Lördag 20 april 2024 - Kl. 22:32 v.16

21 april 11.00:
Imanuelkyrkan, Kungsbacka
27 april 17.00:
Askeryds missionshus

Betala med Swish!

Swish: 123 305 5357

Eller scanna koden nedan i din Swishapp.


Viktig bok


 > Läs mer
_________________

Aktuell bok

Läs mer

__________________

Väckande bok

> Läs mer!


När kommer Jesus?

> Ladda ner!


Själaspis

 > Läs mer!


Profetiska tider

Ladda ned som PDF!


Han & hon - Livsviktig relation

Läs mer!


Yttersta tiden

Ladda ner som PDF!


Lättläst bok!

Läs mer!


Intressant bok!

Läs mer!


Uppenbarelseboken

Ladda ner som PDF!


Midnattstid

Ladda ner som PDF!


Dags att ta Gud på allvar

Ladda ned som PDF


Dags att vakna upp!

Dags att ta vakna upp


Aktuell bok

Ladda ner som PDF!SENASTE NYTT

Om evighetsallvaret

Det är något som vi behöver ständigt påminnas om.

Ta del av vad en av de största förkunnarna undervisar om detta.

Martyn Lloyd-Jones var pastor under nästan 30 år i Westminister Chapel i London. Han betraktas som en av de största kristna förkunnarna och man benämnde honom för århundradets predikant under 1900-talet.

Han undervisade I tolv år över Romarbrevets innehåll och under sex år undervisade han över Efesiebrevet. Dessa bibelstudier höll han på fredagskvällar och hans predikningar på söndagarna fyllde ofta hela den stora kyrkan med 2500 sittplatser så att man fick leta efter lediga platser.

Hans böcker har blivit spridda och lästa av stora skaror världen över i mer än 50 länder. På denna länk kan Du läsa mer om Martyn Lloyd-Jones: Martyn Lloyd-Jones - Wikipedia

På denna länk kan man ta del av hans förkunnelse – över 1600 predikningar. Listen to Martyn Lloyd-Jones Sermons (mljtrust.org)

Vi skall här ta del av ett avsnitt från Lloyd-Jones bok över Romarbrevet och hans utläggning av Rom. 2:6-20: ”Berättelsen i Lukas kapitel sexton berättar för oss exakt vad ångest betyder. Den rike mannen vaknar upp i helvetet, i plågan av lågor och vädjar till Abraham att sända ner Lasarus för att lindra honom – 'Denna plåga', säger han, 'som jag uthärdar!' Det är vår Herre som talade dessa ord – inte jag! Och sedan talar han om den plats där 'det skall vara gråt och gnissel av tänder´. [Matt. 8:12.].

-Det är ångest. "Intensivt lidande i ande, och i sinne och i hjärta - oändlig, evig ånger; en insikt om din dårskap när det är för sent! Och att uthärda det är ångest! Vedermödor och ångest!

Det är inte livet, eller hur? Men det är existens, och vad aposteln säger är att den rättfärdige fortsätter i ett evigt liv, men dessa går vidare till en existens av denna typ, och som evigt liv är evigt, så är detta evigt.

Om Bibeln inte lärde ut detta. Skulle inte jag våga yttra det! Jag vet att varje naturlig människa i världen hatar och avskyr denna undervisning. Jag vet att det finns tusentals som inte går till platser för tillbedjan på grund av denna undervisning. De är stridslystna och jag skulle inte våga hävda det om det inte var här i Skrifterna från Guds Sons läppar, inkarnation av Guds kärlek.

"Gråt och tandagnisslan". Den rike mannen kastas ner i lågan och i plågan. Ja, Bibeln lär detta, det kommer att hända. Det finns inte ett ord i Bibeln om en andra chans. Vad Paulus lär här är att vi kommer att dömas efter våra gärningar – gärningarna som vi gör här och nu. Det är vad du och jag gör i det här livet och i den här världen som bestämmer vår eviga bestämmelse.

Det finns ingen undervisning om en andra chans, en andra möjlighet, i Skrifterna. Aposteln säger inte heller här att det bara är kommer att vara under en begränsad tid – att de kommer att ha vedermödor och ångest kanske i ett år eller två, eller kanske i ett sekel eller två, kanske i ett årtusende eller två, och då kommer de att förintas – det finns inget villkorad odödlighet i Nya testamentet.

Han säger bara det om en grupp att gå till evigt och evinnerligt liv, dessa andra går till vedermödor och ångest – de kommer att existera i det tillståndet. Och han föreslår inget slut på det, inte heller Skriften någon annanstans 'evig förstörelse', som vi just har sett i 2 Tess 1. (Tidigare i texten har han refererat till detta bibelsammanhang).

Där är det alltså; utan tvekan den mest högtidliga, mest betydelsefullt, det mest enorma som män och kvinnor kan någonsin överväganden det är vad vi högtidligt får höra kommer att bli uppenbarad på den stora domens dag. Vi kommer alla att stå där skall vi alla dömas enligt våra gärningar, och vi skall alla gå till det ena eller det andra av de två ödena.

