Lördag 30 september 2023 - Kl. 05:56 v.39

Lörd. 30 sept 17.00:
Askeryds missionshus
Sönd 1 okt 17.00:
Vetlanda Friförsamling
Lörd. 7 okt 19.00:
Josua, Gamleby
Sönd 8 okt 10.00:
Josua, Gamleby

Betala med Swish!

Swish: 123 305 5357

Eller scanna koden nedan i din Swishapp.


Aktuell bok

Läs mer

__________________

Väckande bok

> Läs mer!


När kommer Jesus?

> Ladda ner!


Själaspis

 > Läs mer!


Profetiska tider

Ladda ned som PDF!


Han & hon - Livsviktig relation

Läs mer!


Yttersta tiden

Ladda ner som PDF!


Lättläst bok!

Läs mer!


Intressant bok!

Läs mer!


Uppenbarelseboken

Ladda ner som PDF!


Midnattstid

Ladda ner som PDF!


Dags att ta Gud på allvar

Ladda ned som PDF


Dags att vakna upp!

Dags att ta vakna upp


Aktuell bok

Ladda ner som PDF!SENASTE NYTT

Läs!

Nu är det tid för läsning!

Läs i coronatider nu när vi skall isolera oss, då har du ett gott sällskap -böcker.

Vikten av att läsa kan inte underskattas. Det är en stor skillnad inte bara på kunskap hos den som läser utan också ett rikare språk att uttrycka sig med, får också den som läser.

Dessutom är det ett effektivt sätt att komma ihåg budskapet på ett annat sätt än då man bara lyssnar. Det finns följande uppgifter om hur mycket man kommer ihåg efter 24 timmar. Det handla bara om 5% om man lyssnar. Om man läser så tredubblas det man kommer ihåg, 15%. För att ytterligare höja mängden av det lästa så skall man göra det som kan kallas att studera. Det innebär att man stryker under och gör anteckningar om det man läser, då höjs det hela till 35%. Med tanke på detta borde det vara sporrande att ägnas sig åt läsning samt att också göra anteckningar och understrykningar i det man läser.

Om man bara surfar runt i mobilen och läser lite här och där så lär det inte vara mycket man ens efter en liten stund kommer ihåg, det skall också sägas i detta sammanhang.

Det finns de som säger att man inte hinner läsa böcker, det är bara en ursäkt om man samtidigt kan ägna timmar åt mobilen. Dessutom nu när vi upplever att vi är tvungna att isolera oss så blir det mycket tid över för sådant som annars skulle ha upptagit vår tid.

Nej, nu är den rätta tiden att läsa. För Dig som inte läst böcker på länge kan det bli en förnyande upplevelse. En god bok kan göra att man nästan försvinner från tid och rum, man uppslukas av bokens innehåll. Man får dessutom sina ögon öppnade för mycket som man annars skulle missa.

Så trevligt det också är att under denna mörka tid som nu är inne, att sätta sig i en god fåtölj, tända ett stearinljus, kanske med lite kaffe och så försvinna in i böckernas fantastiska värld.

Förlåt om vi här ger några tips som ligger oss nära och det är de böcker som Du finner här i vänsterspalten men också en ny bok i den högra spalten. Titta lite på dessa boktips, det handlar om nyttig och uppbyggande litteratur för det kristna livet – och detta är så viktigt att en sådan uppbyggelse sker.

Till detta kan också läggas att dessa priser som finns för de presenterade böckerna är nedsänkta ibland långt under cirkapriset. Det gör att Du kan tjäna ekonomiskt på att köpa böcker från oss, trots den portoavgift tillkommer.

Dessutom slipper Du att ta Dig till en bokhandel, böckerna ankommer bekvämt hem till Dig genom Postens försorg. Nu är det ett mycket bra tillfälle att köpa böcker. Dessutom så kan det lösa julklappsbekymmer genom att man köper böcker som ges som julklapp.

Hör av Dig till oss antingen genom telefon: 0383-161 64 eller mejla till info@flammor.com.

En god bok är ett gott sällskap!


Holger Nilsson

Publicerad: 2020-12-09 | Permalänk |

Fler artiklar

Liknande artiklar