Söndag 14 juli 2024 - Kl. 19:40 v.28

Betala med Swish!

Swish: 123 305 5357

Eller scanna koden nedan i din Swishapp.


Viktig bok


 > Läs mer
_________________

Aktuell bok

Läs mer

__________________

Väckande bok

> Läs mer!


När kommer Jesus?

> Ladda ner!


Själaspis

 > Läs mer!


Profetiska tider

Ladda ned som PDF!


Han & hon - Livsviktig relation

Läs mer!


Yttersta tiden

Ladda ner som PDF!


Lättläst bok!

Läs mer!


Intressant bok!

Läs mer!


Uppenbarelseboken

Ladda ner som PDF!


Midnattstid

Ladda ner som PDF!


Dags att ta Gud på allvar

Ladda ned som PDF


Dags att vakna upp!

Dags att ta vakna upp


Aktuell bok

Ladda ner som PDF!SENASTE NYTT

Andlig träning

Det ger andliga resultat.

Vi behöver bli andligt starka, dramatiska förändringar med krig kan stunda.

En andra artikel publiceras här. Vi måste nu vara förberedda på att allt kan ske, då måste vi vara andligt starka, den styrkan byggs upp nu så att vi är beredda då. Så här skrivs i denna artikel bland annat: ”Kristna bör vara andligt förberedda genom att träna sina andliga muskler så att de har styrka för kampen.”

Artikeln är skriven av Cynthia Cummings Walker och handlar om att bygga andliga muskler:  ”Livet för alla har alla slags utmaningar och svårigheter. Vi vet aldrig vad en dag kommer att bringa. Olyckor, sjukdom, död, hälsokatastrofer och mer. En dag kan börja helt normalt, och inom en timme eller så slår katastrofen till. Kristna bör vara andligt förberedda genom att träna sina andliga muskler så att de har styrka för kampen.

Sättet att bygga andliga muskler, eller styrka, är genom att kristna läser, mediterar över, tror på och lyder Guds ord dagligen. Lydnad mot vad Gud säger är vägen till framgång och seger.

Joshua 1:8 (NIV) ”Låt inte denna lagbok vara skild från din mun; mediterar över den dag och natt, så att du noga kan följa allt som står skrivet i den. Då kommer du att vara framgångsrik och lyckosam.”

Inget av detta händer över en natt. Gradvis bygger dessa övningar tro och andlig styrka. Mogna kristna kan se livets prövningar och svårigheter som Gud ser dem. Från ett mänskligt perspektiv är smärta dålig och oönskad. Från ett andligt perspektiv använder Herren lidande för att mogna den kristne i varje område av deras liv.

James 1:2–5 (NIV) ”Räkna det som ren glädje, mina bröder, när ni möter prövningar av många slag, för ni vet att prövningen av er tro utvecklar uthållighet. Uthålligheten måste fullborda sitt verk så att ni kan vara mogna och fullkomliga, utan att sakna något.”

1 Peter 5:10 (NASB) ”Efter att ni har lidit en kort tid, skall alla nåds Gud, som har kallat er till sin eviga härlighet i Kristus, själv fullkomna, bekräfta, stärka och etablera er.”

Hebrews 5:8–9 (NASB) ”Även om han (Jesus) var en son, lärde han sig lydnad genom vad han led. Och när han hade blivit fullkomnad, blev han för alla som lyder honom källan till evig frälsning.”

I Job 1:13-19 finns berättelsen om Job, en rättfärdig man som var behaglig i Guds ögon. Job var extremt rik och välsignad i varje område av sitt liv. Genom en serie händelser, på en dag, förlorade Job varje jordisk ägodel, inklusive sina 10 barn som dog i en stormvind.

Hur reagerade Job på dessa tragiska och förödande nyheter? Han tillbad omedelbart Gud. ”Då stod Job upp, rev sönder sin mantel och rakade sitt huvud, föll till marken och tillbad. Han sa: ’Naken kom jag från min moders liv, och naken skall jag återvända dit. Herren gav och Herren tog. Välsignat vare Herrens namn.’ Genom allt detta syndade inte Job och beskyllde inte Gud.” Job 1:20-22 (NASB)

Job levde ett liv i lydnad och hängivenhet till Herren och hade byggt upp så mycket andlig muskel att han kunde se bortom sina omständigheter till den Allsmäktige Gud som är värdig att prisas oavsett situationen. Hans tro på Gud var orubblig.

Det fanns en period av extremt lidande i mitt liv när jag initialt trodde att jag var stark. Proverbs 24:10 (NKJV) ”Om du sviktar i nödens stund är din kraft begränsad.” Jag insåg snart att jag var svag.

Jag kände till Bibeln utan och innan, men när smärtans tsunami slog till, var det som om jag inte kände Herren alls. Jag kunde inte se bortom mina omständigheter. Jag bad inte Gud om visdom för att ta mig igenom det. Jag ville bara veta varför. Jag ville att det skulle vara över.

Genom en serie händelser visade Herren mig att jag hade mycket huvudkunskap, men när en prövotid kom, misslyckades jag. Jag kände till Ordet men litade mer på kunskapen om skrifterna än på den som talade Ordet. Lärdom lärd.

När jag mognade andligt, och fokuserade på min personliga, intima relation med Herren snarare än bara kunskap om Honom, transformerades mitt liv. Eftersom mina andliga muskler tränades dagligen, kunde jag prisa Gud omedelbart när jag ställdes inför en allvarlig hälsokris.

