Söndag 4 december 2022 - Kl. 04:05 v.48

Holger Nilsson på kristen TV:

Vision Sverige
9 dec 19.00
Repris 10 dec. 8.00

18 dec 17.00: Vetlanda Friförsamling

Betala med Swish!

Swish: 123 305 5357

Eller scanna koden nedan i din Swishapp.


Väckande bok

> Läs mer!


När kommer Jesus?

> Ladda ner!


Själaspis

 > Läs mer!


Profetiska tider

Ladda ned som PDF!


Han & hon - Livsviktig relation

Läs mer!


Yttersta tiden

Ladda ner som PDF!


Lättläst bok!

Läs mer!


Intressant bok!

Läs mer!


Uppenbarelseboken

Ladda ner som PDF!


Midnattstid

Ladda ner som PDF!


Dags att ta Gud på allvar

Ladda ned som PDF


Dags att vakna upp!

Dags att ta vakna upp


Aktuell bok

Ladda ner som PDF!SENASTE NYTT

Självdisciplin behövs

Många har gått under i sina kristna liv på grund av ren lathet, slapphet och likgiltighet.

Därför är det av stor vikt att vi vaknar upp över att detta leder bort till avfällighet.

Det är inte så ofta detta predikas över, trots att mängder går förlorade bara p g a att man inte disciplinerar sig. Vi behöver faktiskt kämpa för våra andliga liv!

Vi återger här ett avsnitt från den bok som ses här ovan:

”Självdisciplin utvecklas och arbetas fram på olika sätt, och den producerar olika aspekter av livsstil och karaktär. l grund och botten är den en avsikt som styr livsstil och val i riktning mot det mål vi valt, nämligen att ta med det bästa av vad vi är in i stridens frontlinje. Följande är några av de olika normerna för disciplin och resultat som hör ihop med dem:

*Renhet - Bygger sunda relationer, då inte enbart fysisk renhet i fråga om redan befintliga relationer mellan män och kvinnor, utan en renhet som förkastar självcentrerade relationer som söker sitt eget och som inte ger något.

*Bibelstudium/läsning av kristen litteratur – Detta bygger upp tro och kunskap. Guds ord har getts som "...mina fötters lykta och ett ljus på min stig”. Att läsa om hur Gud har handlat med och använt sitt folk i det förgångna är en viktig grund för disciplin. Också biografier om gårdagens och dagens ”helgon” hjälper till att forma vår vilja.

*Bön - Skyddar andra och oss själva. Den utvecklar också vår helgelse och relation till Gud, något som i sin tur formar så mycket av våra relationer med andra. Det populära användandet av uttrycket ”andlig krigföring” hör ihop med detta. Eftersom vår effektivitet inom detta område av krigföringen är nästan helt beroende av att vi vinner de personliga slag jag tagit upp här i boken så har jag inte behandlat detta speciellt. Ett liv av ständiga misslyckanden i vår livsstil kommer att innebära ett liv av

ständiga misslyckanden i vår bön.

*Fasta - Kommer att utveckla vår relation till Gud och leder vår vilja och lust till att betvinga vår egen vilja. Jag har personligen kämpat mycket med det här, för jag vet att jag om jag inte vinner det personliga slaget på denna nästan grundläggande nivå, så kommer de mycket större segrarna att lysa med sin frånvaro.

*Gemenskap - Är givetvis grundläggande för att bygga upp sunda och ömsesidigt berikande relationer. Det är lätt att missa detta i en hektisk tillvaro, men sanningen är den att sådana relationer bara kan byggas upp genom att man regelbundet avsätter viss tid. Förutom att stärka

kårens liv och skapa en ”varm och välkomnande atmosfär" för nya människor finns många personliga vinster i detta. De av oss som är besatta av "verksamhetsdemonen" behöver arbeta hårt med denna sida av disciplin.

*Ensamhet - Att dra sig undan från människor och arbetsliv är viktigt för att återfinna perspektiv men också för reflektion och bör1.*Den återför till balans och fokus på vad som är viktigt och ger Gud ”utrymme” att tala in i vårt överhopade liv. Vårt ansikte kanske inte blir skinande som Moses ansikte, men vi kommer att förvandlas av denna erfarenhet.

*Givande/enkelhet - Vi har redan gått på djupet vad gäller detta tema men här tas det upp som en del i vår disciplin. Det bryter vårt beroende av prylar och utvecklar en större förtröstan till Gud. Detta är något som både vi och de som är föremål för vårt givande har fördelar av.

*Gudstjänst - Bygger relationer till Gud såväl som gemenskap i kyrkan. Jag är orolig för dem av oss som vuxit upp i en kyrka där gemensam och personlig gudstjänst mera förvandlats till en formell övning än till ett verkligt personligt möte, Vila - Bevarar oss levande och effektiva. Mina medarbetare kanske skrattar åt att jag har fräckheten att ta med något jag själv är så dålig på. Det är sant att jag har vissa

problem med begreppet ”åtta timmars arbetsdag", "femdagarsvecka” och "pensionering". Ändå är det viktigt att soldater då och då vilar sig för att kunna ladda batterierna. Som den gamla ramsan säger: ”Vi är kallade till att brinna, inte till att bli utbrända."

