Tisdag 14 juli 2020 - Kl. 16:06 v.29

20 juli 16.00:
I väntan på Jesu återkomst Del 1
20 juli 16.30:
I väntan på Jesu återkomst Del 2
21 juli 00.00:
Repris Del 1
21 juli 00.30:
Repris Del 2
21 juli 08.00:
Repris Del 1
21 juli 08.30:
Repris Del 2
21 juli 23:30:
I väntan på Jesu återkomst Del 1
22 juli 07.30:
Repris Del 1
22 juli 15.30:
Repris Del 1

19 juli 18.00:
Eksjö camping

Står till förfogande för kallelser till mindre församlingar

max 50 personer, mot endast reseersättning.


Betala med Swish!
Swish: 123 305 5357
Eller scanna koden nedan i din Swishapp.

Profetiska tider

Ladda ned som PDF!

Han & hon - Livsviktig relation

Läs mer!


Yttersta tiden

Ladda ner som PDF!


Lättläst bok!

Läs mer!


Intressant bok!

Läs mer!


Uppenbarelseboken

Ladda ner som PDF!


Midnattstid

Ladda ner som PDF!


Dags att ta Gud på allvar

Ladda ned som PDF


Dags att vakna upp!

Dags att ta vakna upp


Aktuell bok

Läs mer!PDF: Det är nära nu!

Ladda ned PDF-bok!


PDF: Vägen ut!

Ladda ned PDF-bok!


SENASTE NYTT

Skökans gärningar

Det är oerhörda gärningar som skökan begått mot Guds folk.

”Och jag såg att kvinnan var berusad av de heligas blod, av Jesu vittnens blod. Och när jag såg henne blev jag djupt förundrad.” Upp.17:6.

Att skökan är en avfallen kristendom det är nästan alla överens om. Skökan står också som motsatts till bruden, den skara som Herren kommer att upptaga till det himmelska. Skökan är alltså motsatsen till de heliga som älskar Herren och vill vara honom trogen, de kallas också de heliga och Jesu vittne, som framgår av den citerade bibelversen.

Dessutom står det att Johannes blev djup förundrad över vad han såg, det är enda gången i Uppenbarelseboken om vi läser att han blev det. Varför denna förvåning han såg ju så mycket av ondska? Ja, är inte svaret just den att någon som utger sig för att vara kyrka åstadkommer blodsutgjutelse på de heliga. Detta är verkligen anledning till förvåning och det är oerhört motsägelsefullt.

Men det är precis detta förvånansvärda som är precis det som stämmer in på den katolska kyrkan. Den har utgjutet blod från miljontals av troende som inte velat gå i hennes ledband utan velat vara Jesu vitten och trogna Honom, inte ha gemenskap med skökan. För dessa människor har det kostat ett oerhört pris som de fått betala med sina liv. Detta är precis vad som vi kan läsa om i historien.

Vi skall vända oss till den erkände teologen Toralf Gilbrant. Först en liten presentation av honom. Han var redaktör under en lång tid för pingströrelsens tidning Korsets Seier. Han var redaktör för Illustrerat Norsk Bibellexikon, med i arbete att ta fram en modern utgåva av Bibeln, Norska Bibeln samt arbetade med Studiebibeln i fem band.

Han är alltså en andlig auktoritet med mycket kunskap och insikt. Han skrev böckerna Tidens tecken i flera band och i del 2 skriver han om katolska kyrkan. Han ger erkännande att det i denna kyrkas historia har funnit många gudfruktiga människor och tillägger att dessa har levt efter det ljus de har fått, och att Herren känner de sina., men efter det konstaterar han att:

”Men som religiöst system är katolicism utan tvekan det allra värsta som någonsin existerat på denna jord, både inom och utanför kristenheten. Det är ett villfarelsens system som har lett miljoner av människor till evig förtappelse, och Romkyrkans historia är den blodigaste förföljelsehistoria som denna värld känner till. (Fetstilta av oss) Detta är sanningen om den kyrka som Nathan Söderblom, de ekumeniska världsrörelsens fader, kallar för ´den mest storstilade organisation som någonsin har existerat. ´ Romkyrkan är i princip intolerant. Redan 1179 beslutade påven att fullständigt utrota alla kättare. Genom århundraden följde så den katolska kyrkan detta program. Katolska inkvisitorer terroriserade Europa. Historien kan berätta om tillfälle när ända upp till 3 000 människor blev brända på bål.

