Lördag 31 oktober 2020 - Kl. 02:41 v.44

TV 2: 4 november 20.00 DOMEDAGEN

Pandemier, krig och accelererande klimatförändringar hotar mänskligheten. Vi möter framtidsforskare, klimataktivister, preppers, teologer och troende för att tala om farhågor, förhoppningar och fakta inför en hotfull framtid. I första avsnittet möter programledaren Anna Lindman Ell och Isabelle som har blivit klimataktivister och Holger som ser tecken på Jesus snara återkomst. Del 1 av 5.

Även i SVT2 6/11 och SVT2 7/11


1 November, Ronneby - inställt!

Holger står till förfogande för kallelser till församlingar

mot endast reseersättning.


Betala med Swish!
Swish: 123 305 5357
Eller scanna koden nedan i din Swishapp.

Profetiska tider

Ladda ned som PDF!

Han & hon - Livsviktig relation

Läs mer!


Yttersta tiden

Ladda ner som PDF!


Lättläst bok!

Läs mer!


Intressant bok!

Läs mer!


Uppenbarelseboken

Ladda ner som PDF!


Midnattstid

Ladda ner som PDF!


Dags att ta Gud på allvar

Ladda ned som PDF


Dags att vakna upp!

Dags att ta vakna upp


Aktuell bok

Läs mer!


PDF: Det är nära nu!

Ladda ned PDF-bok!


PDF: Vägen ut!

Ladda ned PDF-bok!


SENASTE NYTT

Faran av andlig sömnaktighet

Denna fara råder nu i vår tid.

Så skall det vara vid Jesu återkomst.

Jesus ger i sin undervisning insikt om hur det skall vara vid tiden för hans återkomst. Då skall det råda en mycket stor andlig sömnaktighet.

Det är ett påstående som är grundat på Jesu egen undervisning, i Matt. 25:1-13 finner vi detta.

Det vi läser i dessa verser är en fortsättning av det tal som Jesus håller i det föregående kapitlet där han talar om tecken på hans återkomst. I dessa versar som finns i det 25:e kapitlet, ger han ytterligare ett tidstecken och det är att en andlig sömnaktighet skall drabba de troende vid tiden för hans återkommande.

Jag menar att det är faktiskt detta tillstånd som nu råder och det är därmed ett av de stora tidstecknen på att hans återkomst är nära. Vi lever i den tid när Jesu ord går i uppfyllelse och jag vill visa på att så är fallet.

För det första så är ett tecken på den andliga sömnen, att man inte är medveten om att detta tillstånd råder nu. Det låter sig förklaras av att de som sover är inte medvetna om att de gör det. Det är som med den naturliga sömnen, då vi sover är vi inte medvetna om att vi gör det. Det är först då vi vaknar som vi kan konstatera att vi har varit sovande.

På samma sätt är det på det andliga området, den som vaknar upp från sitt andligt sovande tillstånd, han inser hur illa det varit med dennes andliga liv.  Vad vi behöver är ett djupgående andligt uppvaknande! Det har skett hos enskilda kristna och det visar på att det kan ske. Vad vi nu önskar skall ske är att det blir ett brett andligt uppvaknande i hela kristenheten, detta skulle göra avtryck och förändra tillståndet i församlingar till ett brinnande andligt sådant.

Det var också detta tillstånd som rådde då väckelsens eld brann en gång i tiden i många församlingar. Det är också den väckelse som vi behöver nu, detta är medlet för ett uppvaknande. Själva ordet ”väckelse” är precis det som det handlar om; uppvaknande.

Vi kan väckas ut den naturliga sömnen genom att någon väcker oss. Nu behöver vi vara många som är med och väcker upp människor ur ett sovande tillstånd! 

Nu är det långt ifrån självklart att vi önskar de som har en väckande uppgift och ett väckelsebudskap, att de skall göra sig hörda. Som vi vet är det skönt att sova, i regel så är det ett mer önskat tillstånd än att väckas. På samma sätt är det på det andliga området, man vill inte väckas, den andliga sömnen kan vara skön liksom den naturliga är det.

