Fredag 12 april 2024 - Kl. 12:57 v.15

13 april 17.00:
Askeryds missionshus
21 april 11.00:
Imanuelkyrkan, Kungsbacka

Betala med Swish!

Swish: 123 305 5357

Eller scanna koden nedan i din Swishapp.


Viktig bok


 > Läs mer
_________________

Aktuell bok

Läs mer

__________________

Väckande bok

> Läs mer!


När kommer Jesus?

> Ladda ner!


Själaspis

 > Läs mer!


Profetiska tider

Ladda ned som PDF!


Han & hon - Livsviktig relation

Läs mer!


Yttersta tiden

Ladda ner som PDF!


Lättläst bok!

Läs mer!


Intressant bok!

Läs mer!


Uppenbarelseboken

Ladda ner som PDF!


Midnattstid

Ladda ner som PDF!


Dags att ta Gud på allvar

Ladda ned som PDF


Dags att vakna upp!

Dags att ta vakna upp


Aktuell bok

Ladda ner som PDF!SENASTE NYTT

Frank Mangs

Han skriver om samvetsväckelse.

Det är något som vi har ett stort behov av i vår tid.

Frank Mangs, känd som predikant, författare men mest känd för de väckelser han fick vara redskap för i Nordens Länder. När vi här får ta del av Mangs budskap förstår vi att vi behöver låta Gud gå djupare i våra liv och väcka våra samveten. Mangs är en man som från egna erfarenheter beskriver vad en Sann Samvetsväckelse innebär i​ enskilda människors liv.  

Så här skriver Frank Mangs i sin bok Andlig Väckelse: ”Det mest allvarliga en människa kan möta i sin andliga upplevelse är en äkta Samvetsväckelse.

Det finns ingenting som far fram så obarmhärtigt fram mot det köttsliga sinnet, och ställer människan så omutligt inför ett "antingen-eller" som just då. Så länge vi i huvudsak kunna lokalisera väckelsen till vårt Förstånd och vår Känsla och låta den resultera endast i en ny Intellektuell inställning eller en ny Stämning, klara vi oss relativt bra. Men när Sanningens svärd borrar sig ned till Samvetet, lägges den Gudomliga måttstocken på allting i vårt liv och vänder upp och ned på till och med vårt undermedvetnas värld – då kan det understundom bliva förfärligt Kostbart att vara en Kristen.

​Det var detta som skedde med Sackeus i Jeriko, den dag Jesus kom in i hans liv och hans hem. Till dess hade han i många stycken varit en from man, en Abrahams son som trott på Moses och profeterna och inom sig burit en stilla längtan att få se Jesus.​

​Så mötte han Jesus och upplevde Samvetsväckelsen och då sade han; "Herre, hälften av mina ägodelar givet jag åt de fattiga, och om jag har krävt för mycket av någon så giver jag fyrdubbelt igen.” Den halva delen av förmögenheten han gav bort hade han förvärvat på ett ärligt sätt, den var hans och han hade all rätt att behålla den. 

Men Herrens Ande lade en annan måttstock på hans ekonomi och viskade i hans öra; "Sackeus, du har för mycket, medan andra ha för litet. Giv bort en del, så får du mindre bekymmer och mer Glädje!" Då hände det underbara, att den förut så penningkära mannen klöv sin egendom i två halvor och gav bort den ena halvan. Sedan sade Herren; "I dag har Frälsning vederfarits detta hus."

​​Det var Samvetsväckelsen som gjorde att ett par affärsmän steg in på deklarationskontoret på en plats för lite över ett år sedan strax efter en mötesserie, och talade om att de ett par tre år deklarerat falskt. De kostade dem 17 Tusen kronor.

​En annan man fick lägga ut inte mindre än 107 Tusen kronor på samma sätt. Och helt nyligen samtalade jag med en ung man som dagen förut återbetalat en 50-öring, som tryckt honom i åratal och hindrat honom att leva ett rikt och harmoniskt liv.

Men det är inte alltid det värsta att stjäla pengar från folk. Det är mycket farligare att stjäla nästans namn och rykte, och även de tingen får lov att klaras upp när Samvetet blir gripet av Gud. Jag var inte en gammal kristen när jag fick skriva ett brev till Kanada och bekänna för en av mina oomvända kamrater, att jag hade baktalat honom. Det var sant vad jag sagt om honom, men jag hade sagt det i en Ond Avsikt, och varje gång jag böjde mig inför Gud i bön reste sig den ouppklarade saken som en skyhög mur mellan mig och min Frälsare.

För en tid sedan kom en man till mig i ett möte, upprörd i sitt sinne och frågade; "Hur skall jag bära mig åt för att få frid i min själ? Jag har offentligen talat illa om Baptisterna och Pingstvännerna, och i dag har jag får syn på att dessa saker måste klaras upp. Men vad ska jag göra för att får det klart?" "Det finns bara en väg" sade jag, "och det är att ni lika offentligt som ni smutskastat dem, erkänner att ni handlat orätt och ber dem om förlåtelse."

