Tisdag 19 oktober 2021 - Kl. 11:18 v.42

16 oktober:
16.00 , 18.00:
Missionshuset Fåglum.

23 oktober:
16.30, 18.00:
Kingdom Chapel, Motala

24 oktober 17.00:
Vetlanda friförsamling

Nu går det återigen att ha samlingar utan begränsat antal. Önskas besök så kontakta mig. Även sångerskan Annica Wahlström kan många gånger också följa med och medverka med sång till gitarr.

Kostnad - endast reseersättning.


Betala med Swish!

Swish: 123 305 5357
Eller scanna koden nedan i din Swishapp.


När kommer Jesus?


> Läs mer!

Själaspis

Läs mer!


Profetiska tider

Ladda ned som PDF!


Han & hon - Livsviktig relation

Läs mer!


Yttersta tiden

Ladda ner som PDF!


Lättläst bok!

Läs mer!


Intressant bok!

Läs mer!


Uppenbarelseboken

Ladda ner som PDF!


Midnattstid

Ladda ner som PDF!


Dags att ta Gud på allvar

Ladda ned som PDF


Dags att vakna upp!

Dags att ta vakna upp


Aktuell bok

Läs mer!SENASTE NYTT

Katastrofkurs

Katastrofkurs

Klimatrapporterna har skapat en domedagsstämning

Likt kraftfulla hammarslag når oss den ena alarmerande klimatrapporten efter den andra. De borde väcka en värld till omvändelse till Gud, innan nådatiden tar slut.

Naturen håller nu sina predikningar med stort allvar och världens olika medier publicerar dessa predikningar genom sina katastrofrapporter. Det är svårt att värja sig mot denna förkunnelse, ty den berör hela livssituationen. Många är de som fått känna av dess verklighet, ja faktiskt mer än halva jorden befolkning. Detta konstatera författarna Michael Renner och Joe Chafe i en bok som kom ut i år med titeln Beyond Disatsers. Mer än halva jordens befolkning – tala om förkunnelse som når ut! Naturens predikan är en domedagsförkunnelse, dess budskap kan liknas vid den som Guds ord ger oss besked om, nämligen: ”Ty världens, sådan den är, går mot sin undergång.” 1 Kor 7:31.

Domsbudskap Från de mest kända och framträdande talarstolarna bärs domsbudskapet fram, FN:s generalsekreterare Ban Ki-Moon säger: ”Ekosystemen, som miljoner liv är beroende av, riskerar att förstöras och det är inte bara djurarter utan i vissa fall hela länder och folk som riskerar att försvinna.” Göteborgs-Posten 23/9. Länder och folk som försvinner! Ibland har man stämplat en del predikanter för ”domedagsförkunnare”. Ändå har knappast någon av dessa haft ett sådant kraftfullt budskap. Nu är det alltså världssamfundets ledare, FN:s generalsekreterare, som är domedagspredikanten. Man kan tycka att det borde få hela världen att vakna upp, Men istället sitter man vid sin TV och låter sig underhållas och flyr in i en falsk och overklig värld, där verkligheten blir overklig och det overkliga verkligt. Tala om att leva i en förljugen värld! Om en rapport i den världen skulle lyckas nå fram, som ger en verklighetsbild av tillståndet i världen, mottas den ofta med en gäspning. Inte heller från ljumma kristna kommer någon reaktion. Den som sover ser ju inget, endast en drömvärld existerar. Många av dem som skulle vara väktare och väcka dessa, ser inte att vi nått fram till midnattstiden, då ropet att Jesus kommer kan ljuda när som helst. Attityden är den som Jesu varnade för, nämligen: ”Min Herre dröjer”. Matt. 24:48. Man ser inte tidstecknen, än mindre talar man om dem. Sådant är tillståndet i Sverige, världens mest sekulariserade land.

Sövande välfärd I ett land som Sverige som länge levt i välstånd och fred har man svårt att ta till sig de rapporter om katastrofer som nu kommer. Välfärden har bäddat in oss i sina mjuka bolster. Skönt skall det vara på vilolägren, ljuvlig sång och musik - bevare oss väl från allvarliga budskap! Varför skulle vi låta oss störas av det, vi har ju det så bra? Allt är sig likt, det är inget särskilt med vår tid! Men att vår tid betecknas fullständigt unik av forskare verkar inte ha nått fram och det profetiska ordet son visar på samma sak förtigs. Sedan kan man inta attityden att allt är sig likt. Vad som hänt i sommar, när isen vid Nordpolen smälte på en yta som motsvarar Storbritannien, Belgien, Norge och Sverige tillsammans, bryr man sig inte om. Synfältet är begränsat och utestänger allt som går utanför den egna mysiga paradistillvaron. Men verkligheten kommer på ett påtagligt sätt att drabba alla och en alltmer hotande framtid närmar sig med hast. Tiden krymper nämligen. I våras talade FN:s klimatrapport om för oss att det handlade om ca 70 år innan isen om vid Nordpolen kan vara borta om somrarna. Sedan kom nya rapporter som talade om femtio år, sedan har vi hört om att det möjligen skulle handla om endast 15-20 år. I höstas kom ytterligare besked om att det kan handla om tio år. Den som sa det var en verklig expert på området, Ted Scambos. Han är forskare vid National Snow and Ice Data Centre i Boulder, Colorado i USA. Enligt en artikel i Hemmets Vän skriven av Stephen Leahy, är hans budskap att: ”Issmältningen har överstiget alla tidigare beräkningar, till och med det man betraktat som skräckscenarion”.

