Onsdag 8 december 2021 - Kl. 17:41 v.49

Himlen TV 7
16 dec. 21.20:
Att förstå vår tid
17 dec. 3.20: Repris
17 dec. 9.20: Repris
17 dec. 15.20: Repris
Länk till Himlen TV7:
https://www.himlentv7.se


11 dec. 16.00, 18.00:
Pingstkyrkan Hallstavik

12 dec. 11.00, 13.00:
Pingstkyrkan Hallstavik

Önskas predikobesök så går det bra att göra förfrågan om det. Även sångerskan Annica Wahlström kan många gånger också följa med och medverka med sång till gitarr.

Kostnad - endast reseersättning.


Betala med Swish!

Swish: 123 305 5357
Eller scanna koden nedan i din Swishapp.


När kommer Jesus?


> Läs mer!

Själaspis

Läs mer!


Profetiska tider

Ladda ned som PDF!


Han & hon - Livsviktig relation

Läs mer!


Yttersta tiden

Ladda ner som PDF!


Lättläst bok!

Läs mer!


Intressant bok!

Läs mer!


Uppenbarelseboken

Ladda ner som PDF!


Midnattstid

Ladda ner som PDF!


Dags att ta Gud på allvar

Ladda ned som PDF


Dags att vakna upp!

Dags att ta vakna upp


Aktuell bok

Ladda ner som PDF!SENASTE NYTT

Självdisciplin behövs

Många har gått under i sina kristna liv på grund av ren lathet, slapphet och likgiltighet.

Därför är det av stor vikt att vi vaknar upp över att detta leder bort till avfällighet.

Det är inte så ofta detta predikas över, trots att mängder går förlorade bara p g a att man inte disciplinerar sig. Vi behöver faktiskt kämpa för våra andliga liv!

Vi återger här ett avsnitt från den bok som ses här ovan:

”Självdisciplin utvecklas och arbetas fram på olika sätt, och den producerar olika aspekter av livsstil och karaktär. l grund och botten är den en avsikt som styr livsstil och val i riktning mot det mål vi valt, nämligen att ta med det bästa av vad vi är in i stridens frontlinje. Följande är några av de olika normerna för disciplin och resultat som hör ihop med dem:

*Renhet - Bygger sunda relationer, då inte enbart fysisk renhet i fråga om redan befintliga relationer mellan män och kvinnor, utan en renhet som förkastar självcentrerade relationer som söker sitt eget och som inte ger något.

*Bibelstudium/läsning av kristen litteratur – Detta bygger upp tro och kunskap. Guds ord har getts som "...mina fötters lykta och ett ljus på min stig”. Att läsa om hur Gud har handlat med och använt sitt folk i det förgångna är en viktig grund för disciplin. Också biografier om gårdagens och dagens ”helgon” hjälper till att forma vår vilja.

*Bön - Skyddar andra och oss själva. Den utvecklar också vår helgelse och relation till Gud, något som i sin tur formar så mycket av våra relationer med andra. Det populära användandet av uttrycket ”andlig krigföring” hör ihop med detta. Eftersom vår effektivitet inom detta område av krigföringen är nästan helt beroende av att vi vinner de personliga slag jag tagit upp här i boken så har jag inte behandlat detta speciellt. Ett liv av ständiga misslyckanden i vår livsstil kommer att innebära ett liv av

ständiga misslyckanden i vår bön.

*Fasta - Kommer att utveckla vår relation till Gud och leder vår vilja och lust till att betvinga vår egen vilja. Jag har personligen kämpat mycket med det här, för jag vet att jag om jag inte vinner det personliga slaget på denna nästan grundläggande nivå, så kommer de mycket större segrarna att lysa med sin frånvaro.

*Gemenskap - Är givetvis grundläggande för att bygga upp sunda och ömsesidigt berikande relationer. Det är lätt att missa detta i en hektisk tillvaro, men sanningen är den att sådana relationer bara kan byggas upp genom att man regelbundet avsätter viss tid. Förutom att stärka

kårens liv och skapa en ”varm och välkomnande atmosfär" för nya människor finns många personliga vinster i detta. De av oss som är besatta av "verksamhetsdemonen" behöver arbeta hårt med denna sida av disciplin.

*Ensamhet - Att dra sig undan från människor och arbetsliv är viktigt för att återfinna perspektiv men också för reflektion och bör1.*Den återför till balans och fokus på vad som är viktigt och ger Gud ”utrymme” att tala in i vårt överhopade liv. Vårt ansikte kanske inte blir skinande som Moses ansikte, men vi kommer att förvandlas av denna erfarenhet.

*Givande/enkelhet - Vi har redan gått på djupet vad gäller detta tema men här tas det upp som en del i vår disciplin. Det bryter vårt beroende av prylar och utvecklar en större förtröstan till Gud. Detta är något som både vi och de som är föremål för vårt givande har fördelar av.

*Gudstjänst - Bygger relationer till Gud såväl som gemenskap i kyrkan. Jag är orolig för dem av oss som vuxit upp i en kyrka där gemensam och personlig gudstjänst mera förvandlats till en formell övning än till ett verkligt personligt möte, Vila - Bevarar oss levande och effektiva. Mina medarbetare kanske skrattar åt att jag har fräckheten att ta med något jag själv är så dålig på. Det är sant att jag har vissa

problem med begreppet ”åtta timmars arbetsdag", "femdagarsvecka” och "pensionering". Ändå är det viktigt att soldater då och då vilar sig för att kunna ladda batterierna. Som den gamla ramsan säger: ”Vi är kallade till att brinna, inte till att bli utbrända."