Ty Samvetsväckelsen kräver att vi gottgöra vad vi brutit mot våra medmänniskor-så långt detta är möjligt-och ofta skada vi vår nästa lika mycket mera genom vår onda Ord än genom stölder och förfalskningar.

Samvetsväckelsen har en fenomenal förmåga att avliva sladder och baktal, ty man får fullkomligt nog med sig själv i den rörelsen. Dessuton börjar man på ett alldeles nytt sätt förstå, att varje synd måste fram i ljuset och klaras upp-även synder mot andra människor. Man måste Förstå; att man antingen skall stå som en syndare i tiden, erkänna det onda man sagt om Honom och få förlåtelse, eller också stå som en syndare inför Kristi domstol när var och en skall få igen sitt jordelivs gärningar.

Och när man får den läran, börjar man giva akt på sina ord på ett nytt sätt. Det är säkert denna Väckelse vi skulle behöva i Sverige i våra dagar, i våra Samfund och Församlingar, våra Ungdomsföreningar och i Hem och Enskilda liv. 

Och Fåfängt vänta vi på den fulle Uppenbarelsen av Guds kraft, så länge vi Ej låta Sanningen och Ljuset tränga in i vårt Samvete.

En enda kan hindra Gud att giva Israel seger över kananeerna, och en enda Skrymtare i Guds Församling kan hindra ett andligt Genombrott. Men giv akt nu min broder, så att du inte löper åstad och placerar skrymtaretiketten över en annans liv, när du själv bär inom dig ett sinne, som Gud ännu inte fått makt över! Satan ler åt våra försök att rensa upp i andras liv, så länge vi ej lärt oss att rensa upp i våra egna.

Även här måste vi bedja; Sänd en Väckelse - och börja med Mig! 


Holger Nilsson

Publicerad: 2022-08-26 | Permalänk |

Fler artiklar

Liknande artiklar
Makten över pengarna har flyttat till Frankfurt
Makten över pengarna har flyttat till Frankfurt
Makten över pengarna har flyttat till Frankfurt - Holger Nilsson Publicerad mars 2002 På morgonen den 1 januari i år uppvaknade...
Frank Mangs profetiska budskap
Frank Mangs profetiska budskap
Frank Mangs profetiska budskap - Holger Nilsson Publicerad februari 2004 ...
Frank Mangs
Frank Mangs
Det är något som vi har ett stort behov av i vår tid. Frank Mangs, känd som predikant, författare men mest känd för de väckelser han fick vara redskap för i Nordens Länder. När vi här får ta del av Mangs budskap förstår vi att vi behöver låta ...
Sök på Flammor
Flammor på Youtube

Ny bok!
Nu har tiden kommit för avslöjandet av hur stora delar av svensk frikyrklighet har förändrat undervisningen om den yttersta tiden och Jesu återkomst.

Läs mer: Boknyhet! | Flammor - profetisk tidskrift


Senaste artiklarna
Avfall
Avfall

Dags att alla får insikt i vad som håller på att ske! Vill vi ha progressiv...
Varnar för krig
Varnar för krig

Nu är det dags att inse allvaret! EU:s chefdiplomat och utrikesrepresent...
Ljum kristendom
Ljum kristendom

Andlig ljumhet är mycket påtaglig i Sverige - vi behöver omvända oss från d...
Viktig bok!
Viktig bok!

Beställ en alldeles ny bok, skriven av Johan Carlsén. Ta del av undervisning...
Splittrade barn
Splittrade barn

Hur har det blivit så här? Den frågan behöver ställas. Inför omröstning i Sv...
Uppenbarelseboken
Uppenbarelseboken

En film som visar vad som kommer att hända under vedermödan, den värsta tid i m...
Israel höjer beredskapen
Israel höjer beredskapen

Israel har nu höjt beredskapen för vad som kan hända. Så här rapporteras det...
Populära artiklar 2024
Jesu tillkommelse eller världskrig?

Jesu tillkommelse eller världskrig?
Kan det finnas någon vägledning i denna fråga? Naturligtvis kan vi inte med b...

Vakna Europa

Vakna Europa
I sitt tal riktade sig Niinistö särskilt till Europa och uppmanade kontinenten...

Det stora avfallet – Apostasia

Det stora avfallet – Apostasia
Författare till boken är Elonora Lahti. Så här skriver Elonora: ”Vi har haft...

Harpazo

Harpazo
Elonora Lathi skriver om detta i sin bok När allting blir annorlunda. Efter...

Vedermödan

Vedermödan
Då kommer halva jordens befolkning att dö. De krigsmoln som syns nu kan...Tidsmaskin

ANNONS:

Flammor, Maskingatan 13, 574 33 Vetlanda
Telefon: 0383-161 64 | E-post: info@flammor.com | Hemsida: www.flammor.com
Ansvarig utgivare: Holger Nilsson

Vilka läser Flammor.com?

Kristen Topplista från JesusSajten.se Blogghubb

© www.flammor.com 2002 - 2024