Fredag 29 september 2023 - Kl. 13:27 v.39

Lörd. 30 sept 17.00:
Askeryds missionshus
Sönd 1 okt 17.00:
Vetlanda Friförsamling
Lörd. 7 okt 19.00:
Josua, Gamleby
Sönd 8 okt 10.00:
Josua, Gamleby

Betala med Swish!

Swish: 123 305 5357

Eller scanna koden nedan i din Swishapp.


Aktuell bok

Läs mer

__________________

Väckande bok

> Läs mer!


När kommer Jesus?

> Ladda ner!


Själaspis

 > Läs mer!


Profetiska tider

Ladda ned som PDF!


Han & hon - Livsviktig relation

Läs mer!


Yttersta tiden

Ladda ner som PDF!


Lättläst bok!

Läs mer!


Intressant bok!

Läs mer!


Uppenbarelseboken

Ladda ner som PDF!


Midnattstid

Ladda ner som PDF!


Dags att ta Gud på allvar

Ladda ned som PDF


Dags att vakna upp!

Dags att ta vakna upp


Aktuell bok

Ladda ner som PDF!SENASTE NYTT

Rakt på sak om vår tid!

Rakt på sak om vår tid! - Holger Nilsson


Publicerad november 2004 Vi behöver nå ut till folket. Vad som också är behovet, är att budskapet är klart och rakt på sak. Ett otydligt budskap åstadkommer inget. Ingen kommer att reagera. Det är flera händelser som är kopplade till det profetiska skeendet och vi behöver vara många som bär fram budskapet. Det är inget som vi kan hantera som vi vill - det är vår kallelse och uppgift att höja vår röst. Vi vill här i korthet belysa några områden som är aktuella.

Israel Det är en skandal att FN har blivit ett språkrör för islamiska staters hat mot Israel och de utgör en stor del av FN:s medlemsstater. Att sedan tillsammans med bl. a länderna i Europa, där kraftiga antisemitiska strömningar har setts öka markant under de senaste åren, att lyckas med fördömande av Israel, är inget att applådera. Det visar snarare vad som finns i så väl dessa islamiska stater som i de europeiska hjärtana. Det hjärtat är fullt av talar munnen. Nu har dessa hjärtan avslöjat sig genom att man har öppnat sin mun i FN. Det är ingalunda goda hjärtan som har blottat sig.

Europa Var Muhammeds trogna efterföljare står har vi sedan längre tid tillbaka förstått, genom den förkunnelse som gått ut i moskéer. Det nya är nu att Europa har återigen befäst sitt gamla arv. Orden som Abba Eban uttalade kan synas vara kraftiga, men vi väljer ändå att citera dem, ty dessa synes mer relevanta idag än när de sades. Med Europa i tankarna uttryckte han följande ”f-e blodtörstiga kontinent”. Nu vill naturligtvis inte Europa kännas vid detta. Man tvår sina händer likt Pilatus och bedyrar sin oskuld. Men det hjälpte inte Pilatus och det kommer inte heller att hjälpa Europa. Gång efter annat slinter tungan på Europas ledare. Det har vi hört flera exempel på under senare tid. Ett exempel: Den franske ambassadören i England sa vid ett tillfälle så här: ”Svårigheterna i världen nu för tiden beror bara på detta fördömda lilla land, Israel. Det är Israel som hotar världsfreden.” Det är den gamla visan: att skylla svårigheter på judarna. Nu kan man höra den visan igen i Europa. Det är illavarslande. Sverige har heller inget att berömma sig av på detta område. SE ARTIKELN: Antisemitismen ökar i Sverige. Tänk också på vilket språk som används: ”fördömda lilla landet Israel”. Frankrike tillhör det ledande landet i Europa när det gäller antisemitism. SE ARTIKELN: Ny förföljelse av judarna i Europa. Inte undra på att Sharon har uppmanat judarna i Frankrike att flytta hem till Israel. Detta tog Frankrike illa vid sig av att han gjorde. Man borde heller tagit illa vid sig och kraftigt tagit avstånd från vad den franske politikern uttalade. Frankrike vill nu, trots sin smutsiga byk, vara med och spela i Europas finsalonger genom att bygga upp den europeiska stormakten.