Ingen vet antalet på den katolska förföljelsens offer. Med det uppgår till miljoner. 50 miljoner är angivet. Den katolska kyrkan är den största förföljelsemakt som någonsin existerat.

Under andra Vatikankonciliet gick man så långt att man bad mänskligheten och kristenheten om förlåtelse för all förföljelse i forntiden. Det lät bra, men ingen skall för ett ögonblick tro, att den katolska kyrkan har gett upp sin maktpolitik. Fortfarande gäller det ófelbara´ påveordet: ´Det är en hjord och en herde. Herdens auktoritet inkluderar de två svärden: det andliga och det världsliga. ´

Påven Pius IX förklarade att det var en villfarelse att hävda religionsfrihet för andra än katoliker. Hur detta påveord skall kunna förenas med andra Vatikankonciliets uttalande om religionsfrihet är inte lätt att säga. Men ännu så sent som 1895 skrev en respekterad katolsk publikation om den spanska inkvisitionen på följande sätt: ´Å, dessa bålens välsignade lågor! Genom denna har århundranden och åter århundranden av själar blivit räddade bort från villfarelsen och kanske den eviga fördömelsens avgrund genom att några få mänskokryp blev röjda ur vägen.”

Och så sent som på 1950-talet förekom det blodiga förföljelser mot evangeliska kristna i Sydamerika.” Slut citat Gilbrant.

Detta om den katolska kyrkans blodiga förföljelsehistoria. Vi kan inte bortse från det som varit och Gud kommer ihåg detta också. Han kommer ihåg allt det lidande och död som miljontals av människor har fått genomgå. Gud har hört dessa människor, martyrer, precis som det står i Uppenbarelseboken: ”De ropade med stark röst: "Herre, du som är helig och sann! Hur länge ska det dröja innan du dömer jordens invånare och straffar dem för vårt blod?". Upp. 6:10.

Detta var martyrerna som ropade detta. Katolska kyrkan har skapat martyrer i en otroligt stor skara. Detta måste vedergällas och vi ser att det är vad ordet också säger: ”Och han sade till mig: "Vattnen som du såg där skökan tronar, det är folk och människomassor och länder och språk. Och de tio hornen du såg och vilddjuret, de ska hata skökan och göra henne utblottad och naken. De ska äta hennes kött och bränna upp henne i eld, för Gud har ingett dem tanken att utföra hans plan och med ett och samma sinne ge sin kungamakt åt vilddjuret tills Guds ord har gått i uppfyllelse. Upp. 17:16-17. 

Vi ser alltså att Gud ligger bakom denna dom över skökan, det är hans plan som vi läste här. Gud kommer att döma den sköka som dödade så många av hans efterföljare. I Upp. 18 kan vi läsa följande: ”Och jag hörde en annan röst från himlen: "Gå ut från henne, mitt folk, så att ni inte deltar i hennes synder och drabbas av hennes plågor. Hennes synder har nått upp till himlen, och Gud har kommit ihåg hennes brott.” Upp.18:4-5.

Här är alltså uppmaningen från himlen att Gå ut från henne. Vi kan inte ta lätt på uppmaningar från himlen. Vi läste också ”Gud har kommit ihåg hennes brott.”   

Vi skall alltså inte delta i henne för en dom väntar denna kyrka. På grund av att hon alltså varit med i en blodsutgjutelse av ”de heliga och blodet från Jesu vittnen”. Detta är ofrånkomlighet att den katolska kyrkan stämmer överens med denna beskrivning – ingen kan förneka det.  

Om inte skökan är katolska kyrkan: VEM ÄR DÅ SKÖKAN? Det finns ingen annan som beskrivningen stämmer in på mer än denna kyrka. Om det skulle finnas är vi ytterst angeläget att få veta vem det då skulle vara?            

Vi vill vanligtvis inte tala om Gud som domare, men Hans rättfärdighet kräver att han är det för att skipa rättvisa.

Vi vill vanligtvis inte tala om att detta skulle vara katolska kyrkan, vi vill inte stöta oss med dem som till hör den.

Skall vi då väja undan och komma med bortförklaringar bara för att inte vara obekväma? Ja, det är naturligtvis inte trevligt att skriva detta, men skall vi kunna läsa allt Guds ord och inte förneka den blodiga historia som denna kyrka varit skyldig till, så återstår bara att vara ärliga, vare sig det är populärt eller inte.

