Tisdag 19 oktober 2021 - Kl. 10:11 v.42

16 oktober:
16.00 , 18.00:
Missionshuset Fåglum.

23 oktober:
16.30, 18.00:
Kingdom Chapel, Motala

24 oktober 17.00:
Vetlanda friförsamling

Nu går det återigen att ha samlingar utan begränsat antal. Önskas besök så kontakta mig. Även sångerskan Annica Wahlström kan många gånger också följa med och medverka med sång till gitarr.

Kostnad - endast reseersättning.


Betala med Swish!

Swish: 123 305 5357
Eller scanna koden nedan i din Swishapp.


När kommer Jesus?


> Läs mer!

Själaspis

Läs mer!


Profetiska tider

Ladda ned som PDF!


Han & hon - Livsviktig relation

Läs mer!


Yttersta tiden

Ladda ner som PDF!


Lättläst bok!

Läs mer!


Intressant bok!

Läs mer!


Uppenbarelseboken

Ladda ner som PDF!


Midnattstid

Ladda ner som PDF!


Dags att ta Gud på allvar

Ladda ned som PDF


Dags att vakna upp!

Dags att ta vakna upp


Aktuell bok

Läs mer!SENASTE NYTT

Viktig artikel

En artikel som sätter fokus på en brist. (Skärmdumpning Världen Idag).

Dela denna artikel, läs upp den i böne- och hemgrupper!

Så här skriver Anders Gerdmar, docent i Nya Testamentets exegetik och rektor vid Skandinavisk Teologisk Högskola:

”Från kemin i skolan minns nog många experiment när man tillsatte ett visst grundämne och fick en reaktion. Utan det ämnet hände inget, men med detta hände något.

En ingrediens saknas i svensk kristenhet: gudsfruktan.

Tillbaka till gudsfruktan, och då löser sig andra problem. Det gäller bibelsynen – hur jag ser på Bibeln är lika med ”vill jag lyssna till hans Ord eller inte?”. Det gäller själavinnandet – det finns fortfarande både himmel och helvete och utan ett omvändelsebudskap blir ingen frälst. Det gäller äktenskapsbrott och samkönade sexuella handlingar, som är uteslutna för en kristen – Gud straffar all synd.

Det är som när man skriver musik: Förtecknen i början av stycket bestämmer vad noterna betyder. Gudsfruktan ska prägla allt vi gör i vardagen och församlingen, för gudsfruktan är början till vishet (Ps 111:10). 

Men är inte Gud god? Ska man vara rädd för Gud? Ja, det finns en sund fruktan som genomsyrar Bibeln. Gud är helig, helig, helig, och han har inte ändrat sig i det nya förbundet. Ordet ”helig” förekommer 275 gånger i Nya testamentet, och Hebreerbrevets författare skriver: ”Vår Gud är en förtärande eld” (Hebr 12:29).

Jesus själv säger: ”Frukta honom som kan fördärva både själ och kropp i Gehenna” (Matt 10:28). Det kommer en dom över alla människor – varje knä ska böjas (Fil 2:10). 

Vi kan inte behaga Gud; när trä, hö och strå kommer i närheten av Guds förtärande eld finns det bara en möjlig utgång: det brinner till aska. Guds vrede är över ”den som inte lyder Sonen” (Joh 3:36); ”Guds vrede uppenbaras över all ogudaktighet och orättfärdighet hos människor som i orättfärdighet undertrycker sanningen” (Rom 1:18; se också 2:8, 3:5). När hörde du en predikan i Sverige som talade om Guds vrede?

Eftersom svensk kristenhet i stort har tappat gudsfruktan förlorar den både evangeliets allvar och glädjen över Guds orimligt stora nåd, att vi är frälsta av nåd genom tro, fastän vi i oss själva är underkända på varje punkt. Nåden förstår vi nämligen inte utan att också förstå att vi alla utan nåden är evigt förlorade. Men Jesus betalade allt i vårt ställe!

Teologins viktigaste grund är gudsbilden. I en hyperevangelisk syn är Gud bara god och vi gör som vi vill. ”Synd”, ”omvändelse”, ”dom”, ”helvete” blir obekväma begrepp som helst undviks i förkunnelsen. När hörde du senast en predikan som nämnde sådana ord?

Symptomen på bristande gudsfruktan är tydliga när samkönade sexuella handlingar står i fokus i svensk kristen debatt. Men Guds perspektiv är mer ovanligt.

Att Guds vrede är över Sverige och dess kristenhet kan vi se på att samma sak händer som Paulus talar om i Romarbrevet 1. Gud har utlämnat människor åt ”förnedrande lidelser. Deras kvinnor bytte ut det naturliga umgänget mot det som är onaturligt. På samma sätt lämnade männen det naturliga umgänget med kvinnan och upptändes av begär till varandra. Män gjorde skamliga saker med män och fick själva ta det rättvisa straffet för sin förvillelse” (Rom 1:24–27).

