Lördag 2 mars 2024 - Kl. 21:04 v.09

9 mars 17.00:
Askeryds missionshus
17 mars 11.00:
Pingstkyrkan Ronneby

Betala med Swish!

Swish: 123 305 5357

Eller scanna koden nedan i din Swishapp.


Viktig bok


 > Läs mer
_________________

Aktuell bok

Läs mer

__________________

Väckande bok

> Läs mer!


När kommer Jesus?

> Ladda ner!


Själaspis

 > Läs mer!


Profetiska tider

Ladda ned som PDF!


Han & hon - Livsviktig relation

Läs mer!


Yttersta tiden

Ladda ner som PDF!


Lättläst bok!

Läs mer!


Intressant bok!

Läs mer!


Uppenbarelseboken

Ladda ner som PDF!


Midnattstid

Ladda ner som PDF!


Dags att ta Gud på allvar

Ladda ned som PDF


Dags att vakna upp!

Dags att ta vakna upp


Aktuell bok

Ladda ner som PDF!SENASTE NYTT

Att vara beredd

Vi står inför omvälvande händelser.

Är vi beredda för det?

Idag talas det i stort sett i de flesta sammanhang och hur underbart det skall bli när Jesus stiger ner på Oljeberget och upprättar sitt rike – och då blir det verkligen en härlig tid.

Men innan det sker så skall Uppenbarelsebokens beskrivning om den fasansfulla tid som skall övergå jorden. Den tid som Jesus talar om som den värsta tid i hela mänsklighetens historia, se Matt. 24:21.

Nu har en stor del av den svenska pastorskåren det synsättet, att när Jesus kommer tillbaka så är det till Olivberget. Vi har respekt för det synsättet också. Men det intressanta är att av det största flertalet så talar man inte om vad som ske innan Jesus kommer ner till berget i Jerusalem. Utav alla som har detta synsätt så kan vi nog inte finna mer än en handfull som predikar om det hemska scenario som skall över gå världen innan Jesus sätter stopp för ondskan.

Dessa som predikar detta, det fåtalet som gör så, det har vi mycket, mycket stor respekt för – de är konsekventa i sitt synsätt.  Däremot är det svårt att kunna förstå de som undviker det allvarliga tillstånd som världen kommer att kastas in i under antikrists regim på jorden och bara talar om att Jesus kommer och upprättar sitt rike.

Att göra så är att undanhålla den stora delen av Uppenbarelseboken och låtas som inte också det skall inträffa. Det är allvarligt att göra så med Guds ord, det är inte ärligt varken mot åhörarna eller mot Bibelns ord.

Om man tror att vi alltså fortfarande är kvar på jorden, borde man absolut förberedda församlingarna för denna svåra tid, annars kommer de att bli fullständigt överrumplade. Vi kan inte bara förkunna det som kliar i öronen eller som det heter ”ta russinet ur kakan”. Vi måste predika allt Guds ord, annars begår vi övergrepp på Guds ord om vi sorterar bort det allvarliga i bibeltexterna. Vi får inte dra ifrån något, det varnar Guds ord för och det sker just i Uppenbarelseboken Upp. 22:19.

Den sammanhållande synsättet att Jesus hämtar sitt folk genom uppryckande innan hela vedermödan gått över jorden, den uppfattningen rådde i frikyrkorna fram till 1970-talet. Då hände något på Örebro missionsskola då George Ladds bok "De yttersta tingen" introducerade och under den dåvarande rektorns ledning skedde detta. Förändringen i pastorsutbildningen på detta område mötte starkt motstånd, men den drevs ändå igenom.

Intressant att det som låg till grunden för detta var i princip en enda bok och i stort sett en enda mans verk. Efter det lades undervisningen om och det är den förändring som i dag vi ser resultatet av.

Idag så har de som utbildats till pastorer haft som kursmaterial boken "Lammet och odjuret" för studiet av Uppenbarelseboken, en bok som följer George Ladds synsätt. I den förläggs också helt felaktigt en stor del av Uppenbarelsebokens tyngdpunkt till romarriket på Johannes tid då han fick uppenbarelsen. På det sättet tonas också det mycket stora allvaret ner i Bibelns sista bok – och det förkunnas nu sällan eller näst intill aldrig tack vare detta.

Det är intressant att lägga märke till att en enda bok och i princip en enda mans verk kom att förändra det eskatologiska synsättet och därmed också för ett mycket stort antal pastorer som sedan dess har utbildats vid och genom denna skola.

För att studera denna omläggning av den eskatologiska undervisningen på Örebro missionsskola se Oscar Svenssons uppsats vid Göteborgs universitet:  gupea_2077_48674_1.pdf

Att en majoritet av de evangeliska i världen tror på ett uppryckande före vedermöda, det tycks inte bekymra denna läroanstalt. Att det är en förkrossande majoritet av världens pingstvänner som också tror på ett uppryckande för vedermödan verkar inte heller vara något problem.

