Tisdag 25 juni 2024 - Kl. 00:05 v.26

23 juni 17.00:
Vetlanda Friförsamling
29 juni 10:30:
Arken Värnamo
Israels vänners konferens


Betala med Swish!

Swish: 123 305 5357

Eller scanna koden nedan i din Swishapp.


Viktig bok


 > Läs mer
_________________

Aktuell bok

Läs mer

__________________

Väckande bok

> Läs mer!


När kommer Jesus?

> Ladda ner!


Själaspis

 > Läs mer!


Profetiska tider

Ladda ned som PDF!


Han & hon - Livsviktig relation

Läs mer!


Yttersta tiden

Ladda ner som PDF!


Lättläst bok!

Läs mer!


Intressant bok!

Läs mer!


Uppenbarelseboken

Ladda ner som PDF!


Midnattstid

Ladda ner som PDF!


Dags att ta Gud på allvar

Ladda ned som PDF


Dags att vakna upp!

Dags att ta vakna upp


Aktuell bok

Ladda ner som PDF!SENASTE NYTT

Är vi redo?

Jesus undervisar om allvaret inför Hans tillkommelse.

Jesus undervisar att många inte kommer att vara redo när Han kommer fast man hade tänkt vara det.

När vi nu närmar oss tiden för Jesu återkomst, vedermödan och denna tidsålders slut, så kommer det att var en process som prövar Guds folk. Domen kommer över världen under vedermödan, det är bara att läsa Uppenbarelseboken så kan vi konstatera det.

Men det finns också ett annat budskap och det är detta: ”Tiden är inne för domen, och den börjar med Guds hus. Men om den börjar med oss, vad blir då slutet för dem som inte lyder Guds evangelium?” 1 Petr. 4:17.

Det pågår nu en process och en uppdelning blir allt tydligare bland Guds folk. Denna process är beskriven i Uppenbarelseboken: ”Den orättfärdige ska fortsätta göra orätt och den orene fortsätta orena sig, och den rättfärdige ska fortsätta göra det rätta och den helige fortsätta helga sig." Upp. 22:11.

Det handlar djupast sett om att bruden gör sig redo för brudgummen, Jesus, samtidigt så formas en skökokristendom, Uppenbarelseboken talar om den stora skökan. Det handlar alltså om att det är en omfattande skara: ”stora skökan”. Det som betecknar henne är inte de ickekristna utan det är sådana som svikit brudgummen och blivit otrogna gentemot honom.

Detta visar sig på olika sätt, exempelvis att man inte tror på Guds ord som man en gång gjort, man har påverkats av otro och liberal teologi. Bönelivet har förkrympts och är inte det som det en gång var. Nöden för att människor går förlorade, har nästan helt försvunnit, man tror att allt kommer nog att ordna sig.  

Det visar sig att man har övergett tidigare ståndpunkter, man har en inställning där man allt mer tolererar det som under alla tider varit synd, exempelvis att män lever med män och kvinnor med kvinnor, utlevd homosexualitet. Detta manifesteras också genom att en del gått så långt att man i kyrkor viger sådana par. Att man inte inser denna förvillelse visar bara på att man blivit andligt förblindad och vill hålla en politisk korrekthet istället för att vara trogen gentemot Guds ord.

Vidare visar det sig genom att de som en gång var väckelsekristna, numera har intagit en mer eller mindre föraktfull till levande väckelsekristendom och andliga skeenden med andedop och helbrägdagörelse.

Denna förändring visar sig att istället för väckelsekristendom dras man mot en mer sakral kristendom med ritualer, ikoner och helgon. Sådant som inte finns i Nya Testamentet, har ändå blivit en del av gudstjänster firandet.

Detta är inte skrivit för att vara dömande. Det är istället med syftet för att det skall tjäna till uppvaknande. En del tar avstånd från vad som här har skrivits, det är också ett utslag för att man inte vill höra rannsakande budskap, man lever i en andlig sömnaktighet.

Andra som läser det får tankar att det faktiskt har skett en försämring av det andliga livet och man ödmjukar sig och vill få en nystart på sitt andliga liv.

