Söndag 3 december 2023 - Kl. 11:03 v.48

9 dec 17.00:
Askeryds missionshus
17 dec 17.00:
Vetlanda friförsamling

Betala med Swish!

Swish: 123 305 5357

Eller scanna koden nedan i din Swishapp.


Aktuell bok

Läs mer

__________________

Väckande bok

> Läs mer!


När kommer Jesus?

> Ladda ner!


Själaspis

 > Läs mer!


Profetiska tider

Ladda ned som PDF!


Han & hon - Livsviktig relation

Läs mer!


Yttersta tiden

Ladda ner som PDF!


Lättläst bok!

Läs mer!


Intressant bok!

Läs mer!


Uppenbarelseboken

Ladda ner som PDF!


Midnattstid

Ladda ner som PDF!


Dags att ta Gud på allvar

Ladda ned som PDF


Dags att vakna upp!

Dags att ta vakna upp


Aktuell bok

Ladda ner som PDF!SENASTE NYTT

En profetisk artikel

En oerhörd träffande beskrivning av vår tid. (Skärmdumpning Christianity).

Artikeln behöver få stor spridning.

Vi har här tagit med en del av en artikel från Christianity, det är Storbritanniens ledande kristna magasin. Översättningen är gjord med automatisk översättare så är även rubriken översatt till svenska, ett ”och” har däremot klippt bort. Den hela rubriken skulle vara: R T Kendall: Hur kyrkan somnade och varför den måste vakna.

Artikeln är skriven av R T Kendall, pastor och teolog i England och kan anses som en av de mer respekterade förkunnarna i England på senare tid. Vi borde kunna ta budskapet till oss med tanke på detta.

Så här skriver Kendall: ”Vad skulle du säga är den mest träffande beskrivningen av kyrkan i dag? Skulle du säga att det brinner? Blomstrande? Vända upp och ner på världen?

Folk frågar mig ofta: "Vad gör kyrkan i dag i världen?" Jag brukar svara: "Inte mycket, enligt min ödmjuka åsikt." Det finns undantag, främst i utvecklingsländer och avlägsna platser. Jag tänker också på Alphas fantastiska arbete. Men generellt sett tror jag att vi lever "mellan tiderna", för att använda Richard Bewes fras.

Den berömde predikanten Dr Martyn Lloyd-Jones rasade ofta mot det "ytliga". Han skulle förmodligen ha använt det ordet för att beskriva dagens kyrka. AW Tozer skrev att om den Helige Ande helt drogs tillbaka från kyrkan skulle "95 procent av det vi gör fortsätta och ingen skulle veta skillnaden". På senare tid har teologen J I Packer kommenterat att Amerikas bibelbälte är "tusen mil brett och en tum djupt".

Om liknelsen om de tio jungfrurna (Matt 25:1-13) är eskatologisk – med hänvisning till de sista dagarna, som många bibeltolkare tror – kan vi lätt se vad vår Herre skulle säga om dagens kyrka. Han skulle säga att den sover. Jesus sade: "Brudgummen var på gång länge, och de [både de visa och dåraktiga jungfrurna] blev dåsiga och somnade" (v5).

Liknelsen om de tio jungfrurna introduceras av Jesu ord i Matteus 25: 1 "Vid den tiden" (NIV) eller "Då" (ESV). Det skulle syfta på vad Jesus har sagt i Matteus 24, säkert ett kapitel som delvis beskriver de sista dagarna. Om det är sant är liknelsen om de tio jungfrurna inte bara eskatologisk utan profetisk: Jesus berättar i förväg hur kyrkan skulle se ut i de allra sista dagarna. De flesta bibeltolkare skulle hålla med om att liknelsen om de tio jungfrurna i någon mening hänvisar till kyrkan. Fem av dem var kloka, fem av dem var dumma. Men alla sov.

Det finns tre egenskaper hos sömn:

1. Du vet inte att du sov förrän du vaknar. Vi har alla gjort detta - att ligga ner en stund för att koppla av - bara för att få reda på att vi sov ett tag!

2. Du gör saker i sömnen som du inte skulle göra om du var vaken. Våra drömmar bevisar detta. Oavsett om sådana drömmar är uttryckta rädslor eller önskningar, som Sigmund Freud kan säga, gör vi saker när vi sover skulle vi inte göra om vi var vakna.

3. Vi hatar ljudet av ett larm. Hur skulle du vilja väckas klockan 2? Vi ogillar att bli väckta. Vi vill sova vidare.

Men jag tror att Herren har för avsikt att väcka kyrkan och att nästa sak som händer i Guds kalender är midnattsropet: "Vid midnatt ringde ropet: 'Här är brudgummen! Kom ut för att träffa honom!'" (Matteus 25:6). Detta betyder inte nödvändigtvis tolv midnatt; grekiskan betyder bokstavligen "mitt i natten" - som klockan 2, när kyrkan skulle vara i en djup sömn, metaforiskt sett.

