Fredag 20 maj 2022 - Kl. 03:41 v.20

Vision Sverige:
22 maj. 14.00
Himlen TV7:
26 maj 21.15:Att vara redo.
27 maj: 3.15, 9.15, 15.15: Repris
Programmen kan ses på: www. himlentv7.se

21 maj, 11.00: Vetlanda
26 maj, 15.15: Vrigstad
Önskas predikobesök så går det bra att göra förfrågan om det. Även sångerskan Annica Wahlström kan många gånger också följa med och medverka med sång till gitarr.

Kostnad - endast reseersättning.


Betala med Swish!

Swish: 123 305 5357
Eller scanna koden nedan i din Swishapp.


Väckande bok

> Läs mer!

När kommer Jesus?


> Läs mer!

Själaspis

Läs mer!


Profetiska tider

Ladda ned som PDF!


Han & hon - Livsviktig relation

Läs mer!


Yttersta tiden

Ladda ner som PDF!


Lättläst bok!

Läs mer!


Intressant bok!

Läs mer!


Uppenbarelseboken

Ladda ner som PDF!


Midnattstid

Ladda ner som PDF!


Dags att ta Gud på allvar

Ladda ned som PDF


Dags att vakna upp!

Dags att ta vakna upp


Aktuell bok

Ladda ner som PDF!SENASTE NYTT

”Vi lever i en prövningens tid nu”

”Det kommer att bli värre”.

Detta är statsminister Lövfens ord i presskonferensen idag den 16 november. (Bilddumpning SVT.)

Vi upplever åtgärder som är unika för vår tid, något som vi aldrig tidigare varit med om. Det är dags nu att inse vår tids unika situation. Angående prövningens tid så är det precis som Bibelns profetiska ord har sagt om den yttersta tiden. I vårt senaste nummer som kom ut för ett tags sedan hade vi en artikel med den här rubriken:  ”Nu prövas jordens innevånare”. Vi återger här text från denna artikel:

”Eftersom du har bevarat mitt ord om uthållighet ska jag bevara och rädda dig ur prövningens stund som ska komma över hela världen för att pröva jordens invånare.” Upp. 3:10.

Visst har det förekommit många prövningar i världen för dess befolkning, vi har haft två världskrig, och vi har haft stora epidemier, detta har påverkat många människor i världen.

Det har dock inte berört alla länder. Det har funnits de som levt vid sidan av detta. Men det som nu sker har faktiskt troligtvis påverkat ännu fler av jordens befolkning än det som vi nämnt och som tidigare varit omfattande, men långt ifrån hela världens befolkning.

Men det som nu sker genom Coronapandemin har varit något som aldrig tidigare påverkat så många och så mycket i vår värld mer eller mindre samtidigt.

Vi kan ju vara tänka på hur i princip alla svenska medborgare påverkats av pandemin på olika sätt, inte minst genom begränsningar som isolering och annat som följt i spåren. Då är att tänka på att Sverige har valt en lättare väg än många andra länder, där karantänen har varit betydligt strängare än den vi genomgått.

Det är dock inte bara pandemin som sådan som påverkar jordens befolkning. I spåren av denna har dessutom en massarbetslöshet blivit ett resultat av den (bara i USA har 40 miljoner blivit arbetslösa!). En ekonomisk nedgång som drabbar länderna har ännu inte nått sin botten och därmed allt det som detta betyder för den enskilda människan. I många länder har även hungersnöden klart stigit i spåren av pandemin.

Detta är bara något som kan nämnas för att ta exempel på det som världen nu genomgår och som verkligen kan kallas för prövningar. Det är också vad det citerade bibelordet talat om: ”en prövningens stund som skall komma över världen.” Den har nu kommit och den är en del av den yttersta tidens scenarier som finns beskrivna i Uppenbarelseboken.

Om vi tycker att det som nu sker är svårt, kan man vid genomläsningen av Bibelns sista bok lätt kunna konstatera att de svårigheterna kommer att eskalera – det blir svårare prövningar.

Vi måste vara realister, ingen som läser Uppenbarelseboken kan undgå att se att det blir en stegring alltefter som tiden går och uppfyllelsen av dess profetior är av en allt värre art. Att inte hålla fram det vore att dölja en del av det allvarliga budskap som finns profetiskt beskrivet.

Om man menar att vi har ett allvarligt budskap så ligger detta bara i linje med vad media har. Om man bara vill ha positiva budskap så får man inte läsa tidningarna, för där varnar experter för vad som kommer i spåren av Corona. Det är ingen skönmålning, se rubrikerna nedan från Aftonbladet och Dagens Industri.

Varför skulle vi i den kristna pressen försöka att blunda för allvaret i vår tid? Det vore att göra oss en björntjänst. Vi har utöver experternas varning för svåra tider, dessutom det profetiska ordet som har samma budskap när det gäller tiden inför Jesu återkomst.

Att blunda för både verklighet och profetiorna är inte någon god väg att välja, då kan vi bli rejält överrumplade och står där utan beredskap. Det kan redan i höst bli en ”het tid” så det gäller att vara beredd.

