Söndag 14 juli 2024 - Kl. 18:20 v.28

Betala med Swish!

Swish: 123 305 5357

Eller scanna koden nedan i din Swishapp.


Viktig bok


 > Läs mer
_________________

Aktuell bok

Läs mer

__________________

Väckande bok

> Läs mer!


När kommer Jesus?

> Ladda ner!


Själaspis

 > Läs mer!


Profetiska tider

Ladda ned som PDF!


Han & hon - Livsviktig relation

Läs mer!


Yttersta tiden

Ladda ner som PDF!


Lättläst bok!

Läs mer!


Intressant bok!

Läs mer!


Uppenbarelseboken

Ladda ner som PDF!


Midnattstid

Ladda ner som PDF!


Dags att ta Gud på allvar

Ladda ned som PDF


Dags att vakna upp!

Dags att ta vakna upp


Aktuell bok

Ladda ner som PDF!SENASTE NYTT

Idiotisk annonsering

Vi brukar inte uttrycka oss med hårda ord men ibland kan det behövas göra undantag. Såsom i detta fall där en organisation hade ovanstående text i en annons.

Bilden här ovan visar huvudbudskapet i en helsidesannons som en missionsorganisation hade i en tidning. Det enda som vi har tagit bort är organisationens namn, men denna text stod också under namnet: ”Vi skapar access till evangeliet.”

Vi är inte ute efter att svartmåla denna organisation, de har och gör ett mycket gott missionsarbete. Det är annonsen  som vi vill kraftfullt reagera på. Det finns fler orsaker för reaktion på denna annons.

Det första är att vi inte kan finna att budskapet stämmer överens med Bibelns undervisning. Eftersom det här är en så avgörande fråga som påverkar liv och inställning är det  viktigt att denna fråga belyses. Vi ska här i korthet visa varför vi menar: 

Anledningen till att vi inte skulle kunna vänta Jesu återkomst nu, brukar vara att man citerar Matt. 24:14. Jesus säger där: ”Och budskapet om riket skall förkunnas i hela världen och bli till ett vittnesbörd för alla folk. Sedan skall slutet komma.”

Vi behöver se denna vers i sitt sammanhang och inte missförstå den. Budskapet i versen är en del av det svar på tre frågor som lärjungarna ställt till Jesus, jag har satt in siffror för dessa tre frågor i bibeltexten: ”När han sedan satt på Olivberget och lärjungarna var ensamma med honom kom de fram och sade: ”Säg oss (1) när det skall hända. Och (2) vad blir tecknet för din återkomst och för (3) tidens slut?” Matt. 24.3.

Jesus ger svar på frågorna och det är av stor vikt att inser vilket svar som hör till respektive fråga. Om man ser till bakgrunden till den första frågan förstår man att den berör templets förstörelse, se Matt. 24:1-2.

Den andra frågan handlar om Jesu återkomst och den tredje alltså om tidens slut. Det är alltså viktigt att skilja på dessa två händelser och inte se dem som en och samma.  Vi bör förstå att när Jesu andra tillkommelse sker, avbryts församlingens tidsålder. Därefter påbörjas fredsriket där Jesus regerar och den dramatiska tid passerats, som brukar kallas för vedermödan.

Då är också judafolket helt återförsamlat i sitt land. Judarna kommer då att vara i Jesu omedelbara närhet kring hans tron i Jerusalem. De kommer också att tjäna som ett missionerande folk och förkunna evangelium om riket och nå ut till de olika folken med budskapet om Jesus och riket där Han är kung. Det finns flera bibelställen som talar om detta, läs exempelvis: Jes. 2:1-4, Jes. 24:23, Jes. 66:18, Mika 4:1-7.  

Jesaja beskriver hur judarna skall vara det stora missionsfolket: ”Jag känner deras gärningar och deras tankar. Den tid kommer då jag skall samla alla hednafolk och tungomål, och de skall komma och se min härlighet. Jag skall sätta ett tecken ibland dem. Några av dem som blir räddade skall jag sända som budbärare till hednafolken, till Tarsis, till Pul och Lud, bågskyttefolken, till Tubal Javan, till kustländerna i fjärran, som inte hört talas om mig eller sett min härlighet. De skall förkunna min härlighet bland hednafolken.” Jes. 66:18-19. Ett annat bibelställe, som hänvisar till samma tidsperiod är Sakarja 8:23: ”Så säger HERREN Sebaot: På den tiden skall tio män, av alla språk och länder, gripa tag i mantelfållen på en judisk man och säga: ”Låt oss gå med er, för vi har hört att Gud är med er.”

När predikandet för alla folk är avklarat, då säger Jesus: ”skall slutet komma”. Alltså inte när Han kommer igen, utan efter det tusenåriga fredsriket, när denna värld nått sitt slut och evigheten infaller. Då kommer slutet.

 

Det finns bibellärare  som har påvisat det som jag i korthet redovisar här. Vi behöver nu leva i både väntan på Jesus och satsa på mission – ty när som helst kan vår tid att verka vara över då Han kommer!

