Fredag 12 april 2024 - Kl. 12:28 v.15

13 april 17.00:
Askeryds missionshus
21 april 11.00:
Imanuelkyrkan, Kungsbacka

Betala med Swish!

Swish: 123 305 5357

Eller scanna koden nedan i din Swishapp.


Viktig bok


 > Läs mer
_________________

Aktuell bok

Läs mer

__________________

Väckande bok

> Läs mer!


När kommer Jesus?

> Ladda ner!


Själaspis

 > Läs mer!


Profetiska tider

Ladda ned som PDF!


Han & hon - Livsviktig relation

Läs mer!


Yttersta tiden

Ladda ner som PDF!


Lättläst bok!

Läs mer!


Intressant bok!

Läs mer!


Uppenbarelseboken

Ladda ner som PDF!


Midnattstid

Ladda ner som PDF!


Dags att ta Gud på allvar

Ladda ned som PDF


Dags att vakna upp!

Dags att ta vakna upp


Aktuell bok

Ladda ner som PDF!SENASTE NYTT

Tempelriddarorden

Det finns stora likheter mellan Frimurarorden och Tempelriddarorden.

Det är inte att förvåna sig över det. Det är nämligen så att Tempelriddarna har sitt ursprung i Frimurarorden.

Att det förhåller sig så, det kan man läsa i en omfattande bok på 414 sidor. Den är sammanställd av Efraim Almgren, själv Tempelriddare. Bokens titel är Tempelriddarorden 1887–1962 och utgavs det sistnämnda året såsom en minnesskrift till 75-års-jubilieumet.

På sidan 32 i denna bok kan man läsa följande: ”Det torde vara höljt över varje tvivel, att förebilden för Sons of Temperance (Alltså Tempelriddarorden), varit Frimurarorden och Odd Fellow Orden. Enligt tillgängliga uppgifter skulle de sexton stiftarna av Sons of Temperance ha varit frimurare eller f.d. frimurare.”

Vi ska här hänvisa till en person som varit med i Tempelriddarorden och som därför har insikt i vad denna orden går ut på. Personen i fråga var Oliver Lindberg, som en tid var medlem i orden i Tranås. Han har gett ut den skrift som ses på nästa sida. I den behandlar han Tempelriddarorden och Frimurarorden i Bibelns ljus.

Redan i förordet anger han vad det var som fick honom att lämna Tempelriddarorden. Lindberg skriver: ”Det var nämligen TR:s invigningsceremoni med dess lömska fallgropar, som i första hand fick mig att ´hoppa av´. Det var också något senare, faktiskt i samband med mitt första offentliga framträdande, som jag fick Herrens konkreta tilltal och befallning att träda fram och på ett ännu tydligare sätt varna för medlemskap i denna hemliga orden.”

Oliver skriver vidare i förordet: ”Senare, efter att ha funnit verifierade samband mellan Tempelriddarorden och Frimurarorden, även informera och varna för medlemskap i Frimurarorden. I denna skrift tar jag därför upp invigningsceremonin i TR och grundstenarna i frimurarorden till belysning, utifrån Bibelns ljus.”

Det som särskilt fick Oliver att lämna Tempelriddarorden, var att han i den förrädiska invigningsceremonin, faktiskt avsagt sig sin kristna tro. Om detta skriver han: ”Efter att ha läst dessa böcker och skrifter och samtalat med många bröder, både inom och utom TR, förstod jag ännu tydligare att jag faktiskt hade avsagt mig min kristna tro genom att jag, under invigningsceremonin, utan protester, hade bejakat att jag kom från mörkret och att jag fortfarande sökte sanningens ljus.”

Oliver Lindberg fick efter att han hade lämnat Tempelriddarorden bli till stor välsignelse. Man kan säga att han verkligen fick andlig gottgörelse för sitt beslut.

Lindberg grundande missionsorganisationen FTM-Mission Skandinavien, tillsammans med sin hustru Ulla. Det är ett missionsarbete som i huvudsak är inriktat på länder i Östeuropa. Oliver har nyligen fått flytta hem till Herren, men verket som han var med och grundade lever vidare och får vara till välsignelse.

Är man medlem i Frimurarorden eller Tempelriddarorden finns det bara en väg till välsignelse i livet och det är att utan tvekan lämna dessa sällskap. Vi har hämtat en vägledning för detta från en webbsida som varnar för dessa ordnar.

