Söndag 4 december 2022 - Kl. 03:52 v.48

Holger Nilsson på kristen TV:

Vision Sverige
9 dec 19.00
Repris 10 dec. 8.00

18 dec 17.00: Vetlanda Friförsamling

Betala med Swish!

Swish: 123 305 5357

Eller scanna koden nedan i din Swishapp.


Väckande bok

> Läs mer!


När kommer Jesus?

> Ladda ner!


Själaspis

 > Läs mer!


Profetiska tider

Ladda ned som PDF!


Han & hon - Livsviktig relation

Läs mer!


Yttersta tiden

Ladda ner som PDF!


Lättläst bok!

Läs mer!


Intressant bok!

Läs mer!


Uppenbarelseboken

Ladda ner som PDF!


Midnattstid

Ladda ner som PDF!


Dags att ta Gud på allvar

Ladda ned som PDF


Dags att vakna upp!

Dags att ta vakna upp


Aktuell bok

Ladda ner som PDF!SENASTE NYTT

Skökans gärningar

Det är oerhörda gärningar som skökan begått mot Guds folk.

”Och jag såg att kvinnan var berusad av de heligas blod, av Jesu vittnens blod. Och när jag såg henne blev jag djupt förundrad.” Upp.17:6.

Att skökan är en avfallen kristendom det är nästan alla överens om. Skökan står också som motsatts till bruden, den skara som Herren kommer att upptaga till det himmelska. Skökan är alltså motsatsen till de heliga som älskar Herren och vill vara honom trogen, de kallas också de heliga och Jesu vittne, som framgår av den citerade bibelversen.

Dessutom står det att Johannes blev djup förundrad över vad han såg, det är enda gången i Uppenbarelseboken om vi läser att han blev det. Varför denna förvåning han såg ju så mycket av ondska? Ja, är inte svaret just den att någon som utger sig för att vara kyrka åstadkommer blodsutgjutelse på de heliga. Detta är verkligen anledning till förvåning och det är oerhört motsägelsefullt.

Men det är precis detta förvånansvärda som är precis det som stämmer in på den katolska kyrkan. Den har utgjutet blod från miljontals av troende som inte velat gå i hennes ledband utan velat vara Jesu vitten och trogna Honom, inte ha gemenskap med skökan. För dessa människor har det kostat ett oerhört pris som de fått betala med sina liv. Detta är precis vad som vi kan läsa om i historien.

Vi skall vända oss till den erkände teologen Toralf Gilbrant. Först en liten presentation av honom. Han var redaktör under en lång tid för pingströrelsens tidning Korsets Seier. Han var redaktör för Illustrerat Norsk Bibellexikon, med i arbete att ta fram en modern utgåva av Bibeln, Norska Bibeln samt arbetade med Studiebibeln i fem band.

Han är alltså en andlig auktoritet med mycket kunskap och insikt. Han skrev böckerna Tidens tecken i flera band och i del 2 skriver han om katolska kyrkan. Han ger erkännande att det i denna kyrkas historia har funnit många gudfruktiga människor och tillägger att dessa har levt efter det ljus de har fått, och att Herren känner de sina., men efter det konstaterar han att:

”Men som religiöst system är katolicism utan tvekan det allra värsta som någonsin existerat på denna jord, både inom och utanför kristenheten. Det är ett villfarelsens system som har lett miljoner av människor till evig förtappelse, och Romkyrkans historia är den blodigaste förföljelsehistoria som denna värld känner till. (Fetstilta av oss) Detta är sanningen om den kyrka som Nathan Söderblom, de ekumeniska världsrörelsens fader, kallar för ´den mest storstilade organisation som någonsin har existerat. ´ Romkyrkan är i princip intolerant. Redan 1179 beslutade påven att fullständigt utrota alla kättare. Genom århundraden följde så den katolska kyrkan detta program. Katolska inkvisitorer terroriserade Europa. Historien kan berätta om tillfälle när ända upp till 3 000 människor blev brända på bål.

Ingen vet antalet på den katolska förföljelsens offer. Med det uppgår till miljoner. 50 miljoner är angivet. Den katolska kyrkan är den största förföljelsemakt som någonsin existerat.

