & hon - Livsviktig relation

Läs mer!


Yttersta tiden

Ladda ner som PDF!


Lättläst bok!

Läs mer!


Intressant bok!

Läs mer!


Uppenbarelseboken

Ladda ner som PDF!


Midnattstid

Ladda ner som PDF!


Dags att ta Gud på allvar

Ladda ned som PDF


Dags att vakna upp!

Dags att ta vakna upp


Aktuell bok

Ladda ner som PDF!SENASTE NYTT

Frimodig pastor

Har blivit förföljd i media. (Skärmdumpning Vetlanda-Posten).

Detta utan att han sagt mer än att vi skall omvända oss till Jesus!!!

Det behövs inte mycket idag förrän att ett mediedrev startar, åtminstone om det berör homosexuella. De har en egen gräddfil och behandlas med en linjeformad journalistik som tar varje tillfälle för påhopp om det inte ligger i den enda åsiktskorridor som finns på denna front.

Varje röst som vågar viska om vad Bibelns säger skall tystat, eller rättare sagt ropas ut i stora mediamegafoner. I nästa andetag talar dessa journalister om att vi skall slå vakt om yttrandefriheten i detta land!!! Så ynkligt tomt och genomskinligt det talet blir.

Nu har en pastor på ett ironiskt sätt använt det laddade ordet ”omvändelseterapi” för att han vill att människor skall omvända sig till Jesus. Men mer behövdes det inte då han använde detta ord som nu är verkar vara pantsökt och beslagtaget av HBTQ-grupper.

Nu skall alla som använder det ordet förföljas i hela landet. Denne Stockholmpastor hamnar även på en helsida i den lilla lokaltidningen Vetlanda-Posten – långt från storstaden Stockholm, ibland kallad Sodom.

Vi låter här våra läsare själva ta del av denna ”fantastisk nyhet” som innehåller så mycket ”nytt” att alla läsare av tidningar behöver få del av detta. Tala om nyhetstorka!  

”JÖNKÖPING Pastorn har tidigare varit anställd som vikarierande ungdomspastor i Pingstkyrkan i Jönköping.

På senare tid har han bott i Stockholm och arbetat inom församlingen där.

Tidigare i sommar blev han avstängd från Solna pingstkyrka efter en video på sociala medier kring omvändelseterapi.

Videon var menad som en reaktion mot Aftonbladets reportage där de med dold kamera frågade pastorer vad de tycker om homosexualitet. Pastorn, eller Josef Barkenbom som han heter, har förklarat att han tycker att det är ful journalistik.

– Jag kan inte svara för alla pastorer, men jag kan svara för några. Hade man gått in med en vanlig kamera och frågat rakt ut så skulle de ge ett rakt svar. Jesus älskar alla och alla är välkomna, men vi tror att äktenskapet är mellan en man och en kvinna och vi tror att utlevd homosexualitet är en synd, säger Josef Barkenbom.

I videon säger han bland annat: ”Välkommen till omvändelseterapi i pingstkyrkan i Solna, vi ska ha omvändelseterapi. Vi ska omvända oss till Jesus”. Detta väckte reaktioner både från hbtqi+-föreningar inom flera frikyrkor och på sociala medier. Josef nämner att riksdagsledamoten Robert Hannah (L) har publicerat ett inlägg på Twitter om att han vill förbjuda omvändelseförsök.

– Det inskränker på religions- och yttrandefrihet. Det han vill förbjuda är omvändelseförsök. Man vill förbjuda att säga att utlevd homosexualitet är synd. Vi är många kristna som tror att utlevd homosexualitet är en synd. Får man inte säga det så är det en inskränkning på religionsfriheten, säger Josef Barkenbom.

Att leva som homosexuell passar inte in i Pingstkyrkans tro då?

– Det är ju så att eftersom Bibeln pratar om att vi ska omvända oss från synd och följa Jesus, och homosexualitet nämns i Bibeln som en synd så är det klart att vara en kristen handlar om att omvända sig ifrån det. Lika mycket som att jag som ogift behöver omvända mig från att ha sex. Jag väntar med sex tills jag gifter mig. Jag säger inte att man inte kan ha homosexuella tankar, men som kristen så tror jag ändå att man väljer att avhålla sig.

