Måndag 20 maj 2019
Kl. 18:22 v. 21

19 maj 18:00:
Vetlanda Friförsamling
1 juni 15.00:
Frälsningsarmén, Ronneby
2 juni 11.00:
Pingstkyrkan, Ronneby
2 juni 14.00:
Frälsningsarmén, Ronneby


Boknyhet:

Läs mer!


Upplysande bok!

Läs mer!


Lättläst bok!

Läs mer!


Intressant bok!

Läs mer!


Bibelns budskap

Ladda ner som PDF!


Midnattstid

Ladda ner som PDF!


Aktuell bok

Dags att ta vakna upp


Aktuell bok

Läs mer!


New Age ursprung

Det är av stor vikt att känna till New Age-rörelsens ursprung. Där avslöjas nämligen mycket om vilka krafter som är verksamma inom denna rörelse.

Om man söker efter New Age-rörelsens ursprung går det knappast att komma förbi Helena Blavatsky (1831-1891). 

Den profana journalisten och författaren Lena Katarina Swanberg har skrivit boken Förunderligt och märkligt. Underrubriken på bokens framsida lyder En resa genom New Age i Sverige.

I ingressen till kapitel 4, skriver författaren angående detta kapitel: ”I vilket jag går tillbaka till förra sekelskiftet och lär känna den magnifika madame Blavatsky och hennes överste Olcott. Hade det inte varit för dem hade inte new age haft någon grund att stå på.” Här styrks Blavatskys betydelse för New Age-rörelsens utbredning.

Swanbergs personbeskrivning av Blavatsky lyder så här: ”Dominant, magnifik, intrigant, äventyrlig, klok, tramsig, vidlyftig, beundrad, avskydd, besatt, skvallrig, fantasifull, högljudd och besynnerligt klädd, skapade hon vid tiden för förra sekelskiftet inte bara en  tankevärld utan en helt egen ockult inspirerad andeverklighet.”

Om vi tar vara på den andliga dimensionen i beskrivningen, avslöjar orden ”besatt” och ”ockult inspirerad andeverklighet” inom vilket område hon befann sig.

Helena Blavatsky är alltså känd som ”modern" till New Age-rörelsen och modern ockultism. I sin bok Hemliga läran lärde hon att Lucifer var högre och äldre än Bibelns Gud, och att Lucifer skulle offras och skickas till jorden, på grund av de kommande dogmerna i kyrkan.

Hon lärde att Satan var "bra" och att han var känd med många namn, men främst som Gud visdom - den kosmiska återspeglingen av Gud. Hon kallade honom även "morgonens son", och i många skrifter, kallade hon honom för Guds son.

Detta är en total förvrängning av Bibelns budskap! Den som bara är något är insatt i en andlig verklighet, vet att Lucifer är ett annat namn på djävulen. Det är denne ondskans despot som Blavatsky kallar ”bra”. Hon går också så långt att hon ersätter Jesus med Satan såsom Guds son. Detta säger allt om vilken djävulsk lära som hon står för! 

Helena Blavatsky var ockultist och spiritist, skriver den engelska wikipedia. Genom detta blev hon öppen för den onda andevärlden och blev ett redskap för att föra ut ett förföriskt och demoniskt budskap.

Blavatsky uppger själv att hon kom att skriva ner budskap genom telepatisk kontakt med en ”andlig mästare Djwhal Khul.” Ett tjugotal böcker kom till genom automatisk skrift, inspirerad av denna mörkrets tjänare i andevärlden.

Hennes budskap från den onda andevärlden hyllar naturligtvis den Onde själv. I boken The Secret Doctrine II; sidan 234, skriver hon:” Satan is the god of our planet, and the only god.”

Denne bekännelse om att Satan skulle vara denna planets gud och den ende guden säger allt om, vad det i grunden handlar om.

Förutom böckerna som hon på detta sätt skrev, publicerade hon, med början 1887, en tidskrift. Namnet på den är passande för vem hon tjänade. Namnet är Lucifer, alltså djävulen. Se bilden här.