Hur Du än reagerar: Söka Herren nu – vi lever i avfallstider. Det är Bibelns tydliga budskap att så skall ske i den tid som föregår Jesu tillkommelse. Detta avfall sker nu och yttrar sig till exempel på olika sätt som här har getts. Det kommer alltså inte att finnas etiketter som har budskapet ”avfall”. Det är bara den som har en andlig klarsynthet som ser att det är avfall och de olika yttringarna det sker på.

Nu sker en prövningsprocess av den kristna tron och så här är budskapet: ”Salig är den som håller ut i prövningen, för när han har bestått provet ska han få livets krona som Gud har lovat dem som älskar honom. Jak. 1:12.

Det handlar alltså om att vara Herren trogen, inte gentemot människor, system utan emot Herren själv. Låt oss ödmjuka oss alla och förstå allvaret – då kommer vi att få livets krona. 

 


Holger Nilsson

Publicerad: 2020-07-04 | Permalänk |

Fler artiklar

Liknande artiklar
Är vi redo?
Är vi redo?
Det är en fråga som alla behöver ställa sig. (Bilden är från Smålands-Tidningen). En ”låt gå” attityd” är den sämsta hållning man kan inta. En falsk trygghet är en annan inställning som kan bli förödande. Det finns många som menar att vi lever ...
Är jag redo?
Är jag redo?
Är jag redo - det är en fråga som alla behöver ställa sig. En ”låt gå” attityd” är den sämsta hållning man kan inta. En falsk trygghet är en annan inställning som kan bli förödande. Det finns många som menar att vi lever i ett samhälle där ...
Är vi redo?
Är vi redo?
Är vi redo? Eftersom så mycket tyder på att Jesu andra tillkommelse snart kan inträffa bör vi ställa oss frågan: Är vi redo? Gud talar på flera sätt, inte bara genom sitt Ord...
 Är vi redo?
Är vi redo?
Jesus undervisar att många inte kommer att vara redo när Han kommer fast man hade tänkt vara det. När vi nu närmar oss tiden för Jesu återkomst, vedermödan och denna tidsålders slut, så kommer det att var en process som prövar Guds folk. Dom...
Sök på Flammor
Flammor på Youtube

Ny bok!
Nu har tiden kommit för avslöjandet av hur stora delar av svensk frikyrklighet har förändrat undervisningen om den yttersta tiden och Jesu återkomst.

Läs mer: Boknyhet! | Flammor - profetisk tidskrift


Senaste artiklarna
Oro för storkrig
Oro för storkrig

För ett par dagar sedan skrev vi om risken för att ytterligare storkrig kan...
Viktig uppgift
Viktig uppgift

Open Doors har en kampanj som möjliggör att vi kan sända en hälsning till de so...
Platt jord
Platt jord

Skall man behåll någon trovärdighet skall man överge denna! Att det går f...
Mera krig?
Mera krig?

Det pågår ett lågintensivt krig startat av Hizbollah. Riskan är att detta bl...
Andlig träning
Andlig träning

Vi behöver bli andligt starka, dramatiska förändringar med krig kan stunda....
Andliga muskler
Andliga muskler

Det som görs nu har vi nytt av då – det vi inte gör nu är försent att göra då!...
Hjälp!
Hjälp!

De behöver nu hjälp med att få sina uppbyggda kyrkor taklagda. En av våra s...
Populära artiklar 2024
Jesu tillkommelse eller världskrig?

Jesu tillkommelse eller världskrig?
Kan det finnas någon vägledning i denna fråga? Naturligtvis kan vi inte med b...

Det stora avfallet – Apostasia

Det stora avfallet – Apostasia
Författare till boken är Elonora Lahti. Så här skriver Elonora: ”Vi har haft...

Vakna Europa

Vakna Europa
I sitt tal riktade sig Niinistö särskilt till Europa och uppmanade kontinenten...

Vedermödan

Vedermödan
Då kommer halva jordens befolkning att dö. De krigsmoln som syns nu kan...

Harpazo

Harpazo
Elonora Lathi skriver om detta i sin bok När allting blir annorlunda. Efter...Tidsmaskin

ANNONS:

Flammor, Maskingatan 13, 574 33 Vetlanda
Telefon: 0383-161 64 | E-post: info@flammor.com | Hemsida: www.flammor.com
Ansvarig utgivare: Holger Nilsson

Vilka läser Flammor.com?

Kristen Topplista från JesusSajten.se Blogghubb

© www.flammor.com 2002 - 2024