Fredag 8 december 2023 - Kl. 23:12 v.49

9 dec 17.00:
Askeryds missionshus
17 dec 17.00:
Vetlanda friförsamling

Betala med Swish!

Swish: 123 305 5357

Eller scanna koden nedan i din Swishapp.


Aktuell bok

Läs mer

__________________

Väckande bok

> Läs mer!


När kommer Jesus?

> Ladda ner!


Själaspis

 > Läs mer!


Profetiska tider

Ladda ned som PDF!


Han & hon - Livsviktig relation

Läs mer!


Yttersta tiden

Ladda ner som PDF!


Lättläst bok!

Läs mer!


Intressant bok!

Läs mer!


Uppenbarelseboken

Ladda ner som PDF!


Midnattstid

Ladda ner som PDF!


Dags att ta Gud på allvar

Ladda ned som PDF


Dags att vakna upp!

Dags att ta vakna upp


Aktuell bok

Ladda ner som PDF!SENASTE NYTT

Ny bok

Villebråd.

En bok om en självförgörande strategi att förneka verkligheten.

Så här presenteras boken: Politisk ängslighet leder till att vi inte vågar ta tag i viktiga och verkliga problem, menar författaren och människorättsaktivisten Ayaan Hirsi Ali.

I Villebråd lyfter hon den känsliga debatten om muslimska mäns överrepresentation i sexualbrottsstatistiken i Europa, och hur frågan hanteras med politisk villrådighet.  - I Villebråd fokuserar jag på hur kvinnors rättigheter påverkas negativt av invandring från muslimska samhällen. Jag skriver inte den här boken för att hjälpa dem som vill stänga gränserna. Jag skriver för att jag vill övertyga liberala européer om att det är en självförgörande strategi att förneka verkligheten. Om jag även kan övertyga några populister att ge integration en chans så vore det oerhört bra, säger Ayaan Hirsi Ali.

Villebråd handlar om migration, sexuellt våld och kvinnors rättigheter i Europa. Boken tar upp det europeiska politiska etablissemangets misslyckande och om lösningar, påhittade och äkta, på problemet. De senaste åren har debatten om invandring, integration och islam intensifierats i Europa. Detta har skett som en reaktion på terrorattacker; på att radikal islamism predikas i en del moskéer och muslimska center; på att extremhögern och populistpartier har börjat återvända till den politiska scenen och på att många flyktingar anlände under framför allt 2015 och 2016. En konsekvens av allt detta är att kvinnors ställning i Europa har förändrats. Den här boken handlar om denna förändring.

Med metodisk genomgång av statistik och med hänvisning till en stor mängd kriminalfall påvisar Ayaan Hirsi Ali en korrelation mellan tillströmningen av utomeuropeiska migranter och en ökning av sexualbrott i det offentliga rummet, vars förklaring hon härleder till en brist på legalt och religiöst skydd för kvinnor i muslimska länder.

En överrepresentation av migranter från muslimska länder i sexualbrottstatistiken är enligt Ayaan Hirsi Ali alltså inte bara en invandrarfientlig mytbildning, även om en sådan förekommer, utan ett faktiskt problem som varken kan eller bör förtigas. Däremot är inte en radikalt minskad invandring den lösning hon föreslår, utan en strängare assimilering och integration. Detta förutan, menar hon, kommer sexualbrotten att fortsätta öka och extremhögerns vindar att blåsa än starkare. 

Så skriver en somalier med klarsyn - nu behöver vi svenskar denna klarsyn också.


Holger Nilsson

Publicerad: 2021-08-18 | Permalänk |

Fler artiklar

Liknande artiklar