Måndag 4 december 2023 - Kl. 08:01 v.49

9 dec 17.00:
Askeryds missionshus
17 dec 17.00:
Vetlanda friförsamling

Betala med Swish!

Swish: 123 305 5357

Eller scanna koden nedan i din Swishapp.


Aktuell bok

Läs mer

__________________

Väckande bok

> Läs mer!


När kommer Jesus?

> Ladda ner!


Själaspis

 > Läs mer!


Profetiska tider

Ladda ned som PDF!


Han & hon - Livsviktig relation

Läs mer!


Yttersta tiden

Ladda ner som PDF!


Lättläst bok!

Läs mer!


Intressant bok!

Läs mer!


Uppenbarelseboken

Ladda ner som PDF!


Midnattstid

Ladda ner som PDF!


Dags att ta Gud på allvar

Ladda ned som PDF


Dags att vakna upp!

Dags att ta vakna upp


Aktuell bok

Ladda ner som PDF!SENASTE NYTT

New Age

Satans förförelse.

En stor förförelse pågår världen över.

Det kan inte nog varnas för den nyandliga rörelse som sveper världen över, ett samlingsbegrepp är för den "New Age".

Vi återger här kapitel 2 från ovanstående häfte, New Age banar väg för antikrist: DEMONLÄROR

Det är intressant att se lite på bakgrunden och utvecklingen inom New Age-rörelsen. Gör vi det så kan vi förstå lite grann vad det handlar om.

Går vi tillbaka i tiden så kan vi inte komma ifrån namnet Alice Bailey, i det här sammanhanget. Hon levde mellan 1880-1949 och hon har utövat en stor påverkan genom de böcker som hon skrivit. Ja, det är inte riktigt att såga att hon själv skrivit dessa böcker, hon säger nämligen själv att böckerna skrevs genom ”mental telepati”. Hon blev överskuggad av ”Mästaren Djwhal Khul”, och förmedlade dessa läror från denna andliga varelse, eller för att tala med Bibelns språk; läror från en demon eller andefurste..

Vi vet ju att Bibeln nedtecknades av människor som drivna av den helige Ande nedtecknade vad som gavs dem från Gud. Här kan man tala om en satanisk motsvarighet. Hennes förlag, som böckerna kom ut på, hette Lucifer Trust. (Lucifer är som bekant ett namn på djävulen.) Det är mycket betecknande och avslöjande, även om man nu har ändrat namnet till Lucis Trust. Hon skrev ett 20-tal böcker och den som väl har haft den största betydelsen för New Age-rörelsen är ”Discipleship in a New Age” (Lärjungaskap i den nya tidsåldern).

David Spangler

I hennes spår har följt lärjungar. En av dessa är David Spangler, han är idelog och talesman för New Age. Han har skrivit boken ”Reflection of Christ” Han skriver i denna bok: ”Lucifer arbetar inom varenda en av oss för att föra oss till helheten, och då vi går in i en ny tidsålder, vilken är en tid av människans helhet, varenda en av oss är på något sätt förd till den punkt vilken jag kallar den Luciferiska Invigningen, den särskilda invigning genom vilken den enskilde måste passera om han skall komma helt in i närvaron av hans ljus och hans helhet.

Lucifer kommer för att ge oss den slutliga gåvan av helhet. Om vi accepterar det, så är han fri och vi är fria. Detta är den Luciferiska invigningen. Många har genomgått den, och många kommer att genomgå den i kommande dagar, för detta är invigningen i New Age.”

Acceptera aldrig detta!

Detta är avslöjande nog för vad det handlar om. Acceptera aldrig detta! Låt dig aldrig charmas av New Age och talet om denna nya tidsålder. Det är Antikrists tidsålder det handlar om och bakom dessa strömningar står Satan. Han förbereder Antikrists inträde i världen och detta gör han medan många kristna sover, man vill inte inse vilken tid vi lever i. Därför är det så tyst med förkunnelsen om Jesu tillkommelse idag. Antikrist och vedermödan skall man inte tala om, det kan ju skrämma någon!

Denna tystnad och avsaknad av väckelsemöten i många församlingar, är just i den tid som New Agerörelsen slår sitt grepp över världen. Där är man medveten om vilken tid det är och man är i full färd med att slutföra allt efter en tidsplan och strategi som man kan se i boken ”The Rays and Initiations” av Bailey/ Tibetanen: ”Den undervisning som planerats av Hierarkin att föregå och bestämma den nya tidsåldern faller i tre kategorier: 1. Förberedande, given 1875-1890.

2. Mellanliggande, given 1919-1949. 3. Uppenbarande, framträdande efter 1975.

Öppet till väga

Från 1975 går man nu öppet till väga. Vad innebar den samlade satsningen där man räknade med att miljontals var i trancetillstånd och meditation vid ingången till 1987? John Randolp Price, upphovsman till satsningen, sade angående detta: ”…det skall bli den sanna början av New Age Ja, vi har inträtt i New Age, men nu har vi ansvaret, skyldigheten att skapa bildningen av Aquarian Age (Vattumannens tidsålder). Det är vårt syfte. Det är vårt uppdrag, ditt och mitt.”

Vårt uppdrag

Detta är inte de kristnas uppdrag, vi har fått ett annat, nämligen att förkunna evangelium. Ändå dras kristna bort ifrån det och dras in i detta; i USA, ”kristna New Age kyrkor”, i Sverige finns det kyrkor som mer och mer talar om fred och miljö, mindre och mindre om människans personliga behov av omvändelse och frälsning.

Fred, miljö och skapandet av en ny tidsålder är New Age-evangelium som drar människor till rörelsen. De kristna har dock ett annat evangelium; Jesus Kristus som korsfäst och uppstånden, världens frälsare och Guds son. Ska vi byta bort det? Vad blir ditt svar? Vad väljer Du?

Vill Du läsa hela boken finns det ett på denna länk: 

https://www.apg29.nu/new-age-banar-vag-for-antikrist--holger-nilsson/


Holger Nilsson

Publicerad: 2021-10-20 | Permalänk |

Fler artiklar

Liknande artiklar