Nu är det bara det att den andliga sömnen är farlig, andligt livsfarligt, och därför kan vi inte ta det lätt på det här området. Vi behöver vara oerhört tydliga och medvetna om detta farliga tillstånd för den kristne.

Varför är det tillståndet så allvarligt? Jo, det är på flera områden som det får så allvarliga följdverkningar av att man är i ett andligt sovande tillstånd, behärskad av det och inte dess motsats, andligt vaken. Den senare är mycket väl medveten om att det pågår en andlig strid i andevärlden. Petrus förklara hur allvarligt denna är: ”Var nyktra och vakna. Er fiende djävulen går omkring som ett rytande lejon och söker efter någon att sluka.” 1 Petr. 5:8.

Vår fiende, djävulen vill alltså göra oss till sitt byte. Om vi inte förstår det, är det grunden för att vi lättare blir hans byte. Vi kan inte ta lätt på denna uppenbara andliga verklighet som vi möter i denna vers!

Hur skall vi då kunna förhindra att vi blir ett byte för djävulen? I samma vers så ges oss svaret: ”Var nyktra och vakna”.  Det handlar om andlig nykterhet och andlig vaksamhet!

Man kan vara så andligt onykter att man har svårt att inse den andliga verkligheten, man ser det som i ett dimmigt tillstånd, så som en onykter människa kan ha svårt att se klart. Det tillståndet gör också att man lätt kan hamna i fara och bli ett offer, att bli överfallen och rent av dödad av någon som utnyttjar ett sådant tillstånd.

Än mer kan man bli attackerad av djävulen i ett andligt onyktert tillstånd och bli andligt dödad. Många är de som blivit andliga offer på grund av det tillstånd som är motsatsen till den andliga nykterhet som Petrus påtalar.

Det andra tillståndet som Petrus alltså visar på, för att inte bli fiendens byte, är alltså att vara vaken, andligt vaken. Den som har det andliga tillståndet är naturligtvis bättre rustad än den som har ett andligt sovande tillstånd. Det senare kan på olika sätt vara förödande. Det kan exempelvis vara att man sover i en andligt falsk trygghet att; jag har blivit frälsta och därmed är jag räddad för evigheten. Ett tänkande som kan uttryckas som så: en gång frälst alltid frälst.

Ja, verkligheten vittnar om att så inte är fallet. Hur många finns det inte som en gång lämnade sitt liv till Jesus, men som idag inte längre har det andliga livet kvar. Ibland kallas sådana människor för ”avfällingar”, ett fruktansvärt ord men en än mer fruktansvärd ställning; att man har fallit ifrån det liv som en gång man tog emot när man började vandringen med Jesus.

Nu är det ju så att det inte handlar om att börja en sådan, det handlar om att fullborda den. Att man kan som Paulus konstaterar i det sista som han skriver före sin död: ”Jag har kämpat den goda kampen, jag har fullbordat loppet, jag har bevarat tron.” 2 Tim. 4:7.

Det som Paulus också ger uttryck för då han nu står vi målet för sitt liv, är att han ”har kämpat”. Det andliga livet innehåller också en andlig kamp.  För att vi skall vinna denna andliga kamp behövs att vi kämpar. Att vara kämpande, kanske inte direkt tilltalar oss, vi är av naturen bekvämliga av oss.

Denna bekvämlighet kan vara förödande för det andliga livet. Till detta kan vara att man inte kämpar i bönen som man borde göra, för att uppehålla livet och kontakten med Gud. Det kan också vara så att man mer eller mindre försummar att läsa Guds ord.

Genom att göra så skapar man sig en egen bild av vad det kristna livet är, en bild som kanske skiljer sig från den som man finner i gudsordet. Genom bibelläsning finner vi riktlinjer för vad och hur ett kristet liv är och skall levas. Försummas denna grund och vägledning, är det mycket möjligt att livet blir ett världsligt liv som de flesta människor lever och ingen skillnad gentemot dessa. Även här har Petrus ett ord som vägledning för oss: ”Nej, liksom han som har kallat er är helig ska också ni vara heliga i allt ni gör.” 1 Petr. 1:15.   

Det är alltså mycket negativt och skadligt som följer i spåren av att vara en andligt sovande. Det är inte så ofta som denna sida belyses i predikningar därför känns det angeläget att också den sidan av en andlig verklighet får framställas i ljuset.

