Fredag 20 maj 2022 - Kl. 03:49 v.20

Vision Sverige:
22 maj. 14.00
Himlen TV7:
26 maj 21.15:Att vara redo.
27 maj: 3.15, 9.15, 15.15: Repris
Programmen kan ses på: www. himlentv7.se

21 maj, 11.00: Vetlanda
26 maj, 15.15: Vrigstad
Önskas predikobesök så går det bra att göra förfrågan om det. Även sångerskan Annica Wahlström kan många gånger också följa med och medverka med sång till gitarr.

Kostnad - endast reseersättning.


Betala med Swish!

Swish: 123 305 5357
Eller scanna koden nedan i din Swishapp.


Väckande bok

> Läs mer!

När kommer Jesus?


> Läs mer!

Själaspis

Läs mer!


Profetiska tider

Ladda ned som PDF!


Han & hon - Livsviktig relation

Läs mer!


Yttersta tiden

Ladda ner som PDF!


Lättläst bok!

Läs mer!


Intressant bok!

Läs mer!


Uppenbarelseboken

Ladda ner som PDF!


Midnattstid

Ladda ner som PDF!


Dags att ta Gud på allvar

Ladda ned som PDF


Dags att vakna upp!

Dags att ta vakna upp


Aktuell bok

Ladda ner som PDF!SENASTE NYTT

Att dö för Jesus

Då tron ställs på spets. (Skärmdumpning Dagen).

Detta kan bli aktuellt också för oss!

I en debattartikel i Dagen skriver missionsledare för olika organisationer om martyrskapet för Jesus.

Detta skall vi inte ta för givet att inte detta angår oss. Så här skriver dessa ledare: ”För några veckor sedan stod vi i Svenska evangeliska missionsalliansen, Sema, som medinbjudare till endagskonferensen Engage i Nässjö. Responsen var stark, med nära 300 anmälda ungdomar och unga vuxna.

Temat för konferensen var “Vad får det kosta?”, och även i konsultationen för pastorer och ledare som arrangerades under dagen var det denna fråga som stod i centrum. I tillägg fick vi brottas med den uppföljande frågan: Vems ansvar är det att nå ut med evangeliet i länder där det är farligt eller belagt med dödsstraff att kalla sig för kristen?

Dessa frågor grep tag både i oss själva och i många andra som var på plats. Vi tror därför att det här är något vi behöver prata mer om i Sveriges kristenhet. Ofta upplever vi att det finns ett främlingskap inför tanken att tron på Jesus skulle kosta något. Vi talar ofta och gärna om Guds nåd och bekräftelse – men påfallande sällan om lärjungaskapets pris.

Kanske har det här att göra med en hållning i västvärlden i stort. Om inte annat är det en nyttig övning att spegla sig i hur andra delar av kyrkan tänker och prioriterar. När så gott som alla västerländska missionsorganisationer kallade hem sin personal i samband med Irakkriget valde till exempel Kinas underjordiska kyrkor att sända fler missionärer till regionen. För att inte tala om alla missionärer som de genom åren har sänt till Nordkorea!

Om något ska vara värt att dö för, måste det ju stå utom allt tvivel att det är sant.

Det här borde leda oss till rannsakan. Jesu kallelse att ta våra kors och följa efter honom (Luk 14:27 med flera) har trots allt gått ut till hela den kristna kyrkan. Ingen av oss kan hävda att just vi har rätt att slippa lidande, förföljelse eller ens martyrium för vår tros skull. “Tjänaren är inte större än sin herre”, säger Jesus. “Har de förföljt mig, ska de också förfölja er” (Joh. 15:20).

Här kommer också frågan om missionssyn in. För om något ska vara värt att dö för, måste det ju stå utom allt tvivel att det är sant. Och då inte bara sant i största allmänhet; det måste vara tydligt att det är livsavgörande – och att de människor som inte har fått del av budskapet löper en risk att gå förlorade. Det var ju därför som vår Frälsare gick i döden: “för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv” (Joh. 3:16).

