Onsdag 12 maj 2021 - Kl. 07:56 v.19

11 maj 23.30:Predikan och predikanten 2
12 maj 7:30 Repris
12 maj 15.30 Repris

På grund av rådande bestämmelser besöks församlingar som kan ha webbsändningar. Kostnad - endast reseersättning.


Betala med Swish!

Swish: 123 305 5357
Eller scanna koden nedan i din Swishapp.


När kommer Jesus?


> Läs mer!

Själaspis

Läs mer!


Profetiska tider

Ladda ned som PDF!


Han & hon - Livsviktig relation

Läs mer!


Yttersta tiden

Ladda ner som PDF!


Lättläst bok!

Läs mer!


Intressant bok!

Läs mer!


Uppenbarelseboken

Ladda ner som PDF!


Midnattstid

Ladda ner som PDF!


Dags att ta Gud på allvar

Ladda ned som PDF


Dags att vakna upp!

Dags att ta vakna upp


Aktuell bok

Läs mer!SENASTE NYTT

Självdisciplin behövs

Många har gått under i sina kristna liv på grund av ren lathet, slapphet och likgiltighet.

Därför är det av stor vikt att vi vaknar upp över att detta leder bort till avfällighet.

Det är inte så ofta detta predikas över, trots att mängder går förlorade bara p g a att man inte disciplinerar sig. Vi behöver faktiskt kämpa för våra andliga liv!

Vi återger här ett avsnitt från den bok som ses här ovan:

”Självdisciplin utvecklas och arbetas fram på olika sätt, och den producerar olika aspekter av livsstil och karaktär. l grund och botten är den en avsikt som styr livsstil och val i riktning mot det mål vi valt, nämligen att ta med det bästa av vad vi är in i stridens frontlinje. Följande är några av de olika normerna för disciplin och resultat som hör ihop med dem:

*Renhet - Bygger sunda relationer, då inte enbart fysisk renhet i fråga om redan befintliga relationer mellan män och kvinnor, utan en renhet som förkastar självcentrerade relationer som söker sitt eget och som inte ger något.

*Bibelstudium/läsning av kristen litteratur – Detta bygger upp tro och kunskap. Guds ord har getts som "...mina fötters lykta och ett ljus på min stig”. Att läsa om hur Gud har handlat med och använt sitt folk i det förgångna är en viktig grund för disciplin. Också biografier om gårdagens och dagens ”helgon” hjälper till att forma vår vilja.

*Bön - Skyddar andra och oss själva. Den utvecklar också vår helgelse och relation till Gud, något som i sin tur formar så mycket av våra relationer med andra. Det populära användandet av uttrycket ”andlig krigföring” hör ihop med detta. Eftersom vår effektivitet inom detta område av krigföringen är nästan helt beroende av att vi vinner de personliga slag jag tagit upp här i boken så har jag inte behandlat detta speciellt. Ett liv av ständiga misslyckanden i vår livsstil kommer att innebära ett liv av

ständiga misslyckanden i vår bön.

*Fasta - Kommer att utveckla vår relation till Gud och leder vår vilja och lust till att betvinga vår egen vilja. Jag har personligen kämpat mycket med det här, för jag vet att jag om jag inte vinner det personliga slaget på denna nästan grundläggande nivå, så kommer de mycket större segrarna att lysa med sin frånvaro.

*Gemenskap - Är givetvis grundläggande för att bygga upp sunda och ömsesidigt berikande relationer. Det är lätt att missa detta i en hektisk tillvaro, men sanningen är den att sådana relationer bara kan byggas upp genom att man regelbundet avsätter viss tid. Förutom att stärka

kårens liv och skapa en ”varm och välkomnande atmosfär" för nya människor finns många personliga vinster i detta. De av oss som är besatta av "verksamhetsdemonen" behöver arbeta hårt med denna sida av disciplin.

*Ensamhet - Att dra sig undan från människor och arbetsliv är viktigt för att återfinna perspektiv men också för reflektion och bör1.*Den återför till balans och fokus på vad som är viktigt och ger Gud ”utrymme” att tala in i vårt överhopade liv. Vårt ansikte kanske inte blir skinande som Moses ansikte, men vi kommer att förvandlas av denna erfarenhet.

*Givande/enkelhet - Vi har redan gått på djupet vad gäller detta tema men här tas det upp som en del i vår disciplin. Det bryter vårt beroende av prylar och utvecklar en större förtröstan till Gud. Detta är något som både vi och de som är föremål för vårt givande har fördelar av.

*Gudstjänst - Bygger relationer till Gud såväl som gemenskap i kyrkan. Jag är orolig för dem av oss som vuxit upp i en kyrka där gemensam och personlig gudstjänst mera förvandlats till en formell övning än till ett verkligt personligt möte, Vila - Bevarar oss levande och effektiva. Mina medarbetare kanske skrattar åt att jag har fräckheten att ta med något jag själv är så dålig på. Det är sant att jag har vissa

problem med begreppet ”åtta timmars arbetsdag", "femdagarsvecka” och "pensionering". Ändå är det viktigt att soldater då och då vilar sig för att kunna ladda batterierna. Som den gamla ramsan säger: ”Vi är kallade till att brinna, inte till att bli utbrända."