Söker du ära, ära och odödlighet? Kan du säga om dig själv att du tålmodigt fortsätter att göra gott, att din största önskan är det – kan du verkligen säga att du hungrar och törstar efter rättfärdighet?

Om du har det så, försäkrar jag du att domen du kommer att höra kommer att vara 'evigt liv'. Men om inte det återstår inget annat än den andra, hemska, respektingivande bilden.

Låt oss inte bara tänka på oss själva, låt oss tänka på myllrande massor runt omkring oss i världen, som är stridslystna och lyder inte sanningen, utan lyder orättfärdighet.

Låt oss inse deras öde. Det kommer att föra hem till oss vårt ansvar för dem det är det som leder oss till bön, bedja om väckelse, Guds kraft, som leder oss till att tala till dem, att göra allt vi kan för att upplysa dem, så som Gud gör det möjligt för oss. Låt oss därför tänka djupt och oavbrutet över dessa ting.” Slut citat.

Vi skulle inte heller, som Lloyd- Jones säger, förkunna något annat än det som Frälsaren Jesus säger. Vi behöver påminnas om allvaret av att gå förlorade, dels för att människor skall inse nödvändigheten av frälsningen, dels för att vi som kristna inte lever ett slarvigt liv där vi tillåter oss att synda och tror att det skall ordna sig till slut ändå.

Nu är tid för omvändelse och helgelse för att vi skall vara redo att gå in i evigheten!

 

 

 


Holger Nilsson

Publicerad: 2022-08-13 | Permalänk |

Fler artiklar

Liknande artiklar
Om evighetsallvaret
Om evighetsallvaret
Ta del av vad en av de största förkunnarna undervisar om detta. Martyn Lloyd-Jones var pastor under nästan 30 år i Westminister Chapel i London. Han betraktas som en av de största kristna förkunnarna och man benämnde honom för århundradets...
Evighetsallvaret
Evighetsallvaret
Vad är då slutligen och sist det som vi verkar för som kristna och församlingar? Det handlar djupast sett att människor skall välja rätt väg i livet för att räddas för evigheten till den himmelska världen. Detta sker i genom frälsningen i Jesus...
Evighetsallvaret
Evighetsallvaret
Vi behöver påminna människor om att de på väg att gå evigt förlorade. I boken Förändrad kurs, finns ett kapitel med rubriken Evighetsallvaret nedtonas. Detta är något som skett på senare år och det är djupt allvarligt, då detta budskap har e...
Sök på Flammor
Flammor på Youtube

Ny bok!
Nu har tiden kommit för avslöjandet av hur stora delar av svensk frikyrklighet har förändrat undervisningen om den yttersta tiden och Jesu återkomst.

Läs mer: Boknyhet! | Flammor - profetisk tidskrift


Senaste artiklarna
Templet i Jerusalem
Templet i Jerusalem

Från boken När allting blir annorlunda av Elonora Lathi. Bibliska texter kan...
Skarp läge i öst
Skarp läge i öst

Storkrig på grund av Ryssland är just nu den stora överhängande faran. Först...
Klart budskap
Klart budskap

Det är dags att för all att inse det Carolina Torebring för fram om Jesu åt...
Iran kommer att attackeras
Iran kommer att attackeras

Iran står beredda för attack – de har vapen som kan leda till upptrappning....
Vad kan hända?
Vad kan hända?

Följetongen i Mellanöstern fortsätter. Det som startades av Hamas den 7 okto...
Hatar judar
Hatar judar

Det är en skamfläck att vi har sådan medborgare i Sverige – skäms och lär er no...
Israel attakerat
Israel attakerat

Vad blir Israels svar?Det som talar emot storkrig är att ingen önskar det....
Populära artiklar 2024
Jesu tillkommelse eller världskrig?

Jesu tillkommelse eller världskrig?
Kan det finnas någon vägledning i denna fråga? Naturligtvis kan vi inte med b...

Vakna Europa

Vakna Europa
I sitt tal riktade sig Niinistö särskilt till Europa och uppmanade kontinenten...

Det stora avfallet – Apostasia

Det stora avfallet – Apostasia
Författare till boken är Elonora Lahti. Så här skriver Elonora: ”Vi har haft...

Harpazo

Harpazo
Elonora Lathi skriver om detta i sin bok När allting blir annorlunda. Efter...

Vedermödan

Vedermödan
Då kommer halva jordens befolkning att dö. De krigsmoln som syns nu kan...Tidsmaskin

ANNONS:

Flammor, Maskingatan 13, 574 33 Vetlanda
Telefon: 0383-161 64 | E-post: info@flammor.com | Hemsida: www.flammor.com
Ansvarig utgivare: Holger Nilsson

Vilka läser Flammor.com?

Kristen Topplista från JesusSajten.se Blogghubb

© www.flammor.com 2002 - 2024