Josef förklarar att man egentligen inte pratar så mycket om homosexualitet i kyrkan. Han är en av dem som har gjort det och blev då arbetsbefriad. Han tror att det handlar om att videon fick så mycket uppmärksamhet. Han tror däremot inte att det var församlingens val. Han hävdar i stället att det handlade om påtryckningar från hbtq-grupper på Facebook som tycker att frikyrkan ska ha en annan hållning än vad den har.

I en video publicerad på Facebook av Josef säger han att ”Jag tror inte att du är född homosexuell, jag tror inte att folk föds så”. I videon jämför han homosexualitet med att vara mytoman eller kleptoman.

– Jag tror inte att du är vad du känner. Bara för att man känner för att sno något så identifierar jag mig kanske inte som en kleptoman. Eller för att jag känner att jag vill ljuga, så är jag inte mytoman. Sedan får man välja vilken livsstil man vill, men jag tror inte att man föds homosexuell. Det går emot min tro.

Varför tror du att man väljer att vara homosexuell när man då får leva under förtryck?

– Jag upplever inte att det är så. I Sverige prisas det snarare. Både i tv, i serier, även politiken och pride.

I dagsläget tycker jag att en homosexuell livsstil snarare upphöjs än tvärtom.

Är det något du vill ändra på?

– Att man särskilt prisar den livsstilen tror jag inte är bra för samhället. Det kristna samhället har gett oss friheten att välja vilka liv vi vill leva. Det västerländska samhället som är byggt på kristna värderingar har gjort det möjligt att välja livsstilen man vill ha. Man borde vara tacksam för det kristna arvet vi har, att vi faktiskt har frihet. Men jag tycker att det är problematiskt när det prisas mer än bevarandet av kärnfamiljen. Vi ska snarare prisa att folk är gifta länge, förlåter varandra och är trogna. Vi ska lyfta fram kärnfamiljen, men det tycker inte jag att man gör i samhället i dag.

JP har försökt att nå Daniel Alm, ledare för den svenska pingströrelsen, utan att få ett svar. Vi har även försökt kontakta Solna pingstkyrka och flera pastorer i pingst Jönköping, utan svar. Marcus Ardenfors, föreståndare i pingstförsamlingen i Jönköping har gett en kommentar via telefon.

Marcus Ardenfors menar att Bibeln talar jättemycket om omvändelse, men att frågan är mycket mer komplex. Han tycker inte att ett svar på telefon ger frågan rättvisa. Pingstkyrkan Jönköping har gemensamt meddelat att de väljer att inte kommentera andra församlingars personalärenden.

– Jag tycker att man ska vara försiktig med att ha åsikter om saker man inte har full insyn i. Blir du arbetsbefriad för någonting så är bilden oftast mer komplex, säger han.”

Felicia Mörkved

Suck!

Det är inte mer konstigt att en ogift kristen får leva utan sex som att en homosexuell som vill vara kristen också får göra det.

Bara för att man har den åsikten behöver man ju inte bli jagad i alla medier för det. Det är inget sensationellt, inte mer än för dessa sexbesatta som överhuvudtaget inte kan leva utan sex, därför att detta är vad de lever för – ett synnerligt fattigt och enkelspårigt liv.

Nu är det många pastorer som låter sig skrämmas till både tystnad och att inrätta sig i det korrekta ledet, så att man inte behöver synas i pressen. Att stå för Gud ord när det börjar blåsa gör att man prövas om att man vill stå för Guds ord eller hellre söker denna väg som en del gjorde på Jesu tid:    ”De ville heller bli ärade av människor än av Gud.”  Joh. 12:43.

Vi vill nog alla bli ärade av både Gud och människor, men ibland ställs vi inför valet vem vi helst vill bli ärad av:  Gud eller människor.