Issmältningen överstiger alla tidigare beräkningar

Det som hände i somras var att för första gången i mänskligheten historia låg Nordvästra passagen mellan Atlanten och Stilla havet öppet.

Unik tid Att sedan påstå att inte vår tid är unik, utan att allt är sig likt, kan endast de göra, som medvetet stängt sina öron och till varje pris beslutat sig för att inte släppa in minsta varningssignal. Ja, larmsignalerna ljuder, en del menar att det redan gått så långt att det är för sent. Ted Scambos budskap är: ”Min största oro är att om vi inte agerar snabbt nu så kommer vi snart inte kunna göra mycket mer än att försöka hålla våra huvuden ovanför vattenytan.” Vi påminner om vad Jesus sagt om den yttersta tiden: ”på jorden skall folken gripas av ångest och stå rådlösa vid havets och bränningarnas dån.” Luk. 21:25. Men han sa också något mer: ”Men när detta börjar ske, så räta på er och lyft upp era huvuden, ty då närmar sig er förlossning.” Luk. 21:28. Det är ett verkligen ett bättre budskap än Ted Scambos om att ”försöka hålla huvudet ovanför vattenytan”.

Nu är det kanske snart slut på tillfällena att ge världen ett hopp och en profetisk förklaring på vad det är som händer. Bibelns profetiska ord är tydligt i det fallet – Vi har nått fram till tidsålderns slut och då ska Jesus komma igen för att förlossa sitt folk. Att inte föra detta budskap vidare kan inte betecknas som annat än en stor försummelse!


Holger Nilsson

Publicerad: 2008-01-01 | Permalänk |

Fler artiklar

Liknande artiklar
Skapelsen är på katastrofkurs
Skapelsen är på katastrofkurs
Skapelsen är på katastrofkurs Det blir uppenbart alltmer uppenbart för allt fler. Skaran av dem som nu grips av oro för klimatförändringarna ökar stadigt. Många ledande person...
Katastrofkurs
Katastrofkurs
Katastrofkurs Klimatrapporterna har skapat en domedagsstämning Likt kraftfulla hammarslag når oss den ena alarmerande klimatrapporten efter den andra. De borde väcka en vär...
Sverige på katastrofkurs
Sverige på katastrofkurs
Allt mer blir det uppenbart att Sverige befinner sig på en katastrofkurs. Det rapporteras nu vecka efter vecka om tilltagande svårigheter.Allt fler undrar vad det är som håller på att hända i vårt land. Typisk för detta är rubriken i Expressen den...
Jorden är på katastrofkurs
Jorden är på katastrofkurs
Jorden är på katastrofkurs - Holger Nilsson Publicerad april 2005 Rekord efter rekord slås på olika områden när det gäller naturkatastrofer och jordens tillstånd. Det handlar ...
Sök på Flammor
Flammor på Youtube
Predikantpool

Detta är en ny satsning som vi presenterar här. Den går helt enkelt ut på att förkunnare som vill stå till förfogande för kallelser till församlingar, gör det mot endast reseersättning.
Läs allt!


NY BOK!
En bok som vill utmana,beröra och inspirera Dig!
Läsa mer:
https://flammor.com/ny-bok-p1722.html

Senaste artiklarna
En mörk tid
En mörk tid

Detta är vad Jesus säger om hur det skall vara på jorden i den sista tiden....
Vad händer i Australien?
Vad händer i Australien?

Det är en oerhörd press på folket i Australien. Vi har fått ett nytt majl fr...
Tio Guds bud
Tio Guds bud

Dessa bud är givna av Gud som en grundval och grundlag. De är för mäns...
Jätteviktig bok!
Jätteviktig bok!

Boken kan vara en mycket viktig investering för att se sina barns tro....
Triumphant return
Triumphant return

Vi behöver mer sådana böcker på svenska. I världen predikas och skrivs om at...
Ny bok!
Ny bok!

En bok om Bibelns profetior. Så här presenteras boken: En unik, heltäc...
Kina kopplar greppet
Kina kopplar greppet

En tecken och förebild på det kommande antikristliga samhället. I tidningen L...
Populära artiklar 2021
Missionsarbetet i Tanzania

Missionsarbetet i Tanzania
Oktober -21. Nu har vi fått foton på ytterligare en kyrka som har taklagts, d...

Döden går fram

Döden går fram
Hur skall Corona försvinna? Bibeln ger svaret! Pandemin går fram över la...

Märkligt foto

Märkligt foto
Fotot är taget på Hjälmargården. Vid första anblicken kan det synas var ett v...

ID för alla på jorden

ID för alla på jorden
Bibeln har redan varnat för detta. Se på bilden här ovan, den är talade för...

Lever vi i den sista generationen?

Lever vi i den sista generationen?
Bibeln vill ge oss svaret på den frågan. På fotot här ovan ses en gren av e...Tidsmaskin

ANNONS:

Flammor, Maskingatan 13, 574 33 Vetlanda
Telefon: 0383-161 64 | E-post: info@flammor.com | Hemsida: www.flammor.com
Ansvarig utgivare: Holger Nilsson

Vilka läser Flammor.com?

Kristen Topplista från JesusSajten.se Blogghubb

© www.flammor.com 2002 - 2021