Tisdag 25 juni 2024 - Kl. 01:00 v.26

23 juni 17.00:
Vetlanda Friförsamling
29 juni 10:30:
Arken Värnamo
Israels vänners konferens


Betala med Swish!

Swish: 123 305 5357

Eller scanna koden nedan i din Swishapp.


Viktig bok


 > Läs mer
_________________

Aktuell bok

Läs mer

__________________

Väckande bok

> Läs mer!


När kommer Jesus?

> Ladda ner!


Själaspis

 > Läs mer!


Profetiska tider

Ladda ned som PDF!


Han & hon - Livsviktig relation

Läs mer!


Yttersta tiden

Ladda ner som PDF!


Lättläst bok!

Läs mer!


Intressant bok!

Läs mer!


Uppenbarelseboken

Ladda ner som PDF!


Midnattstid

Ladda ner som PDF!


Dags att ta Gud på allvar

Ladda ned som PDF


Dags att vakna upp!

Dags att ta vakna upp


Aktuell bok

Ladda ner som PDF!SENASTE NYTT

Profanpressen larmar

Återigen: Rubriken säger allt! (Skärmdumpning Expressen).

Igår skrev vi: ”Det går nu knappast en dag utan att rapporter kommer om kärnvapenkrig.”

Expressen skriver idag en artikel, vi citerar: ”Statsvetaren Sergej Karaganov är rådgivare till Vladimir Putin. Han har idéer om de ryska kärnvapnen. Han kan tänka sig att använda dem.

Detta är en krönika. Analys och ställningstaganden är skribentens.

Det är egentligen inte oväntat. Ukraina har inlett sin motoffensiv och återigen så höjs kärnvapenretoriken i Ryssland.

Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg varnade under torsdagen för Rysslands ”vårdslösa och farliga” retorik.

Och inte bara Rysslands. Belarus president Aljeskandr Lukasjenka sa i veckan att de första ryska kärnvapnen anlänt till Belarus och att de är tre gånger så kraftiga som atombomberna som fälldes över Hiroshima och Nagasaki.

Lukasjenka sa också att han är beredd att använda dem ifall Belarus blir angripet. Men bara med medgivande från Vladimir Putin, förstås.

På rysk tv händer det ofta att kommentatorer hotar med ryska kärnvapen. Men det är mest provokativt snack från personer utan egentligt inflytande.

Statsvetaren Sergej Karaganov är i en annan kategori. Han är en person som verkligen tänkt djupare tankar om kärnvapen, om Rysslands roll.

Och han är en person med inflytande. Han leder Rysslands Council on Foreign and Defence Policy och har varit presidentrådgivare åt både Vladimir Putin och hans företrädare Boris Jeltsin.

Den ryske statsvetaren Sergej Karaganov, till vänster, anser att Ryssland bör överväga att sätta in kärnvapen mot mål i Europa.

Karaganov anses stå både Putin och utrikesminister Sergej Lavrov nära. Han har just skrivit en artikel för ”Russia in global affairs”, RCFDP:s publikation.

Rubriken är ”Ett svårt men nödvändigt val”. Karaganov menar att inte ens om Ryssland tar kontrollen över alla de regioner i Ukraina som Ryssland annekterat så kommer konflikten med väst att vara löst.

Det bästa vore - skriver han - om Ukraina helt demilitariserades, men det kan bara åstadkommas om västs vilja att stödja Kiev bryts. För Karaganov är väst potentiellt svagt, uppdelat i en världsfrånvänd elit och resten av befolkningen.

Och eliten i väst kan knäckas, menar han, genom att Ryssland eskalerar hotet om kärnvapen. Annars riskerar vi att stå inför ett tredje världskrig.

De första stegen har redan tagits med överförandet av vapen till Belarus, skriver Karaganov. Han föreslår också att Ryssland kan uppmana ryska medborgare i Nato-länder att lämna platser nära potentiella måltavlor för ryska kärnvapenattacker.

Men om inget hjälper, så bör Ryssland bryta tabut. Använda ryska kärnvapen mot ett antal mål i olika länder i Europa. Så här skriver han:

– Det är ett moraliskt förfärligt val - vi använder Guds vapen, fördömer oss själva till svåra andliga förluster. Men om detta inte görs, så riskerar inte bara Ryssland att gå förlorat utan troligen hela den civiliserade mänskligheten.

Karaganov räknar inte med att USA skulle svara med en egen kärnvapenattack mot Ryssland, byta - som han kallar det - Boston mot Poznan. ”Bara om en galning sitter i Vita huset”, som han uttrycker det. 

Så tänker alltså Sergej Karaganov. En man som har Putins öra. Artikeln ingår sannolikt i det ryska spelet för att skrämma väst till eftergifter, vi har sett det förr.

Men sanningen är att ingen utomstående vet hur Vladimir Putin egentligen tänker kring dessa frågor. När står egentligen Rysslands existens på spel, då den ryska doktrinen säger att kärnvapen kan användas.