Holger Nilsson

Publicerad: 2022-07-22 | Permalänk |

Fler artiklar

Liknande artiklar
Debatt om pastorsutbildningen
Debatt om pastorsutbildningen
På Stefans Swärds blogg har en debatt pågått mellan Tommy Wasserman, lärare på Örebro Teologiska Högskola, och Holger Nilsson. Holger Nilsson Visst är det stora problem med utbildning av blivande pastorer inom de lärosäten som finns både ...
Frimodig kyrka
Frimodig kyrka
Rösta på Frimodig kyrka i kyrkovalet den 17 september! De som tillhör Svenska kyrkan får rösta den 17 september. Det finns ett alternativ som vill att kyrkan skall vara en kyrka med Jesus i centrum. De har motto: En kyrkan med Jesus i ce...
Öppet brev till pastorer
Öppet brev till pastorer
Varför predikar ni inte om Jesu återkomst? Vi har här nedan på vår sida www.flammor.com publicerat en rad predikningar om Jesu återkomst, denna förkunnelse tillhör tyvärr undantagen i vår tid. Efter försoningen lär detta ämne om Jesu åte...
Pastorsutbildningen
Pastorsutbildningen
Det har i den kristna debatten på senare tid, allt mer kritiserats den pastorsutbildning som finns. Ytterligare ett inlägg i denna fråga görs av pastor Sven Nilsson i Världen Idag den 22 oktober. Så här skriver bland annat Sven Nilsson...
Öppet brev till pastorer
Öppet brev till pastorer
Varför predikar ni inte om Jesu återkomst? Så här skriver Leif Carlsson i Dagen den 19 januari då han förkastar tron på uppryckandet i sin artikel i Dagen den 19 januari, angående vad Darbys förkunnelse skulle få för följd och han skriver om D...
Sök på Flammor
Flammor på Youtube

Ny bok!

Hög tid att vakna upp inför tystnaden om Jesu återkomst! En bok som vill väcka till insikt. Läs mer: Ny bok! | Flammor - profetisk tidskrift

Senaste artiklarna
Vad är i görningen?
Vad är i görningen?

Militärer har observerat att Ryssland agerar i norr.Så här skriver Expressen: ”S...
Ända till slutet
Ända till slutet

Oavsett krigets hotande allvar så bryr sig inte en del. Vi lever verkligen...
Sovande eller vakande?
Sovande eller vakande?

Hur är vårt förhållande till den allvarliga utveckling som är för handen? H...
Rysk offensiv
Rysk offensiv

Kanske en halv miljon man kan bli involverade i attack mot Ukraina. På torsd...
När kommer Jesus?
När kommer Jesus?

Det är många som har frågor om detta. En som studerat detta nogsamt är teol...
En aktuell fråga
En aktuell fråga

Magnus Jonegård, pastor och församlingskonsult svarar på frågan. Fråga: ”Förr...
Pressen varnar
Pressen varnar

Vi behöver förstå att det kan komma att hända vad som helst under 2023. Så...
Populära artiklar 2023
Uppenbarelse

Uppenbarelse
Som alltid med uppenbarelser och profetiska tilltal skall de prövas. Så här...

Vad kan hända?

Vad kan hända?
Så här i inledningen på 2023 kan vi påminna oss om denna bok skriven 2019. De...

Det är senare än du tror!

Det är senare än du tror!
Nu går budskap ut om att vi lever i tidens avslutning – nonchalera inte des...

Profetisk undervisning

Profetisk undervisning
Ove Marcelind talar på Vision Sverige. På denna länk kan du tal del av b...

TV Vision Sverige

TV Vision Sverige
Fredag 13 jan. 19.00 – Repris 14 jan. 8.00. Lördag 14 jan. 19.00 – Repris 1...Tidsmaskin

ANNONS:

Flammor, Maskingatan 13, 574 33 Vetlanda
Telefon: 0383-161 64 | E-post: info@flammor.com | Hemsida: www.flammor.com
Ansvarig utgivare: Holger Nilsson

Vilka läser Flammor.com?

Kristen Topplista från JesusSajten.se Blogghubb

© www.flammor.com 2002 - 2023