Torsdag 28 oktober 2021 - Kl. 12:16 v.43

Holger Nilsson på Himlen TV7,
4 november 21.15:
Oförståelse för profetiorna.
5 november 9.15 och 15.15: Repris

6 november 14.00: 
Pingstkyrkan Ronneby

12 november:
Vrigstad Eldskonferens

13 november:
Vrigstad Eldskonferens

Nu går det återigen att ha samlingar utan begränsat antal. Önskas besök så kontakta mig. Även sångerskan Annica Wahlström kan många gånger också följa med och medverka med sång till gitarr.

Kostnad - endast reseersättning.


Betala med Swish!

Swish: 123 305 5357
Eller scanna koden nedan i din Swishapp.


När kommer Jesus?


> Läs mer!

Själaspis

Läs mer!


Profetiska tider

Ladda ned som PDF!


Han & hon - Livsviktig relation

Läs mer!


Yttersta tiden

Ladda ner som PDF!


Lättläst bok!

Läs mer!


Intressant bok!

Läs mer!


Uppenbarelseboken

Ladda ner som PDF!


Midnattstid

Ladda ner som PDF!


Dags att ta Gud på allvar

Ladda ned som PDF


Dags att vakna upp!

Dags att ta vakna upp


Aktuell bok

Ladda ner som PDF!SENASTE NYTT

Tempelriddarorden

Det finns stora likheter mellan Frimurarorden och Tempelriddarorden.

Det är inte att förvåna sig över det. Det är nämligen så att Tempelriddarna har sitt ursprung i Frimurarorden.

Att det förhåller sig så, det kan man läsa i en omfattande bok på 414 sidor. Den är sammanställd av Efraim Almgren, själv Tempelriddare. Bokens titel är Tempelriddarorden 1887–1962 och utgavs det sistnämnda året såsom en minnesskrift till 75-års-jubilieumet.

På sidan 32 i denna bok kan man läsa följande: ”Det torde vara höljt över varje tvivel, att förebilden för Sons of Temperance (Alltså Tempelriddarorden), varit Frimurarorden och Odd Fellow Orden. Enligt tillgängliga uppgifter skulle de sexton stiftarna av Sons of Temperance ha varit frimurare eller f.d. frimurare.”

Vi ska här hänvisa till en person som varit med i Tempelriddarorden och som därför har insikt i vad denna orden går ut på. Personen i fråga var Oliver Lindberg, som en tid var medlem i orden i Tranås. Han har gett ut den skrift som ses på nästa sida. I den behandlar han Tempelriddarorden och Frimurarorden i Bibelns ljus.

Redan i förordet anger han vad det var som fick honom att lämna Tempelriddarorden. Lindberg skriver: ”Det var nämligen TR:s invigningsceremoni med dess lömska fallgropar, som i första hand fick mig att ´hoppa av´. Det var också något senare, faktiskt i samband med mitt första offentliga framträdande, som jag fick Herrens konkreta tilltal och befallning att träda fram och på ett ännu tydligare sätt varna för medlemskap i denna hemliga orden.”

Oliver skriver vidare i förordet: ”Senare, efter att ha funnit verifierade samband mellan Tempelriddarorden och Frimurarorden, även informera och varna för medlemskap i Frimurarorden. I denna skrift tar jag därför upp invigningsceremonin i TR och grundstenarna i frimurarorden till belysning, utifrån Bibelns ljus.”

Det som särskilt fick Oliver att lämna Tempelriddarorden, var att han i den förrädiska invigningsceremonin, faktiskt avsagt sig sin kristna tro. Om detta skriver han: ”Efter att ha läst dessa böcker och skrifter och samtalat med många bröder, både inom och utom TR, förstod jag ännu tydligare att jag faktiskt hade avsagt mig min kristna tro genom att jag, under invigningsceremonin, utan protester, hade bejakat att jag kom från mörkret och att jag fortfarande sökte sanningens ljus.”

Oliver Lindberg fick efter att han hade lämnat Tempelriddarorden bli till stor välsignelse. Man kan säga att han verkligen fick andlig gottgörelse för sitt beslut.

Lindberg grundande missionsorganisationen FTM-Mission Skandinavien, tillsammans med sin hustru Ulla. Det är ett missionsarbete som i huvudsak är inriktat på länder i Östeuropa. Oliver har nyligen fått flytta hem till Herren, men verket som han var med och grundade lever vidare och får vara till välsignelse.

Är man medlem i Frimurarorden eller Tempelriddarorden finns det bara en väg till välsignelse i livet och det är att utan tvekan lämna dessa sällskap. Vi har hämtat en vägledning för detta från en webbsida som varnar för dessa ordnar.

