Söndag 4 december 2022 - Kl. 03:51 v.48

Holger Nilsson på kristen TV:

Vision Sverige
9 dec 19.00
Repris 10 dec. 8.00

18 dec 17.00: Vetlanda Friförsamling

Betala med Swish!

Swish: 123 305 5357

Eller scanna koden nedan i din Swishapp.


Väckande bok

> Läs mer!


När kommer Jesus?

> Ladda ner!


Själaspis

 > Läs mer!


Profetiska tider

Ladda ned som PDF!


Han & hon - Livsviktig relation

Läs mer!


Yttersta tiden

Ladda ner som PDF!


Lättläst bok!

Läs mer!


Intressant bok!

Läs mer!


Uppenbarelseboken

Ladda ner som PDF!


Midnattstid

Ladda ner som PDF!


Dags att ta Gud på allvar

Ladda ned som PDF


Dags att vakna upp!

Dags att ta vakna upp


Aktuell bok

Ladda ner som PDF!SENASTE NYTT

Att dö för Jesus

Då tron ställs på spets. (Skärmdumpning Dagen).

Detta kan bli aktuellt också för oss!

I en debattartikel i Dagen skriver missionsledare för olika organisationer om martyrskapet för Jesus.

Detta skall vi inte ta för givet att inte detta angår oss. Så här skriver dessa ledare: ”För några veckor sedan stod vi i Svenska evangeliska missionsalliansen, Sema, som medinbjudare till endagskonferensen Engage i Nässjö. Responsen var stark, med nära 300 anmälda ungdomar och unga vuxna.

Temat för konferensen var “Vad får det kosta?”, och även i konsultationen för pastorer och ledare som arrangerades under dagen var det denna fråga som stod i centrum. I tillägg fick vi brottas med den uppföljande frågan: Vems ansvar är det att nå ut med evangeliet i länder där det är farligt eller belagt med dödsstraff att kalla sig för kristen?

Dessa frågor grep tag både i oss själva och i många andra som var på plats. Vi tror därför att det här är något vi behöver prata mer om i Sveriges kristenhet. Ofta upplever vi att det finns ett främlingskap inför tanken att tron på Jesus skulle kosta något. Vi talar ofta och gärna om Guds nåd och bekräftelse – men påfallande sällan om lärjungaskapets pris.

Kanske har det här att göra med en hållning i västvärlden i stort. Om inte annat är det en nyttig övning att spegla sig i hur andra delar av kyrkan tänker och prioriterar. När så gott som alla västerländska missionsorganisationer kallade hem sin personal i samband med Irakkriget valde till exempel Kinas underjordiska kyrkor att sända fler missionärer till regionen. För att inte tala om alla missionärer som de genom åren har sänt till Nordkorea!

Om något ska vara värt att dö för, måste det ju stå utom allt tvivel att det är sant.

Det här borde leda oss till rannsakan. Jesu kallelse att ta våra kors och följa efter honom (Luk 14:27 med flera) har trots allt gått ut till hela den kristna kyrkan. Ingen av oss kan hävda att just vi har rätt att slippa lidande, förföljelse eller ens martyrium för vår tros skull. “Tjänaren är inte större än sin herre”, säger Jesus. “Har de förföljt mig, ska de också förfölja er” (Joh. 15:20).

Här kommer också frågan om missionssyn in. För om något ska vara värt att dö för, måste det ju stå utom allt tvivel att det är sant. Och då inte bara sant i största allmänhet; det måste vara tydligt att det är livsavgörande – och att de människor som inte har fått del av budskapet löper en risk att gå förlorade. Det var ju därför som vår Frälsare gick i döden: “för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv” (Joh. 3:16).

En av deltagarna på Sema-konsultationen berättade om en missionär i Tchad som hade fått frågan: “Kan du lära oss hur man förbereder sig för martyriet?” Bakgrunden var den ökade pressen från militanta islamister, i detta fall Boko Haram. Vad missionären hade att säga förtäljer inte historien, men frågan är om det är möjligt att svara på en sådan fråga utan att själv vara villig att dö för sin tro?

Och det är alltså här vi känner ett behov av att lyfta dessa frågor i vår svenska kristenhet: Hur kan vi stå solidariska med de delar av Kristi kropp som upplever förföljelse och dödshot för sin tros skull? Och för oss som missionsorganisationer: Skulle vi vara beredda att sända svenska missionärer till länder där vi visste att de kunde utsättas för denna risk?

En sak vet vi, och det är att det fanns en tid då Sveriges kyrkor och samfund reservationslöst svarade “ja” på dessa frågor. Flera av vårt lands första missionärer led martyrdöden i Afrika, och när beskedet om missionärsgravarna nådde Sverige blev konsekvensen att kön till missionärsutbildningen växte. Motståndet tolkades som ett uttryck för att mycket stod på spel – och att uppdraget därför var viktigt.

Ingen kan undgå att beröras av en kyrka som håller fast vid sin bekännelse in i döden.

Genom hela kyrkans historia vet vi också att martyriet har banat väg för kristen väckelse. Dels för att det så drastiskt stryker under budskapets sanning: Bara något som är livsavgörande kan i grunden vara värt att dö för. Men också för att handling talar starkare än ord: Ingen kan undgå att beröras av en kyrka som håller fast vid sin bekännelse in i döden.

I Nya testamentet beskrivs martyriet som ett pris, men faktiskt också som ett privilegium. Aposteln Paulus talar om att Guds barn har “fått nåden att inte bara tro på Kristus utan också att lida för hans skull” (Fil 1:29). Jesus själv säger: “Saliga är ni när människor hånar och förföljer er och ljuger och säger allt möjligt ont om er för min skull. Gläd er och jubla, för er lön är stor i himlen” (Matt 5:11–12).

