Torsdag 1 december 2022 - Kl. 01:18 v.48

Holger Nilsson på kristen TV:

Vision Sverige
9 dec 19.00
Repris 10 dec. 8.00

18 dec 17.00: Vetlanda Friförsamling

Betala med Swish!

Swish: 123 305 5357

Eller scanna koden nedan i din Swishapp.


Väckande bok

> Läs mer!


När kommer Jesus?

> Ladda ner!


Själaspis

 > Läs mer!


Profetiska tider

Ladda ned som PDF!


Han & hon - Livsviktig relation

Läs mer!


Yttersta tiden

Ladda ner som PDF!


Lättläst bok!

Läs mer!


Intressant bok!

Läs mer!


Uppenbarelseboken

Ladda ner som PDF!


Midnattstid

Ladda ner som PDF!


Dags att ta Gud på allvar

Ladda ned som PDF


Dags att vakna upp!

Dags att ta vakna upp


Aktuell bok

Ladda ner som PDF!SENASTE NYTT

Klargörande

Detta i en aktuell fråga för många. (Skärmdumpning Dagen).

Pastor David Ekerbring skriver i Dagen.

Så här skriver Ekerbring: ”På debattplats i Dagen skriver Sune Olofson att det är Dags för det teologiska ledarskapet att visa vägen i hbtq-frågan, och nämner bland annat trosrörelsen som en av de rörelser från vilkas pastorer och ledare det är “märkvärdigt tyst i denna fråga”. Vi vill bemöta det påståendet och berätta att trosrörelsen under det senaste året arbetat med frågan och tagit fram ett dokument vars innehåll vi i korthet vill sammanfatta i denna replik.

Dokumentet är inte tänkt att vara en fullständig teologisk redogörelse utan snarare ett stöd för teologisk reflektion och hjälp att på bästa sätt möta varje människa i dennes situation. Vår utgångspunkt är den klassiskt kristna; att platsen för den sexuella relationen är i äktenskapet mellan en man och kvinna.

Vår utgångspunkt i alla bibliska frågor är att Bibeln är inspirerad av Gud, uppenbarad sanning och auktoritativ för oss som kristna. Vi tror att Gud uppenbarar sig själv och sin vilja i det skrivna ordet och att det är levande och verksamt. Bibeln kan läsas, studeras och appliceras som norm för vår lära och vårt liv, både som individer och församlingar. I Psaltaren 119:160 står det att “Summan av ditt ord är sanning”, och det är så vi också i denna fråga måste läsa och förstå Guds ord.

Det är vår bibelsyn som gör att vi landar i en klassiskt kristen hållning där vi anser att människans sexualitet har ett positivt gudagivet sammanhang – äktenskapet. Det innebär att alla andra sexuella relationer utanför äktenskapet av Bibeln betraktas som synd (alltså inte endast homosexuella sexuella relationer). Även samboskap, som blivit allt vanligare i vårt samhälle, utesluts därför som en alternativ relationsform.

Vi lever i en fallen värld – en värld märkt av synd. Vi kan se dess konsekvenser på många områden i livet. Ett av orden som används för synd i Bibeln betyder “att missa målet”. Vidare innebär synd att bryta mot förbundet mellan Gud och människa. Konsekvensen för det är enligt Bibeln att vi skiljs från gemenskapen med Gud. Men även här finns det hopp och möjlighet till försoning och upprättelse genom Kristi verk på korset. Tack gode Gud för din nåd!

Människan beskrivs i Bibeln som skapad till man och kvinna. Genom äktenskapet, som instiftas av Gud, förs dessa två samman och genom det bildas också en ny familj, där man och kvinna lämnar sina ursprungsfamiljer och håller sig till varandra. Där sker också den sexuella föreningen mellan dem (de blir “ett kött”). Sex utanför äktenskapet innebär enligt Bibeln “att missa målet”. Äktenskapet är det sammanhang som Bibeln tydligt pekar på som platsen för människans sexualitet.

Vi är medvetna om att inte alla människor ingår äktenskap eller får barn. Bibeln talar om varje enskild människa som skapad till Guds avbild, och som sådan behöver hon inte “bli ett kött” med någon annan för att fullt ut leva som den hon är skapad att vara. Äktenskapet är inte vägen till ett meningsfullt och tillfredsställande liv. Paulus skriver till exempel i 1 Kor 7:7 att han helst skulle vilja att alla människor var som honom, det vill säga ogifta. Både Jesus och Paulus är härliga exempel på att ett liv utan sexuella relationer kan vara helt, meningsfullt och tillfredsställande.

Gemenskap och kärlek begränsas inte endast till äktenskapet. Djup vänskap och församlingens gemenskap bör uppmuntras ännu mer i vår tid som en källa och ett sammanhang för detta. Vi önskar se en kultur växa fram i våra församlingar där det finns nära relationer och en stark gemenskap som står i motsats till den kultur av ensamhet som finns i vårt samhälle. Vår strävan efter en djup kristen gemenskap blir då också en positiv motkraft till hållningen att mänsklig närhet måste vara sexuellt laddad.

