Torsdag 1 december 2022 - Kl. 01:22 v.48

Holger Nilsson på kristen TV:

Vision Sverige
9 dec 19.00
Repris 10 dec. 8.00

18 dec 17.00: Vetlanda Friförsamling

Betala med Swish!

Swish: 123 305 5357

Eller scanna koden nedan i din Swishapp.


Väckande bok

> Läs mer!


När kommer Jesus?

> Ladda ner!


Själaspis

 > Läs mer!


Profetiska tider

Ladda ned som PDF!


Han & hon - Livsviktig relation

Läs mer!


Yttersta tiden

Ladda ner som PDF!


Lättläst bok!

Läs mer!


Intressant bok!

Läs mer!


Uppenbarelseboken

Ladda ner som PDF!


Midnattstid

Ladda ner som PDF!


Dags att ta Gud på allvar

Ladda ned som PDF


Dags att vakna upp!

Dags att ta vakna upp


Aktuell bok

Ladda ner som PDF!SENASTE NYTT

Rykten och sanningar

Nu behöver vi vara klarsynta. (Skärmdumpning BBC News).

Det är faktiskt inte lätt alla gånger kunna skilja på det som är sant och inte.

Det är mycket rykten som cirkulerar kring vaccinet som nu börjat att ges och det är mycket svårt att sortera vad som är sant och inte. Vi har förståelse för att man har svårigheter att göra denna sortering.

Två journalister på BBC gjorde undersökning av några av ryktena som cirkulerar kring vaccinet som nu är aktuellt, vi återger här vad de kom fram till.

Översättningen är automatiskt gjord så den kan ha vissa brister men det förändrar inte huvudbudskapet. 

Vaccinrykten krossas: Mikrochips, "förändrat DNA" och mer.

Av Flora Carmichael och Jack Goodman BBC Reality Check

Publicerade den 2 december

Vi har tittat på några av de mest delade falska vaccinpåståenden - allt från påståenden om att sätta mikrochips i människor till en förmodade ombyggnad av vår genetiska kod.

"Ändrad DNA" påståenden

Rädslan för att ett vaccin på något sätt kommer att förändra ditt DNA är något vi har sett sändes regelbundet på sociala medier.

BBC frågade tre oberoende forskare om detta. De sa att coronavirusvaccinet inte skulle förändra mänskligt DNA.

Några av de nyskapade vacciner, inklusive den som nu godkänts i Storbritannien som utvecklats av Pfizer / BioNTech, använder ett fragment av virusets genetiska material - eller budbärare RNA.

Injicera RNA i en person gör ingenting till DNA av en mänsklig cell, säger professor Jeffrey Almond vid Oxford University. Det fungerar genom att ge kroppen instruktioner för att producera ett protein som finns på ytan av coronavirus.

Immunsystemet lär sig sedan att känna igen och producera antikroppar mot proteinet.

Det hävdas att Bill Gates planerar att använda ett vaccin för att "manipulera" eller "ändra" mänskligt DNA har fått stor spridning

Detta är inte första gången vi har tittat på påståenden om att ett coronavirus vaccin förmodligen kommer att förändra DNA. Vi undersökte en populär video som sprider teorin sedan i maj.

Inlägg har noterat att vaccintekniken för RNA (mRNA) för messenger RNA "aldrig har testats eller godkänts tidigare".

Det är sant att inget mRNA-vaccin har godkänts tidigare, men flera studier av mRNA-vaccin på människor har ägt rum under de senaste åren. Och sedan pandemin startade har vaccinet testats på tiotusentals människor runt om i världen och har gått igenom en rigorös säkerhetsgodkännandeprocess.

Liksom alla nya vacciner måste den genomgå rigorösa säkerhetskontroller innan det kan rekommenderas för utbredd användning.

Vilka är säkerhetskontrollerna för vacciner?

I kliniska fas 1- och fas 2-studier testas vacciner i ett litet antal frivilliga för att kontrollera att de är säkra och för att bestämma rätt dos.

I fas 3-prövningar testas de i tusentals människor för att se hur effektiva de är. Den grupp som fick vaccinet och en kontrollgrupp som har fått placebo övervakas noggrant med eventuella biverkningar - biverkningar. Säkerhetsövervakningen fortsätter efter att ett vaccin har godkänts för användning.

Bill Gates och mikrochip påståenden

Nästa, en konspirationsteori som har sträckt sig över hela världen.

Den hävdar att coronaviruspandemien är en täckmantel för en plan för att implantera spårbara mikrochips och att Microsofts medgrundare Bill Gates ligger bakom.

Det finns inget ”vaccinmikrochip" och det finns inga bevis för att stödja påståenden om att Bill Gates planerar för detta i framtiden.