*Högtid och fest - Vårt liv är avsett att uttrycka den förebådade stora hemkomsten för alla nationer, Guds stora högtidsfest. När det nu är så måste högtid ligga i själva centrum av vårt hjärta. Även om vi finner oss själva mitt ' uppe i strid måste vi fira den seger som är vår i Kristus, och vi måste försöka leva det överflödande liv Joh. 10: 10) som Jesus kallat oss till och som möjliggörs genom hans liv, död och uppståndelse.  För att vi skall vara så effektiva som möjligt måste vi ha kontroll över det vi tycker är svårast eller inte kommer av sig självt. För att vi skall kunna kämpa väl är det viktigt att stridsmannen utvecklar en livsstil som inbegriper dessa aspekter på disciplin.”

Disciplin behöver utövas i små som stora val – detta leder till ett segerrikt kristet liv – bort från tristess och ett kristet liv som bara är tråkigt!

 


Holger Nilsson

Publicerad: 2021-04-20 | Permalänk |

Fler artiklar

Liknande artiklar
Nu behövs sundhet!
Nu behövs sundhet!
Det är mycket som är osunt i vår tid. Först några bibelord om att vara sund: ”Som mönster för en sund förkunnelse ska du ha de ord som du har hört av mig, i tro och kärlek i Kristus Jesus.” 2 Tim. 1:13. ”Men var du sund&...
Självdisciplin behövs
Självdisciplin behövs
Därför är det av stor vikt att vi vaknar upp över att detta leder bort till avfällighet. Det är inte så ofta detta predikas över, trots att mängder går förlorade bara p g a att man inte disciplinerar sig. Vi behöver faktiskt kämpa för våra andl...
Nu behövs tydliga signaler!
Nu behövs tydliga signaler!
Nu behövs tydliga signaler! ”Och om en trumpet ger en otydlig signal, vem gör sig då redo till strid?” 1 Kor. 14:8. Otydlighet är något som Bibeln alltså varnar för, eftersom det...
Övertygelsen behövs i våra predikstolar - Debatt i Dagen
Övertygelsen behövs i våra predikstolar - Debatt i Dagen
» Debattartikel i Dagen av Holger Nilsson: Övertygelsen behövs i våra predikstolar - dagen.se...
Hjälp behövs snabbt!
Hjälp behövs snabbt!
Hjälp behövs snabbt! Vill Du hjälpa människor i stor nöd på en plats där ingen annan hjälporganisation finns för att hjälpa dessa människor? Vi vill uppmärksamma våra läsare ...
Sök på Flammor
Flammor på Youtube
Predikantpool

Detta är en ny satsning som vi presenterar här. Den går helt enkelt ut på att förkunnare som vill stå till förfogande för kallelser till församlingar, gör det mot endast reseersättning.
Läs allt!


Boknyhet!

En bok som vill väcka till insikt.

Det handlar om det avfall som nu råder.

Läsa mer: Boknyhet! | Flammor - profetisk tidskrift
Senaste artiklarna
Rykten om krig
Rykten om krig

Många frågetecken kvarstår trots samtalen. Ryssland kommer inte att tillå...
Ökad upptrappning
Ökad upptrappning

Avgörande  av konflikten denna vecka? Tisdagen den 7 december håller Pu...
Profetiskt tilltal
Profetiskt tilltal

Lyssna till det som David Wilkerson frambar och som är mer aktuellt än någonsin...
Boknyhet!
Boknyhet!

Det handlar om det avfall som nu råder. Detta är en bok som visar på det sto...
Knutby
Knutby

Det är den andliga förklaringen till detta andliga haveri. Knutby är ett beg...
Julkalendern på TV
Julkalendern på TV

Det är gott att det finns kristna alternativ till smörjan på SVT. Att man vi...
Spänningen Ryssland-Ukraina
Spänningen Ryssland-Ukraina

Vad kommer detta att leda till? Enligt den ukrainska säkerhetstjänsten – som...
Populära artiklar 2021
Missionsarbetet i Tanzania

Missionsarbetet i Tanzania
December -21. Nu har ytterligare en kyrka kunnat färdigställts, det är den i...

Döden går fram

Döden går fram
Hur skall Corona försvinna? Bibeln ger svaret! Pandemin går fram över la...

Märkligt foto

Märkligt foto
Fotot är taget på Hjälmargården. Vid första anblicken kan det synas var ett v...

ID för alla på jorden

ID för alla på jorden
Bibeln har redan varnat för detta. Se på bilden här ovan, den är talade för...

Lever vi i den sista generationen?

Lever vi i den sista generationen?
Bibeln vill ge oss svaret på den frågan. På fotot här ovan ses en gren av e...Tidsmaskin

ANNONS:

Flammor, Maskingatan 13, 574 33 Vetlanda
Telefon: 0383-161 64 | E-post: info@flammor.com | Hemsida: www.flammor.com
Ansvarig utgivare: Holger Nilsson

Vilka läser Flammor.com?

Kristen Topplista från JesusSajten.se Blogghubb

© www.flammor.com 2002 - 2021