Söndag 4 december 2022 - Kl. 02:41 v.48

Holger Nilsson på kristen TV:

Vision Sverige
9 dec 19.00
Repris 10 dec. 8.00

18 dec 17.00: Vetlanda Friförsamling

Betala med Swish!

Swish: 123 305 5357

Eller scanna koden nedan i din Swishapp.


Väckande bok

> Läs mer!


När kommer Jesus?

> Ladda ner!


Själaspis

 > Läs mer!


Profetiska tider

Ladda ned som PDF!


Han & hon - Livsviktig relation

Läs mer!


Yttersta tiden

Ladda ner som PDF!


Lättläst bok!

Läs mer!


Intressant bok!

Läs mer!


Uppenbarelseboken

Ladda ner som PDF!


Midnattstid

Ladda ner som PDF!


Dags att ta Gud på allvar

Ladda ned som PDF


Dags att vakna upp!

Dags att ta vakna upp


Aktuell bok

Ladda ner som PDF!SENASTE NYTT

Att vara beredd

Vi står inför omvälvande händelser.

Är vi beredda för det?

Idag talas det i stort sett i de flesta sammanhang och hur underbart det skall bli när Jesus stiger ner på Oljeberget och upprättar sitt rike – och då blir det verkligen en härlig tid.

Men innan det sker så skall Uppenbarelsebokens beskrivning om den fasansfulla tid som skall övergå jorden. Den tid som Jesus talar om som den värsta tid i hela mänsklighetens historia, se Matt. 24:21.

Nu har en stor del av den svenska pastorskåren det synsättet, att när Jesus kommer tillbaka så är det till Olivberget. Vi har respekt för det synsättet också. Men det intressanta är att av det största flertalet så talar man inte om vad som ske innan Jesus kommer ner till berget i Jerusalem. Utav alla som har detta synsätt så kan vi nog inte finna mer än en handfull som predikar om det hemska scenario som skall över gå världen innan Jesus sätter stopp för ondskan.

Dessa som predikar detta, det fåtalet som gör så, det har vi mycket, mycket stor respekt för – de är konsekventa i sitt synsätt.  Däremot är det svårt att kunna förstå de som undviker det allvarliga tillstånd som världen kommer att kastas in i under antikrists regim på jorden och bara talar om att Jesus kommer och upprättar sitt rike.

Att göra så är att undanhålla den stora delen av Uppenbarelseboken och låtas som inte också det skall inträffa. Det är allvarligt att göra så med Guds ord, det är inte ärligt varken mot åhörarna eller mot Bibelns ord.

Om man tror att vi alltså fortfarande är kvar på jorden, borde man absolut förberedda församlingarna för denna svåra tid, annars kommer de att bli fullständigt överrumplade. Vi kan inte bara förkunna det som kliar i öronen eller som det heter ”ta russinet ur kakan”. Vi måste predika allt Guds ord, annars begår vi övergrepp på Guds ord om vi sorterar bort det allvarliga i bibeltexterna. Vi får inte dra ifrån något, det varnar Guds ord för och det sker just i Uppenbarelseboken Upp. 22:19.

Den sammanhållande synsättet att Jesus hämtar sitt folk genom uppryckande innan hela vedermödan gått över jorden, den uppfattningen rådde i frikyrkorna fram till 1970-talet. Då hände något på Örebro missionsskola då George Ladds bok "De yttersta tingen" introducerade och under den dåvarande rektorns ledning skedde detta. Förändringen i pastorsutbildningen på detta område mötte starkt motstånd, men den drevs ändå igenom.

Intressant att det som låg till grunden för detta var i princip en enda bok och i stort sett en enda mans verk. Efter det lades undervisningen om och det är den förändring som i dag vi ser resultatet av.

Idag så har de som utbildats till pastorer haft som kursmaterial boken "Lammet och odjuret" för studiet av Uppenbarelseboken, en bok som följer George Ladds synsätt. I den förläggs också helt felaktigt en stor del av Uppenbarelsebokens tyngdpunkt till romarriket på Johannes tid då han fick uppenbarelsen. På det sättet tonas också det mycket stora allvaret ner i Bibelns sista bok – och det förkunnas nu sällan eller näst intill aldrig tack vare detta.

Det är intressant att lägga märke till att en enda bok och i princip en enda mans verk kom att förändra det eskatologiska synsättet och därmed också för ett mycket stort antal pastorer som sedan dess har utbildats vid och genom denna skola.

För att studera denna omläggning av den eskatologiska undervisningen på Örebro missionsskola se Oscar Svenssons uppsats vid Göteborgs universitet:  gupea_2077_48674_1.pdf

Att en majoritet av de evangeliska i världen tror på ett uppryckande före vedermöda, det tycks inte bekymra denna läroanstalt. Att det är en förkrossande majoritet av världens pingstvänner som också tror på ett uppryckande för vedermödan verkar inte heller vara något problem.

