Tisdag 3 oktober 2023 - Kl. 19:13 v.40

Lörd. 7 okt 19.00:
Josua, Gamleby
Sönd 8 okt 10.00:
Josua, Gamleby

Betala med Swish!

Swish: 123 305 5357

Eller scanna koden nedan i din Swishapp.


Aktuell bok

Läs mer

__________________

Väckande bok

> Läs mer!


När kommer Jesus?

> Ladda ner!


Själaspis

 > Läs mer!


Profetiska tider

Ladda ned som PDF!


Han & hon - Livsviktig relation

Läs mer!


Yttersta tiden

Ladda ner som PDF!


Lättläst bok!

Läs mer!


Intressant bok!

Läs mer!


Uppenbarelseboken

Ladda ner som PDF!


Midnattstid

Ladda ner som PDF!


Dags att ta Gud på allvar

Ladda ned som PDF


Dags att vakna upp!

Dags att ta vakna upp


Aktuell bok

Ladda ner som PDF!SENASTE NYTT

Sverige – vänd om!

Förstör inte andra länders tro. (Bild Dagen).

Om vi skall missionera andra länder behöver vi inse vår andliga fattigdom och vårt förfall.

Begreppet ”den svenska synden” är något som andra länder känner till. Vår sexuella omoral har exporterats till andra länder. Nu är det risk för att den synd som har börjat tränga in i svensk frikyrka kan bli exporterade till missionsländer och vårt rykte om ”den svenska synden” blir än värre – må detta stoppas medan tid är.

I tidningen Dagen har representanter för tolv missionsorganisationer skrivit och vi publicerar den artikeln här: ”Det är med viss vånda som vi skriver denna artikel. Särskilt de av oss som arbetar med pionjärmission brukar inte se det som vi nu ska adressera som vår huvudfråga. Snarare sympatiserar vi med Jesu bror Judas som skriver: “trots min stora iver att skriva till er om vår gemensamma frälsning fann jag det nödvändigt att skriva och mana er fortsätta kämpa för den tro som en gång för alla har överlämnats åt de heliga” (Jud vers 3).

Den kamp som Judas talar om, och som i någon mening är aktuell i alla tider, har på senare tid kommit att kretsa mycket kring samlevnadsfrågorna. Själva vill vi betona att vår tilltro till Gud och hans Ord handlar om mycket mer än detta. Inte minst tänker vi på Bibelns återkommande varningar för mammons avgud, något som är högaktuellt för oss som missionsorganisationer: Lever vi i givande och generositet, och vågar vi lita på att Herren ska förse oss med de medel vi behöver för att utföra vad han har kallat oss till?

Men nu är det ändå äktenskapsfrågan som står i centrum av debatten. Vi får allt fler signaler om att trycket för att ändra ståndpunkt i denna fråga kommer både inifrån och utifrån. Att en gudsfrånvänd kultur försöker pressa kyrkan att anpassa sig efter sin värdegrund – med dess positiva och negativa inslag – är för oss inte särskilt konstigt. Vad som däremot oroar oss är att sådant som tidigare var självklart i evangelikala och pentekostala miljöer framställs som förhandlingsbart.

Vi vill vara tydliga med att vi inte motsätter oss att dessa frågor diskuteras. Särskilt den pastorala dimensionen är genuint svår och förtjänar öppna och ärliga samtal. Samtidigt vill vi peka på de konsekvenser som en teologisk kursändring i frågan skulle få ur ett internationellt perspektiv, och även för mission bland utrikes födda som finns i Sverige.

De västerländska kyrkor som håller fast vid Bibelns äktenskapssyn har blivit mer efterfrågade än någonsin.

När Svenska kyrkan fattade sitt beslut om en förändrad äktenskapsdefinition dröjde det inte länge innan världens största lutherska kyrka – den dynamiska etiopiska Mekane Yesus-kyrkan – bröt sin andliga gemenskap med samfundet. Tänk då vilken andlig jordbävning som skulle sättas i gång om ett betydande antal av våra pingstkarismatiska församlingar skulle genomföra en liknande kursändring!

