Lördag 2 december 2023 - Kl. 18:39 v.48

9 dec 17.00:
Askeryds missionshus
17 dec 17.00:
Vetlanda friförsamling

Betala med Swish!

Swish: 123 305 5357

Eller scanna koden nedan i din Swishapp.


Aktuell bok

Läs mer

__________________

Väckande bok

> Läs mer!


När kommer Jesus?

> Ladda ner!


Själaspis

 > Läs mer!


Profetiska tider

Ladda ned som PDF!


Han & hon - Livsviktig relation

Läs mer!


Yttersta tiden

Ladda ner som PDF!


Lättläst bok!

Läs mer!


Intressant bok!

Läs mer!


Uppenbarelseboken

Ladda ner som PDF!


Midnattstid

Ladda ner som PDF!


Dags att ta Gud på allvar

Ladda ned som PDF


Dags att vakna upp!

Dags att ta vakna upp


Aktuell bok

Ladda ner som PDF!SENASTE NYTT

Strid inte emot sanningen!

Den kan aldrig besegras! (Skärmdumpning Dagen).

Krister Renard har en artikel i tidningen Dagen som är mycket läsvärd.

Vi återger här hans budskap: ”Allt som har en objektiv existens definieras av en uppsättning egenskaper. Människan kan givetvis inte bestämma (styra) vilken elektrisk laddning en elektron ska ha. Inte heller kan hon bestämma hur stor ljushastigheten i vakuum ska vara. Däremot kan vi mäta dessa storheter med hög noggrannhet. Summa summarum: Den objektiva verkligheten är vad den är. Vi kan ta reda på hur den är, men inte bestämma hur den ska vara.

Bibeln hävdar att Gud har en objektiv existens, det vill säga inte bara är en idé i människohjärnor. Bibelns Gud har således en uppsättning egenskaper som människan inte har någon kontroll över. När Mose frågar Gud om hans namn så blir svaret: ”Jag är den jag är” (2 Mos 3:14). Gud är alltså den han är, oberoende av hurdan vi människor säger att han är.

Gud är emellertid, till skillnad från en elektron, inte ett objekt som kan studeras med vetenskapens instrument. Gud är en person som vill ha en relation med oss människor. Det bästa sättet att ta reda på Guds egenskaper är inte att analysera honom, utan att lära känna honom. Genom att umgås med honom i bön, bibelläsning etcetera.

Gud har uppenbarat vem han är genom sitt Ord. Gud projicerade också ned sig till mänsklig gestalt i form av Jesus Kristus. Jesus säger: ”Den som har sett mig har sett Fadern” (Joh 14:9).

Genom Jesus har Gud uppenbarat för människan så mycket av sig själv som människans intellekt och själ har kapacitet att förstå. Det verkar rimligt att tro att det Gud uppenbarat för oss innehåller allt vi behöver veta för att kunna relatera till honom.

I dag är det högsta mode att vara tolerant och att inte kränka någon. När man talar om tolerans etcetera glömmer man emellertid ofta bort att sanning respektive tolerans/kränkning befinner sig på helt olika, parallella spår. De har inget med varandra att göra och står inte i motsats till varandra.

Den som hävdar något som strider mot sanningen har helt enkelt fel! Det handlar inte om tolerans eller intolerans. Sanningen sitter inne med trumf. Blir man kränkt av sanningen är det man själv som har problem. Skulle vi bygga broar eller konstruera flygplan och bortse från sanningen (det vill säga fysikens och kemins lagar), så skulle dessa broar rasa och flygplanen störta.

Den preussiske kungen Fredrik den Store myntade den välkända sentensen ”Var och en blir salig på sin tro”. Problemet är att dessa till synes toleranta och visa ord är fullständigt meningslösa. Finns Gud, blir endast den som böjer knä för honom salig. Och finns inte Gud, ja, då blir ju ingen salig eftersom det i så fall inte finns någon salighet.

En växande del av kristenheten i Sverige, till och med inom vissa frikyrkor och deras teologiska utbildningar, tycks se Gud som en vindflöjel som alltid pekar åt det håll tidsandan blåser. I stället för den Gud som är har vi fått en Gud som underordnar sig våra tankar och idéer.

Och i stället för att vara ”läran om Gud” har vissa riktningar inom teologin blivit ”uppfostran av Gud” – det vill säga ett människoformulerat regelverk som Gud måste böja sig under för att accepteras.

Påhittade, människotillverkade gudar är emellertid inte mycket att ha. Profeten Jesaja berättar i Jesaja 44:16–18 hur man hugger ned ett träd för att få ved, och sedan lagar mat och värmer sig vid elden. Av resten av trädet tillverkar man en avgudabild som man faller ned inför och ropar: ”Rädda mig ty du är min gud!” Jesaja kallar detta för dårskap.

Tyvärr ser vi exakt detta hända i delar av svensk kristenhet i dag. Man tillber en gud man själv hittat på. Som man anpassat för att inte stöta sig med någon. Och kanske också för att inte förlora sina statsbidrag.