Vi har nu beskrivit den kvinna som anses som ”modern" till New Age-rörelsen, som idag är en världsvid rörelse. Spridningen av denna rörelse, som också kan benämnas ”nyandligheten”, sker genom mässor, litteratur och nätverk.

Många gånger kan dessa New Age-mässor exempelvis annonseras som ”Livsstilsmässor” eller ”Inre Harmoni-mässor.” Utbudet är enormt och varierande. Vi kan här nämna en del av det som kan presenteras på dessa mässor: aromterapi, astrologi, aurora , automatskrift, ayerveda, chakra, channeling, färgterapi, healing, häxkonst, kanalisering, kristallhealing, terapi, kiromanti, mantra, numerologi, obsidian, pendel, qigong, regression, reike, rekarnation, rosenterapi, tarokort, visualisering och yoga.  

Förutom mässor finns det naturligtvis även affärer, som erbjuder allt tänkbart inom New Age, se bilden nedan.

Låt Dig inte luras av tilltalande yttringar och färgglada förpackningar. Bakom dessa finns mörka demoniska krafter som inget hellre vill än förföra människor och knyta dem till den onda andevärlden.


Holger Nilsson

Publicerad: 2018-03-14 | Permalänk |

Fler artiklar

Liknande artiklar
New Age ursprung
New Age ursprung
Det är av stor vikt att känna till New Age-rörelsens ursprung. Där avslöjas nämligen mycket om vilka krafter som är verksamma inom denna rörelse. Om man söker efter New Age-rörelsens ursprung går det knappast att komma förbi Helena Blavatsky...
Sök på Flammor
Flammor på Youtube
Predikantpool

Detta är en ny satsning som vi presenterar här. Den går helt enkelt ut på att förkunnare som vill stå till förfogande för kallelser till församlingar, gör det mot endast reseersättning.
Läs allt!


NU - kraftigt nedsänkt pris!

Senaste artiklarna
Bortförklara ej Uppenbarelseboken
Bortförklara ej Uppenbarelseboken

Det är dags att ta dessa till sig och inte bortförklara dess budskap. Vi ser...
Bankerna om framtiden
Bankerna om framtiden

Profetiorna har långt tidigare beskrivit hur den skall bli. Ovanför vår rub...
Hjälp till kyrkor i Tanzania!
Hjälp till kyrkor i Tanzania!

En av kyrkorna ses på bilden här ovan. Förutom arbetet med tidningen Flam...
Hjälp en församling i Indien!
Hjälp en församling i Indien!

Vi är tacksamma om det finns de som vill hjälpa till här. Vi har under...
Profetia i Pravda
Profetia i Pravda

Bilden här ovanför är hämtad från Pravda den 21 juli 2017. Tidningen har få...
 Feminism
Feminism

Upproret mot Gud och Hans ordning kan ta sig många uttryck – feminismen ver...
En lidande och döende skapelse
En lidande och döende skapelse

Vi lever i en tid då vi bevittnar ett unik skeende i världen. Ovanstående b...
Populära artiklar
Isaac Newton trodde på Bibelns profetior - Holger Nilsson  

Isaac Newton trodde på Bibelns profetior - Holger Nilsson  
Isaac Newton trodde på Bibelns p...

2017 – profetiskt år

2017 – profetiskt år
Judarna firar under 2017 jubelår. Vad kan komma att hända detta år? Tidigar...

Förbundsarken återupptäckt? - Holger Nilsson

Förbundsarken återupptäckt? - Holger Nilsson
Förbundsarken återupp...

Profeten Hesekiels profetia - Holger Nilsson

Profeten Hesekiels profetia - Holger Nilsson
Profeten Hesekiels pr...

Kontakta oss
Om du har frågor om Flammor, är det bara att kontakta oss!Det gå...Tidsmaskin


Flammor, Maskingatan 13, 574 33 Vetlanda
Telefon: 0383-161 64 | E-post: info@flammor.com | Hemsida: www.flammor.com
Ansvarig utgivare: Holger Nilsson

Vilka läser Flammor.com?
MediaCreeper

Kristen Topplista från JesusSajten.se

© www.flammor.com 2002 - 2019