En av de saker som vi själva brinner för är att fler missionärer ska mobiliseras och sändas ut från Sverige. Vi tror på en ny våg av internationell mission, och vi tror att Sverige har en kallelse att ta initiativ och arbeta pionjärt för att Jesus ska bli känd bland alla folk, stammar, nationer och språk. Men om svensk frikyrklighet får ryktet om sig att ifrågasätta Bibelns undervisning och göra upp med Guds skapelseordningar kommer det allvarligt att skada denna sak. Vi kommer helt enkelt inte att tas emot av våra systerkyrkor och -organisationer i andra delar av världen.

Mot denna bakgrund vill vi vädja om besinning. Pingstpastorn Linnéa Sennehed skrev för en tid sedan ett inlägg i Dagen om att vi inte får göra hbtq-frågan till en vattendelare. Om man med detta menar att även individer med en progressiv teologi får vara medlemmar i den lokala församlingen håller vi med. Om man däremot menar att det inte spelar någon roll hur vi som församlingar positionerar oss vill vi höja ett varningens finger. Vi tror nämligen att konsekvenserna av detta kan bli större än många intalar sig – inte minst i ett missionsperspektiv.

Ledaren för World Evangelical Alliance, Thomas Schirrmacher, besökte i somras Sverige för att delta i klimatkonferensen Stockholm+50. I ett anförande på Svenska evangeliska alliansen valde han bland annat att lyfta frågan om kyrkans äktenskapsteologi. Han gjorde två intressanta iakttagelser. Den första var att alla bibelkommentarer till Romarbrevet som har getts ut sedan 2015, även på teologiskt liberala förlag, driver tesen att Paulus talar om samma slags samkönade relationer som vi känner från vår egen tid.

De revisionistiska tolkningarna har alltså övergivits av exegeterna. Den andra iakttagelsen var att de västerländska kyrkor som håller fast vid Bibelns äktenskapssyn har blivit mer efterfrågade än någonsin som missionspartner till kyrkor i det globala Syd, med Kanada som ett framträdande exempel.

Måtte inte Sveriges kristenhet straffa ut sig från en sådan framtid, genom att nalkas dessa frågor utifrån ett alltför snävt perspektiv! Låt oss i stället hålla fast vid “den tro som en gång för alla har överlämnats åt de heliga” – på detta såväl som på andra viktiga områden.

Jonas Andersson, Gå ut mission, Mikael Boman, Svensk pionjärmission, Benjamin Debrah, Church of Pentecost Sweden, Olof Edsinger, Svenska evangeliska alliansen, Gabriel Hammar, OM Sverige, Brane Kalcevic, Institutet för bibelöversättning, Charles Kridiotis, Katalysator Sverige, Jonny Martinsson, All Nations, Tillarh Muhasa, RCCG Solution Centre, Marco Strömberg, Focus Business School, Marcus Sundkvist, Harvest Ready, Mats-Jan Söderberg, Folk & Språk.” Slut citat, artikeln i Dagen.

Om vi inte har förståelse för att Sverige är ett land som lever i bortvändhet från Gud och i avfall så har vi ingen andlig klarsynthet. Då har vi inte insikt utan är andligt förblindade och ser inte det som är synd som synd, utan går i stället i försvar för den.

Vi kan i andlig förblindelse och högmod se ner på andra länders kristna som lever i gudsfruktan, i stället för att förstå att det är vi som har tagit steg för steg bort från Guds ord utan att inse det.

Då har vi hamnat i den ställning som församlingen i Laodikea där Gud kommer med sitt ljus över tillståndet: ”Du säger: Jag är rik, jag har fått rikedom och behöver ingenting. Och du förstår inte att just du är eländig, ynklig, fattig, blind och naken. Jag råder dig att köpa guld av mig som är renat i eld så att du blir rik, och vita kläder att skyla dig med så att din skamliga nakenhet inte syns, och salva att smörja dina ögon med så att du kan se.” Upp. 3:17-18.

Vi behöver nu Andens ögonsalva så att vi får andlig klarsynthet – annars blir domen över Laodikea – domen över oss.

