Lördag 2 december 2023 - Kl. 20:17 v.48

9 dec 17.00:
Askeryds missionshus
17 dec 17.00:
Vetlanda friförsamling

Betala med Swish!

Swish: 123 305 5357

Eller scanna koden nedan i din Swishapp.


Aktuell bok

Läs mer

__________________

Väckande bok

> Läs mer!


När kommer Jesus?

> Ladda ner!


Själaspis

 > Läs mer!


Profetiska tider

Ladda ned som PDF!


Han & hon - Livsviktig relation

Läs mer!


Yttersta tiden

Ladda ner som PDF!


Lättläst bok!

Läs mer!


Intressant bok!

Läs mer!


Uppenbarelseboken

Ladda ner som PDF!


Midnattstid

Ladda ner som PDF!


Dags att ta Gud på allvar

Ladda ned som PDF


Dags att vakna upp!

Dags att ta vakna upp


Aktuell bok

Ladda ner som PDF!SENASTE NYTT

”Vi lever i en prövningens tid nu”

”Det kommer att bli värre”.

Detta är statsminister Lövfens ord i presskonferensen idag den 16 november. (Bilddumpning SVT.)

Vi upplever åtgärder som är unika för vår tid, något som vi aldrig tidigare varit med om. Det är dags nu att inse vår tids unika situation. Angående prövningens tid så är det precis som Bibelns profetiska ord har sagt om den yttersta tiden. I vårt senaste nummer som kom ut för ett tags sedan hade vi en artikel med den här rubriken:  ”Nu prövas jordens innevånare”. Vi återger här text från denna artikel:

”Eftersom du har bevarat mitt ord om uthållighet ska jag bevara och rädda dig ur prövningens stund som ska komma över hela världen för att pröva jordens invånare.” Upp. 3:10.

Visst har det förekommit många prövningar i världen för dess befolkning, vi har haft två världskrig, och vi har haft stora epidemier, detta har påverkat många människor i världen.

Det har dock inte berört alla länder. Det har funnits de som levt vid sidan av detta. Men det som nu sker har faktiskt troligtvis påverkat ännu fler av jordens befolkning än det som vi nämnt och som tidigare varit omfattande, men långt ifrån hela världens befolkning.

Men det som nu sker genom Coronapandemin har varit något som aldrig tidigare påverkat så många och så mycket i vår värld mer eller mindre samtidigt.

Vi kan ju vara tänka på hur i princip alla svenska medborgare påverkats av pandemin på olika sätt, inte minst genom begränsningar som isolering och annat som följt i spåren. Då är att tänka på att Sverige har valt en lättare väg än många andra länder, där karantänen har varit betydligt strängare än den vi genomgått.

Det är dock inte bara pandemin som sådan som påverkar jordens befolkning. I spåren av denna har dessutom en massarbetslöshet blivit ett resultat av den (bara i USA har 40 miljoner blivit arbetslösa!). En ekonomisk nedgång som drabbar länderna har ännu inte nått sin botten och därmed allt det som detta betyder för den enskilda människan. I många länder har även hungersnöden klart stigit i spåren av pandemin.

Detta är bara något som kan nämnas för att ta exempel på det som världen nu genomgår och som verkligen kan kallas för prövningar. Det är också vad det citerade bibelordet talat om: ”en prövningens stund som skall komma över världen.” Den har nu kommit och den är en del av den yttersta tidens scenarier som finns beskrivna i Uppenbarelseboken.

Om vi tycker att det som nu sker är svårt, kan man vid genomläsningen av Bibelns sista bok lätt kunna konstatera att de svårigheterna kommer att eskalera – det blir svårare prövningar.

Vi måste vara realister, ingen som läser Uppenbarelseboken kan undgå att se att det blir en stegring alltefter som tiden går och uppfyllelsen av dess profetior är av en allt värre art. Att inte hålla fram det vore att dölja en del av det allvarliga budskap som finns profetiskt beskrivet.

Om man menar att vi har ett allvarligt budskap så ligger detta bara i linje med vad media har. Om man bara vill ha positiva budskap så får man inte läsa tidningarna, för där varnar experter för vad som kommer i spåren av Corona. Det är ingen skönmålning, se rubrikerna nedan från Aftonbladet och Dagens Industri.

Varför skulle vi i den kristna pressen försöka att blunda för allvaret i vår tid? Det vore att göra oss en björntjänst. Vi har utöver experternas varning för svåra tider, dessutom det profetiska ordet som har samma budskap när det gäller tiden inför Jesu återkomst.

Att blunda för både verklighet och profetiorna är inte någon god väg att välja, då kan vi bli rejält överrumplade och står där utan beredskap. Det kan redan i höst bli en ”het tid” så det gäller att vara beredd.

