Lördag 24 februari 2024 - Kl. 23:38 v.08

2 mars 17.00:
Askeryds missionshus
17 mars 11.00:
Pingstkyrkan Ronneby

Betala med Swish!

Swish: 123 305 5357

Eller scanna koden nedan i din Swishapp.


Viktig bok


 > Läs mer
_________________

Aktuell bok

Läs mer

__________________

Väckande bok

> Läs mer!


När kommer Jesus?

> Ladda ner!


Själaspis

 > Läs mer!


Profetiska tider

Ladda ned som PDF!


Han & hon - Livsviktig relation

Läs mer!


Yttersta tiden

Ladda ner som PDF!


Lättläst bok!

Läs mer!


Intressant bok!

Läs mer!


Uppenbarelseboken

Ladda ner som PDF!


Midnattstid

Ladda ner som PDF!


Dags att ta Gud på allvar

Ladda ned som PDF


Dags att vakna upp!

Dags att ta vakna upp


Aktuell bok

Ladda ner som PDF!SENASTE NYTT

Hårdrock och djävulsk påverkan  

Publicerad februari 2002

För flera år sedan hade vi denna artikel publicerad i Flammor, vi har dock bearbetat den något, Ämnet är inte mindre aktuellt i dag, även om en del av grupperna som vi nämner i artikeln inte är så aktuella nu, utan andra har kommit till.

Vi förstår att ämnet är kontroversiellt, särskilt för de som älskar denna musikstil som vi här berör, och det kan lätt bli upprörda känslor då. Var och en får naturligtvis lyssna på den musik som han vill, - människan har fri vilja-, men låt oss ändå ta och se efter om inte denna musikstil många gånger är förknippat med den ondskans mörka makt som Bibeln talar om och varnar för.

Som en vind har den hårda rockmusiken svept över världen. Den har fått en enorm ingång i ungdomsvärlden. Det är dock inte bara musik det handlar om, det rör sig många gånger om ett budskap om djävulen och satanism.

Medan en hel del människor samlas i hemliga och slutna sällskap för utövande av djävulsdyrkan, så har många rockgrupper blivit satans frimodiga ”missionärer”, som drar ut över världen. Skaror sluter upp vid rockkonserter, via TV sänds maratongalor, skivproduktionen går för högtryck och särskilda tidningar produceras.

Det är mer än en tillfällighet och inte bara en image att det handlar så mycket om satan – det är en djävulsk strategi. För visst handlar det mycket om mörkrets rike i rockmusikens sammanhang.

Några ungdomar i Södertälje undersökte skivomslag, titlar, musiktyp, texter osv. Av 222 grupper, fann de att 35 var ockult-inspirerade, 69 var drog-inspirerade och 118 var satans-inspirerade.

Artister är man också medveten om det inflytande som man har genom sin musik. En rockartist har sagt: ”Vill du erövra världen så är gitarren mäktigare än svärdet.” Sången och musiken tränger igenom, in i människan, in i själslivet och påverkar personligheten.

En del grupper är inblandade i rent upphöjande av djävulen. Deras namn, uppträdande och budskapet är i linje med detta. En grupp heter Lucifers friend. De har en skiva som heter ”ondskemaskinen”.

En annan grupp heter Mercyful Fate, det är en grupp med ockulta riter på scenen och så här skrev tidningen Okey om den:

”King Diamond skriver alla låtar och är mannen bakom Mercyful Fate; det är otvivelaktigt hans idéer som styr inriktningen. Och då handlar det mycket om satan och satanism. ”Som allting annat finns det både goda och onda saker i den här läran. Man behöver det onda i världen för att få en balans mot det goda” säger han.

Vi behöver inte alls det onda är vår kommentar. Det är ett synnerligt bedrägligt och vilseledande resonemang. Ondskan är alltigenom negativ.

Musikens påverkan.

Att musik påverkar är många klart medvetna om. En av dess var Jimmy Hendrix, en av de mest välkända gitarristerna. Han säger i en artikel:

”Musik är inte bara roligt, det är en kraftfull väg av kommunikation som kan användas för att utöva terapi, för att lugna och döva och till att uppliva och till att tvinga. Vissa toner och rytmer kan öppna dörrar till en inre känsla och styrka. Hinduismen och mysticism har länge använt musik för att förflytta sig in i det undermedvetna. Olika slag av musik och rytmer kan påverka människor och föra dem i kontakt med det övernaturliga.” Jimmy Hendrik sa före sin död, som var orsakad av en överdos narkotika: ”Atmosfär kommer att komma genom musik, därför att musik är en andlig kraft." Vi kan hypnotisera människor med musik och när vi fått dem till sin vekaste punkt kan vi predika till deras undermedvetna, det som vi vill säga dem.”

Budskapet.

Vad är det då för budskap som många av de välkända rockgrupperna för ut? Om man granskar skivomslag och texterna till sångerna, finner man att det förekommer ganska ofta ett budskap om satan och om helvetet.

