Fredag 20 maj 2022 - Kl. 02:03 v.20

Vision Sverige:
22 maj. 14.00
Himlen TV7:
26 maj 21.15:Att vara redo.
27 maj: 3.15, 9.15, 15.15: Repris
Programmen kan ses på: www. himlentv7.se

21 maj, 11.00: Vetlanda
26 maj, 15.15: Vrigstad
Önskas predikobesök så går det bra att göra förfrågan om det. Även sångerskan Annica Wahlström kan många gånger också följa med och medverka med sång till gitarr.

Kostnad - endast reseersättning.


Betala med Swish!

Swish: 123 305 5357
Eller scanna koden nedan i din Swishapp.


Väckande bok

> Läs mer!

När kommer Jesus?


> Läs mer!

Själaspis

Läs mer!


Profetiska tider

Ladda ned som PDF!


Han & hon - Livsviktig relation

Läs mer!


Yttersta tiden

Ladda ner som PDF!


Lättläst bok!

Läs mer!


Intressant bok!

Läs mer!


Uppenbarelseboken

Ladda ner som PDF!


Midnattstid

Ladda ner som PDF!


Dags att ta Gud på allvar

Ladda ned som PDF


Dags att vakna upp!

Dags att ta vakna upp


Aktuell bok

Ladda ner som PDF!SENASTE NYTT

Tempelriddarorden

Det finns stora likheter mellan Frimurarorden och Tempelriddarorden.

Det är inte att förvåna sig över det. Det är nämligen så att Tempelriddarna har sitt ursprung i Frimurarorden.

Att det förhåller sig så, det kan man läsa i en omfattande bok på 414 sidor. Den är sammanställd av Efraim Almgren, själv Tempelriddare. Bokens titel är Tempelriddarorden 1887–1962 och utgavs det sistnämnda året såsom en minnesskrift till 75-års-jubilieumet.

På sidan 32 i denna bok kan man läsa följande: ”Det torde vara höljt över varje tvivel, att förebilden för Sons of Temperance (Alltså Tempelriddarorden), varit Frimurarorden och Odd Fellow Orden. Enligt tillgängliga uppgifter skulle de sexton stiftarna av Sons of Temperance ha varit frimurare eller f.d. frimurare.”

Vi ska här hänvisa till en person som varit med i Tempelriddarorden och som därför har insikt i vad denna orden går ut på. Personen i fråga var Oliver Lindberg, som en tid var medlem i orden i Tranås. Han har gett ut den skrift som ses på nästa sida. I den behandlar han Tempelriddarorden och Frimurarorden i Bibelns ljus.

Redan i förordet anger han vad det var som fick honom att lämna Tempelriddarorden. Lindberg skriver: ”Det var nämligen TR:s invigningsceremoni med dess lömska fallgropar, som i första hand fick mig att ´hoppa av´. Det var också något senare, faktiskt i samband med mitt första offentliga framträdande, som jag fick Herrens konkreta tilltal och befallning att träda fram och på ett ännu tydligare sätt varna för medlemskap i denna hemliga orden.”

Oliver skriver vidare i förordet: ”Senare, efter att ha funnit verifierade samband mellan Tempelriddarorden och Frimurarorden, även informera och varna för medlemskap i Frimurarorden. I denna skrift tar jag därför upp invigningsceremonin i TR och grundstenarna i frimurarorden till belysning, utifrån Bibelns ljus.”

Det som särskilt fick Oliver att lämna Tempelriddarorden, var att han i den förrädiska invigningsceremonin, faktiskt avsagt sig sin kristna tro. Om detta skriver han: ”Efter att ha läst dessa böcker och skrifter och samtalat med många bröder, både inom och utom TR, förstod jag ännu tydligare att jag faktiskt hade avsagt mig min kristna tro genom att jag, under invigningsceremonin, utan protester, hade bejakat att jag kom från mörkret och att jag fortfarande sökte sanningens ljus.”

Oliver Lindberg fick efter att han hade lämnat Tempelriddarorden bli till stor välsignelse. Man kan säga att han verkligen fick andlig gottgörelse för sitt beslut.

Lindberg grundande missionsorganisationen FTM-Mission Skandinavien, tillsammans med sin hustru Ulla. Det är ett missionsarbete som i huvudsak är inriktat på länder i Östeuropa. Oliver har nyligen fått flytta hem till Herren, men verket som han var med och grundade lever vidare och får vara till välsignelse.

