Söndag 19 maj 2024 - Kl. 23:13 v.20

Betala med Swish!

Swish: 123 305 5357

Eller scanna koden nedan i din Swishapp.


Viktig bok


 > Läs mer
_________________

Aktuell bok

Läs mer

__________________

Väckande bok

> Läs mer!


När kommer Jesus?

> Ladda ner!


Själaspis

 > Läs mer!


Profetiska tider

Ladda ned som PDF!


Han & hon - Livsviktig relation

Läs mer!


Yttersta tiden

Ladda ner som PDF!


Lättläst bok!

Läs mer!


Intressant bok!

Läs mer!


Uppenbarelseboken

Ladda ner som PDF!


Midnattstid

Ladda ner som PDF!


Dags att ta Gud på allvar

Ladda ned som PDF


Dags att vakna upp!

Dags att ta vakna upp


Aktuell bok

Ladda ner som PDF!SENASTE NYTT

Vår jord mår inte bra

Vår jord mår inte bra

Vi har förstört Guds skapelse ─ slutet är nära

Uppläsningen av en klimatrapport i Aktuelltsändningen den 17 april var som en domedagstrapport förmedlad rakt in i det svenska folkhemmet.

Det är en mörk bild av klimatutvecklingen som de svenska forskarna Erland Källen och Markku Rummukainen ger i en ny rapport till regeringen. Vi citerar den bild Erika Bjerström gav utifrån rapporten i Aktuelltsändningen: ”Livsförutsättningarna på jorden håller på att förändras snabbare än vad forskarna trott. Dagens rapport är bister läsning. Koldioxidutsläppen ökar snabbare än forskarna trott och framförallt hade ingen förutsett den rekordsnabba minskningen av Antarktisisarna som hände mellan 2006-2007. Klimatforskarna togs fullständigt på sängen.” Vidare rapporterades följande: ”De krympande havsisarna i Antarktis kan vara ett tecken på att systemet har slagit över i ett nytt läge, en så kallad tröskeleffekt. Andra tröskeleffekter som nu forskarna varnar för är den snabba smältningen på Grönland, som kan ändra golfströmmen eftersom allt färskvatten skjuter undan saltvattnet, vi får då ett kallare klimat i Norden. Cirkulationssystemet runt Ekvatorn förskjuts och monsunerna skulle då ändra riktning och regnskogarna dö av torka.” Slut citat.

Så löd den ”domedagsrapport” av årgång 2009 som förmedlades in i det svenska folkhemmet denna kväll. En knapp vecka efter att denna rapport presenterats, kom ännu en omskakande larmsignal angående klimatproblemet. Den 21 april presenterades nämligen rapporten från den brittiska bistånds-organisationen Oxfam. På följande sätt påannonserades rapporten i SVT:s Aktuelltsändning den 21 april: Klimatkatastrofer drabbar 100-tals miljoner I rapporten från Oxfam slås larm om att man räknar med en kraftig ökning av människor som kommer att bli drabbade av klimatrelaterade katastrofer. Man befarar 54 % ökning de närmaste sex åren. Det skulle innebära att antalet drabbade ökar till 375 millioner per år! En oerhörd siffra. Detta beror på stigande temperatur som leder till extremt väder, med torka och översvämningar. Att det verkligen händer något med klimatet bekräftas också här i Sverige. När SMHI sammanfattade temperaturen för april månad i år så kunde man konstatera att denna månad slogs alla tidigare rekord när det gäller temperaturen i vårt land. Dygnsmedeltemperaturen i april i västra Götaland översteg 10 grader. Meteorologiskt räknas det då som sommar. Med andra ord så var april en sommarmånad i denna del av Sverige! Även i Stockholm och Uppsala som har mätserier ända tillbaka till mitten av 1700-talet, slogs alla tidigare rekord. Statistiken talar alltså sitt tydliga språk, något håller på att hända med klimatet på vår jord. Vågar vi inse vad det betyder? Förstår vi som kristna inte att detta är ett tidens tecken, kan vi ju ta del vad professor T. C. Boyle skrev i en artikel i Expressen den 26 okt 2007:

”Detta är verkligen den smutsiga sanningen som besudlar alla våra planer för miljön: det finns inget hopp. Vi lever i de yttersta tider – det måste stå klart för vem som helst som är det minsta informerad eller medveten”.

Klimatkatastroferna ökar i tidens aftonskymning


Holger Nilsson

Publicerad: 2009-07-15 | Permalänk |

Fler artiklar

Liknande artiklar