Under andra Vatikankonciliet gick man så långt att man bad mänskligheten och kristenheten om förlåtelse för all förföljelse i forntiden. Det lät bra, men ingen skall för ett ögonblick tro, att den katolska kyrkan har gett upp sin maktpolitik. Fortfarande gäller det ófelbara´ påveordet: ´Det är en hjord och en herde. Herdens auktoritet inkluderar de två svärden: det andliga och det världsliga. ´

Påven Pius IX förklarade att det var en villfarelse att hävda religionsfrihet för andra än katoliker. Hur detta påveord skall kunna förenas med andra Vatikankonciliets uttalande om religionsfrihet är inte lätt att säga. Men ännu så sent som 1895 skrev en respekterad katolsk publikation om den spanska inkvisitionen på följande sätt: ´Å, dessa bålens välsignade lågor! Genom denna har århundranden och åter århundranden av själar blivit räddade bort från villfarelsen och kanske den eviga fördömelsens avgrund genom att några få mänskokryp blev röjda ur vägen.”

Och så sent som på 1950-talet förekom det blodiga förföljelser mot evangeliska kristna i Sydamerika.” Slut citat Gilbrant.

Detta om den katolska kyrkans blodiga förföljelsehistoria. Vi kan inte bortse från det som varit och Gud kommer ihåg detta också. Han kommer ihåg allt det lidande och död som miljontals av människor har fått genomgå. Gud har hört dessa människor, martyrer, precis som det står i Uppenbarelseboken: ”De ropade med stark röst: "Herre, du som är helig och sann! Hur länge ska det dröja innan du dömer jordens invånare och straffar dem för vårt blod?". Upp. 6:10.

Detta var martyrerna som ropade detta. Katolska kyrkan har skapat martyrer i en otroligt stor skara. Detta måste vedergällas och vi ser att det är vad ordet också säger: ”Och han sade till mig: "Vattnen som du såg där skökan tronar, det är folk och människomassor och länder och språk. Och de tio hornen du såg och vilddjuret, de ska hata skökan och göra henne utblottad och naken. De ska äta hennes kött och bränna upp henne i eld, för Gud har ingett dem tanken att utföra hans plan och med ett och samma sinne ge sin kungamakt åt vilddjuret tills Guds ord har gått i uppfyllelse. Upp. 17:16-17. 

Vi ser alltså att Gud ligger bakom denna dom över skökan, det är hans plan som vi läste här. Gud kommer att döma den sköka som dödade så många av hans efterföljare. I Upp. 18 kan vi läsa följande: ”Och jag hörde en annan röst från himlen: "Gå ut från henne, mitt folk, så att ni inte deltar i hennes synder och drabbas av hennes plågor. Hennes synder har nått upp till himlen, och Gud har kommit ihåg hennes brott.” Upp.18:4-5.

Här är alltså uppmaningen från himlen att Gå ut från henne. Vi kan inte ta lätt på uppmaningar från himlen. Vi läste också ”Gud har kommit ihåg hennes brott.”   

Vi skall alltså inte delta i henne för en dom väntar denna kyrka. På grund av att hon alltså varit med i en blodsutgjutelse av ”de heliga och blodet från Jesu vittnen”. Detta är ofrånkomlighet att den katolska kyrkan stämmer överens med denna beskrivning – ingen kan förneka det.  

Om inte skökan är katolska kyrkan: VEM ÄR DÅ SKÖKAN? Det finns ingen annan som beskrivningen stämmer in på mer än denna kyrka. Om det skulle finnas är vi ytterst angeläget att få veta vem det då skulle vara?            

Vi vill vanligtvis inte tala om Gud som domare, men Hans rättfärdighet kräver att han är det för att skipa rättvisa.

Vi vill vanligtvis inte tala om att detta skulle vara katolska kyrkan, vi vill inte stöta oss med dem som till hör den.

Skall vi då väja undan och komma med bortförklaringar bara för att inte vara obekväma? Ja, det är naturligtvis inte trevligt att skriva detta, men skall vi kunna läsa allt Guds ord och inte förneka den blodiga historia som denna kyrka varit skyldig till, så återstår bara att vara ärliga, vare sig det är populärt eller inte.

Det lättaste är att vara tolerant och vara populär och inte ha något allvarligt budskap som kan stöta en del.