I klartext innebär detta att ett lidande för Kristi skull har med sig lön på den yttersta dagen. Att hindra människor från martyriets möjlighet kan därmed vara detsamma som att hindra dem från att “få jubla och vara glada när han uppenbarar sig i sin härlighet” (1 Pet 4:13).

Är vi som svenska kyrkor och missionsorganisationer beredda att ta ansvar för detta? Självklart inte på ett oreflekterat eller vårdslöst sätt. Men i nära samråd med berörda parter, och med en öppenhet för att det inte alltid är den enklaste vägen som är lösningen.

Vi säger inte att dessa frågor är lätta. Men nog kan de vara värda att prata mer om i Sveriges kristenhet?”

Av Ledningsgruppen för Svenska evangeliska missionsalliansen, Sema: | Jonas Andersson , Gå ut mission | Anders Carlsson , YWAM Sverige | Olof Edsinger , Svenska evangeliska alliansen, ledarskribent Världen idag | Magnus Lindeman , Ljus i öster | Daniel Stråle , OM Sverige och Mats-Jan Söderberg , Folk&Språk.

Det här är en artikel som kommer i rätt tid och är angelägen för oss i Sverige. Vi har levt i sådant välstånd och materialismen har tagit över i våra liv så att vi har inte förstått vad sant lärjungaskap är. Det är dags att vi omvänder oss från att leka kristendom! Vi måste ha en tro som håller.

Vi kommer att få uppleva stora händelser framöver. Av två alternativ så kommer ett av dessa först. Antingen kommer Jesus och hämtar hem oss. Gör Han inte det så kommer vi att få möta stora svårigheter – detta är vad vi kan se i Bibelns profetiska ord.

Försöker vi att fly undan detta är det sannolikt att vi bedrar oss själva.

 


Holger Nilsson

Publicerad: 2021-11-16 | Permalänk |

Fler artiklar

Liknande artiklar
Jesus kommer snart!
Jesus kommer snart!
Publicerad mars 2002 Alltmer tyder på att vi lev...
Att dö för Jesus
Att dö för Jesus
Detta kan bli aktuellt också för oss! I en debattartikel i Dagen skriver missionsledare för olika organisationer om martyrskapet för Jesus. Detta skall vi inte ta för givet att inte detta angår oss. Så här skriver dessa ledare: ”För några v...
Svenskt Jesusfoto
Svenskt Jesusfoto
Svenskt Jesusfoto Vi har i tidigare publicerat ett antal olika foton på vilka man kan se en Jesusgestalt. Här ovan ses ytterligare ett foto där man kan se hur Jesu ansikte f...
Jesus kommer snart!
Jesus kommer snart!
Jesus kommer snart! Tron på att Jesus snart kommer åter, finns hos många kristna i vår tid. Dagens Nyheter skriver om en undersökning som visar på detta. På Påskaftonen ku...
Jesusgestalter på foto
Jesusgestalter på foto
Jesusgestalter på foto Det finns människor som kan vittna om att Jesus har uppenbarat sig för dem. Kan uppenbarelser av Jesus även finnas på foton som tagits? Gud kan tala till männ...
Sök på Flammor
Flammor på Youtube

Boknyhet!

En bok som vill väcka till insikt.

Det handlar om det avfall som nu råder.

Läsa mer: Boknyhet! | Flammor - profetisk tidskrift
Senaste artiklarna
Jesus kommer mycket snart!
Jesus kommer mycket snart!

Tänk att man kan få höra en sådan här predika idag, det är nästan sällsynt....
Lots tid upprepas nu!
Lots tid upprepas nu!

Detta är ett av de största tidstecken på Jesu återkomst. En högaktuell predi...
Åtta miljarder
Åtta miljarder

Det innebär att det är 8 miljarder munnar att mätta. Enligt uppgifter f...
Tre toppmöten
Tre toppmöten

Det var G20, B20 mötet och COP 27. Vi behöver lyssna in vad som sades på...
Kontroll av människan
Kontroll av människan

Detta kommer att kunna motiveras för den goda sakens skull. Det är inte bara...
Häpnadsväckande planer
Häpnadsväckande planer

Det är inte bara världen som Klaus Schwab vill omstrukturera. Klaus Schwa...
Stora planer!
Stora planer!

Det budskapet förde Klaus Schwab, World Economic Forum, fram i november på G20...
Populära artiklar 2022
Avskedets stund

Avskedets stund
Du fällde en tår vid avskedets bår, en hälsning den sista du gjo...

 Nu behöver vi vara beredda

Nu behöver vi vara beredda
Som Guds folk behöver vi också höja vår beredskap. I dessa dagar är det mång...

Ryska hotet

Ryska hotet
Hotet ligger högt, fyra på en femgradig skala. Försvarsmakten har idag haft...

Ryssland på krigsstigen

Ryssland på krigsstigen
Efter beslutet i riksdagen framstår än mer Sverige som en fiende i ryska ög...

 Osäkerhet inför framtiden

Osäkerhet inför framtiden
Vad kommer att hända? Den 24 februari 2022 skrivs in som början av ett...Tidsmaskin

ANNONS:

Flammor, Maskingatan 13, 574 33 Vetlanda
Telefon: 0383-161 64 | E-post: info@flammor.com | Hemsida: www.flammor.com
Ansvarig utgivare: Holger Nilsson

Vilka läser Flammor.com?

Kristen Topplista från JesusSajten.se Blogghubb

© www.flammor.com 2002 - 2022