En av deltagarna på Sema-konsultationen berättade om en missionär i Tchad som hade fått frågan: “Kan du lära oss hur man förbereder sig för martyriet?” Bakgrunden var den ökade pressen från militanta islamister, i detta fall Boko Haram. Vad missionären hade att säga förtäljer inte historien, men frågan är om det är möjligt att svara på en sådan fråga utan att själv vara villig att dö för sin tro?

Och det är alltså här vi känner ett behov av att lyfta dessa frågor i vår svenska kristenhet: Hur kan vi stå solidariska med de delar av Kristi kropp som upplever förföljelse och dödshot för sin tros skull? Och för oss som missionsorganisationer: Skulle vi vara beredda att sända svenska missionärer till länder där vi visste att de kunde utsättas för denna risk?

En sak vet vi, och det är att det fanns en tid då Sveriges kyrkor och samfund reservationslöst svarade “ja” på dessa frågor. Flera av vårt lands första missionärer led martyrdöden i Afrika, och när beskedet om missionärsgravarna nådde Sverige blev konsekvensen att kön till missionärsutbildningen växte. Motståndet tolkades som ett uttryck för att mycket stod på spel – och att uppdraget därför var viktigt.

Ingen kan undgå att beröras av en kyrka som håller fast vid sin bekännelse in i döden.

Genom hela kyrkans historia vet vi också att martyriet har banat väg för kristen väckelse. Dels för att det så drastiskt stryker under budskapets sanning: Bara något som är livsavgörande kan i grunden vara värt att dö för. Men också för att handling talar starkare än ord: Ingen kan undgå att beröras av en kyrka som håller fast vid sin bekännelse in i döden.

I Nya testamentet beskrivs martyriet som ett pris, men faktiskt också som ett privilegium. Aposteln Paulus talar om att Guds barn har “fått nåden att inte bara tro på Kristus utan också att lida för hans skull” (Fil 1:29). Jesus själv säger: “Saliga är ni när människor hånar och förföljer er och ljuger och säger allt möjligt ont om er för min skull. Gläd er och jubla, för er lön är stor i himlen” (Matt 5:11–12).

I klartext innebär detta att ett lidande för Kristi skull har med sig lön på den yttersta dagen. Att hindra människor från martyriets möjlighet kan därmed vara detsamma som att hindra dem från att “få jubla och vara glada när han uppenbarar sig i sin härlighet” (1 Pet 4:13).

Är vi som svenska kyrkor och missionsorganisationer beredda att ta ansvar för detta? Självklart inte på ett oreflekterat eller vårdslöst sätt. Men i nära samråd med berörda parter, och med en öppenhet för att det inte alltid är den enklaste vägen som är lösningen.

Vi säger inte att dessa frågor är lätta. Men nog kan de vara värda att prata mer om i Sveriges kristenhet?”

Av Ledningsgruppen för Svenska evangeliska missionsalliansen, Sema: | Jonas Andersson , Gå ut mission | Anders Carlsson , YWAM Sverige | Olof Edsinger , Svenska evangeliska alliansen, ledarskribent Världen idag | Magnus Lindeman , Ljus i öster | Daniel Stråle , OM Sverige och Mats-Jan Söderberg , Folk&Språk.

Det här är en artikel som kommer i rätt tid och är angelägen för oss i Sverige. Vi har levt i sådant välstånd och materialismen har tagit över i våra liv så att vi har inte förstått vad sant lärjungaskap är. Det är dags att vi omvänder oss från att leka kristendom! Vi måste ha en tro som håller.

Vi kommer att få uppleva stora händelser framöver. Av två alternativ så kommer ett av dessa först. Antingen kommer Jesus och hämtar hem oss. Gör Han inte det så kommer vi att få möta stora svårigheter – detta är vad vi kan se i Bibelns profetiska ord.

Försöker vi att fly undan detta är det sannolikt att vi bedrar oss själva.