Nej, det lilla landet Sverige verkar tro att man rätt, även om man är i en liten minoritet  global sett i evangeliska och pentekostala sammanhang. Det borde åtminstone leda till en självrannsakan att man kan ha fel?

De som tror att Jesus bara kommer till Olivberget – predika då att de flesta kommer att dö innan dess.  Predika allt Guds ord och Jesus återkomst samt lidandet som kan stå för dörren. Det är enda sättet för att Guds folk inte skall bli överraskade.

Som det nu är man inte förberedd för varken det ena eller andra – det är mycket allvarligt.

 

 


Holger Nilsson

Publicerad: 2022-01-03 | Permalänk |

Fler artiklar

Liknande artiklar
 Nu behöver vi vara beredda
Nu behöver vi vara beredda
Som Guds folk behöver vi också höja vår beredskap. I dessa dagar är det många som tänker på den syn som kvinnan fick i Valdres på 1960-talet. Den är synnerligen aktuell och den kan läsas i sin helhet här: Allvarlig profetia om vår tid - Holger...
Var beredd!
Var beredd!
Jesus manar alltså oss till att vara beredda inför Hans tillkommelse. Att vara beredd talar om att göra förberedelser. Det är viktigt att inte slarva med detta. Jesus visar på det i det nästföljande kapitlet hos Matteus, kap. 25. Där ger han...
Var beredd!
Var beredd!
Ett budskap med utgångspunkt från den upptrappade situationen mellan Ryssland och Ukraina. Här är länk på vilken du kan ta del av budskapet: Var beredd - Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson om sista tidens krigsutveckling - YouTube Spri...
Var beredd!
Var beredd!
Nu skärps allvaret på flera fronter. Ryssland stryper nu gasen till Europa. – Det är oerhört allvarliga besked vi nås av nu, säger finansminister Mikael Damberg (S). Detta besked kommer att slå hårt mot länderna i Europa, inklusive Sverige....
Var beredd!
Var beredd!
”Var därför beredda också ni, för i en stund när ni inte väntar det kommer Människosonen.” Matt. 24:44. Undervisningen om Jesu tillkommelse är att denna kommer att ske plötsligt och oväntat. Om Jesus skulle komma tillbaka efter veder...
Sök på Flammor
Flammor på Youtube

Ny bok!
Nu har tiden kommit för avslöjandet av hur stora delar av svensk frikyrklighet har förändrat undervisningen om den yttersta tiden och Jesu återkomst.

Läs mer: Boknyhet! | Flammor - profetisk tidskrift


Senaste artiklarna
Ny kristen TV-kanal
Ny kristen TV-kanal

Donald Bergagård, Holger Nilsson och Ralf Johansson samtalar om frågor krin...
Apokalyps
Apokalyps

Spänningen mellan Ryssland och NATO blir alltmer uppenbar. Dmitrij Medvedev,...
Kärnvapenrisk
Kärnvapenrisk

Det är inte någon skrämselpropaganda som vi för fram, det är var experter bedöme...
Putins kärnvapen
Putins kärnvapen

Det visar nya avslöjande dokument. Idag den 28 februari så är det en mängd a...
Mörker över världen
Mörker över världen

Rapport efter rapport talar om detta – dags att alla förstår allvaret. Det...
Sådd och skörd
Sådd och skörd

Nu skördar Sverige att man vänt sig bort Guds bud! Vi har nu fått rapporter...
Harpazo
Harpazo

Elonora Lathi skriver om detta i sin bok När allting blir annorlunda. Efter...
Populära artiklar 2024
Jesu tillkommelse eller världskrig?

Jesu tillkommelse eller världskrig?
Kan det finnas någon vägledning i denna fråga? Naturligtvis kan vi inte med b...

Vakna Europa

Vakna Europa
I sitt tal riktade sig Niinistö särskilt till Europa och uppmanade kontinenten...

Det stora avfallet – Apostasia

Det stora avfallet – Apostasia
Författare till boken är Elonora Lahti. Så här skriver Elonora: ”Vi har haft...

Vedermödan

Vedermödan
Då kommer halva jordens befolkning att dö. De krigsmoln som syns nu kan...

Snärjande tider kommer

Snärjande tider kommer
Jonas börjar tala vid 30.00....Tidsmaskin

ANNONS:

Flammor, Maskingatan 13, 574 33 Vetlanda
Telefon: 0383-161 64 | E-post: info@flammor.com | Hemsida: www.flammor.com
Ansvarig utgivare: Holger Nilsson

Vilka läser Flammor.com?

Kristen Topplista från JesusSajten.se Blogghubb

© www.flammor.com 2002 - 2024