Lördag 2 december 2023 - Kl. 18:43 v.48

9 dec 17.00:
Askeryds missionshus
17 dec 17.00:
Vetlanda friförsamling

Betala med Swish!

Swish: 123 305 5357

Eller scanna koden nedan i din Swishapp.


Aktuell bok

Läs mer

__________________

Väckande bok

> Läs mer!


När kommer Jesus?

> Ladda ner!


Själaspis

 > Läs mer!


Profetiska tider

Ladda ned som PDF!


Han & hon - Livsviktig relation

Läs mer!


Yttersta tiden

Ladda ner som PDF!


Lättläst bok!

Läs mer!


Intressant bok!

Läs mer!


Uppenbarelseboken

Ladda ner som PDF!


Midnattstid

Ladda ner som PDF!


Dags att ta Gud på allvar

Ladda ned som PDF


Dags att vakna upp!

Dags att ta vakna upp


Aktuell bok

Ladda ner som PDF!SENASTE NYTT

Mera bön!

Söndag 18.00.

Sverigebönen utlyser detta.

Glädjande nog utlyses nu böneinitiativ av olika slag i vårt land. Man nämner också att vi skall böja knä. Detta är ett tecken på att vi ödmjukar oss inför Gud. Det är knävägen som banat väg för väckelser i vårt land och andra länder – låt oss nu gå denna väl beprövade väg!

Här är texten från Världen idag den 5 december:

När Sverigebönen på söndag återupptar sin regelbundna bön för Stockholm sker det på Zoom, och alla kristna i landet inbjuds att vara med. – Det är viktigt att be för huvudstaden, där det finns många stora företag och kyrkor. Det är också viktigt att be tillsammans under den här pandemin, säger Patrik Sandberg, som är nätverkets ledare och inspiratör. Bönesamlingarna, som fått namnet ”Stockholm på knä”, har sedan förra hösten ägt rum i Klara kyrka i Stockholm, den första söndagen varje månad.

Men den nya begränsningen på åtta personer vid allmänna, inklusive religiösa, sammankomster har tvingat fram förändringar. Från och med denna söndag finns böneledarna med på olika platser, och kopplar upp sig mot varandra och alla intresserade via programmet Zoom klockan 18.

– Det är lite speciellt nu i adventstid när många kyrkor stänger, säger Patrik Sandberg. – Just i adventstid går många svenskar i kyrkan som annars aldrig gör det, och vi vill be extra mycket för dem. Böneledare på söndagen är Mattias Nordström, Patrik Sandberg, Mats Nyholm, Ruth Nordström och Birgitta Svensson. De kommer att finnas på olika platser, men be, lovsjunga och falla på knä tillsammans.

– Vi har alltid med ett knäböj under mötet, även nu på Zoom. Det är en bild av att vi ödmjukar Sverige och Stockholm är starkt präglat av självupptagenhet – något som gör att vi behöver be om förlåtelse, menar nätverket Sverigebönen.

– Vi vet att Sverige och Stockholm är väldigt individualistiska och vill ödmjuka oss inför Fadern, be om förlåtelse för blodsskulder, synder, självupptagenhet. Det brukar vara ett mäktigt tillfälle då Guds ande bryter in. Böneledarna kommer att be tillsammans utifrån Jesaja 60, om Jerusalems kommande härlighet. Sedan har varje böneledare med sig egna bibelord att utgå från.

– Vi ber mycket för hjärtat i Kristi kropp, att hjärtan vänds till Gud och till Guds ord, och till varandra i Kristi kropp. När vi gör det finns en massa löften som visar på att Gud ska komma med sin närvaro och härlighet. Det är vår längtan, och därför är vi väldigt förväntansfulla, säger Patrik Sandberg. Liksom under de andra söndagarna kommer en kollekt tas upp för missionsorganisationen Heart of Evangelism, som leds av rapparen och evangelisten Sebatian Stakset.

– Vi vet att Sebastians bok just nu delas ut i södra Stockholm i 130 000 exemplar, och vill be för den skörden, säger Patrik Sandberg. Tanken är att bönesamlingarna ska fortsätta även nästa år.

Fotnot: En länk till söndagens Zoom-bön finns på Sverigebönens Facebook-sida.


Holger Nilsson

Publicerad: 2020-12-06 | Permalänk |

Fler artiklar

Liknande artiklar