Måndag 4 december 2023 - Kl. 07:02 v.49

9 dec 17.00:
Askeryds missionshus
17 dec 17.00:
Vetlanda friförsamling

Betala med Swish!

Swish: 123 305 5357

Eller scanna koden nedan i din Swishapp.


Aktuell bok

Läs mer

__________________

Väckande bok

> Läs mer!


När kommer Jesus?

> Ladda ner!


Själaspis

 > Läs mer!


Profetiska tider

Ladda ned som PDF!


Han & hon - Livsviktig relation

Läs mer!


Yttersta tiden

Ladda ner som PDF!


Lättläst bok!

Läs mer!


Intressant bok!

Läs mer!


Uppenbarelseboken

Ladda ner som PDF!


Midnattstid

Ladda ner som PDF!


Dags att ta Gud på allvar

Ladda ned som PDF


Dags att vakna upp!

Dags att ta vakna upp


Aktuell bok

Ladda ner som PDF!SENASTE NYTT

Vakt vid läpparna

Försiktig med att uttala sig.

Man kan skada sig själv genom sina uttalanden.

Vi har nu sett flera fall där kristna har blivit skadade på olika sätt genom att var hårda i sina fördömmelser i tal och skrift. Därför vill vi skriva denna artikel för att vi skall vara observanta på att det finns andliga lagar som vi inte kan kringgå utan att det får konsekvenser. Uttalanden kan gälla på det politiska området och på det andliga, vi stannar upp inför dessa två områden, första det politiska.

På det politiska området

Skräckexempel finns på hur kristna har splittrats är USA. Det har gått så långt att man inte kan tala med trossyskon som har en annan politisk uppfattning, Ja, så långt har det i värsta fall gått rakt in i familjer, då kan man förstå hur djävulen lyckats splittra. Det är något som han önskar, detta är mycket illa, då har man fått över en gräns. Genom denna splittring så verkar djävulen. Ordet ”djävulen” kommer från grekiskan och betyder ”förtalaren” eller ”den som splittrar”.   

Sverige

När det gäller Sverige så kan vi inte vara så fanatiska att vi inte har förståelse för andra om stöder andra partier än det som man själv stöder. Det finns de som inte kan tolererar att man har en annan politisk uppfattning än den man själv har, då är man trångsynt. Det finns kristna i alla partier och vi skall be för all överhet, ty den är tills att av Gud. ”Överheten är en Guds tjänare till ditt bästa.” Rom. 13:4.

Att bara kritisera överheten leder inte något vart, men böner kan förändra. Det är väldigt lätt att på bloggar och olika sociala medier kritisera de ledande. Det är många som gör det, men själva kan eller vill man inte gå in och ta politiskt ansvar för att leda landet. Att skicka hat och hot till politiker och andra i ledande ställning, många gånger anonymt, det här ynkligt och absolut inte något som en kristen kan göra.

Vad som gäller

Är men en troende så är detta som gäller: ”Först av allt uppmanar jag till bön, åkallan, förbön och tacksägelse för alla människor för kungar och alla i ledande ställning, så att vi kan leva ett lugnt och stilla liv, på alla sätt gudfruktigt och värdigt. Detta är gott och rätt inför Gud, vår Frälsare.” 1 Tim. 2:13.

Någon tänker kanske att jag ber bara för det partiet som jag håller på och de ledande där. Då har man inte tagit vara på att det står att vi skall be för alla i ledande ställning.

På det andliga området

När det gäller på det andliga området så får vi också här vara vaksamma. Det finns de som i någon förment radikalitet har uttalat sig fördömande av andra kristna, till och med gått ut och talat och skrivit om falska profeter även om sådana som inte är det.

Uttalar vi oss hårt blir vi hårda i hjärtat till slut och i värsta fall förhärdar vi vårt hjärta. Hårda kristna är något motsägelsefullt, det stöter också bort människor, det är inte många som vi umgås med hårda personer. Uttalat vi oss dömande blir vi själva dömda. Med det mått som vi mäter skall vi mätas och dömas. Jesus säger: ”Med den dom ni dömer med ska ni dömas, och med det mått ni mäter med ska det mätas upp åt er.” Matt. 7:2.

Det är viktigt att kunna skilja på person och lära. Finns det falska läror skall vi verkligen med tydlighet uttala oss om dessa och avslöja dem, det är något av en plikt att göra så. Det får inte bli att vi tiger på det området, det kan leda till att folk inte blir varnade. Här behöver vi vara frimodiga och tydliga emot obibliska läror.

Tala om falska profeter

Men att i tid och otid tala om falska profeter, bara för att man kanske inte tycker om personer eller deras budskap är farligt, det kan finnas Guds tjänare som drabbas av sådant fördömande. Då har man glömt att man inte skall röra Herrens smorde. ”Men David svarade Abishaj: ”Du får inte döda honom! Vem kan ostraffad lyfta sin hand mot Herrens smorde?” 1 Sam. 26:9. "Rör inte mina smorda, gör inte mina profeter något ont!" Ps. 105:15.

