Fredag 23 oktober 2020 - Kl. 10:22 v.43

TV 2: 4 november 20.00 DOMEDAGEN

Pandemier, krig och accelererande klimatförändringar hotar mänskligheten. Vi möter framtidsforskare, klimataktivister, preppers, teologer och troende för att tala om farhågor, förhoppningar och fakta inför en hotfull framtid. I första avsnittet möter programledaren Anna Lindman Ell och Isabelle som har blivit klimataktivister och Holger som ser tecken på Jesus snara återkomst. Del 1 av 5.

Även i SVT2 6/11 och SVT2 7/11


1 nov 15.00:
Pingstkyrkan/
Frälsningsarmén
Ronneby

Holger står till förfogande för kallelser till församlingar

mot endast reseersättning.


Betala med Swish!
Swish: 123 305 5357
Eller scanna koden nedan i din Swishapp.

Profetiska tider

Ladda ned som PDF!

Han & hon - Livsviktig relation

Läs mer!


Yttersta tiden

Ladda ner som PDF!


Lättläst bok!

Läs mer!


Intressant bok!

Läs mer!


Uppenbarelseboken

Ladda ner som PDF!


Midnattstid

Ladda ner som PDF!


Dags att ta Gud på allvar

Ladda ned som PDF


Dags att vakna upp!

Dags att ta vakna upp


Aktuell bok

Läs mer!


PDF: Det är nära nu!

Ladda ned PDF-bok!


PDF: Vägen ut!

Ladda ned PDF-bok!


SENASTE NYTT

Undergångsstämning sprider sig

Undergångsstämning sprider sig

En undergångsstämning håller på att sprida sig i världen. Därför är det viktigt att framhålla det kristna hoppet i vår tid.

I november hade filmen 2012 premiär och i länder världen över har skaror redan sett denna film. Det är bara den senaste i en rad filmer som har jordens undergång som tema. (Se reklambilden för filmen) Att den nya filmen pekar ut just året 2012 som undergångsåret, bygger på Mayaindianernas kalender, som är ett välkänt begrepp världen över. Det finns faktiskt hundratals av böcker som har getts ut angående år 2012 och vad som kan hända då. Det är inte bara Mayakalendern som ligger till grund för att det finns en oro över vad som kan hända detta år. Det finns ytterligare befarade företeelser som försatt människor i oro. Vi kan referera till en artikel publicerad i Expressen den 21 april 2009. I den varnas för vad som kan hända 2012. Rubriken på artikeln lyder:

Solstormar kan slå ut Europa.

Ingressen har följande allvarliga budskap: ”Stora delar av Europa och USA kan slås ut på bara några sekunder. Miljoner kan dö i skräckscenariot. Nu varnar experter för supersolstormar.”Artikeln handlar om en rapport från den amerikanska vetenskapsakademin NAS. I den slår forskarna larm om att supersolstormar kan slå ut stora delar av västvärlden. Risken för dessa supersolstormar är extra hög 2012.

Solstormar

Så här kommenterar solforskaren Henrik Lundstedt vid Institutet för rymdfysik i Lund rapporten: ”Effekterna av en supersolstorm låter verkligen helt otroliga, men de skall tas på allvar. Det är en seriös rapport av kända forskare.” Rapporten talar om att bland annat elnät och flygplan kan slås ut. Man skriver också att miljoner människor kan dö när viktiga samhällsfunktioner blir strömlösa och att det kan ta år att reparera skadorna. Även andra media lyfter fram farhågorna inför de befarade solstormarna 2012. Facktidningen Modern Teknik, är en. Framsida av nr 1-2009 domineras helt av den kommande faran med solstormarna, se bilden.

Med stor rubrik på framsidan ställs frågan: Solstormen! Slås all elektronik och elverk ut? På framsidan kan man också läsa med mindre stil: Solstormen på 240 nanotesla kan slå ut hela den elberoende moderna världen globalt vid årsskiftet 2011-2012! Vi ska återge några citat från den artikel, som belyser allvaret. ”Nästa cykliska solstorm vid årsskiftet 2011-2012 över jordklotet kan bli kraftigast någonsin. På hela 240 nanotesla!”

”Människor och levande organ skyddas normalt av jordens magnetfält. Men om solstormen kommer med en kraft på 240 nanotesla trycks jordmagnetismen bortåt solen och det magnetiska skyddet på solsidan ”förtunnas”. Solstormen når jordytan och bränner upp all elektronik och elverk!” ”När elverk är utslagna stannar eltåg, tunnelbanan, tåg, trafiksignaler slocknar och sjukhusen fungerar endast några timmar, ifall de har egen reservkraft. Radio och TV tystnar. Ingen information kan ges till allmänheten. Är det dessutom vinter, så kommer hus och bostäder inte att kunna värmas upp.” Slut citat. BBC sände en dramadokumentär vid förra årsskiftet. Titeln på den var Solar Storm - Perfect Disaster. Budskapet som framfördes var bland annat: ”Oljelampor och stearinljus som enda ljuskällor...! Inga flyg, inga tåg eller tunnelbanor... En solstorm som globalt skulle kunna slå ut all elektronik och alla elverk och ”returnera” världen till ett mörker såsom på 1800-talet!”