Det finns dock mycket som tack och lov talar emot att Ryssland skulle göra allvar av sina hot. En sådan faktor är att Kina tydligt markerat att det är en oacceptabel idé.

USA och president Joe Biden har också hotat med ”katastrofala följder” om Ryssland skulle använda taktiska kärnvapen. Förhoppningsvis är varningarna tydliga nog, även om de är vaga.

Det är hur som helst ett mycket farligt ”chicken race” som pågår. Karaganov är tydligen övertygad om att väst skulle blinka först.” Slut citat.

Den som tycker att det är skrämmande det vi skriver får i så fall koppla bort all nyhetsmedia, vi rapporterar bara vad de skriver. Det blir allt mer svårt att blunda för det hot som hänger över världen i dessa dagar. Jesus har inte sagt vi skall blunda, han säger i samband med att Han kommer åter att: Vaka!  Alltså inte blunda.

Vi behöver nu profetisk vaksamhet i hela kristenheten och förstå vad det betyder som nu sker – vi lever i den yttersta tiden. Vi kan inte fly undan detta men vi kan vara redo att möta vad som sker och framför allt att möta Jesus!

Du som inte är redo – gör dig redo - det handlar om var man skall tillbringa evigheten!  

Du som vill har andliga samtal och hjälp i förbön för att få frid med Gud, du kan vända dig till: Bönemobilen: 073 - 748 0 753. Ring eller skicka sms om ditt böneämne.

Ring så ber vi: 0381-77 30 80. På detta nummer kan du få vägledning och själavårdssamtal. Tiderna för denna tjänst är: Måndagar 18.00-20.00, Tisdagar 09.00-11.00, Onsdagar 09.00-11.00, Torsdagar 18.00-20.00.  Du kan vara anonym om du så önskar.

 

 


Holger Nilsson

Publicerad: 2023-06-15 | Permalänk |

Fler artiklar

Liknande artiklar
Profan press larmar: Slutet är nära
Profan press larmar: Slutet är nära
Profan press larmar: Slutet är nära I den profana pressen har vi flera gånger fått del av budskapet om att vi befinner oss i en tid när slutet är nära. Vi ger några exempel på dett...
Profanpressen larmar
Profanpressen larmar
Igår skrev vi: ”Det går nu knappast en dag utan att rapporter kommer om kärnvapenkrig.” Expressen skriver idag en artikel, vi citerar: ”Statsvetaren Sergej Karaganov är rådgivare till Vladimir Putin. Han har idéer om de ryska kärnvapnen. Ha...
Sök på Flammor
Flammor på Youtube

Ny bok!
Nu har tiden kommit för avslöjandet av hur stora delar av svensk frikyrklighet har förändrat undervisningen om den yttersta tiden och Jesu återkomst.

Läs mer: Boknyhet! | Flammor - profetisk tidskrift


Senaste artiklarna
Oro för storkrig
Oro för storkrig

För ett par dagar sedan skrev vi om risken för att ytterligare storkrig kan...
Viktig uppgift
Viktig uppgift

Open Doors har en kampanj som möjliggör att vi kan sända en hälsning till de so...
Platt jord
Platt jord

Skall man behåll någon trovärdighet skall man överge denna! Att det går f...
Mera krig?
Mera krig?

Det pågår ett lågintensivt krig startat av Hizbollah. Riskan är att detta bl...
Andlig träning
Andlig träning

Vi behöver bli andligt starka, dramatiska förändringar med krig kan stunda....
Andliga muskler
Andliga muskler

Det som görs nu har vi nytt av då – det vi inte gör nu är försent att göra då!...
Hjälp!
Hjälp!

De behöver nu hjälp med att få sina uppbyggda kyrkor taklagda. En av våra s...
Populära artiklar 2024
Jesu tillkommelse eller världskrig?

Jesu tillkommelse eller världskrig?
Kan det finnas någon vägledning i denna fråga? Naturligtvis kan vi inte med b...

Det stora avfallet – Apostasia

Det stora avfallet – Apostasia
Författare till boken är Elonora Lahti. Så här skriver Elonora: ”Vi har haft...

Vakna Europa

Vakna Europa
I sitt tal riktade sig Niinistö särskilt till Europa och uppmanade kontinenten...

Vedermödan

Vedermödan
Då kommer halva jordens befolkning att dö. De krigsmoln som syns nu kan...

Harpazo

Harpazo
Elonora Lathi skriver om detta i sin bok När allting blir annorlunda. Efter...Tidsmaskin

ANNONS:

Flammor, Maskingatan 13, 574 33 Vetlanda
Telefon: 0383-161 64 | E-post: info@flammor.com | Hemsida: www.flammor.com
Ansvarig utgivare: Holger Nilsson

Vilka läser Flammor.com?

Kristen Topplista från JesusSajten.se Blogghubb

© www.flammor.com 2002 - 2024