Just detta budskap har utnyttjats felaktigt av en del som blivit kritiserade med rätta, då kan dessa använda dessa ord för att tysta och skrämma kritiker. Så har skett, men det kan ändå inte förta varningen för att röra vid Herrens smorde. Det finns de som har gjort detta och själva blivit drabbade

Blivit märkligt sjuka, fått handikapp, hamnat i villfarande läror, vissnar ner i sitt andliga liv och en de även hamnat i avfällighet och gått ut i synder som man innan har fördömt. Vi känner till flera sådana exempel och där man förvånat sig över hur man så hårt och dömande uttalat sig.  Vi skriver inte detta för att skrämma, men för att varna.

Fördömande

Det finns de som menar sig ha ljus över bibelordet och är starkt fördömande av andra. Det finns fall där det gått så lågt att sådana ha börjat bruka svordomar, det säger en hel del av vilken ande som då råder.

Det värsta är att man blivit så andligt förblindad så att man inte an inse sitt eget tillstånd. Vi skriver detta i kärlek för att om möjligt rädda och hjälpa, för här finns det snaror som goda kristna kommit in i denna fara och fälla. Vi har sett för många beklagliga exempel på hur man drabbats. Må Gud förbarma sig och hjälpa och beskydda oss alla

Förkrossad

Vill man ha Guds ande i sitt liv så finns detta ord som beskriver hur man får det: ”För så säger den höge och upphöjde, han som tronar för evigt och heter "den Helige": Jag bor i det höga och heliga men också hos den som är förkrossad och har en ödmjuk ande, för att ge liv åt de ödmjukas ande, för att ge liv åt de förkrossades hjärtan.” Jes. 57:15

Känner du att du har försyndat dig på detta område som beskrivs i denna artikel, be Gud om förlåtelse och att få ett förkrossat hjärta.

Hjärtat kan blivit så hårt att man vägrar att göra det i värsta fall. Förkrosselse kan inte ta sig själv men ropa till Gud ända till detta sker, kämpa för ditt andliga liv skull. Det vi har skrivit här kan vara av evighetsbetydelse för människor.


Holger Nilsson

Publicerad: 2021-03-13 | Permalänk |

Fler artiklar

Liknande artiklar
Vakt vid läpparna
Vakt vid läpparna
Man kan skada sig själv genom sina uttalanden. Vi har nu sett flera fall där kristna har blivit skadade på olika sätt genom att var hårda i sina fördömmelser i tal och skrift. Därför vill vi skriva denna artikel för att vi skall vara observant...
Sök på Flammor
Flammor på Youtube

Ny bok!

Hög tid att vakna upp inför tystnaden om Jesu återkomst! En bok som vill väcka till insikt. Läs mer: Ny bok! | Flammor - profetisk tidskrift

Senaste artiklarna
Hamas-kriget
Hamas-kriget

Om de inte hade gjort det så hade det varit noll döda. Nu är det tusental...
Vision Sverige
Vision Sverige

Vision Sverige. Samtal med Christer Åberg och Holger Nilsson. Programledare...
Sodomsamhället
Sodomsamhället

Detta sker genom en massiv framlyftning genom media, tv, filmer mm. Om du vi...
Vikten av bönen
Vikten av bönen

Hur håller du dig andligt vaken i mörka tider? Lewi Pethrus skriver i si...
Insiktsfullt budskap
Insiktsfullt budskap

Domen och Jesu återkomst – avgörande inslag i folkväckelsen. Olof Edsinge...
Assemblies of God
Assemblies of God

Tag tid och läs igenom detta dokument så får du biblisk klarhet i dessa så aktu...
Gardell
Gardell

En sådan galenskap kan väl bara inträffa i Sverige. Gardells budskap är på m...
Populära artiklar 2023
Allvarligt budskap

Allvarligt budskap
SVERIGE, KRIGET STÅR FÖR DÖRREN Carmelia Adeström medverkar på Vision Sveri...

Uppenbarelse

Uppenbarelse
Som alltid med uppenbarelser och profetiska tilltal skall de prövas. Så här...

Inför sin fullbordan?

Inför sin fullbordan?
Peter Plars, präst, har sänt oss detta aktuella budskap. ”Kommer vi i v...

Vakna upp!

Vakna upp!
Kommer 2023 att bli ett år av största profetisk betydelse? Ta del av den...

Vad kan hända?

Vad kan hända?
Så här i inledningen på 2023 kan vi påminna oss om denna bok skriven 2019. De...Tidsmaskin

ANNONS:

Flammor, Maskingatan 13, 574 33 Vetlanda
Telefon: 0383-161 64 | E-post: info@flammor.com | Hemsida: www.flammor.com
Ansvarig utgivare: Holger Nilsson

Vilka läser Flammor.com?

Kristen Topplista från JesusSajten.se Blogghubb

© www.flammor.com 2002 - 2023