Lördag 27 februari 2021 - Kl. 14:14 v.08

2 mars 17.00: Predikan och predikanten  Del 2.
3 mars 1.00: Repris
3 mars 9.00: Repris
9 mars 17.00: Predikan och predikanten Del 3. 
10 mars 1.00: Repris 
10 mars 9.00: Repris

På grund av rådande bestämmelser besöks församlingar som kan ha webbsändningar. Kostnad - endast reseersättning.


Betala med Swish!

Swish: 123 305 5357
Eller scanna koden nedan i din Swishapp.


När kommer Jesus?


> Läs mer!

Själaspis

Läs mer!


Profetiska tider

Ladda ned som PDF!


Han & hon - Livsviktig relation

Läs mer!


Yttersta tiden

Ladda ner som PDF!


Lättläst bok!

Läs mer!


Intressant bok!

Läs mer!


Uppenbarelseboken

Ladda ner som PDF!


Midnattstid

Ladda ner som PDF!


Dags att ta Gud på allvar

Ladda ned som PDF


Dags att vakna upp!

Dags att ta vakna upp


Aktuell bok

Läs mer!


PDF: Det är nära nu!


Ladda ned PDF-bok!


PDF: Vägen ut!

Ladda ned PDF-bok!SENASTE NYTT

”Vi lever i en prövningens tid nu”

”Det kommer att bli värre”.

Detta är statsminister Lövfens ord i presskonferensen idag den 16 november. (Bilddumpning SVT.)

Vi upplever åtgärder som är unika för vår tid, något som vi aldrig tidigare varit med om. Det är dags nu att inse vår tids unika situation. Angående prövningens tid så är det precis som Bibelns profetiska ord har sagt om den yttersta tiden. I vårt senaste nummer som kom ut för ett tags sedan hade vi en artikel med den här rubriken:  ”Nu prövas jordens innevånare”. Vi återger här text från denna artikel:

”Eftersom du har bevarat mitt ord om uthållighet ska jag bevara och rädda dig ur prövningens stund som ska komma över hela världen för att pröva jordens invånare.” Upp. 3:10.

Visst har det förekommit många prövningar i världen för dess befolkning, vi har haft två världskrig, och vi har haft stora epidemier, detta har påverkat många människor i världen.

Det har dock inte berört alla länder. Det har funnits de som levt vid sidan av detta. Men det som nu sker har faktiskt troligtvis påverkat ännu fler av jordens befolkning än det som vi nämnt och som tidigare varit omfattande, men långt ifrån hela världens befolkning.

Men det som nu sker genom Coronapandemin har varit något som aldrig tidigare påverkat så många och så mycket i vår värld mer eller mindre samtidigt.

Vi kan ju vara tänka på hur i princip alla svenska medborgare påverkats av pandemin på olika sätt, inte minst genom begränsningar som isolering och annat som följt i spåren. Då är att tänka på att Sverige har valt en lättare väg än många andra länder, där karantänen har varit betydligt strängare än den vi genomgått.

Det är dock inte bara pandemin som sådan som påverkar jordens befolkning. I spåren av denna har dessutom en massarbetslöshet blivit ett resultat av den (bara i USA har 40 miljoner blivit arbetslösa!). En ekonomisk nedgång som drabbar länderna har ännu inte nått sin botten och därmed allt det som detta betyder för den enskilda människan. I många länder har även hungersnöden klart stigit i spåren av pandemin.

Detta är bara något som kan nämnas för att ta exempel på det som världen nu genomgår och som verkligen kan kallas för prövningar. Det är också vad det citerade bibelordet talat om: ”en prövningens stund som skall komma över världen.” Den har nu kommit och den är en del av den yttersta tidens scenarier som finns beskrivna i Uppenbarelseboken.

Om vi tycker att det som nu sker är svårt, kan man vid genomläsningen av Bibelns sista bok lätt kunna konstatera att de svårigheterna kommer att eskalera – det blir svårare prövningar.

Vi måste vara realister, ingen som läser Uppenbarelseboken kan undgå att se att det blir en stegring alltefter som tiden går och uppfyllelsen av dess profetior är av en allt värre art. Att inte hålla fram det vore att dölja en del av det allvarliga budskap som finns profetiskt beskrivet.

Om man menar att vi har ett allvarligt budskap så ligger detta bara i linje med vad media har. Om man bara vill ha positiva budskap så får man inte läsa tidningarna, för där varnar experter för vad som kommer i spåren av Corona. Det är ingen skönmålning, se rubrikerna nedan från Aftonbladet och Dagens Industri.

Varför skulle vi i den kristna pressen försöka att blunda för allvaret i vår tid? Det vore att göra oss en björntjänst. Vi har utöver experternas varning för svåra tider, dessutom det profetiska ordet som har samma budskap när det gäller tiden inför Jesu återkomst.

Att blunda för både verklighet och profetiorna är inte någon god väg att välja, då kan vi bli rejält överrumplade och står där utan beredskap. Det kan redan i höst bli en ”het tid” så det gäller att vara beredd.