*Högtid och fest - Vårt liv är avsett att uttrycka den förebådade stora hemkomsten för alla nationer, Guds stora högtidsfest. När det nu är så måste högtid ligga i själva centrum av vårt hjärta. Även om vi finner oss själva mitt ' uppe i strid måste vi fira den seger som är vår i Kristus, och vi måste försöka leva det överflödande liv Joh. 10: 10) som Jesus kallat oss till och som möjliggörs genom hans liv, död och uppståndelse.  För att vi skall vara så effektiva som möjligt måste vi ha kontroll över det vi tycker är svårast eller inte kommer av sig självt. För att vi skall kunna kämpa väl är det viktigt att stridsmannen utvecklar en livsstil som inbegriper dessa aspekter på disciplin.”

Disciplin behöver utövas i små som stora val – detta leder till ett segerrikt kristet liv – bort från tristess och ett kristet liv som bara är tråkigt!

 


Holger Nilsson

Publicerad: 2021-04-20 | Permalänk |

Fler artiklar

Liknande artiklar
Övertygelsen behövs i våra predikstolar - Debatt i Dagen
Övertygelsen behövs i våra predikstolar - Debatt i Dagen
» Debattartikel i Dagen av Holger Nilsson: Övertygelsen behövs i våra predikstolar - dagen.se...
Andlig klarsynthet behövs
Andlig klarsynthet behövs
Perspektiv utifrån andra hjälper oss att se det. Sverige har återigen haft besök av pastorer från Tanzania. Världen idag refererar från besöket i tidningen den 20 november. Vi citerar ett allvarligt uttalande som kommer från dessa samlinga...
Nu behövs tydliga signaler!
Nu behövs tydliga signaler!
Nu behövs tydliga signaler! ”Och om en trumpet ger en otydlig signal, vem gör sig då redo till strid?” 1 Kor. 14:8. Otydlighet är något som Bibeln alltså varnar för, eftersom det...
Nu behövs sundhet!
Nu behövs sundhet!
Det är mycket som är osunt i vår tid. Först några bibelord om att vara sund: ”Som mönster för en sund förkunnelse ska du ha de ord som du har hört av mig, i tro och kärlek i Kristus Jesus.” 2 Tim. 1:13. ”Men var du sund&...
Hjälp behövs snabbt!
Hjälp behövs snabbt!
Hjälp behövs snabbt! Vill Du hjälpa människor i stor nöd på en plats där ingen annan hjälporganisation finns för att hjälpa dessa människor? Vi vill uppmärksamma våra läsare ...
Sök på Flammor
Flammor på Youtube

Boknyhet!

En bok som vill väcka till insikt.

Det handlar om det avfall som nu råder.

Läsa mer: Boknyhet! | Flammor - profetisk tidskrift
Senaste artiklarna
Jesus kommer mycket snart!
Jesus kommer mycket snart!

Tänk att man kan få höra en sådan här predika idag, det är nästan sällsynt....
Lots tid upprepas nu!
Lots tid upprepas nu!

Detta är ett av de största tidstecken på Jesu återkomst. En högaktuell predi...
Åtta miljarder
Åtta miljarder

Det innebär att det är 8 miljarder munnar att mätta. Enligt uppgifter f...
Tre toppmöten
Tre toppmöten

Det var G20, B20 mötet och COP 27. Vi behöver lyssna in vad som sades på...
Kontroll av människan
Kontroll av människan

Detta kommer att kunna motiveras för den goda sakens skull. Det är inte bara...
Häpnadsväckande planer
Häpnadsväckande planer

Det är inte bara världen som Klaus Schwab vill omstrukturera. Klaus Schwa...
Stora planer!
Stora planer!

Det budskapet förde Klaus Schwab, World Economic Forum, fram i november på G20...
Populära artiklar 2022
Avskedets stund

Avskedets stund
Du fällde en tår vid avskedets bår, en hälsning den sista du gjo...

 Nu behöver vi vara beredda

Nu behöver vi vara beredda
Som Guds folk behöver vi också höja vår beredskap. I dessa dagar är det mång...

Ryska hotet

Ryska hotet
Hotet ligger högt, fyra på en femgradig skala. Försvarsmakten har idag haft...

Ryssland på krigsstigen

Ryssland på krigsstigen
Efter beslutet i riksdagen framstår än mer Sverige som en fiende i ryska ög...

 Osäkerhet inför framtiden

Osäkerhet inför framtiden
Vad kommer att hända? Den 24 februari 2022 skrivs in som början av ett...Tidsmaskin

ANNONS:

Flammor, Maskingatan 13, 574 33 Vetlanda
Telefon: 0383-161 64 | E-post: info@flammor.com | Hemsida: www.flammor.com
Ansvarig utgivare: Holger Nilsson

Vilka läser Flammor.com?

Kristen Topplista från JesusSajten.se Blogghubb

© www.flammor.com 2002 - 2022