Söndag 14 juli 2024 - Kl. 18:26 v.28

Betala med Swish!

Swish: 123 305 5357

Eller scanna koden nedan i din Swishapp.


Viktig bok


 > Läs mer
_________________

Aktuell bok

Läs mer

__________________

Väckande bok

> Läs mer!


När kommer Jesus?

> Ladda ner!


Själaspis

 > Läs mer!


Profetiska tider

Ladda ned som PDF!


Han & hon - Livsviktig relation

Läs mer!


Yttersta tiden

Ladda ner som PDF!


Lättläst bok!

Läs mer!


Intressant bok!

Läs mer!


Uppenbarelseboken

Ladda ner som PDF!


Midnattstid

Ladda ner som PDF!


Dags att ta Gud på allvar

Ladda ned som PDF


Dags att vakna upp!

Dags att ta vakna upp


Aktuell bok

Ladda ner som PDF!SENASTE NYTT

En profetisk artikel

En oerhörd träffande beskrivning av vår tid. (Skärmdumpning Christianity).

Artikeln behöver få stor spridning.

Vi har här tagit med en del av en artikel från Christianity, det är Storbritanniens ledande kristna magasin. Översättningen är gjord med automatisk översättare så är även rubriken översatt till svenska, ett ”och” har däremot klippt bort. Den hela rubriken skulle vara: R T Kendall: Hur kyrkan somnade och varför den måste vakna.

Artikeln är skriven av R T Kendall, pastor och teolog i England och kan anses som en av de mer respekterade förkunnarna i England på senare tid. Vi borde kunna ta budskapet till oss med tanke på detta.

Så här skriver Kendall: ”Vad skulle du säga är den mest träffande beskrivningen av kyrkan i dag? Skulle du säga att det brinner? Blomstrande? Vända upp och ner på världen?

Folk frågar mig ofta: "Vad gör kyrkan i dag i världen?" Jag brukar svara: "Inte mycket, enligt min ödmjuka åsikt." Det finns undantag, främst i utvecklingsländer och avlägsna platser. Jag tänker också på Alphas fantastiska arbete. Men generellt sett tror jag att vi lever "mellan tiderna", för att använda Richard Bewes fras.

Den berömde predikanten Dr Martyn Lloyd-Jones rasade ofta mot det "ytliga". Han skulle förmodligen ha använt det ordet för att beskriva dagens kyrka. AW Tozer skrev att om den Helige Ande helt drogs tillbaka från kyrkan skulle "95 procent av det vi gör fortsätta och ingen skulle veta skillnaden". På senare tid har teologen J I Packer kommenterat att Amerikas bibelbälte är "tusen mil brett och en tum djupt".

Om liknelsen om de tio jungfrurna (Matt 25:1-13) är eskatologisk – med hänvisning till de sista dagarna, som många bibeltolkare tror – kan vi lätt se vad vår Herre skulle säga om dagens kyrka. Han skulle säga att den sover. Jesus sade: "Brudgummen var på gång länge, och de [både de visa och dåraktiga jungfrurna] blev dåsiga och somnade" (v5).

Liknelsen om de tio jungfrurna introduceras av Jesu ord i Matteus 25: 1 "Vid den tiden" (NIV) eller "Då" (ESV). Det skulle syfta på vad Jesus har sagt i Matteus 24, säkert ett kapitel som delvis beskriver de sista dagarna. Om det är sant är liknelsen om de tio jungfrurna inte bara eskatologisk utan profetisk: Jesus berättar i förväg hur kyrkan skulle se ut i de allra sista dagarna. De flesta bibeltolkare skulle hålla med om att liknelsen om de tio jungfrurna i någon mening hänvisar till kyrkan. Fem av dem var kloka, fem av dem var dumma. Men alla sov.

Det finns tre egenskaper hos sömn:

1. Du vet inte att du sov förrän du vaknar. Vi har alla gjort detta - att ligga ner en stund för att koppla av - bara för att få reda på att vi sov ett tag!

2. Du gör saker i sömnen som du inte skulle göra om du var vaken. Våra drömmar bevisar detta. Oavsett om sådana drömmar är uttryckta rädslor eller önskningar, som Sigmund Freud kan säga, gör vi saker när vi sover skulle vi inte göra om vi var vakna.

3. Vi hatar ljudet av ett larm. Hur skulle du vilja väckas klockan 2? Vi ogillar att bli väckta. Vi vill sova vidare.

Men jag tror att Herren har för avsikt att väcka kyrkan och att nästa sak som händer i Guds kalender är midnattsropet: "Vid midnatt ringde ropet: 'Här är brudgummen! Kom ut för att träffa honom!'" (Matteus 25:6). Detta betyder inte nödvändigtvis tolv midnatt; grekiskan betyder bokstavligen "mitt i natten" - som klockan 2, när kyrkan skulle vara i en djup sömn, metaforiskt sett.