Tidningen USA Today skriver den 12 november om hur oron sprider sig inför vad som kan hända 2012. En som uttalar sig i artikeln är astrobiologist David Morrison, en NASA-forskare. Han säger att han får minst ett dussin brev om dagen om vad som kan hända 2012. Han säger: ”En stor andel kommer från människor som verkligen låter rädda. Några tonåringar säger att de tänker avsluta sina liv. Jag fick två brev från mödrar som uppgav att de tänker mörda sina barn och sig själva snarare än att gå igenom detta.” Slut citat. Det som Morrison redovisar här vittnar om den oro som nu har kopplat ett grepp om många. Vi kan inte ta lätt på hur dessa människor upplever ångest inför framtiden. Vi kan inte heller blunda för att det kan finnas en profetisk dimension i det som vetenskapen varnar för kan inträffa. Det finns nämligen i Uppenbarelseboken profetiskt förutsagt något som skulle kunna stämma in på såväl förändringar med solen som att ett mörker drabbar världen. Så här står det i Upp. 16:8-11: ”Den fjärde (ängeln) tömde sin skål över solen, och den fick makt att bränna människorna med eld. De brändes av stark hetta och hädade Guds namn, han som har makt över dessa plågor. Men de vägrade att omvända sig och ge honom äran. Den femte tömde sin skål över vilddjurets tron, och dess rike lades i mörker. Människorna bet sig i tungan av smärtan och hädade himlens Gud för sina plågor och sina bölder, men de omvände sig inte från sina gärningar.” Det som vi här har sett vetenskapen varna för kan ju faktiskt inrymmas i förutsägelserna i dessa verser från Uppenbarelseboken. Vi lägger också märke till att det står om hur vilddjurets rike läggs i mörker. Den mest gängse tolkningen av ”vilddjurets rike” är ju att det handlar om det antikristliga styre som kommer att upprättas i den yttersta tiden. Det skulle alltså i så fall innebära att ett sådant styre blivit verklighet när dessa händelser kommer att inträffa.

En följd av det resonemanget är att Jesu andra tillkommelse kan ligga mycket nära i tiden. Det är dags att predika detta allt tydligare och ge människor ett hopp i en tid då många är gripna av ångest inför framtiden.


Holger Nilsson

Publicerad: 2010-02-01 | Permalänk |

Fler artiklar

Liknande artiklar
Undergångsstämning sprider sig
Undergångsstämning sprider sig
Undergångsstämning sprider sig En undergångsstämning håller på att sprida sig i världen. Därför är det viktigt att framhålla det kristna hoppet i vår tid. I november hade filmen 2...
Sök på Flammor
Flammor på Youtube
Predikantpool

Detta är en ny satsning som vi presenterar här. Den går helt enkelt ut på att förkunnare som vill stå till förfogande för kallelser till församlingar, gör det mot endast reseersättning.
Läs allt!


NY BOK!
En bok som vill utmana,beröra och inspirera Dig!
Läsa mer:
https://flammor.com/ny-bok-p1722.html

Senaste artiklarna
 Nu använder media bibliska uttryck
Nu använder media bibliska uttryck

Nu är det dags att kristna förkunnare kan också ge bibliska förklaringar ti...
Bibeln och homosexuellt leverne
Bibeln och homosexuellt leverne

Flera bibelställen talar om detta och att lyfta upp dessa ingår också i den kri...
Profetisk dröm
Profetisk dröm

Här återger vi en som sänts till vår tidning.”Jag har varit med om en märklig u...
Se upp för bitterhet!
Se upp för bitterhet!

Därför är det så viktigt att bli fri från detta gift. Vi har tidigare public...
Allt bleknar i evighetens ljus
Allt bleknar i evighetens ljus

Vi skall här ta med en del från denna krönika. Ta vara på dessa mycket tänkv...
Bokrea!
Bokrea!

  Passa på att köpa böcker till mycket låga priser!Nu är det ett bra til...
hittagud.se
hittagud.se

Adressen till denna sida är: https://hittagud.se/ När man gå in på denna adr...
Populära artiklar 2020
Skapandet av en världsreligion

Skapandet av en världsreligion
Vi kan inom närtid komma att få se hur en världsreligion presenteras. Nu är...

 I Coronavirusets spår

I Coronavirusets spår
Nu blev ett profetiskt tilltal från början av 1970-talet uppfyllt. Vi känner...

 Profetisk varning

Profetisk varning
Fyra år före Coronaspridningen. Från C-G Bergstrands blogg hämtar vi de...

Coronaviruset orsakar kaos

Coronaviruset orsakar kaos
Nu skakas Kinas ekonomi om, börserna faller. Skall den kinesiska stormakten...

Påven välsignar avgudar, fruktbarhetsgudinnor

Påven välsignar avgudar, fruktbarhetsgudinnor
Hur man kan anse honom sin andliga vägledare är förvånande. En ceremoni...Tidsmaskin

ANNONS:

ANNONS:
Klimatkonspirationen...666 >
Läs mer om boken här!

Flammor, Maskingatan 13, 574 33 Vetlanda
Telefon: 0383-161 64 | E-post: info@flammor.com | Hemsida: www.flammor.com
Ansvarig utgivare: Holger Nilsson

Vilka läser Flammor.com?
MediaCreeper

Kristen Topplista från JesusSajten.se Blogghubb

© www.flammor.com 2002 - 2020