Gruppen AC/DC har en som heter motorväg till helvetet” och på ett album, sånger som ”Rock and roll förbannelse” och ”Helvetet är ingen dålig plats att vara på”. Rolling Stones har gjort en sång som heter” Sympati för djävulen”.

Antikristlig förberedelse.

I Bibelns sista bok kan vi läsa om ”vilddjuret”, Antikrist och hans tal 666. Antikrist skall göra allt för att binda människorna till sig och få deras tillbedjan. I rockkonserter kan man se hur publiken ibland sträcker upp sina händer och göra den så kallade ”satanssaluten”. Genom budskap i en del av rockmusiken och dess konserter kan man se hur människor förbereds för det Antikrists bedrägeri, som Bibeln varnar för.

Genom att vänja sig vid Antikrists tal, hylla det och framställa Antikrist som något positivt så kan detta ske. Willie Hutch har givit ut en skiva med namnet ”Vilddjurets tal” och under står siffrorna 666.

Gruppen Black Sabbat har en skiva som heter ”Sabbat, blodig sabbat.” På baksidan om omslaget kan man se en man som tydligen ligger svårt sjuk med vänner runt omkring honom och över honom syns konturerna av en man med utsträckta händer. På framsidan ser man mannen död, en orm slingrad om halsen, har strypt honom. Vännerna har förvandlats till demoner med horn och klor, på sänggaveln syns en dödskalle med siffrorna 666.

På ett skivalbum som har titeln Vi sålde våra själar för rock and roll, av samma grupp, kan man läsa följande: ”Vissa människor säger att min kärlek inte kan vara verklig, var snäll och tro mig älskling, så skall jag visa dig. Jag skall ge dig det som Du trodde var omöjligt. Solen, månen och stjärnorna bär alla mitt sigill. Följ mig nu och Du skall inte sakna det liv du levde innan vi möttes. Du är den första som har min kärlek, evigt med mig till tidens ände. Din kärlek till mig måste vara verklig, redan innan Du vet hur jag känner det. Nu har jag dig med mig, under min makt. Vår kärlek blir allt starkare för varje timma. Se in i mina ögon så får Du se vem jag är, mitt namn är Lucifer, tag nu min hand.” Tala om djävulsk förförelse!

Dolda budskap.

På en del skivor som utges finns det dolda budskap, dessa framkommer endast när man spelar dem baklänges. Gruppen Led Zeppelin har en sång som heter Trappa till himlen. Under ca 10 år var den en av de absolut mest populära sångerna i USA.

Robert Plant och Jimmy Page har skrivit den tillsammans. Robert Plant säger om denna sång bl a: ”Den var resultatet av en kväll när Jimmy och jag satt framför elden i den öppna spisen. Den kom till oss där och vi har inte ändrat ett enda ord.”

Vidare säger han: ”Jag är stolt över texten, någon förde pennan för mig, tror jag.” Texten är ganska egendomlig och när den spelas baklänges kan man bl a dessa fraser höras: ”Jag lever med satan, Herren gör mig olustig. Det finns ingen undanflykt från det. Hör min bön satan och det är kraft i satan, han skall ge mig 666.”

En annan grupp heter Black Oak Arkansas. De sjunger en sång som heter Dagen då elektriciteten kom till Arkansas. Vid uppspelningen baklänges hörs följande budskap: ”Satan, satan, satan han är gud.”

Varför dolda budskap?

Varför då inspelningar med dolda budskap? Det är ett sätt att påverka människor som annars inte skulle ta emot dessa negativa budskap, utan stöta bort och förkasta dem. Vi citerar William H Jarl från Applied Potential Institut i Aurora, Colorado, som studerat den mänskliga hjärnan under ett stort antal år och hämtat information från flera universitet. Han skriver i ett brev till Paul Crouch, som gjort ingående undersökningar av rockmusiken följande: ”Angående vårt tidigare samtal, vill jag här summera några av de viktigaste punkterna vad det gäller hjärnans funktion. Som jag nämnde är hjärnbasen en poleminary struktur, känd som det retikulära aktiverande systemet. Denna del är vad jag kallar en konditionsbevarande mekanism. Denna mekanism verkar till att filtrera ut icke önskade eller oacceptabla informationer till vår hjärna. På det speciella område som Du undersöker, kan det exempelvis vara orden satan är herre”.

För de flesta, det är jag säker på, är det icke önskvärd information. Speciellt kristna människor skulle ha en stark bortstötande mekanism till en sådan fras. Men orden ”natas rä erreh” betyder ingenting när de går in i hjärnan utan går rakt igenom denna filtrerande mekanism istället för att bli automatiskt utsorterat och bortstött. När denna information går igenom den vänstra halvan av hjärnan kommer denna information till den andra, skapande högra halvan av hjärnan.