Nej, det lilla landet Sverige verkar tro att man rätt, även om man är i en liten minoritet  global sett i evangeliska och pentekostala sammanhang. Det borde åtminstone leda till en självrannsakan att man kan ha fel?

De som tror att Jesus bara kommer till Olivberget – predika då att de flesta kommer att dö innan dess.  Predika allt Guds ord och Jesus återkomst samt lidandet som kan stå för dörren. Det är enda sättet för att Guds folk inte skall bli överraskade.

Som det nu är man inte förberedd för varken det ena eller andra – det är mycket allvarligt.

 

 


Holger Nilsson

Publicerad: 2022-01-03 | Permalänk |

Fler artiklar

Liknande artiklar
Var beredd!
Var beredd!
Jesus manar alltså oss till att vara beredda inför Hans tillkommelse. Att vara beredd talar om att göra förberedelser. Det är viktigt att inte slarva med detta. Jesus visar på det i det nästföljande kapitlet hos Matteus, kap. 25. Där ger han...
Är vi beredda?
Är vi beredda?
Är vi beredda på händelser som vi aldrig varit med om? Det är många som upplever att vi går emot allvarliga tider. Andefyllda bröder och systrar bär på detta budskap. Vi behöver vara ödmjuka och ha respekt för det. Utan att på något sätt vil...
Var beredd!
Var beredd!
Ett budskap med utgångspunkt från den upptrappade situationen mellan Ryssland och Ukraina. Här är länk på vilken du kan ta del av budskapet: Var beredd - Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson om sista tidens krigsutveckling - YouTube Spri...
Att vara beredd
Att vara beredd
Är vi beredda för det? Idag talas det i stort sett i de flesta sammanhang och hur underbart det skall bli när Jesus stiger ner på Oljeberget och upprättar sitt rike – och då blir det verkligen en härlig tid. Men innan det sker så skall Upp...
 Nu behöver vi vara beredda
Nu behöver vi vara beredda
Som Guds folk behöver vi också höja vår beredskap. I dessa dagar är det många som tänker på den syn som kvinnan fick i Valdres på 1960-talet. Den är synnerligen aktuell och den kan läsas i sin helhet här: Allvarlig profetia om vår tid - Holger...
Sök på Flammor
Flammor på Youtube

Boknyhet!

En bok som vill väcka till insikt.

Det handlar om det avfall som nu råder.

Läsa mer: Boknyhet! | Flammor - profetisk tidskrift
Senaste artiklarna
Jesus kommer mycket snart!
Jesus kommer mycket snart!

Tänk att man kan få höra en sådan här predika idag, det är nästan sällsynt....
Lots tid upprepas nu!
Lots tid upprepas nu!

Detta är ett av de största tidstecken på Jesu återkomst. En högaktuell predi...
Åtta miljarder
Åtta miljarder

Det innebär att det är 8 miljarder munnar att mätta. Enligt uppgifter f...
Tre toppmöten
Tre toppmöten

Det var G20, B20 mötet och COP 27. Vi behöver lyssna in vad som sades på...
Kontroll av människan
Kontroll av människan

Detta kommer att kunna motiveras för den goda sakens skull. Det är inte bara...
Häpnadsväckande planer
Häpnadsväckande planer

Det är inte bara världen som Klaus Schwab vill omstrukturera. Klaus Schwa...
Stora planer!
Stora planer!

Det budskapet förde Klaus Schwab, World Economic Forum, fram i november på G20...
Populära artiklar 2022
Avskedets stund

Avskedets stund
Du fällde en tår vid avskedets bår, en hälsning den sista du gjo...

 Nu behöver vi vara beredda

Nu behöver vi vara beredda
Som Guds folk behöver vi också höja vår beredskap. I dessa dagar är det mång...

Ryska hotet

Ryska hotet
Hotet ligger högt, fyra på en femgradig skala. Försvarsmakten har idag haft...

Ryssland på krigsstigen

Ryssland på krigsstigen
Efter beslutet i riksdagen framstår än mer Sverige som en fiende i ryska ög...

 Osäkerhet inför framtiden

Osäkerhet inför framtiden
Vad kommer att hända? Den 24 februari 2022 skrivs in som början av ett...Tidsmaskin

ANNONS:

Flammor, Maskingatan 13, 574 33 Vetlanda
Telefon: 0383-161 64 | E-post: info@flammor.com | Hemsida: www.flammor.com
Ansvarig utgivare: Holger Nilsson

Vilka läser Flammor.com?

Kristen Topplista från JesusSajten.se Blogghubb

© www.flammor.com 2002 - 2022