Där ges följande instruktioner om hur man skall gå till väga: ”För att bli fri är det viktigt att: 1) våga ta steget och gå ut ur orden 2) be Gud om förlåtelse och 3) avsäga sig de löften man gett, samt avsäga sig det negativa andliga inflytande som man öppnat sig för under de ritualer man deltagit i. Bryt detta i Jesu namn! Och: gör dig av med allt som hör orden till: ordensband, tillbehör – allt!

Det enda sättet att bli fri är att bekänna sin synd och be både familjen och Gud om förlåtelse. Ta också gärna kontakt med en kristen person; pastor, präst, vem som helst som du vet är en levande, pånyttfödd kristen. Be om förbön och hjälp, vad du än har gått igenom och vad dina problem än är. Du ska inte behöva bära allt detta ensam. Sök hjälp! Gud är mäktig att hela och befria.”

Vi behöver hjälpas åt att sprida information; ett sätt att göra detta är att köpa hem skriften som du ser på denna sida. Inte minst är det viktigt att låta dem som är involverade i dessa ordnar, få ta del av denna skrift.

Om vi känner någon som tillhör någon av dessa ordnar, ska vi inte bemöta dem ovänligt eller stöta bort dem, utan istället förmedla budskapet till dem att de kan bli fria. Vi vill att även dessa män ska vinnas för Guds rike.

Skriften av Oliver Lindberg är på 60 sidor och den kan beställas från FTM-mission på telefon 0140-31 13 21 eller via mejl: info@ftm-mission.org Pris 60:-, porto tillkommer.

 


Holger Nilsson

Publicerad: 2020-09-28 | Permalänk |

Fler artiklar

Liknande artiklar
Tempelriddarorden
Tempelriddarorden
Det är inte att förvåna sig över det. Det är nämligen så att Tempelriddarna har sitt ursprung i Frimurarorden. Att det förhåller sig så, det kan man läsa i en omfattande bok på 414 sidor. Den är sammanställd av Efraim Almgren, själv Tempelr...
Sök på Flammor
Flammor på Youtube
Predikantpool

Detta är en ny satsning som vi presenterar här. Den går helt enkelt ut på att förkunnare som vill stå till förfogande för kallelser till församlingar, gör det mot endast reseersättning.
Läs allt!


NY BOK!
En bok som vill utmana,beröra och inspirera Dig!
Läsa mer:
https://flammor.com/ny-bok-p1722.html

Senaste artiklarna
Snaran dras åt ytterligare
Snaran dras åt ytterligare

Förföljelse mot ovaccinerade i en del länder. Så här löd en rubrik på Afton...
Biverkningar av covid-19
Biverkningar av covid-19

Det är många som lider av biverkningar. Visst har många liv räddats genom va...
Sprid Flammor!
Sprid Flammor!

Därför: Gör en insats att dela ut tidningen! Det finns många som inte vet hu...
Ateisten blev frälst
Ateisten blev frälst

Vetenskap och Bibeln är inget motsägelsefullt. Universitetsstudier i fy...
Samboskap
Samboskap

Här behövs en korrigering och omvändelse av det som gått fel under senare å...
Skolan idag
Skolan idag

Läs en häpnadsväckande artikel. Här kan du ta del av vad lärare kan få u...
New Age
New Age

En stor förförelse pågår världen över. Det kan inte nog varnas för den nyand...
Populära artiklar 2021
Missionsarbetet i Tanzania

Missionsarbetet i Tanzania
Oktober 21. Nu har vi fått foton på ytterligare en kyrka som har taklagts, de...

Döden går fram

Döden går fram
Hur skall Corona försvinna? Bibeln ger svaret! Pandemin går fram över la...

Märkligt foto

Märkligt foto
Fotot är taget på Hjälmargården. Vid första anblicken kan det synas var ett v...

ID för alla på jorden

ID för alla på jorden
Bibeln har redan varnat för detta. Se på bilden här ovan, den är talade för...

Lever vi i den sista generationen?

Lever vi i den sista generationen?
Bibeln vill ge oss svaret på den frågan. På fotot här ovan ses en gren av e...Tidsmaskin

ANNONS:

Flammor, Maskingatan 13, 574 33 Vetlanda
Telefon: 0383-161 64 | E-post: info@flammor.com | Hemsida: www.flammor.com
Ansvarig utgivare: Holger Nilsson

Vilka läser Flammor.com?

Kristen Topplista från JesusSajten.se Blogghubb

© www.flammor.com 2002 - 2021