En dag kände jag intensiv smärta och var tvungen att åka till sjukhuset. Några tester utfördes. En läkare gav mig resultaten. Jag hade cancer. En person vet aldrig hur de kommer att reagera på sådana nyheter förrän det händer.

Det första som kom till mitt sinne när dessa ord lämnade hans läppar var: ”Ty för mig är livet Kristus och döden en vinning.” Filippebrevet 1:21 (NASB) Jag befann mig i en vinst-vinst situation.

Om jag levde skulle jag fortsätta tjäna Herren med hela mitt hjärta. Om jag dog, skulle jag vara med Honom. Min omedelbara reaktion visade mig hur mycket jag hade växt andligt. Jag var så tacksam att min tillit till Herren hade förstärkts. Genom hela min operation och månader av kemoterapi var jag i frid, medveten om att Herren ger och Herren tar. Välsignat vare Herrens namn!

När en kristen möter en förödande situation i livet, kommer att vara andligt förberedd ge optimala resultat genom andlig styrka och kraft. Många människor tränar dagligen för god hälsa och vitalitet. Andlig träning gynnar inte bara den kristne. Människorna som troende ber för, vittnar för, tröstar och uppmuntrar är mottagare av en kristen vars liv förhärligar Gud i goda tider, och dåliga.” Slut citat.

Utveckla ditt andliga liv nu – det kan snart bli räddningen.


Holger Nilsson

Publicerad: 2024-06-19 | Permalänk |

Fler artiklar

Liknande artiklar
 Andlig strid om barnen
Andlig strid om barnen
Det är utifrån detta perspektiv som vi ska se på det som pågår i skolor och förskolor. Det som pågår nu är något helt annorlunda, jämför med vad som gällde i skolorna för några årtionden sedan. Att det är en andlig strid är inte något...
Andlig ljumhet
Andlig ljumhet
Därför är det nödvändigt att vi också gör det. ”Men eftersom du är ljum och varken varm eller kall ska jag spy ut dig ur min mun. ” Upp. 3:16. Så lyder Herrens ord! Det är ett mycket allvarligt budskap som vi alla måste rannsaka oss inför. D...
Andlig uppdelning
Andlig uppdelning
Det andliga avfallet från kristen tro till nyhedendom är profetiskt förutsagt. Därför är vi inte förvånade över vad som sker nu. Det sker något anmärkningsvärt på det andliga området. Fler människor än någonsin kommer till tro på Jesus, man ...
Faran av andlig sömnaktighet
Faran av andlig sömnaktighet
Så skall det vara vid Jesu återkomst. Jesus ger i sin undervisning insikt om hur det skall vara vid tiden för hans återkomst. Då skall det råda en mycket stor andlig sömnaktighet. Det är ett påstående som är grundat på Jesu egen underv...
Andliga muskler
Andliga muskler
Det som görs nu har vi nytt av då – det vi inte gör nu är försent att göra då! Många känner sig svaga och trötta fysiskt. Det beror många gånger på försummelse av motion. På samma sätt är det många som känner sig andligt svaga – det beror på fö...
Sök på Flammor
Flammor på Youtube

Ny bok!
Nu har tiden kommit för avslöjandet av hur stora delar av svensk frikyrklighet har förändrat undervisningen om den yttersta tiden och Jesu återkomst.

Läs mer: Boknyhet! | Flammor - profetisk tidskrift


Senaste artiklarna
Jesus kommer!
Jesus kommer!

Lyssna på en illustrerad inspelning som förklarar varför det kan vara så!...
Jesus kommer snart!
Jesus kommer snart!

Om det låter så här från varje pastor skulle vi få se ett uppvaknade i kris...
Tredje gången gillt?
Tredje gången gillt?

Blir det ett tredje världskrig? Texten här nedan är gjord av AI, det är fakt...
Ny upptrappning
Ny upptrappning

Frågan är nu bara hur detta skall sluta? Ett nytt steg i konflikten mellan R...
Kriget
Kriget

Allt går emot ett allt större hot och allvar. På ledarplats skriver Dage...
Utan fler händelser
Utan fler händelser

Vi skall inte tala om att det eller det måste ske först, det är en förrädisk i...
Hur gick det för Jesu lärjungar?
Hur gick det för Jesu lärjungar?

De flesta av Jesu lärjungar led martyrdöden, vi kan också få möta lidande. S...
Populära artiklar 2024
Jesu tillkommelse eller världskrig?

Jesu tillkommelse eller världskrig?
Kan det finnas någon vägledning i denna fråga? Naturligtvis kan vi inte med b...

Det stora avfallet – Apostasia

Det stora avfallet – Apostasia
Författare till boken är Elonora Lahti. Så här skriver Elonora: ”Vi har haft...

Vedermödan

Vedermödan
Då kommer halva jordens befolkning att dö. De krigsmoln som syns nu kan...

Vakna Europa

Vakna Europa
I sitt tal riktade sig Niinistö särskilt till Europa och uppmanade kontinenten...

Harpazo

Harpazo
Elonora Lathi skriver om detta i sin bok När allting blir annorlunda. Efter...Tidsmaskin

ANNONS:

Flammor, Maskingatan 13, 574 33 Vetlanda
Telefon: 0383-161 64 | E-post: info@flammor.com | Hemsida: www.flammor.com
Ansvarig utgivare: Holger Nilsson

Vilka läser Flammor.com?

Kristen Topplista från JesusSajten.se Blogghubb

© www.flammor.com 2002 - 2024