Sexualiteten är inte människans främsta identitet. Varje människa är skapad av Gud, till hans avbild, vilket utgör grunden för vår människosyn. Som kristna har Bibeln dessutom mycket att säga om vår identitet i Kristus – inte minst att vi nu får kallas Guds barn.

Det finns de som på grund av sexuell läggning blivit utsatta för hårda ord och respektlöst bemötande i våra kristna sammanhang. Det tar vi kraftigt avstånd från. Vi vill i stället möta varje människa med kärlek och respekt i nåd och sanning. Varje människa och varje situation är unik och behöver därför förstås och bemötas utifrån en attityd av lyssnande. Vi behöver i ödmjukhet vandra tillsammans med människor på deras livsresa.

Trosrörelsen vill bevara en klassisk bibelsyn på Skriften som ofelbar och yttersta norm för lära och liv. Vi ser äktenskapet som instiftat av Gud, ett förbund mellan en man och en kvinna och den enda platsen för sex. Alltså ser vi all annan utlevd sexualitet, inklusive homosexualitet, som synd.

I Kristus ska vi ha vår fulla identitet. Han är, i alla delar av våra liv, vårt hopp och vår frälsning.” Slut citat.

Hur man än vrider och vänder på denna fråga får man bibelordet emot sig. Det är endast de som inte bryr sig om det som vill argumentera för otukt på olika sätt. På så sätt prövas man ifall man lyda och tro på Guds ord.

Du som egentligen vill tillhöra Gud – gör allt du kan för att rätta till det sätt som du lever på, oavsett vad detta kostar på – allt är värt priset – det är himlen som är insatsen och den ger välsignelse i denna tid och i evigheten. Be Gud också om förlåtelse så får du det då du menar det av uppriktigt hjärta och slutar att leva i synd.


Holger Nilsson

Publicerad: 2022-09-12 | Permalänk |

Fler artiklar

Liknande artiklar
Klargörande debattinlägg
Klargörande debattinlägg
Detta debattinlägg var det mest lästa på Dagen den dag som det publicerades och det förtjänas att läsas. Här är en länk till artikeln: https://www.dagen.se/debatt/cecilia-lind-djavulen-ar-var-fiende-inte-koldioxidutslappen-1.1612313 På ...
Enormt klargörande predikan
Enormt klargörande predikan
Lyssna till denna predikan! Länk till predikan av Anders Gerdmar i detta ämne: Gudstjänst | Anders Gerdmar | 2021-09-26 - YouTube Undervisningen börjar vid: 54:15 En mer klargörande predikan går nog inte att finna – en predikan som...
Klargörande
Klargörande
Pastor David Ekerbring skriver i Dagen. Så här skriver Ekerbring: ”På debattplats i Dagen skriver Sune Olofson att det är Dags för det teologiska ledarskapet att visa vägen i hbtq-frågan, och nämner bland annat trosrörelsen som en av...
Sök på Flammor
Flammor på Youtube

Boknyhet!

En bok som vill väcka till insikt.

Det handlar om det avfall som nu råder.

Läsa mer: Boknyhet! | Flammor - profetisk tidskrift
Senaste artiklarna
Tre toppmöten
Tre toppmöten

Det var G20, B20 mötet och COP 27. Vi behöver lyssna in vad som sades på...
Kontroll av människan
Kontroll av människan

Detta kommer att kunna motiveras för den goda sakens skull. Det är inte bara...
Häpnadsväckande planer
Häpnadsväckande planer

Det är inte bara världen som Klaus Schwab vill omstrukturera. Klaus Schwa...
Stora planer!
Stora planer!

Det budskapet förde Klaus Schwab, World Economic Forum, fram i november på G20...
Prenumerera för 2023!
Prenumerera för 2023!

Prenumerationsavgiften för 2023 är 80:-, en liten höjning men en av de lägs...
Julklappstips!
Julklappstips!

Den är skriven av israeliten Amir Tsarfati. Amir Tsarfatis bok är översat...
Julklappstips!
Julklappstips!

Missa inte detta tillfälle att köpa till Dig själv eller till andra som julklap...
Populära artiklar 2022
Avskedets stund

Avskedets stund
Du fällde en tår vid avskedets bår, en hälsning den sista du gjo...

 Nu behöver vi vara beredda

Nu behöver vi vara beredda
Som Guds folk behöver vi också höja vår beredskap. I dessa dagar är det mång...

Ryska hotet

Ryska hotet
Hotet ligger högt, fyra på en femgradig skala. Försvarsmakten har idag haft...

Ryssland på krigsstigen

Ryssland på krigsstigen
Efter beslutet i riksdagen framstår än mer Sverige som en fiende i ryska ög...

 Osäkerhet inför framtiden

Osäkerhet inför framtiden
Vad kommer att hända? Den 24 februari 2022 skrivs in som början av ett...Tidsmaskin

ANNONS:

Flammor, Maskingatan 13, 574 33 Vetlanda
Telefon: 0383-161 64 | E-post: info@flammor.com | Hemsida: www.flammor.com
Ansvarig utgivare: Holger Nilsson

Vilka läser Flammor.com?

Kristen Topplista från JesusSajten.se Blogghubb

© www.flammor.com 2002 - 2022