Lördag 20 april 2024 - Kl. 21:22 v.16

21 april 11.00:
Imanuelkyrkan, Kungsbacka
27 april 17.00:
Askeryds missionshus

Betala med Swish!

Swish: 123 305 5357

Eller scanna koden nedan i din Swishapp.


Viktig bok


 > Läs mer
_________________

Aktuell bok

Läs mer

__________________

Väckande bok

> Läs mer!


När kommer Jesus?

> Ladda ner!


Själaspis

 > Läs mer!


Profetiska tider

Ladda ned som PDF!


Han & hon - Livsviktig relation

Läs mer!


Yttersta tiden

Ladda ner som PDF!


Lättläst bok!

Läs mer!


Intressant bok!

Läs mer!


Uppenbarelseboken

Ladda ner som PDF!


Midnattstid

Ladda ner som PDF!


Dags att ta Gud på allvar

Ladda ned som PDF


Dags att vakna upp!

Dags att ta vakna upp


Aktuell bok

Ladda ner som PDF!SENASTE NYTT

En profetisk artikel

En oerhörd träffande beskrivning av vår tid. (Skärmdumpning Christianity).

Artikeln behöver få stor spridning.

Vi har här tagit med en del av en artikel från Christianity, det är Storbritanniens ledande kristna magasin. Översättningen är gjord med automatisk översättare så är även rubriken översatt till svenska, ett ”och” har däremot klippt bort. Den hela rubriken skulle vara: R T Kendall: Hur kyrkan somnade och varför den måste vakna.

Artikeln är skriven av R T Kendall, pastor och teolog i England och kan anses som en av de mer respekterade förkunnarna i England på senare tid. Vi borde kunna ta budskapet till oss med tanke på detta.

Så här skriver Kendall: ”Vad skulle du säga är den mest träffande beskrivningen av kyrkan i dag? Skulle du säga att det brinner? Blomstrande? Vända upp och ner på världen?

Folk frågar mig ofta: "Vad gör kyrkan i dag i världen?" Jag brukar svara: "Inte mycket, enligt min ödmjuka åsikt." Det finns undantag, främst i utvecklingsländer och avlägsna platser. Jag tänker också på Alphas fantastiska arbete. Men generellt sett tror jag att vi lever "mellan tiderna", för att använda Richard Bewes fras.

Den berömde predikanten Dr Martyn Lloyd-Jones rasade ofta mot det "ytliga". Han skulle förmodligen ha använt det ordet för att beskriva dagens kyrka. AW Tozer skrev att om den Helige Ande helt drogs tillbaka från kyrkan skulle "95 procent av det vi gör fortsätta och ingen skulle veta skillnaden". På senare tid har teologen J I Packer kommenterat att Amerikas bibelbälte är "tusen mil brett och en tum djupt".

Om liknelsen om de tio jungfrurna (Matt 25:1-13) är eskatologisk – med hänvisning till de sista dagarna, som många bibeltolkare tror – kan vi lätt se vad vår Herre skulle säga om dagens kyrka. Han skulle säga att den sover. Jesus sade: "Brudgummen var på gång länge, och de [både de visa och dåraktiga jungfrurna] blev dåsiga och somnade" (v5).

Liknelsen om de tio jungfrurna introduceras av Jesu ord i Matteus 25: 1 "Vid den tiden" (NIV) eller "Då" (ESV). Det skulle syfta på vad Jesus har sagt i Matteus 24, säkert ett kapitel som delvis beskriver de sista dagarna. Om det är sant är liknelsen om de tio jungfrurna inte bara eskatologisk utan profetisk: Jesus berättar i förväg hur kyrkan skulle se ut i de allra sista dagarna. De flesta bibeltolkare skulle hålla med om att liknelsen om de tio jungfrurna i någon mening hänvisar till kyrkan. Fem av dem var kloka, fem av dem var dumma. Men alla sov.

Det finns tre egenskaper hos sömn:

1. Du vet inte att du sov förrän du vaknar. Vi har alla gjort detta - att ligga ner en stund för att koppla av - bara för att få reda på att vi sov ett tag!

2. Du gör saker i sömnen som du inte skulle göra om du var vaken. Våra drömmar bevisar detta. Oavsett om sådana drömmar är uttryckta rädslor eller önskningar, som Sigmund Freud kan säga, gör vi saker när vi sover skulle vi inte göra om vi var vakna.

3. Vi hatar ljudet av ett larm. Hur skulle du vilja väckas klockan 2? Vi ogillar att bli väckta. Vi vill sova vidare.

Men jag tror att Herren har för avsikt att väcka kyrkan och att nästa sak som händer i Guds kalender är midnattsropet: "Vid midnatt ringde ropet: 'Här är brudgummen! Kom ut för att träffa honom!'" (Matteus 25:6). Detta betyder inte nödvändigtvis tolv midnatt; grekiskan betyder bokstavligen "mitt i natten" - som klockan 2, när kyrkan skulle vara i en djup sömn, metaforiskt sett.