 


Holger Nilsson

Publicerad: 2021-11-16 | Permalänk |

Fler artiklar

Liknande artiklar
Jesus kommer
Jesus kommer
Jesus kommer - Holger Nilsson Publicerad mars 2006 ”Men när detta börjar ske, så räta på er och lyft upp era huvuden, ty då närmar sig er förlossning.” Luk. 21:28. Så talar Jesus ...
Afrikas kristna: Jesus kommer i vår tid
Afrikas kristna: Jesus kommer i vår tid
Afrikas kristna: Jesus kommer i vår tid En övertygelse om att Jesus kommer i den generation som nu lever, finns hos mängder av kristna världen över. När det gäller Afrikas kris...
Jesus - Muhammed
Jesus - Muhammed
Därför är det viktigt att veta skillnaden på kristen tro och islam. Vi ser skillnaden när vi jämför Jesus med Muhammed. Helt kort kan vi helt kort göra det: Jesus var förutsagd i cirka 300 profetior. Jesu födelse var mirakulös. ...
Många tror Jesus kommer tillbaka 2007
Många tror Jesus kommer tillbaka 2007
Många tror Jesus kommer tillbaka 2007 - Holger Nilsson Publicerad januari 2007 ”Var fjärde amerikan tror att Jesus kommer att återvända till jorden under år 2007.” Detta basune...
Islammanifestation - Jesusmanifestation
Islammanifestation - Jesusmanifestation
Islammanifestation Bilderna här bredvid är från en manifestation tidigare i år. Fotona visar hur muslimer marscherade på London gator. Vad var budskapen på plakaten? Jo, översatt till sve...
Sök på Flammor
Flammor på Youtube

Boknyhet!

En bok som vill väcka till insikt.

Det handlar om det avfall som nu råder.

Läsa mer: Boknyhet! | Flammor - profetisk tidskrift
Senaste artiklarna
Lånet
Lånet

Livet är ett lån som boken på ett bibliotek det skall lämnas igen m...
Vad händer efter döden?
Vad händer efter döden?

Bibeln ger svaret på frågan. Den bok som ses på bilden här ovan är skriven a...
Natoansökan undertecknad
Natoansökan undertecknad

Det var bönerna som räddade Sverige undan krig 1953. Nu när Natoansökan unde...
Hoten har börjat
Hoten har börjat

Nu är bara frågan på vad reaktion kommer att bli – för den kommer. Så här ka...
Farliga tider
Farliga tider

Sverige måltavla för rysk aggression. ”Medlemskap i Nato gör Finland och...
Natomedlemskap
Natomedlemskap

Vad blir den ryska reaktionen på det? ”På fredagen den 13 maj presenteras de...
Väckande budskap
Väckande budskap

Det handlar om ett ryskt anfall mot vårt land. I serien Samhällskollaps...
Populära artiklar 2022
 Nu behöver vi vara beredda

Nu behöver vi vara beredda
Som Guds folk behöver vi också höja vår beredskap. I dessa dagar är det mång...

Ryska hotet

Ryska hotet
Hotet ligger högt, fyra på en femgradig skala. Försvarsmakten har idag haft...

 Osäkerhet inför framtiden

Osäkerhet inför framtiden
Vad kommer att hända? Den 24 februari 2022 skrivs in som början av ett...

Ryssland på krigsstigen

Ryssland på krigsstigen
Efter beslutet i riksdagen framstår än mer Sverige som en fiende i ryska ög...

Svenskarna börjar vakna

Svenskarna börjar vakna
"Tomma hyllor i butikerna predikar om oro hos folket. Att 45 % av svenskarna...Tidsmaskin

ANNONS:

Flammor, Maskingatan 13, 574 33 Vetlanda
Telefon: 0383-161 64 | E-post: info@flammor.com | Hemsida: www.flammor.com
Ansvarig utgivare: Holger Nilsson

Vilka läser Flammor.com?

Kristen Topplista från JesusSajten.se Blogghubb

© www.flammor.com 2002 - 2022