Är man medlem i Frimurarorden eller Tempelriddarorden finns det bara en väg till välsignelse i livet och det är att utan tvekan lämna dessa sällskap. Vi har hämtat en vägledning för detta från en webbsida som varnar för dessa ordnar.

Där ges följande instruktioner om hur man skall gå till väga: ”För att bli fri är det viktigt att: 1) våga ta steget och gå ut ur orden 2) be Gud om förlåtelse och 3) avsäga sig de löften man gett, samt avsäga sig det negativa andliga inflytande som man öppnat sig för under de ritualer man deltagit i. Bryt detta i Jesu namn! Och: gör dig av med allt som hör orden till: ordensband, tillbehör – allt!

Det enda sättet att bli fri är att bekänna sin synd och be både familjen och Gud om förlåtelse. Ta också gärna kontakt med en kristen person; pastor, präst, vem som helst som du vet är en levande, pånyttfödd kristen. Be om förbön och hjälp, vad du än har gått igenom och vad dina problem än är. Du ska inte behöva bära allt detta ensam. Sök hjälp! Gud är mäktig att hela och befria.”

Vi behöver hjälpas åt att sprida information; ett sätt att göra detta är att köpa hem skriften som du ser på denna sida. Inte minst är det viktigt att låta dem som är involverade i dessa ordnar, få ta del av denna skrift.

Om vi känner någon som tillhör någon av dessa ordnar, ska vi inte bemöta dem ovänligt eller stöta bort dem, utan istället förmedla budskapet till dem att de kan bli fria. Vi vill att även dessa män ska vinnas för Guds rike.

Skriften av Oliver Lindberg är på 60 sidor och den kan beställas från FTM-mission på telefon 0140-31 13 21 eller via mejl: info@ftm-mission.org Pris 60:-, porto tillkommer.

 


Holger Nilsson

Publicerad: 2020-09-28 | Permalänk |

Fler artiklar

Liknande artiklar
Tempelriddarorden
Tempelriddarorden
Det är inte att förvåna sig över det. Det är nämligen så att Tempelriddarna har sitt ursprung i Frimurarorden. Att det förhåller sig så, det kan man läsa i en omfattande bok på 414 sidor. Den är sammanställd av Efraim Almgren, själv Tempelr...
Sök på Flammor
Flammor på Youtube

Boknyhet!

En bok som vill väcka till insikt.

Det handlar om det avfall som nu råder.

Läsa mer: Boknyhet! | Flammor - profetisk tidskrift
Senaste artiklarna
Lånet
Lånet

Livet är ett lån som boken på ett bibliotek det skall lämnas igen m...
Vad händer efter döden?
Vad händer efter döden?

Bibeln ger svaret på frågan. Den bok som ses på bilden här ovan är skriven a...
Natoansökan undertecknad
Natoansökan undertecknad

Det var bönerna som räddade Sverige undan krig 1953. Nu när Natoansökan unde...
Hoten har börjat
Hoten har börjat

Nu är bara frågan på vad reaktion kommer att bli – för den kommer. Så här ka...
Farliga tider
Farliga tider

Sverige måltavla för rysk aggression. ”Medlemskap i Nato gör Finland och...
Natomedlemskap
Natomedlemskap

Vad blir den ryska reaktionen på det? ”På fredagen den 13 maj presenteras de...
Väckande budskap
Väckande budskap

Det handlar om ett ryskt anfall mot vårt land. I serien Samhällskollaps...
Populära artiklar 2022
 Nu behöver vi vara beredda

Nu behöver vi vara beredda
Som Guds folk behöver vi också höja vår beredskap. I dessa dagar är det mång...

Ryska hotet

Ryska hotet
Hotet ligger högt, fyra på en femgradig skala. Försvarsmakten har idag haft...

 Osäkerhet inför framtiden

Osäkerhet inför framtiden
Vad kommer att hända? Den 24 februari 2022 skrivs in som början av ett...

Ryssland på krigsstigen

Ryssland på krigsstigen
Efter beslutet i riksdagen framstår än mer Sverige som en fiende i ryska ög...

Svenskarna börjar vakna

Svenskarna börjar vakna
"Tomma hyllor i butikerna predikar om oro hos folket. Att 45 % av svenskarna...Tidsmaskin

ANNONS:

Flammor, Maskingatan 13, 574 33 Vetlanda
Telefon: 0383-161 64 | E-post: info@flammor.com | Hemsida: www.flammor.com
Ansvarig utgivare: Holger Nilsson

Vilka läser Flammor.com?

Kristen Topplista från JesusSajten.se Blogghubb

© www.flammor.com 2002 - 2022