En sovande kyrka

Här är några tecken på att vi sover just nu:

Frånvaron av övertygelse om syndBrist på gudsfruktanLiten känsla av upprördhet över samhällets gudlöshetTitta på pornografi och känna dig berättigadGirighet och brist på ekonomisk integritetIngen känsla av upprördhet över kyrkans brist på trovärdighet i världenLiten eller ingen oro för att folk är på väg till helvetetFöga oro för bristen på kunskap om Guds ordLikgiltighet för den bibliska synen på äktenskapetLikgiltighet för att hålla agg och oförlåtelseLikgiltighet för att prata med människor om KristusTolerera villoläror som öppen gudstro samt hyper-nådesundervisningLikgiltighet för läran att Bibeln är ofelbarLikgiltighet för hur litet tid som spenderas i bön och tyst tid

Jag tror att liknelsen om de tio jungfrurna är mycket relevant för närvarande. Den skildrar kyrkan idag. Vi sover. Vi inser det inte. Vi kan uppriktigt tro att vi är klarvakna när vi faktiskt sover. Jag skulle till och med säga: i en djup sömn – som klockan 2. Dessutom vill vi inte bli störda.

Det största beviset på att vi sover är vår brist på upprördhet över vad som tolereras i kyrkan och vad som händer i världen. Vi är inte bara likgiltiga för vad som händer framför våra ögon, vi har blivit så vana vid det att vi är praktiskt taget oberörda av det. Den bibliska synen på äktenskapet är på väg ut. Terrorismen står för dörren. Kyrkobesöket minskar mer än någonsin. Vi förlorar våra ungdomar. Om någon uppmärksammar oss på sådana här saker säger vi: "Jaha. Det är ganska hemskt." Sedan rullar vi över. Zzzzzzzz. "Låt mig sova vidare."

Dela artikeln vidare, inte minst till pastorer och andliga ledare, det kan bli till hjälp i deras församlingsarbete


Holger Nilsson

Publicerad: 2023-02-11 | Permalänk |

Fler artiklar

Liknande artiklar
En profetisk artikel
En profetisk artikel
Artikeln behöver få stor spridning. Vi har här tagit med en del av en artikel från Christianity, det är Storbritanniens ledande kristna magasin. Översättningen är gjord med automatisk översättare så är även rubriken översatt till svenska, ett ...
Debattartikel i Världen Idag
Debattartikel i Världen Idag
Vi behöver uppta denna bibliska sanning som tidigare varit en självklar del av förkunnelsen.Något som på senare år har tappats bort eller kommit i skymundan är predikningar om evighetsallvaret. Hur har det då kunnat bli så att det nästan aldrig tal...
Ekonomiska krisen - profetiskt förutsagd
Ekonomiska krisen - profetiskt förutsagd
Ekonomiska krisen - profetiskt förutsagd Den ekonomiska kris som nu drabbat världen kommer inte som en överraskning för alla, det har profetiskt varnats för att den skulle komma. Den ...
Tempelbygge går mot profetisk uppfyllelse
Tempelbygge går mot profetisk uppfyllelse
Tempelbygge går mot profetisk uppfyllelse Förberedelserna för ett nytt tempel i Jerusalem fortsätter, detta är ett tecken på att vi går mot profetiorna uppfyllelse. Nästan 2...
Stormakten i Europa är profetiskt förutsagd
Stormakten i Europa är profetiskt förutsagd
Stormakten i Europa är profetiskt förutsagd - Holger Nilsson Publicerad juli 2003 Den stormakt som vi nu ser håller på a...
Sök på Flammor
Flammor på Youtube

Ny bok!
Nu har tiden kommit för avslöjandet av hur stora delar av svensk frikyrklighet har förändrat undervisningen om den yttersta tiden och Jesu återkomst.

Läs mer: Boknyhet! | Flammor - profetisk tidskrift


Senaste artiklarna
Templet i Jerusalem
Templet i Jerusalem

Från boken När allting blir annorlunda av Elonora Lathi. Bibliska texter kan...
Skarp läge i öst
Skarp läge i öst

Storkrig på grund av Ryssland är just nu den stora överhängande faran. Först...
Klart budskap
Klart budskap

Det är dags att för all att inse det Carolina Torebring för fram om Jesu åt...
Iran kommer att attackeras
Iran kommer att attackeras

Iran står beredda för attack – de har vapen som kan leda till upptrappning....
Vad kan hända?
Vad kan hända?

Följetongen i Mellanöstern fortsätter. Det som startades av Hamas den 7 okto...
Hatar judar
Hatar judar

Det är en skamfläck att vi har sådan medborgare i Sverige – skäms och lär er no...
Israel attakerat
Israel attakerat

Vad blir Israels svar?Det som talar emot storkrig är att ingen önskar det....
Populära artiklar 2024
Jesu tillkommelse eller världskrig?

Jesu tillkommelse eller världskrig?
Kan det finnas någon vägledning i denna fråga? Naturligtvis kan vi inte med b...

Vakna Europa

Vakna Europa
I sitt tal riktade sig Niinistö särskilt till Europa och uppmanade kontinenten...

Det stora avfallet – Apostasia

Det stora avfallet – Apostasia
Författare till boken är Elonora Lahti. Så här skriver Elonora: ”Vi har haft...

Harpazo

Harpazo
Elonora Lathi skriver om detta i sin bok När allting blir annorlunda. Efter...

Vedermödan

Vedermödan
Då kommer halva jordens befolkning att dö. De krigsmoln som syns nu kan...Tidsmaskin

ANNONS:

Flammor, Maskingatan 13, 574 33 Vetlanda
Telefon: 0383-161 64 | E-post: info@flammor.com | Hemsida: www.flammor.com
Ansvarig utgivare: Holger Nilsson

Vilka läser Flammor.com?

Kristen Topplista från JesusSajten.se Blogghubb

© www.flammor.com 2002 - 2024