Detta var och är ett tecken på Guds vrede och i sig ett straff. Synden pågår just nu i församlingen, inför hans ögon. Att församlingen accepterar synd är en frukt av ett ”annat evangelium” om ”en annan Jesus” (2 Kor 11:2–4) – inte Bibelns.

Är detta ett hårt tal? Det är Bibelns budskap och sanningen ska göra oss fria. 

Och det finns en väg tillbaka för oss: ödmjukhet, omvändelse, återvändande till gudsfruktan. Guds helighet gör inte hans nåd mindre – det gör Guds offer av Jesus ännu större. Och det är detta hela, eviga evangelium som kommer att omvända syndarna i Sverige.”

Anders Gerdmar

Det som saknas – gudsfruktan – är så avgörande för kristenheten i vårt land, så att detta måste återställas. Låt oss alla verka för det!


Holger Nilsson

Publicerad: 2021-09-29 | Permalänk |

Fler artiklar

Liknande artiklar
Viktig varning
Viktig varning
Det finns en oerhört naiv inställning till de andliga tekniker som nu lanseras i många sammanhang i vårt land. Om man hade en djupare insikt skulle man inte överhuvudtaget experimentera med dessa.Någon kanske tänker att det bara är kristna som...
Viktigaste frågan!
Viktigaste frågan!
Det handlar om räddningen inför evigheten. Tänk och begrunda djupt detta som Jesus säger: ”Och vad hjälper det en människa, om hon vinner hela världen, men förlorar sin själ?” Matt. 16:26. Vad Du än uppnår och hur bra Du än har det i detta j...
Debattartikel i Dagen
Debattartikel i Dagen
Den profetiska dimensionen, som tidigare belystes på detta område, får inte saknas och vi skall inte vara tysta. Hur skall man se på EU? Det är en fråga som nu är aktuell inför valet till EU-parlamentet. Vi bör inte vara likgiltiga inför Europe...
Debattartikel i Dagen
Debattartikel i Dagen
Den tystnaden måste förändras till ett predikande om denna framträdande sanning i Bibeln.Här är en länk till debattartikeln:Varför så tyst om tidstecken och Jesu återkomst? – Dagen: en tidning på kristen grund – nyheter, debatt, kultur  ...
Profetisk artikel!
Profetisk artikel!
Denna artikel publicerades i Dagen den 26 februari. Att Jesus är den Bibeln säger att han är kan en muslim som håller fast vid Koranen inte hålla med om. Ska man då ha en andlig gemenskap mellan kristna och muslimer får man skaffa undan Jesu...
Sök på Flammor
Flammor på Youtube
Predikantpool

Detta är en ny satsning som vi presenterar här. Den går helt enkelt ut på att förkunnare som vill stå till förfogande för kallelser till församlingar, gör det mot endast reseersättning.
Läs allt!


NY BOK!
En bok som vill utmana,beröra och inspirera Dig!
Läsa mer:
https://flammor.com/ny-bok-p1722.html

Senaste artiklarna
En mörk tid
En mörk tid

Detta är vad Jesus säger om hur det skall vara på jorden i den sista tiden....
Vad händer i Australien?
Vad händer i Australien?

Det är en oerhörd press på folket i Australien. Vi har fått ett nytt majl fr...
Tio Guds bud
Tio Guds bud

Dessa bud är givna av Gud som en grundval och grundlag. De är för mäns...
Jätteviktig bok!
Jätteviktig bok!

Boken kan vara en mycket viktig investering för att se sina barns tro....
Triumphant return
Triumphant return

Vi behöver mer sådana böcker på svenska. I världen predikas och skrivs om at...
Ny bok!
Ny bok!

En bok om Bibelns profetior. Så här presenteras boken: En unik, heltäc...
Kina kopplar greppet
Kina kopplar greppet

En tecken och förebild på det kommande antikristliga samhället. I tidningen L...
Populära artiklar 2021
Missionsarbetet i Tanzania

Missionsarbetet i Tanzania
Oktober -21. Nu har vi fått foton på ytterligare en kyrka som har taklagts, d...

Döden går fram

Döden går fram
Hur skall Corona försvinna? Bibeln ger svaret! Pandemin går fram över la...

Märkligt foto

Märkligt foto
Fotot är taget på Hjälmargården. Vid första anblicken kan det synas var ett v...

ID för alla på jorden

ID för alla på jorden
Bibeln har redan varnat för detta. Se på bilden här ovan, den är talade för...

Lever vi i den sista generationen?

Lever vi i den sista generationen?
Bibeln vill ge oss svaret på den frågan. På fotot här ovan ses en gren av e...Tidsmaskin

ANNONS:

Flammor, Maskingatan 13, 574 33 Vetlanda
Telefon: 0383-161 64 | E-post: info@flammor.com | Hemsida: www.flammor.com
Ansvarig utgivare: Holger Nilsson

Vilka läser Flammor.com?

Kristen Topplista från JesusSajten.se Blogghubb

© www.flammor.com 2002 - 2021