Bill och Melinda Gates Foundation berättade för BBC att påståendet var "falskt".

En TikTok användare skapat en video om att vara "microchipped" och kallade ett vaccin "märket på odjuret"

Rykten tog fart i mars när Mr Gates sade i en intervju att så småningom "vi kommer att ha några digitala certifikat" som skulle användas för att visa vem som hade återhämtat sig, testats och slutligen som fick ett vaccin. Han nämnde inte mikrochips.

Detta ledde till en allmänt delad artikel med rubriken: "Bill Gates kommer att använda mikrochipimplantat för att bekämpa coronavirus."

Artikeln hänvisar till en studie, finansierad av The Gates Foundation, till en teknik som kan lagra någons vaccinregister i en speciell bläck, administreras samtidigt som en injektion.

Men tekniken är inte ett mikrochip och är mer som en osynlig tatuering. Det har inte rullats ut ännu, och skulle inte tillåta människor att spåras och personlig information skulle inte föras in i en databas, säger Ana Jaklenec, en forskare som deltar i studien.

Miljardären grundare av Microsoft har varit föremål för många falska rykten under pandemin. Han har blivit måltavla på grund av sitt filantropiska arbete inom folkhälsa och vaccinutveckling.

Trots bristen på bevis, så i maj en YouGov undersökning av 1.640 personer så var det 28% av amerikanerna trodde att Mr Gates ville använda vacciner för att implantera mikrochips hos människor - med siffran stiger till 44% bland republikanerna.

Fostervävnad påståenden

Vi har sett påståenden om att vacciner innehåller lungvävnaden hos ett aborterat foster. Det här är falskt.

" Det finns inga fosterceller som används i någon vaccin produktionsprocessen," säger Dr Michael Head, vid universitetet i Southampton.

En särskild video som lades upp på en av de största anti-vaccin Facebook-sidor hänvisar till en studie som berättaren hävdar är bevis på vad som går in i vaccinet utvecklats av AstraZeneca och Oxford University. Men berättarens tolkning är felaktig – studien i fråga undersökte hur vaccinet reagerade när det introducerades till mänskliga celler i ett labb.

Förvirring kan ha uppstått eftersom det finns ett steg i processen att utveckla ett vaccin som använder celler som odlas i ett labb, som är ättlingar till embryonala celler som annars skulle ha förstörts. Tekniken utvecklades på 1960-talet, och inga foster avbröts för ändamålen med denna forskning.

Många vacciner är gjorda på detta sätt, förklarar Dr David Matthews, från Bristol University, och tillade att eventuella spår av cellerna är omfattande bort från vaccinet "till exceptionellt höga standarder".

Utvecklarna av vaccinet vid Oxford University säger att de arbetade med klonade celler, men dessa celler "är inte själva cellerna av aborterade barn".

Cellerna fungerar som en fabrik för att tillverka en kraftigt försvagad form av viruset som har anpassats för att fungera som ett vaccin.

Men även om det försvagade viruset skapas med hjälp av dessa klonade celler, avlägsnas detta cellulära material när viruset renas och inte används i vaccinet.

Återvinningsgrad

Vi har sett argument mot en Covid-19 vaccin delas över sociala medier frågar varför vi behöver det alls om chanserna att dö av viruset är så smal. En meme delas av människor som motsätter sig vaccination sätta återvinningsgraden från sjukdomen på 99,97% och föreslog att få Covid-19 är ett säkrare alternativ än att ta ett vaccin.

Till att börja med är den siffra som i meme som "återvinningsgrad" - vilket innebär att dessa är människor som fångade viruset och överlevde - inte korrekt.

Omkring 99,0% av människor som fångar Covid överleva det, säger Jason Oke, senior statistiker vid University of Oxford.

Så runt 100 i 10.000 kommer att dö – långt högre än tre i 10.000, som föreslås i meme.

Oke tillägger dock att "i samtliga fall beror riskerna i hög grad på ålder och inte tar hänsyn till kort och långvarig sjuklighet från Covid-19".

Det handlar inte bara om överlevnad. För varje person som dör, det finns andra som lever genom det men genomgår intensiv sjukvård, och de som lider långvariga hälsoeffekter.

Detta kan bidra till en hälso-och sjukvården överbelastas med Covid patienter, konkurrerar med ett sjukhus begränsade resurser för att behandla patienter med andra sjukdomar och skador.

Att koncentrera sig på den totala dödligheten, eller bryta ner intagandet av ett vaccin till en enskild handling, missar poängen med vaccinationer, säger professor Liam Smeeth vid London School of Hygiene and Tropical Medicine. Det ska ses som en insats av samhället för att skydda andra, säger han.