Där ges följande instruktioner om hur man skall gå till väga: ”För att bli fri är det viktigt att: 1) våga ta steget och gå ut ur orden 2) be Gud om förlåtelse och 3) avsäga sig de löften man gett, samt avsäga sig det negativa andliga inflytande som man öppnat sig för under de ritualer man deltagit i. Bryt detta i Jesu namn! Och: gör dig av med allt som hör orden till: ordensband, tillbehör – allt!

Det enda sättet att bli fri är att bekänna sin synd och be både familjen och Gud om förlåtelse. Ta också gärna kontakt med en kristen person; pastor, präst, vem som helst som du vet är en levande, pånyttfödd kristen. Be om förbön och hjälp, vad du än har gått igenom och vad dina problem än är. Du ska inte behöva bära allt detta ensam. Sök hjälp! Gud är mäktig att hela och befria.”

Vi behöver hjälpas åt att sprida information; ett sätt att göra detta är att köpa hem skriften som du ser på denna sida. Inte minst är det viktigt att låta dem som är involverade i dessa ordnar, få ta del av denna skrift.

Om vi känner någon som tillhör någon av dessa ordnar, ska vi inte bemöta dem ovänligt eller stöta bort dem, utan istället förmedla budskapet till dem att de kan bli fria. Vi vill att även dessa män ska vinnas för Guds rike.

Skriften av Oliver Lindberg är på 60 sidor och den kan beställas från FTM-mission på telefon 0140-31 13 21 eller via mejl: info@ftm-mission.org Pris 60:-, porto tillkommer.

 


Holger Nilsson

Publicerad: 2020-09-28 | Permalänk |

Fler artiklar

Liknande artiklar
Tempelriddarorden
Tempelriddarorden
Det är inte att förvåna sig över det. Det är nämligen så att Tempelriddarna har sitt ursprung i Frimurarorden. Att det förhåller sig så, det kan man läsa i en omfattande bok på 414 sidor. Den är sammanställd av Efraim Almgren, själv Tempelr...
Sök på Flammor
Flammor på Youtube

Ny bok!
Nu har tiden kommit för avslöjandet av hur stora delar av svensk frikyrklighet har förändrat undervisningen om den yttersta tiden och Jesu återkomst.

Läs mer: Boknyhet! | Flammor - profetisk tidskrift


Senaste artiklarna
Avfall
Avfall

Dags att alla får insikt i vad som håller på att ske! Vill vi ha progressiv...
Varnar för krig
Varnar för krig

Nu är det dags att inse allvaret! EU:s chefdiplomat och utrikesrepresent...
Ljum kristendom
Ljum kristendom

Andlig ljumhet är mycket påtaglig i Sverige - vi behöver omvända oss från d...
Viktig bok!
Viktig bok!

Beställ en alldeles ny bok, skriven av Johan Carlsén. Ta del av undervisning...
Splittrade barn
Splittrade barn

Hur har det blivit så här? Den frågan behöver ställas. Inför omröstning i Sv...
Uppenbarelseboken
Uppenbarelseboken

En film som visar vad som kommer att hända under vedermödan, den värsta tid i m...
Israel höjer beredskapen
Israel höjer beredskapen

Israel har nu höjt beredskapen för vad som kan hända. Så här rapporteras det...
Populära artiklar 2024
Jesu tillkommelse eller världskrig?

Jesu tillkommelse eller världskrig?
Kan det finnas någon vägledning i denna fråga? Naturligtvis kan vi inte med b...

Vakna Europa

Vakna Europa
I sitt tal riktade sig Niinistö särskilt till Europa och uppmanade kontinenten...

Det stora avfallet – Apostasia

Det stora avfallet – Apostasia
Författare till boken är Elonora Lahti. Så här skriver Elonora: ”Vi har haft...

Harpazo

Harpazo
Elonora Lathi skriver om detta i sin bok När allting blir annorlunda. Efter...

Vedermödan

Vedermödan
Då kommer halva jordens befolkning att dö. De krigsmoln som syns nu kan...Tidsmaskin

ANNONS:

Flammor, Maskingatan 13, 574 33 Vetlanda
Telefon: 0383-161 64 | E-post: info@flammor.com | Hemsida: www.flammor.com
Ansvarig utgivare: Holger Nilsson

Vilka läser Flammor.com?

Kristen Topplista från JesusSajten.se Blogghubb

© www.flammor.com 2002 - 2024