Biskop Nils Bolander skriver i en av sina dikter: ”Fingret i luften, känna sig för, varifrån fläktarna smeka, och be om ursäkt för att man stör. Det är att kristendom leka.”

Jag gör inte anspråk på att sitta inne med den absoluta sanningen om allting. Men jag tror att det existerar en sådan sanning, och att den är oberoende av vad både du och jag tror, tycker eller önskar.

Att människor utifrån Bibelns gudsbild kan komma fram till något olika slutsatser om Guds egenskaper, bevisar inte att Gud inte har några egenskaper. Det visar bara att en evig, oändlig Gud inte enkelt och till fullo kan beskrivas och förstås utifrån människans begränsade rum-tidsperspektiv.

Ödmjukhet och tolerans är därför på sin plats. Och över allt detta lyser kärleken. Men kärleken kan aldrig isoleras från sanningen. Guds egenskaper är en sanningsfråga och inte en åsikts- eller policyfråga!

Krister Renard, fysiker och lärare, författare och föreläsare.

 


Holger Nilsson

Publicerad: 2023-11-18 | Permalänk |

Fler artiklar

Liknande artiklar
Striden om Jerusalem - andligt perspektiv
Striden om Jerusalem - andligt perspektiv
Striden om Jerusalem - andligt perspektiv - Holger Nilsson För att vi riktigt skall kunna förstå händelserna kring Jerusalem måste vi förstå att det djupa...
Nu står striden för äktenskapet
Nu står striden för äktenskapet
En ny bok ger klarhet i vad som gäller. En bok som inte minst varje andlig ledare, pastor och präst bör läsa. Bokens titel är HBTQ – Svärdet i svensk kristenhet. Boken är skriven av professor Anders Gerdmar.  Innehåll: -  ...
Strid inte emot sanningen!
Strid inte emot sanningen!
Krister Renard har en artikel i tidningen Dagen som är mycket läsvärd. Vi återger här hans budskap: ”Allt som har en objektiv existens definieras av en uppsättning egenskaper. Människan kan givetvis inte bestämma (styra) vilken elektrisk l...
Striden om Tempelberget
Striden om Tempelberget
Striden om Tempelberget Återigen är Tempelberget i fokus. Allt fler judar vill kunna be där och det finns de som förbereder ett nytt tempelbygge där. Den 3 december förra året h...
Striden om Jerusalem - med lögnens vapen   
Striden om Jerusalem - med lögnens vapen   
Striden om Jerusalem - med lögnens vapen - Holger Nilsson Den strid som pågår om Jerusalem, är en strid som inte...
Sök på Flammor
Flammor på Youtube

Ny bok!

Hög tid att vakna upp inför tystnaden om Jesu återkomst! En bok som vill väcka till insikt. Läs mer: Ny bok! | Flammor - profetisk tidskrift

Senaste artiklarna
Vision Sverige
Vision Sverige

Vision Sverige. Samtal med Christer Åberg och Holger Nilsson. Programledare...
Sodomsamhället
Sodomsamhället

Detta sker genom en massiv framlyftning genom media, tv, filmer mm. Om du vi...
Vikten av bönen
Vikten av bönen

Hur håller du dig andligt vaken i mörka tider? Lewi Pethrus skriver i si...
Insiktsfullt budskap
Insiktsfullt budskap

Domen och Jesu återkomst – avgörande inslag i folkväckelsen. Olof Edsinge...
Assemblies of God
Assemblies of God

Tag tid och läs igenom detta dokument så får du biblisk klarhet i dessa så aktu...
Gardell
Gardell

En sådan galenskap kan väl bara inträffa i Sverige. Gardells budskap är på m...
Bottennapp!
Bottennapp!

Att utnämna Gardell som profet ett av de största bottennapp som gjorts inom sve...
Populära artiklar 2023
Allvarligt budskap

Allvarligt budskap
SVERIGE, KRIGET STÅR FÖR DÖRREN Carmelia Adeström medverkar på Vision Sveri...

Uppenbarelse

Uppenbarelse
Som alltid med uppenbarelser och profetiska tilltal skall de prövas. Så här...

Inför sin fullbordan?

Inför sin fullbordan?
Peter Plars, präst, har sänt oss detta aktuella budskap. ”Kommer vi i v...

Vakna upp!

Vakna upp!
Kommer 2023 att bli ett år av största profetisk betydelse? Ta del av den...

Vad kan hända?

Vad kan hända?
Så här i inledningen på 2023 kan vi påminna oss om denna bok skriven 2019. De...Tidsmaskin

ANNONS:

Flammor, Maskingatan 13, 574 33 Vetlanda
Telefon: 0383-161 64 | E-post: info@flammor.com | Hemsida: www.flammor.com
Ansvarig utgivare: Holger Nilsson

Vilka läser Flammor.com?

Kristen Topplista från JesusSajten.se Blogghubb

© www.flammor.com 2002 - 2023