Nu har det lagts fram ett förslag till grundlag för detta stormaktsvälde, när det gäller att utforma Europas framtid. I fördraget finns inte plats för Gud, det fick strykas som bekant. Plats däremot, finns det för ett ämbete med stort inflytande på den kommande stormaktens sista utformning, nämligen ett presidentämbete. Det är bara för djävulen att sedan sätta sin man på toppen av det babyloniska bygget i Europa och verka genom honom. - Antikrist blir det Europa får se, sedan man så tydligt avsatt Kristus. Detta hedniska Europa, som vänt honom ryggen. SE ARTIKELN: Europa är på farlig kurs. Europa kommer också att bli den perfekta plattformen för Antikrist och hans antikristliga befolkning, för att göra en sista attack emot det judiska folket, som genom profeterna givit världen gudsordet och som Gud också sände sin son till. Det är djupast sett därför djävulen har sitt hat till judarna. Därför har han genom alla förföljelser, som varit tiderna igenom, velat utrota detta folk. Det senaste försöket som gjordes i Europa, hade Hitler som hantlangare. Det lyckades inte, men djävulen har inte gett upp för det. Han kommer att göra ett nytt försök och då heter inte ledaren Hitler, han är endast en blek kopia av denne Antikrist som nu Europa bereder sig för. Detta kommer dock att bli det sista försöket som djävulen gör i sitt hat emot det folk som burit på Gudsuppenbarelsen. Det kommer att innebära slutet också för Antikrist, men också de folk som kommer att sluta upp kring honom.

Bäva må Europas folk som bygger plattformen åt honom. Den plattformen är profetisk beskriven i gudsordet, för alla som vill läsa och tro! Dock väljer inte Europas folk att läsa eller lyssna till det. Man föredrar istället att läsa de utfästelser som görs av politiker som i blindhet och berusade av sina stora planer om att föröka skapa en stormakt, som inte i första hand bara utmanar USA, utan också Gud. Man har redan utmanat honom genom att förneka det kristna arvet i Europa och utestänga honom från Europas grundlag. Därmed har man inte bara skrivit en grundlag, utan också sin dom över sig och det folk som anammar detta högmodiga och falska dokument, som talar om att bygga freden i Europa. Hur skulle man kunna bygga någon fred utan fredsfursten själv? Har inte två världskrig på europeisk mark visat att det inte lyckas! Tredje gången gillt, läs världskrig, blir verkligheten istället. Varför skall vi inte förströsta på den utopi som nu framställs? Därför att den är byggd på samma gamla innehåll som det i Babel: - Kom låt oss göra oss ett namn, vi skall sluta oss samman. Läs 1 Mos. 11.

På Babels tid blev resultatet det motsatta än vad man tänkt, istället för förening blev det förvirring! Samma sak kommer återigen att ske - kaos istället för fred. Dock blir det först en falsk fred och förhoppning, innan detta sker. Den som läst det här och tycker att vi är pessimister, står inför valet att lyssna till politikernas drömmar eller de bibliska profeternas uppenbarelse, som avslöjar hur det skall sluta. Profeterna har alltid fått rätt förr. De kommer att få det den här gången också.

Du som läser detta står alltså inför valet vem du väljer att tro på: politikerna eller profeterna. Det finns ett flertal pastorer som är medvetna om den profetiska dimensionen i det som händer i Europa. Några av dessa har också gett uttryck för detta, det noteras med tacksamhet. Vi tror dock att det behövs en allt större frimodighet i att framföra det profetiska budskapet både på det här och andra områden, som t ex den profetiska kopplingen med judarna och Israel. Vi behöver träda fram på bred front med den profetiska undervisningen över hela vårt land. Alltför många svävar i okunskap om att det som vi nu ser, är tidstecken som visar att vi lever i den yttersta tiden. Det är en kunskap som behöver finnas i varje kristen församling, för att det skall ske ett andligt uppvaknande, som vi så väl behöver. En insikt i dessa frågor ger en allt större motivering att engagera sig för Guds rikes utbredande. Bön, helgelse och frambärande av vittnesbördet om tron, blir också en naturlig konsekvens av ett andligt uppvaknande. Vi har allt att vinna på att nu förkunna detta budskap, för varje vecka förloras tid för den andliga beredskap som är så nödvändig i den yttersta tiden. Vi vill också till sist uttrycka att vi inte skrivit detta med några som helst politiska avsikter i baktankarna. Vi vill stå fria från all partipolitisk inblandning. Ingen skall kunna säga att detta är skrivit med politiska syften som ledstjärna. Detta är en förkunnelse som baserar sig på gudsordet. Denna förkunnelse har funnits i den kristna traditionen genom århundraden. Varför skulle den få tystna när vi snart ser den definitiva uppfyllelsen och upplösningen av den? Naturligtvis skall inte den tigas ihjäl.

Skriv ut Skriv ut!


© www.flammor.com


Holger Nilsson

Publicerad: Se ovan... | Permalänk |

Fler artiklar

Liknande artiklar