*Högtid och fest - Vårt liv är avsett att uttrycka den förebådade stora hemkomsten för alla nationer, Guds stora högtidsfest. När det nu är så måste högtid ligga i själva centrum av vårt hjärta. Även om vi finner oss själva mitt ' uppe i strid måste vi fira den seger som är vår i Kristus, och vi måste försöka leva det överflödande liv Joh. 10: 10) som Jesus kallat oss till och som möjliggörs genom hans liv, död och uppståndelse.  För att vi skall vara så effektiva som möjligt måste vi ha kontroll över det vi tycker är svårast eller inte kommer av sig självt. För att vi skall kunna kämpa väl är det viktigt att stridsmannen utvecklar en livsstil som inbegriper dessa aspekter på disciplin.”

Disciplin behöver utövas i små som stora val – detta leder till ett segerrikt kristet liv – bort från tristess och ett kristet liv som bara är tråkigt!

 


Holger Nilsson

Publicerad: 2021-04-20 | Permalänk |

Fler artiklar

Liknande artiklar
Hjälp behövs snabbt!
Hjälp behövs snabbt!
Hjälp behövs snabbt! Vill Du hjälpa människor i stor nöd på en plats där ingen annan hjälporganisation finns för att hjälpa dessa människor? Vi vill uppmärksamma våra läsare ...
Självdisciplin behövs
Självdisciplin behövs
Därför är det av stor vikt att vi vaknar upp över att detta leder bort till avfällighet. Det är inte så ofta detta predikas över, trots att mängder går förlorade bara p g a att man inte disciplinerar sig. Vi behöver faktiskt kämpa för våra andl...
Nu behövs sundhet!
Nu behövs sundhet!
Det är mycket som är osunt i vår tid. Först några bibelord om att vara sund: ”Som mönster för en sund förkunnelse ska du ha de ord som du har hört av mig, i tro och kärlek i Kristus Jesus.” 2 Tim. 1:13. ”Men var du sund&...
Övertygelsen behövs i våra predikstolar - Debatt i Dagen
Övertygelsen behövs i våra predikstolar - Debatt i Dagen
» Debattartikel i Dagen av Holger Nilsson: Övertygelsen behövs i våra predikstolar - dagen.se...
Andlig klarsynthet behövs
Andlig klarsynthet behövs
Perspektiv utifrån andra hjälper oss att se det. Sverige har återigen haft besök av pastorer från Tanzania. Världen idag refererar från besöket i tidningen den 20 november. Vi citerar ett allvarligt uttalande som kommer från dessa samlinga...
Sök på Flammor
Flammor på Youtube
Predikantpool

Detta är en ny satsning som vi presenterar här. Den går helt enkelt ut på att förkunnare som vill stå till förfogande för kallelser till församlingar, gör det mot endast reseersättning.
Läs allt!


NY BOK!
En bok som vill utmana,beröra och inspirera Dig!
Läsa mer:
https://flammor.com/ny-bok-p1722.html

Senaste artiklarna
Konflikten trappas upp
Konflikten trappas upp

Som vanligt är det palestinierna som startat oroligheterna, det är ett mönster...
Varning för kontrollsamhället
Varning för kontrollsamhället

Vi får vara tacksamma för dessa klarsynta röster. (Skärmdumpning från Göteb...
Kontrollsamhället
Kontrollsamhället

I Bibeln har vi facit över hur det kommer att sluta. Skall vi då inte använ...
Corona – tidstecken
Corona – tidstecken

Han har sagt att epidemier är ett tecken på hans återkomst. Jesus säger: ”Fö...
Kampen
Kampen

Du kämpade din kamp samvetet brottades med dig och det var för det liv...
Evighetsfrågan
Evighetsfrågan

Ty alla människor är evighetsvarelser. (Bild: Världen Idags magasin). Evighe...
Skenkristna
Skenkristna

Skenkristendom kommer att vara påtagligt i den yttersta tiden. Så här sägs de...
Populära artiklar 2021
Döden går fram

Döden går fram
Hur skall Corona försvinna? Bibeln ger svaret! Pandemin går fram över la...

Märkligt foto

Märkligt foto
Fotot är taget på Hjälmargården. Vid första anblicken kan det synas var ett v...

Lever vi i den sista generationen?

Lever vi i den sista generationen?
Bibeln vill ge oss svaret på den frågan. På fotot här ovan ses en gren av e...

Världen har förändrats

Världen har förändrats
Världen kommer aldrig mer att bli sig lik. Världen blev som satt på en paus...

Ett svärd

Ett svärd
Anders Gerdmar delger ett Guds tilltal. Vi har under senare år sett att det...Tidsmaskin

ANNONS:

ANNONS:
Klimatkonspirationen...666 >
Läs mer om boken här!

Flammor, Maskingatan 13, 574 33 Vetlanda
Telefon: 0383-161 64 | E-post: info@flammor.com | Hemsida: www.flammor.com
Ansvarig utgivare: Holger Nilsson

Vilka läser Flammor.com?
MediaCreeper

Kristen Topplista från JesusSajten.se Blogghubb

© www.flammor.com 2002 - 2021