 

 

 

 


Holger Nilsson

Publicerad: 2022-11-19 | Permalänk |

Fler artiklar

Liknande artiklar
Sveriges beredskap för krig är usel
Sveriges beredskap för krig är usel
Sveriges Television varnar för den dåliga beredskapen. Bilden är en skärmdumpningen från SVT den 19 mars. I reportaget som sändes framkommer bland annat detta: ”Inga matlager i beredskap. Om Sverige skulle drabbas av krig eller andra katastro...
Delta i bönekedjan för Sverige!
Delta i bönekedjan för Sverige!
Teckna upp på Dig på bönelistan på någon av de timmar som är lediga! På denna länk kan du sätta upp din bönetid: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1ootg0epOwnCWGYBac-W5mVg62a9XWnjIgwojO16v6XM/edit#gid=833373564 Behöver Du hjälp m...
Nu förändras Sverige
Nu förändras Sverige
Temperaturhöjningen går betydligt fortare i Sverige än i resten av världen. Klimatzonerna förflyttar sig norrut genom Sverige med en rasande takt – elva meter norrut om dygnet, enligt Erika Bjerströms nya bok. 11 meter dygn efter dygn, efte...
Sveriges framtid blir annorlunda
Sveriges framtid blir annorlunda
Sverige genomgår en förändrings process som kommer att skapa ett annat Sverige än det vi har haft och varit vana vid.Sverige har gjort en beundransvärd insats för att hjälpa flyktingar. I förhållande till sin befolkning har inget land i Europa gjor...
Brottslandet – Sverige
Brottslandet – Sverige
Importerad brottslighet. (Skärmdumpning Expressen). Naturligtvis behöver vi importera och exporter för vår lands bästa. Men vi behöver inte importera brottslighet – det är för vårt lands sämsta. Så här är ett exempel på vad det som hänt, så ...
Sök på Flammor
Flammor på Youtube

Ny bok!

Hög tid att vakna upp inför tystnaden om Jesu återkomst! En bok som vill väcka till insikt. Läs mer: Ny bok! | Flammor - profetisk tidskrift

Senaste artiklarna
Maranatakonferensen i Vrigstad 2023
Maranatakonferensen i Vrigstad 2023

Ta del av budskapet!...
Ryssland – Ukraina kriget
Ryssland – Ukraina kriget

Ryssland hotar med attacker mot andra länder. Så här rapporterar Expressen:...
Beredskap
Beredskap

Denna vecka pågår beredskapsvecka i Sverige.  Det handlar om att få sve...
Maranatakonferensen i Vrigstad 2023
Maranatakonferensen i Vrigstad 2023

...
Andlig ljumhet
Andlig ljumhet

Därför är det nödvändigt att vi också gör det. ”Men eftersom du är ljum och...
Spänningen tilltar
Spänningen tilltar

Trots allt är det bäst att inse allvaret än att försöka blunda för det. Dag...
Förväntad eller överraskad?
Förväntad eller överraskad?

Det finns en stor orsak till att det kommer att bli så. Det är med djup smär...
Populära artiklar 2023
Uppenbarelse

Uppenbarelse
Som alltid med uppenbarelser och profetiska tilltal skall de prövas. Så här...

Inför sin fullbordan?

Inför sin fullbordan?
Peter Plars, präst, har sänt oss detta aktuella budskap. ”Kommer vi i v...

Vad kan hända?

Vad kan hända?
Så här i inledningen på 2023 kan vi påminna oss om denna bok skriven 2019. De...

Allvarligt budskap

Allvarligt budskap
SVERIGE, KRIGET STÅR FÖR DÖRREN Carmelia Adeström medverkar på Vision Sveri...

Vakna upp!

Vakna upp!
Kommer 2023 att bli ett år av största profetisk betydelse? Ta del av den...Tidsmaskin

ANNONS:

Flammor, Maskingatan 13, 574 33 Vetlanda
Telefon: 0383-161 64 | E-post: info@flammor.com | Hemsida: www.flammor.com
Ansvarig utgivare: Holger Nilsson

Vilka läser Flammor.com?

Kristen Topplista från JesusSajten.se Blogghubb

© www.flammor.com 2002 - 2023