Det lättaste är att vara tolerant och vara populär och inte ha något allvarligt budskap som kan stöta en del.

Gud har ett folk i denna kyrka, det ser vi av denna vers och det är om omsorg om dem som Han talat: ”Gå ut från henne, mitt folk, så att ni inte deltar i hennes synder och drabbas av hennes plågor. Upp. 18:4.

Är du katolik har du nu att ta ställning till vad som detta ord säger. Gud hjälper dig att följa Hans ord.

Det är också viktigt att säga att vi inte ser ner på enskilda katoliker eller dömer dem, domen tillhör Herren. Må Gud hjälpa oss att kunna älska dem och vägleda dem, men att bara var tyst är ingen hjälp för dem. Det är kyrkan som sådan som vi behöver varna för.

 


Holger Nilsson

Publicerad: 2020-03-12 | Permalänk |

Fler artiklar

Liknande artiklar
Skökans gärningar
Skökans gärningar
”Och jag såg att kvinnan var berusad av de heligas blod, av Jesu vittnens blod. Och när jag såg henne blev jag djupt förundrad.” Upp.17:6. Att skökan är en avfallen kristendom det är nästan alla överens om. Skökan står också som motsatts t...
Skökans färger
Skökans färger
I Uppenbarelsebokens är dessa färger beskrivna: ”Och kvinnan var klädd i purpur och scharlakansrött.” Upp. 17:4. Då man söker på wikipedia för dessa färger så ser man hur dessa ser ut. Se färgerna längst ner under denna artikel. Dessa färger...
Sök på Flammor
Flammor på Youtube
Predikantpool

Detta är en ny satsning som vi presenterar här. Den går helt enkelt ut på att förkunnare som vill stå till förfogande för kallelser till församlingar, gör det mot endast reseersättning.
Läs allt!


NU - kraftigt nedsänkt pris!

Senaste artiklarna
Bönelivet
Bönelivet

Detta gäller både den enskilde såväl som församlingarna. Dagens församlingar...
  Förutsättningen för väckelse
Förutsättningen för väckelse

Vad kan vara hinder för en sådan? (Bild: Världen Idags magasin om väckelse)...
Vill vi ha väckelse?
Vill vi ha väckelse?

Den behöver också ett ärligt svar. (Bild från Inblick). Det kanske inte är s...
Väckelsefrågan – en ödesfråga
Väckelsefrågan – en ödesfråga

Detta är avgörande för frikyrkorna i vårt land. Särskilt hos en del äldre...
Behovet av att väckas
Behovet av att väckas

Låt oss ta dessa uppmaningar till oss eftersom de är givna i bibelordet. En...
Faran av andlig sömnaktighet
Faran av andlig sömnaktighet

Så skall det vara vid Jesu återkomst. Jesus ger i sin undervisning insi...
Vaken eller sovande kristen?
Vaken eller sovande kristen?

Det går att få en liten vägledning om man är en vakande eller sovande krist...
Populära artiklar 2020
Skapandet av en världsreligion

Skapandet av en världsreligion
Vi kan inom närtid komma att få se hur en världsreligion presenteras. Nu är...

 I Coronavirusets spår

I Coronavirusets spår
Nu blev ett profetiskt tilltal från början av 1970-talet uppfyllt. Vi känner...

Coronaviruset orsakar kaos

Coronaviruset orsakar kaos
Nu skakas Kinas ekonomi om, börserna faller. Skall den kinesiska stormakten...

 Coronaviruset – En Guds möjlighet

Coronaviruset – En Guds möjlighet
Utifrån en andlig synvinkel kan detta faktiskt leda till något gott! Nu får...

Påven välsignar avgudar, fruktbarhetsgudinnor

Påven välsignar avgudar, fruktbarhetsgudinnor
Hur man kan anse honom sin andliga vägledare är förvånande. En ceremoni...Tidsmaskin


Flammor, Maskingatan 13, 574 33 Vetlanda
Telefon: 0383-161 64 | E-post: info@flammor.com | Hemsida: www.flammor.com
Ansvarig utgivare: Holger Nilsson

Vilka läser Flammor.com?
MediaCreeper

Kristen Topplista från JesusSajten.se Blogghubb

© www.flammor.com 2002 - 2020