Denna process har professionella förfalskare använt under långa tider för att kopiera namnteckningar. Vid försök att bara titta på en namnteckning och kopiera den, har vänstra hjärnhalvan stora svårigheter med det, men genom att vända namnteckningen upp och ned, passerar bilden till den skapande högra halvan av hjärnan. Likadant när det gäller konst, då när Du vill måla en okänd vinkel av ett motiv, går den skapande högra halvan omedelbart till verksamhet. När en förfalskare ser en namnteckning som han kan läsa, säger den vänstra hjärnhalvan: ”Den kommer att bli svår att kopiera.” Men när han vänder den upp och ner och dessutom skriver baklänges, tar den skapande högra delen av hjärnan över och kopierar signaturen mycket bättre än den vänstra, som är den logiska. Jag tror att den högra sidan ständigt dechiffrerar ord som exempelvis ”natas rä erreh”, och lagras dem som fakta i den undermedvetna neuronstrukturen.”

Avslutningsvis

Det går inte att komma ifrån att det finns flera av svartmetallgrupperna vill stå för satanism. Fakta finns också att enbart i Norden så har black metall kunnat knytas till ett femtiotal kyrkbränder. Det talar sitt tydliga språk vems ärenden man går.

Avslutningsvis kan vi bara göra det konstaterandet att en del av den rockmusik som har förekommit och förekommer har blivit ett instrument för ett sataniskt budskap, ibland helt öppet, ibland dolt genom baklängesbudskap. Det allvarligaste är att så många är omedvetna eller okunniga om den påverkan av den onda makten, djävulen, som förekommer i en hel del av rockmusiken. Det handlar om en andlig strid om människan och många kommer genom denna musik att tycka att det är häftigt med satan. Den som ser efter i sin Bibeln finner att det finns inget häftigt med djävulen, utan han verkliga målsättning är att människor skall få dela hans öde när han skall kastas i helvetet.

Men det finns alternativ. Parallellt med rockmusiken går det fram en lovsångsrörelse i världen. Den upphöjer inte satan och förbereder människor att ta emot Antikrist. Den upphöjer istället Jesus och förbereder människor för Jesu andra tillkommelse. Allt fler är med och ger Jesus sin hyllning. Skarorna delas upp. En skara knyts till satan, en skara blir Jesu lärjungar. Vilken skara tillhör Du? Må Gud välsigne Dig att välja rätt!!


Holger Nilsson

Publicerad: 2002-02-07 | Permalänk |

Fler artiklar

Liknande artiklar
Hårdrock och djävulsk påverkan  
Hårdrock och djävulsk påverkan  
Publicerad februari 2002 För flera år sedan hade vi denna artikel publicerad i Flammor, vi har dock bearbetat den något, Ämnet är inte mindre aktuellt i dag, även om en del av grupperna som vi nämner i artikel...
Sök på Flammor
Flammor på Youtube

Ny bok!
Nu har tiden kommit för avslöjandet av hur stora delar av svensk frikyrklighet har förändrat undervisningen om den yttersta tiden och Jesu återkomst.

Läs mer: Boknyhet! | Flammor - profetisk tidskrift


Senaste artiklarna
Harpazo
Harpazo

Elonora Lathi skriver om detta i sin bok När allting blir annorlunda. Efter...
Varning
Varning

Nu understryks återigen det allvarliga hotet som finns om krig. Så här skri...
Fattar vi?
Fattar vi?

Vår generation i Sverige upplever ett hot som vi inte tidigare gjort, hotet bes...
Sverige hotat
Sverige hotat

Sverige befinner sig fortsatt i ett allvarligt säkerhetsläge. Så här skriver...
Europa fruktar
Europa fruktar

Europa rustar sig för vad Putin kan tänkas göra. Krigsretoriken likaväl s...
Farlig tid
Farlig tid

Och nu larmas det om än farligare tider. Så här skriver TT: ”De närmast...
Det stora avfallet – Apostasia
Det stora avfallet – Apostasia

Författare till boken är Elonora Lahti. Så här skriver Elonora: ”Vi har haft...
Populära artiklar 2024
Jesu tillkommelse eller världskrig?

Jesu tillkommelse eller världskrig?
Kan det finnas någon vägledning i denna fråga? Naturligtvis kan vi inte med b...

Vakna Europa

Vakna Europa
I sitt tal riktade sig Niinistö särskilt till Europa och uppmanade kontinenten...

Vedermödan

Vedermödan
Då kommer halva jordens befolkning att dö. De krigsmoln som syns nu kan...

Snärjande tider kommer

Snärjande tider kommer
Jonas börjar tala vid 30.00....

Det stora avfallet – Apostasia

Det stora avfallet – Apostasia
Författare till boken är Elonora Lahti. Så här skriver Elonora: ”Vi har haft...Tidsmaskin

ANNONS:

Flammor, Maskingatan 13, 574 33 Vetlanda
Telefon: 0383-161 64 | E-post: info@flammor.com | Hemsida: www.flammor.com
Ansvarig utgivare: Holger Nilsson

Vilka läser Flammor.com?

Kristen Topplista från JesusSajten.se Blogghubb

© www.flammor.com 2002 - 2024