"I Storbritannien, den värsta delen av pandemin, anledningen till lockdown, är att hälso-och sjukvården skulle bli överväldigad. Utsatta grupper som de gamla och sjuka på vårdhem har en mycket större chans att bli svårt sjuka om de fångar viruset".

Länk till artikeln på engelska:

Vaccine rumours debunked: Microchips, 'altered DNA' and more - BBC News

Må Gud hjälpa oss att kunna göra rätt åtskillnad så vi kan användas av Honom: ”Om du skiljer det äkta från det oäkta skall du få vara min mun.” Jer.15:19.

 

 

 

 

 

 


Holger Nilsson

Publicerad: 2020-12-29 | Permalänk |

Fler artiklar

Liknande artiklar
Stridslarm och rykten om krig
Stridslarm och rykten om krig
Stridslarm och rykten om krig Jesus säger angående tecken på sin tillkommelse att: ”Ni kommer att höra stridslarm och rykten om krig.” Matt. 24:6. Rubriken, som alltså är häm...
Rykten om krig
Rykten om krig
Nu är det verkligen rykten om krig. Hur skall det sluta? (Skärmdumpning Expressen). Ovanstående rubrik och foto är publicerad i Expressen den 9 oktober. Så här skriver man: ”När Kina slutligen invaderar Taiwan kommer USA och Kina omedelbart att...
Rykten om krig
Rykten om krig
Det ryktas om krig den 9 april – snart vet vi om detta stämmer.Det finns en profetisk förutsägelse om att krig kommer den 9 april. Detta tilltal kom före jul och vi har fått ett brev om detta. Det kom i februari och vi finner det lämpligt att ...
Rykten om krig
Rykten om krig
Nu hotar både USA och Ryssland med krig. (Skärmdumpning Ny Teknik). I en artikel som vi lade upp för bara några dagar sedan så var rubriken från SVT: ”Putin: Redo för ”oundviklig attack”. Nu varnar USA:s president Biden för att det kan bli...
Rykten och sanningar
Rykten och sanningar
Det är faktiskt inte lätt alla gånger kunna skilja på det som är sant och inte. Det är mycket rykten som cirkulerar kring vaccinet som nu börjat att ges och det är mycket svårt att sortera vad som är sant och inte. Vi har förståelse för att...
Sök på Flammor
Flammor på Youtube

Boknyhet!

En bok som vill väcka till insikt.

Det handlar om det avfall som nu råder.

Läsa mer: Boknyhet! | Flammor - profetisk tidskrift
Senaste artiklarna
Tre toppmöten
Tre toppmöten

Det var G20, B20 mötet och COP 27. Vi behöver lyssna in vad som sades på...
Kontroll av människan
Kontroll av människan

Detta kommer att kunna motiveras för den goda sakens skull. Det är inte bara...
Häpnadsväckande planer
Häpnadsväckande planer

Det är inte bara världen som Klaus Schwab vill omstrukturera. Klaus Schwa...
Stora planer!
Stora planer!

Det budskapet förde Klaus Schwab, World Economic Forum, fram i november på G20...
Prenumerera för 2023!
Prenumerera för 2023!

Prenumerationsavgiften för 2023 är 80:-, en liten höjning men en av de lägs...
Julklappstips!
Julklappstips!

Den är skriven av israeliten Amir Tsarfati. Amir Tsarfatis bok är översat...
Julklappstips!
Julklappstips!

Missa inte detta tillfälle att köpa till Dig själv eller till andra som julklap...
Populära artiklar 2022
Avskedets stund

Avskedets stund
Du fällde en tår vid avskedets bår, en hälsning den sista du gjo...

 Nu behöver vi vara beredda

Nu behöver vi vara beredda
Som Guds folk behöver vi också höja vår beredskap. I dessa dagar är det mång...

Ryska hotet

Ryska hotet
Hotet ligger högt, fyra på en femgradig skala. Försvarsmakten har idag haft...

Ryssland på krigsstigen

Ryssland på krigsstigen
Efter beslutet i riksdagen framstår än mer Sverige som en fiende i ryska ög...

 Osäkerhet inför framtiden

Osäkerhet inför framtiden
Vad kommer att hända? Den 24 februari 2022 skrivs in som början av ett...Tidsmaskin

ANNONS:

Flammor, Maskingatan 13, 574 33 Vetlanda
Telefon: 0383-161 64 | E-post: info@flammor.com | Hemsida: www.flammor.com
Ansvarig utgivare: Holger Nilsson

Vilka läser Flammor.com?

Kristen Topplista från JesusSajten.se Blogghubb

© www.flammor.com 2002 - 2022