När detta är sagt skall sägas att vi inte på något sätt skall gripas av fruktan. Gud har allt under kontroll, han känner sina äkta barn och han vill att vi skall bestå i den prövning som är en test på vår tro och hur vi faktiskt förhåller oss till Guds ord. Det handlar om vi bejakar det eller om vi vill förskjuta det, om vi inte vill inse att vår tid är unik och att det som nu sker är bara en del av den yttersta tidens händelser.

Dessa prövningar kommer att visa på hur vår tro är grundad och om vi skall bestå i provet stund. Det är nu oerhört viktigt att man ser till att vara grundad i tron nu, för det som kommer. Nu är förberedelsetiden för detta.

Håll ut, ty så här säger Herren: ”Salig är den som håller ut i prövningen, för när han har bestått provet ska han få livets krona som Gud har lovat dem som älskar honom.”  Jak.1:12.

Må vi förtrösta på Gud i dessa prövotider!


Holger Nilsson

Publicerad: 2020-11-16 | Permalänk |

Fler artiklar

Liknande artiklar
Israel lever på en vulkan
Israel lever på en vulkan
Israel lever på en vulkan ”Vi måste förstå att vi lever på en vulkan” säger Yaccov Amidror, tidigare chef på en av Israels försvarsavdelningar. När en vulkan får utbrott är det ...
Vi lever i en historisk tid.
Vi lever i en historisk tid.
(Skärmdumpning från Dagens Nyheter 8 juni). Här är något av vad DN skriver: ”Pandemikrisen riskerar att leda till att många miljoner faller tillbaka i extrem fattigdom. Det varnar Världsbanken för i en ny ekonomisk prognos. – Det är värre och...
Vi lever i profetiska tider
Vi lever i profetiska tider
Årets första nummer ses här ovan. Tag del av artiklarna från detta nr: Den största nyheten   Yttersta tiden Insändare i Dagen I denna generation    Andlig sömnaktighet  Att vara redo V...
Tecken på att vi lever i den sista tiden
Tecken på att vi lever i den sista tiden
Tecken på att vi lever i den sista tiden Mycket talar för att vi lever i den sista generationen inför Jesu andra tillkommelse. Det är många kristna som bär på den övertygelsen....
Antikrist lever nu?
Antikrist lever nu?
Antikrist lever nu? I en undersökning på nätet ställdes följande fråga: Lever Antikrist idag? Det visade sig att en majoritet av dem som svarade trodde detta - det borde vara en tankest...
Sök på Flammor
Flammor på Youtube

Ny bok!

Hög tid att vakna upp inför tystnaden om Jesu återkomst! En bok som vill väcka till insikt. Läs mer: Ny bok! | Flammor - profetisk tidskrift

Senaste artiklarna
Hamas-kriget
Hamas-kriget

Om de inte hade gjort det så hade det varit noll döda. Nu är det tusental...
Vision Sverige
Vision Sverige

Vision Sverige. Samtal med Christer Åberg och Holger Nilsson. Programledare...
Sodomsamhället
Sodomsamhället

Detta sker genom en massiv framlyftning genom media, tv, filmer mm. Om du vi...
Vikten av bönen
Vikten av bönen

Hur håller du dig andligt vaken i mörka tider? Lewi Pethrus skriver i si...
Insiktsfullt budskap
Insiktsfullt budskap

Domen och Jesu återkomst – avgörande inslag i folkväckelsen. Olof Edsinge...
Assemblies of God
Assemblies of God

Tag tid och läs igenom detta dokument så får du biblisk klarhet i dessa så aktu...
Gardell
Gardell

En sådan galenskap kan väl bara inträffa i Sverige. Gardells budskap är på m...
Populära artiklar 2023
Allvarligt budskap

Allvarligt budskap
SVERIGE, KRIGET STÅR FÖR DÖRREN Carmelia Adeström medverkar på Vision Sveri...

Uppenbarelse

Uppenbarelse
Som alltid med uppenbarelser och profetiska tilltal skall de prövas. Så här...

Inför sin fullbordan?

Inför sin fullbordan?
Peter Plars, präst, har sänt oss detta aktuella budskap. ”Kommer vi i v...

Vakna upp!

Vakna upp!
Kommer 2023 att bli ett år av största profetisk betydelse? Ta del av den...

Vad kan hända?

Vad kan hända?
Så här i inledningen på 2023 kan vi påminna oss om denna bok skriven 2019. De...Tidsmaskin

ANNONS:

Flammor, Maskingatan 13, 574 33 Vetlanda
Telefon: 0383-161 64 | E-post: info@flammor.com | Hemsida: www.flammor.com
Ansvarig utgivare: Holger Nilsson

Vilka läser Flammor.com?

Kristen Topplista från JesusSajten.se Blogghubb

© www.flammor.com 2002 - 2023