När detta är sagt skall sägas att vi inte på något sätt skall gripas av fruktan. Gud har allt under kontroll, han känner sina äkta barn och han vill att vi skall bestå i den prövning som är en test på vår tro och hur vi faktiskt förhåller oss till Guds ord. Det handlar om vi bejakar det eller om vi vill förskjuta det, om vi inte vill inse att vår tid är unik och att det som nu sker är bara en del av den yttersta tidens händelser.

Dessa prövningar kommer att visa på hur vår tro är grundad och om vi skall bestå i provet stund. Det är nu oerhört viktigt att man ser till att vara grundad i tron nu, för det som kommer. Nu är förberedelsetiden för detta.

Håll ut, ty så här säger Herren: ”Salig är den som håller ut i prövningen, för när han har bestått provet ska han få livets krona som Gud har lovat dem som älskar honom.”  Jak.1:12.

Må vi förtrösta på Gud i dessa prövotider!


Holger Nilsson

Publicerad: 2020-11-16 | Permalänk |

Fler artiklar

Liknande artiklar
”Vi lever i en prövningens tid nu”
”Vi lever i en prövningens tid nu”
Detta är statsminister Lövfens ord i presskonferensen idag den 16 november. (Bilddumpning SVT.) Vi upplever åtgärder som är unika för vår tid, något som vi aldrig tidigare varit med om. Det är dags nu att inse vår tids unika situation. Angående...
Vi lever i en historisk tid.
Vi lever i en historisk tid.
(Skärmdumpning från Dagens Nyheter 8 juni). Här är något av vad DN skriver: ”Pandemikrisen riskerar att leda till att många miljoner faller tillbaka i extrem fattigdom. Det varnar Världsbanken för i en ny ekonomisk prognos. – Det är värre och...
Lever vi i den sista generationen?
Lever vi i den sista generationen?
Bibeln vill ge oss svaret på den frågan. På fotot här ovan ses en gren av ett fikonträd med Tel Aviv i bakgrunden. Under förra århundradet förvandlades denna ökenplats till en modern stad - ”fikonträdet knoppas”.  Skall vi få svar på ...
Bibeln och homosexuellt leverne
Bibeln och homosexuellt leverne
Flera bibelställen talar om detta och att lyfta upp dessa ingår också i den kristna förkunnelsen. (Illustrationen vill visa på hur Gud ser syndalivet i Sodom och är hämtad från Wikipedia). Vi brukar inte skriva om detta så ofta så om vi gör det...
Antikrist lever nu?
Antikrist lever nu?
Antikrist lever nu? I en undersökning på nätet ställdes följande fråga: Lever Antikrist idag? Det visade sig att en majoritet av dem som svarade trodde detta - det borde vara en tankest...
Sök på Flammor
Flammor på Youtube

Boknyhet!

En bok som vill väcka till insikt.

Det handlar om det avfall som nu råder.

Läsa mer: Boknyhet! | Flammor - profetisk tidskrift
Senaste artiklarna
Lånet
Lånet

Livet är ett lån som boken på ett bibliotek det skall lämnas igen m...
Vad händer efter döden?
Vad händer efter döden?

Bibeln ger svaret på frågan. Den bok som ses på bilden här ovan är skriven a...
Natoansökan undertecknad
Natoansökan undertecknad

Det var bönerna som räddade Sverige undan krig 1953. Nu när Natoansökan unde...
Hoten har börjat
Hoten har börjat

Nu är bara frågan på vad reaktion kommer att bli – för den kommer. Så här ka...
Farliga tider
Farliga tider

Sverige måltavla för rysk aggression. ”Medlemskap i Nato gör Finland och...
Natomedlemskap
Natomedlemskap

Vad blir den ryska reaktionen på det? ”På fredagen den 13 maj presenteras de...
Väckande budskap
Väckande budskap

Det handlar om ett ryskt anfall mot vårt land. I serien Samhällskollaps...
Populära artiklar 2022
 Nu behöver vi vara beredda

Nu behöver vi vara beredda
Som Guds folk behöver vi också höja vår beredskap. I dessa dagar är det mång...

Ryska hotet

Ryska hotet
Hotet ligger högt, fyra på en femgradig skala. Försvarsmakten har idag haft...

 Osäkerhet inför framtiden

Osäkerhet inför framtiden
Vad kommer att hända? Den 24 februari 2022 skrivs in som början av ett...

Ryssland på krigsstigen

Ryssland på krigsstigen
Efter beslutet i riksdagen framstår än mer Sverige som en fiende i ryska ög...

Svenskarna börjar vakna

Svenskarna börjar vakna
"Tomma hyllor i butikerna predikar om oro hos folket. Att 45 % av svenskarna...Tidsmaskin

ANNONS:

Flammor, Maskingatan 13, 574 33 Vetlanda
Telefon: 0383-161 64 | E-post: info@flammor.com | Hemsida: www.flammor.com
Ansvarig utgivare: Holger Nilsson

Vilka läser Flammor.com?

Kristen Topplista från JesusSajten.se Blogghubb

© www.flammor.com 2002 - 2022