 

 


Holger Nilsson

Publicerad: 2020-07-07 | Permalänk |

Fler artiklar

Liknande artiklar
Sömnaktighetens tid
Sömnaktighetens tid
Sömnaktighetens tid Jesus har profetiskt förutsagt att det skall bli en andlig sömnaktighet vid tiden för Jesu andra tillkommelse, Läs Matt 25. Den bild som Jesus ger där, är nu en ...
Sömnaktighetens tid
Sömnaktighetens tid
Sömnaktighetens tid Jesus har profetiskt förutsagt att det skall bli en andlig sömnaktighet vid tiden för Jesu andra tillkommelse, Läs Matt 25. Den bild som Jesus ger där, är nu en ...
Andlig uppdelning
Andlig uppdelning
Det andliga avfallet från kristen tro till nyhedendom är profetiskt förutsagt. Därför är vi inte förvånade över vad som sker nu. Det sker något anmärkningsvärt på det andliga området. Fler människor än någonsin kommer till tro på Jesus, man ...
Inse faran medan tid är!
Inse faran medan tid är!
Inse faran medan tid är! - Holger Nilsson Publicerad november 2005 Många av gånga tiders misstag har varit att man inte insett faran i rätt tid. Det är nu viktigt att inte sådana misst...
Striden om Jerusalem - andligt perspektiv
Striden om Jerusalem - andligt perspektiv
Striden om Jerusalem - andligt perspektiv - Holger Nilsson För att vi riktigt skall kunna förstå händelserna kring Jerusalem måste vi förstå att det djupa...
Sök på Flammor
Flammor på Youtube
Predikantpool

Detta är en ny satsning som vi presenterar här. Den går helt enkelt ut på att förkunnare som vill stå till förfogande för kallelser till församlingar, gör det mot endast reseersättning.
Läs allt!


NY BOK!
En bok som vill utmana,beröra och inspirera Dig!
Läsa mer:
https://flammor.com/ny-bok-p1722.html

Senaste artiklarna
Insändare
Insändare

...
Insändare
Insändare

Sändaren är en tidning som är kopplad till Equmeniakyrkan....
Tillsammans
Tillsammans

Detta är den praktiska kristna vägen för att utvecklas och tjäna Herren. Här...
Bön dygnet runt
Bön dygnet runt

Var också med Du och be! Det är Sverigebönen 24-7 i slutet av varje...
När Jesus kommer
När Jesus kommer

”Därefter ska vi som lever och är kvar ryckas upp bland skyar tillsam...
Var beredd!
Var beredd!

”Var därför beredda också ni, för i en stund när ni inte väntar det k...
Snaran dras åt
Snaran dras åt

Coronaspridningen blir allt värre. Jesus säger så här när Han talar om sin...
Populära artiklar 2020
Skapandet av en världsreligion

Skapandet av en världsreligion
Vi kan inom närtid komma att få se hur en världsreligion presenteras. Nu är...

 I Coronavirusets spår

I Coronavirusets spår
Nu blev ett profetiskt tilltal från början av 1970-talet uppfyllt. Vi känner...

 Profetisk varning

Profetisk varning
Fyra år före Coronaspridningen. Från C-G Bergstrands blogg hämtar vi de...

Coronaviruset orsakar kaos

Coronaviruset orsakar kaos
Nu skakas Kinas ekonomi om, börserna faller. Skall den kinesiska stormakten...

Påven välsignar avgudar, fruktbarhetsgudinnor

Påven välsignar avgudar, fruktbarhetsgudinnor
Hur man kan anse honom sin andliga vägledare är förvånande. En ceremoni...Tidsmaskin

ANNONS:

ANNONS:
Klimatkonspirationen...666 >
Läs mer om boken här!

Flammor, Maskingatan 13, 574 33 Vetlanda
Telefon: 0383-161 64 | E-post: info@flammor.com | Hemsida: www.flammor.com
Ansvarig utgivare: Holger Nilsson

Vilka läser Flammor.com?
MediaCreeper

Kristen Topplista från JesusSajten.se Blogghubb

© www.flammor.com 2002 - 2020