Gud har ett folk i denna kyrka, det ser vi av denna vers och det är om omsorg om dem som Han talat: ”Gå ut från henne, mitt folk, så att ni inte deltar i hennes synder och drabbas av hennes plågor. Upp. 18:4.

Är du katolik har du nu att ta ställning till vad som detta ord säger. Gud hjälper dig att följa Hans ord.

Det är också viktigt att säga att vi inte ser ner på enskilda katoliker eller dömer dem, domen tillhör Herren. Må Gud hjälpa oss att kunna älska dem och vägleda dem, men att bara var tyst är ingen hjälp för dem. Det är kyrkan som sådan som vi behöver varna för.

 


Holger Nilsson

Publicerad: 2020-03-12 | Permalänk |

Fler artiklar

Liknande artiklar
Ondskan gärningar i Vetlanda en världsnyhet
Ondskan gärningar i Vetlanda en världsnyhet
Det är viktigt att förstå ondskans natur och hur den kan yttra sig. (Skärmdumpning Aftonbladet). Det som skett i Vetlanda är bara ett exempel. Det är inte Gud som ligger bakom ondskan även om det finns de som skadar och dödar under utropet: "All...
Skökans färger
Skökans färger
I Uppenbarelsebokens är dessa färger beskrivna: ”Och kvinnan var klädd i purpur och scharlakansrött.” Upp. 17:4. Då man söker på wikipedia för dessa färger så ser man hur dessa ser ut. Se färgerna längst ner under denna artikel. Dessa färger...
Skökans gärningar
Skökans gärningar
”Och jag såg att kvinnan var berusad av de heligas blod, av Jesu vittnens blod. Och när jag såg henne blev jag djupt förundrad.” Upp.17:6. Att skökan är en avfallen kristendom det är nästan alla överens om. Skökan står också som motsatts t...
Sök på Flammor
Flammor på Youtube

Boknyhet!

En bok som vill väcka till insikt.

Det handlar om det avfall som nu råder.

Läsa mer: Boknyhet! | Flammor - profetisk tidskrift
Senaste artiklarna
Jesus kommer mycket snart!
Jesus kommer mycket snart!

Tänk att man kan få höra en sådan här predika idag, det är nästan sällsynt....
Lots tid upprepas nu!
Lots tid upprepas nu!

Detta är ett av de största tidstecken på Jesu återkomst. En högaktuell predi...
Åtta miljarder
Åtta miljarder

Det innebär att det är 8 miljarder munnar att mätta. Enligt uppgifter f...
Tre toppmöten
Tre toppmöten

Det var G20, B20 mötet och COP 27. Vi behöver lyssna in vad som sades på...
Kontroll av människan
Kontroll av människan

Detta kommer att kunna motiveras för den goda sakens skull. Det är inte bara...
Häpnadsväckande planer
Häpnadsväckande planer

Det är inte bara världen som Klaus Schwab vill omstrukturera. Klaus Schwa...
Stora planer!
Stora planer!

Det budskapet förde Klaus Schwab, World Economic Forum, fram i november på G20...
Populära artiklar 2022
Avskedets stund

Avskedets stund
Du fällde en tår vid avskedets bår, en hälsning den sista du gjo...

 Nu behöver vi vara beredda

Nu behöver vi vara beredda
Som Guds folk behöver vi också höja vår beredskap. I dessa dagar är det mång...

Ryska hotet

Ryska hotet
Hotet ligger högt, fyra på en femgradig skala. Försvarsmakten har idag haft...

Ryssland på krigsstigen

Ryssland på krigsstigen
Efter beslutet i riksdagen framstår än mer Sverige som en fiende i ryska ög...

 Osäkerhet inför framtiden

Osäkerhet inför framtiden
Vad kommer att hända? Den 24 februari 2022 skrivs in som början av ett...Tidsmaskin

ANNONS:

Flammor, Maskingatan 13, 574 33 Vetlanda
Telefon: 0383-161 64 | E-post: info@flammor.com | Hemsida: www.flammor.com
Ansvarig utgivare: Holger Nilsson

Vilka läser Flammor.com?

Kristen Topplista från JesusSajten.se Blogghubb

© www.flammor.com 2002 - 2022