När detta är sagt skall sägas att vi inte på något sätt skall gripas av fruktan. Gud har allt under kontroll, han känner sina äkta barn och han vill att vi skall bestå i den prövning som är en test på vår tro och hur vi faktiskt förhåller oss till Guds ord. Det handlar om vi bejakar det eller om vi vill förskjuta det, om vi inte vill inse att vår tid är unik och att det som nu sker är bara en del av den yttersta tidens händelser.

Dessa prövningar kommer att visa på hur vår tro är grundad och om vi skall bestå i provet stund. Det är nu oerhört viktigt att man ser till att vara grundad i tron nu, för det som kommer. Nu är förberedelsetiden för detta.

Håll ut, ty så här säger Herren: ”Salig är den som håller ut i prövningen, för när han har bestått provet ska han få livets krona som Gud har lovat dem som älskar honom.”  Jak.1:12.

Må vi förtrösta på Gud i dessa prövotider!


Holger Nilsson

Publicerad: 2020-11-16 | Permalänk |

Fler artiklar

Liknande artiklar
Vi lever i en historisk tid.
Vi lever i en historisk tid.
(Skärmdumpning från Dagens Nyheter 8 juni). Här är något av vad DN skriver: ”Pandemikrisen riskerar att leda till att många miljoner faller tillbaka i extrem fattigdom. Det varnar Världsbanken för i en ny ekonomisk prognos. – Det är värre och...
Antikrist lever nu?
Antikrist lever nu?
Antikrist lever nu? I en undersökning på nätet ställdes följande fråga: Lever Antikrist idag? Det visade sig att en majoritet av dem som svarade trodde detta - det borde vara en tankest...
Vi lever i en profetisk tid
Vi lever i en profetisk tid
I en sådan tid behövs profetröster för att vägleda och väcka. Det är ingen lätt uppgift när många varken vill väckas, varnas eller vägledas. Vi behöver bedja om att profetröster återigen får ljuda. Frågan är om vi egentligen vill att profete...
Vi lever i den yttersta tiden
Vi lever i den yttersta tiden
Så lyder rubriken i en krönika den 4 januari skriven av Felicia Ferreira, chefredaktör för tidningen Dagen. Det är glädjande att läsa att tidningen har en sådan rubrik, vi får hoppas att det bidrar till ett uppvaknande för att det fakti...
”Vi lever i en prövningens tid nu”
”Vi lever i en prövningens tid nu”
Detta är statsminister Lövfens ord i presskonferensen idag den 16 november. (Bilddumpning SVT.) Vi upplever åtgärder som är unika för vår tid, något som vi aldrig tidigare varit med om. Det är dags nu att inse vår tids unika situation. Angående...
Sök på Flammor
Flammor på Youtube
Predikantpool

Detta är en ny satsning som vi presenterar här. Den går helt enkelt ut på att förkunnare som vill stå till förfogande för kallelser till församlingar, gör det mot endast reseersättning.
Läs allt!


NY BOK!
En bok som vill utmana,beröra och inspirera Dig!
Läsa mer:
https://flammor.com/ny-bok-p1722.html

Senaste artiklarna
Den största nyheten
Den största nyheten

Det blir då Jesus har hämtat hem sitt folk. TV:s Rapportsändningar hade unde...
Stängda kyrkor
Stängda kyrkor

En förnyelse i förhållandet till Gud är möjlig genom detta. Vi genomgår nu e...
 Vill vi få väckelse?
Vill vi få väckelse?

Den som ger oss undervisning om detta är den kinesiska pastorn Yun. Denne pas...
Coronaplågan
Coronaplågan

Svaret finns i Bibeln! Här ovan ses svaret, i versen före denna står det om...
Vill Du ge en timma till Gud?
Vill Du ge en timma till Gud?

Var med och ta ansvar för vårt land genom att be en timma! På denna länk...
 Flammor
Flammor

Nu har vi sänt materialet till tryckeriet. I dag den 22 februari ar vi sänt...
Stenarna ropar
Stenarna ropar

Detta är två skärmdumpningar från artiklar publicerade i Aftonbladet i februari...
Populära artiklar 2021
Döden går fram

Döden går fram
Hur skall Corona försvinna? Bibeln ger svaret! Pandemin går fram över la...

Märkligt foto

Märkligt foto
Fotot är taget på Hjälmargården. Vid första anblicken kan det synas var ett v...

Världen har förändrats

Världen har förändrats
Världen kommer aldrig mer att bli sig lik. Världen blev som satt på en paus...

Ett svärd

Ett svärd
Anders Gerdmar delger ett Guds tilltal. Vi har under senare år sett att det...

En ny världsordning

En ny världsordning
Fler och fler gör sig till talesmän för en sådan.Det går inte längre att blu...Tidsmaskin

ANNONS:

ANNONS:
Klimatkonspirationen...666 >
Läs mer om boken här!

Flammor, Maskingatan 13, 574 33 Vetlanda
Telefon: 0383-161 64 | E-post: info@flammor.com | Hemsida: www.flammor.com
Ansvarig utgivare: Holger Nilsson

Vilka läser Flammor.com?
MediaCreeper

Kristen Topplista från JesusSajten.se Blogghubb

© www.flammor.com 2002 - 2021