En sovande kyrka

Här är några tecken på att vi sover just nu:

Frånvaron av övertygelse om syndBrist på gudsfruktanLiten känsla av upprördhet över samhällets gudlöshetTitta på pornografi och känna dig berättigadGirighet och brist på ekonomisk integritetIngen känsla av upprördhet över kyrkans brist på trovärdighet i världenLiten eller ingen oro för att folk är på väg till helvetetFöga oro för bristen på kunskap om Guds ordLikgiltighet för den bibliska synen på äktenskapetLikgiltighet för att hålla agg och oförlåtelseLikgiltighet för att prata med människor om KristusTolerera villoläror som öppen gudstro samt hyper-nådesundervisningLikgiltighet för läran att Bibeln är ofelbarLikgiltighet för hur litet tid som spenderas i bön och tyst tid

Jag tror att liknelsen om de tio jungfrurna är mycket relevant för närvarande. Den skildrar kyrkan idag. Vi sover. Vi inser det inte. Vi kan uppriktigt tro att vi är klarvakna när vi faktiskt sover. Jag skulle till och med säga: i en djup sömn – som klockan 2. Dessutom vill vi inte bli störda.

Det största beviset på att vi sover är vår brist på upprördhet över vad som tolereras i kyrkan och vad som händer i världen. Vi är inte bara likgiltiga för vad som händer framför våra ögon, vi har blivit så vana vid det att vi är praktiskt taget oberörda av det. Den bibliska synen på äktenskapet är på väg ut. Terrorismen står för dörren. Kyrkobesöket minskar mer än någonsin. Vi förlorar våra ungdomar. Om någon uppmärksammar oss på sådana här saker säger vi: "Jaha. Det är ganska hemskt." Sedan rullar vi över. Zzzzzzzz. "Låt mig sova vidare."

Dela artikeln vidare, inte minst till pastorer och andliga ledare, det kan bli till hjälp i deras församlingsarbete


Holger Nilsson

Publicerad: 2023-02-11 | Permalänk |

Fler artiklar

Liknande artiklar
Tidningar bekräftar profetiskt skeende
Tidningar bekräftar profetiskt skeende
Tidningar bekräftar profetiskt skeende - Holger Nilsson Publicerad februari 2005 Vi har i artikeln ”Chip kan bli Antikrists märke,” gett en bakgrund och allmänt belyst det skeende som...
Vikten av det profetiska ordet
Vikten av det profetiska ordet
Vikten av det profetiska ordet ”Så mycket fastare står nu det profetiska ordet för oss, och ni gör rätt i att hålla er till det som till ett ljus som lyser på en mörk plats, ti...
Profetisk uppenbarelse om första världskriget
Profetisk uppenbarelse om första världskriget
Profetisk uppenbarelse om första världskriget - Holger Nilsson Publicerad januari 2002 Anton Johansson var bosatt i den avlägsna norska finnmarken. ...
Artikelnamn
Artikelnamn
Israels blomstring är profetiskt förutsagt - Holger Nilsson Publicerad september 2004 Israels förste premiärminister Ben-Gurion...
Debattartikel i Världen Idag
Debattartikel i Världen Idag
Läs artikeln genom vår länk till tidningen. Vi behöver mer av den helige Andes frihet i våra möten (varldenidag.se) ...
Sök på Flammor
Flammor på Youtube

Ny bok!
Nu har tiden kommit för avslöjandet av hur stora delar av svensk frikyrklighet har förändrat undervisningen om den yttersta tiden och Jesu återkomst.

Läs mer: Boknyhet! | Flammor - profetisk tidskrift


Senaste artiklarna
Jesus kommer!
Jesus kommer!

Lyssna på en illustrerad inspelning som förklarar varför det kan vara så!...
Jesus kommer snart!
Jesus kommer snart!

Om det låter så här från varje pastor skulle vi få se ett uppvaknade i kris...
Tredje gången gillt?
Tredje gången gillt?

Blir det ett tredje världskrig? Texten här nedan är gjord av AI, det är fakt...
Ny upptrappning
Ny upptrappning

Frågan är nu bara hur detta skall sluta? Ett nytt steg i konflikten mellan R...
Kriget
Kriget

Allt går emot ett allt större hot och allvar. På ledarplats skriver Dage...
Utan fler händelser
Utan fler händelser

Vi skall inte tala om att det eller det måste ske först, det är en förrädisk i...
Hur gick det för Jesu lärjungar?
Hur gick det för Jesu lärjungar?

De flesta av Jesu lärjungar led martyrdöden, vi kan också få möta lidande. S...
Populära artiklar 2024
Jesu tillkommelse eller världskrig?

Jesu tillkommelse eller världskrig?
Kan det finnas någon vägledning i denna fråga? Naturligtvis kan vi inte med b...

Det stora avfallet – Apostasia

Det stora avfallet – Apostasia
Författare till boken är Elonora Lahti. Så här skriver Elonora: ”Vi har haft...

Vedermödan

Vedermödan
Då kommer halva jordens befolkning att dö. De krigsmoln som syns nu kan...

Vakna Europa

Vakna Europa
I sitt tal riktade sig Niinistö särskilt till Europa och uppmanade kontinenten...

Harpazo

Harpazo
Elonora Lathi skriver om detta i sin bok När allting blir annorlunda. Efter...Tidsmaskin

ANNONS:

Flammor, Maskingatan 13, 574 33 Vetlanda
Telefon: 0383-161 64 | E-post: info@flammor.com | Hemsida: www.flammor.com
Ansvarig utgivare: Holger Nilsson

Vilka läser Flammor.com?

Kristen Topplista från JesusSajten.se Blogghubb

© www.flammor.com 2002 - 2024