En sovande kyrka

Här är några tecken på att vi sover just nu:

Frånvaron av övertygelse om syndBrist på gudsfruktanLiten känsla av upprördhet över samhällets gudlöshetTitta på pornografi och känna dig berättigadGirighet och brist på ekonomisk integritetIngen känsla av upprördhet över kyrkans brist på trovärdighet i världenLiten eller ingen oro för att folk är på väg till helvetetFöga oro för bristen på kunskap om Guds ordLikgiltighet för den bibliska synen på äktenskapetLikgiltighet för att hålla agg och oförlåtelseLikgiltighet för att prata med människor om KristusTolerera villoläror som öppen gudstro samt hyper-nådesundervisningLikgiltighet för läran att Bibeln är ofelbarLikgiltighet för hur litet tid som spenderas i bön och tyst tid

Jag tror att liknelsen om de tio jungfrurna är mycket relevant för närvarande. Den skildrar kyrkan idag. Vi sover. Vi inser det inte. Vi kan uppriktigt tro att vi är klarvakna när vi faktiskt sover. Jag skulle till och med säga: i en djup sömn – som klockan 2. Dessutom vill vi inte bli störda.

Det största beviset på att vi sover är vår brist på upprördhet över vad som tolereras i kyrkan och vad som händer i världen. Vi är inte bara likgiltiga för vad som händer framför våra ögon, vi har blivit så vana vid det att vi är praktiskt taget oberörda av det. Den bibliska synen på äktenskapet är på väg ut. Terrorismen står för dörren. Kyrkobesöket minskar mer än någonsin. Vi förlorar våra ungdomar. Om någon uppmärksammar oss på sådana här saker säger vi: "Jaha. Det är ganska hemskt." Sedan rullar vi över. Zzzzzzzz. "Låt mig sova vidare."

Dela artikeln vidare, inte minst till pastorer och andliga ledare, det kan bli till hjälp i deras församlingsarbete


Holger Nilsson

Publicerad: 2023-02-11 | Permalänk |

Fler artiklar

Liknande artiklar
Artikel i Världen Idag
Artikel i Världen Idag
En artikel om vikten av att församlingar inser behovet av väckelse. Artikeln kan läsas på denna länk: http://www.varldenidag.se/tro-och-liv/   ...
Profetisk syn angående Jerusalems betydelse
Profetisk syn angående Jerusalems betydelse
Profetisk syn angående Jerusalems betydelse - Holger Nilsson Publicerad september 2005 Att Jerusalem har en stor betydelse i Guds plan det kan vi läsa om i Bibeln. Det kan också ses bekräft...
Profana reaktioner på profetisk förkunnelse
Profana reaktioner på profetisk förkunnelse
Profana reaktioner på profetisk förkunnelse - Holger Nilsson Publicerad maj 2005 Under det att chiptekniken alltmer utbreder sig, så har också allt fler kristna fått undervisning om at...
Profetiska ordet i SVT
Profetiska ordet i SVT
Profetiska ordet i SVT Det profetiska ordet och budskapet om att Jesus snart kommer tillbaka, gick i maj månad ut till svenska folket genom Sveriges Television. Programmet tog upp klimatfö...
Europa i profetiskt ljus
Europa i profetiskt ljus
Europa i profetiskt ljus - Holger Nilsson Publicerad juli 2004 ...
Sök på Flammor
Flammor på Youtube

Ny bok!

Hög tid att vakna upp inför tystnaden om Jesu återkomst! En bok som vill väcka till insikt. Läs mer: Ny bok! | Flammor - profetisk tidskrift

Senaste artiklarna
Hamas-kriget
Hamas-kriget

Om de inte hade gjort det så hade det varit noll döda. Nu är det tusental...
Vision Sverige
Vision Sverige

Vision Sverige. Samtal med Christer Åberg och Holger Nilsson. Programledare...
Sodomsamhället
Sodomsamhället

Detta sker genom en massiv framlyftning genom media, tv, filmer mm. Om du vi...
Vikten av bönen
Vikten av bönen

Hur håller du dig andligt vaken i mörka tider? Lewi Pethrus skriver i si...
Insiktsfullt budskap
Insiktsfullt budskap

Domen och Jesu återkomst – avgörande inslag i folkväckelsen. Olof Edsinge...
Assemblies of God
Assemblies of God

Tag tid och läs igenom detta dokument så får du biblisk klarhet i dessa så aktu...
Gardell
Gardell

En sådan galenskap kan väl bara inträffa i Sverige. Gardells budskap är på m...
Populära artiklar 2023
Allvarligt budskap

Allvarligt budskap
SVERIGE, KRIGET STÅR FÖR DÖRREN Carmelia Adeström medverkar på Vision Sveri...

Uppenbarelse

Uppenbarelse
Som alltid med uppenbarelser och profetiska tilltal skall de prövas. Så här...

Inför sin fullbordan?

Inför sin fullbordan?
Peter Plars, präst, har sänt oss detta aktuella budskap. ”Kommer vi i v...

Vakna upp!

Vakna upp!
Kommer 2023 att bli ett år av största profetisk betydelse? Ta del av den...

Vad kan hända?

Vad kan hända?
Så här i inledningen på 2023 kan vi påminna oss om denna bok skriven 2019. De...Tidsmaskin

ANNONS:

Flammor, Maskingatan 13, 574 33 Vetlanda
Telefon: 0383-161 64 | E-post: info@flammor.com | Hemsida: www.flammor.com
Ansvarig utgivare: Holger Nilsson

Vilka läser Flammor.com?

Kristen Topplista från JesusSajten.se Blogghubb

© www.flammor.com 2002 - 2023