Vi samtalade med en pastor som hade sett annonsen. Hans reaktion var att han skulle säga upp sitt stöd till denna missionsorganisation. Ytterligare en person, en pensionerad andlig ledare som vi talade med uttryckte sig om annonsens budskap, att det inte stämmer. Han delade alltså den uppfattning som många andra också har i denna fråga.

Tilläggas kan annonsen var publicerad i en tidning som delats ut till alla hushåll i ett område, upplagan handlade om över 40 000. Annonsen kom alltså att läsa av tusentals icke frälsta människor. Risken är stor att dessa inte kommer att påskynda en avgörelse för Gud eftersom de uppfattar det att Jesus inte kan komma nu.

Givetvis lästes annonsen av många kristna. Reaktionen på budskapet kan ytterligare förstärka den andliga sömnaktighet som är i så stor utsträckning rådande. Vad svensk kristenhet behöver är väckande budskap och inte nedsövande.!

Detta budskap tas tacksamt emot av kristna som ett glädjebudskap! Faktisk vågar vi påstå att en majoritet inte önskar att Jesus skall komma nu. Dels är det bekymmersamt att det är så, dels bidrar annonsen till att förstärka världsligheten istället för att uppväcka pilgrimskänslan att vi är bara gäster och främlingar på denna jord och att evigheten väntar.

Vi har mött olika förklaringar till att man inte önskar att Jesus skall komma. En anledning kan vara att man lever ett så skönt liv med materiellt välstånd, man planerar drömsemestrar, att bygga villa eller sommarstuga, det kan vara skäl till att man inte önskar att dessa planeringar skall gå om intet. Jesus kommer inte att ta hänsyn till våra planeringar – Han kommer oavsett dessa.

Vi vet också om reaktionen när budskapet om Jesus kommer på tals, att man blir rädd! Det är en underlig reaktion på detta budskap som är hoppets budskap. Ett budskap att få slippa denna världen nöd, sjukdomar och annat mörker i en syndfull värld. Varför blir man rädd? Lever man så att man inte är redo?  

Vi menar att organisationen som satt in annonsen har gjort sin röst hörd för precis för det Jesus varnar för när det gäller sin tillkommelse, den inställningen är uttryckt så här: ”Min herre kommer inte snart”. Luk. 12:45.

Annonsens budskap är precis i samma andemening som det som Jesus varnar för. Det är inte sådana budskap som vi behöver höra – definitivt inte.

Hur skulle man då kunnat annonsera istället för den som nu gick ut. Exempelvis så här kunde budskapet varit:

Jesus kan komma när som helst! Låt oss därför satsa våra medel på att vinna så många som möjligt innan det är för sent!

Det hade varit ett budskap till väckelse och satsning på mission innan Jesus kommer.

 

Innan detta budskap skrevs frågade jag Herren om jag verkligen kunde göra det. Jag bad och satte fingret i Bibeln. Den vers som fingret pekade på var Matt. 13:15 och budskapet i den lyder så här:

”Ty detta folks hjärta är förstockat. De hör illa med sina öron, och de sluter sina ögon, så att de inte ser med ögonen eller hör med öronen eller förstår med hjärtat och vänder om, så att jag får bota dem.”

Mycket talar för att detta budskap kan vara Herrens tilltal till sitt folk i vårt land. Må vi inte nonchalera det utan ta det på allvar och att vi omvänder oss från ett ljumt kristet liv utan en väntan på vår Frälsare!

 

 

 

 

 

 

 


Holger Nilsson

Publicerad: 2016-07-04 | Permalänk |

Fler artiklar

Liknande artiklar
Idiotisk annonsering
Idiotisk annonsering
Vi brukar inte uttrycka oss med hårda ord men ibland kan det behövas göra undantag. Såsom i detta fall där en organisation hade ovanstående text i en annons. Bilden här ovan visar huvudbudskapet i en helsidesannons som en missionsorganisati...
Sök på Flammor
Flammor på Youtube

Ny bok!
Nu har tiden kommit för avslöjandet av hur stora delar av svensk frikyrklighet har förändrat undervisningen om den yttersta tiden och Jesu återkomst.

Läs mer: Boknyhet! | Flammor - profetisk tidskrift


Senaste artiklarna
Jesus kommer!
Jesus kommer!

Lyssna på en illustrerad inspelning som förklarar varför det kan vara så!...
Jesus kommer snart!
Jesus kommer snart!

Om det låter så här från varje pastor skulle vi få se ett uppvaknade i kris...
Tredje gången gillt?
Tredje gången gillt?

Blir det ett tredje världskrig? Texten här nedan är gjord av AI, det är fakt...
Ny upptrappning
Ny upptrappning

Frågan är nu bara hur detta skall sluta? Ett nytt steg i konflikten mellan R...
Kriget
Kriget

Allt går emot ett allt större hot och allvar. På ledarplats skriver Dage...
Utan fler händelser
Utan fler händelser

Vi skall inte tala om att det eller det måste ske först, det är en förrädisk i...
Hur gick det för Jesu lärjungar?
Hur gick det för Jesu lärjungar?

De flesta av Jesu lärjungar led martyrdöden, vi kan också få möta lidande. S...
Populära artiklar 2024
Jesu tillkommelse eller världskrig?

Jesu tillkommelse eller världskrig?
Kan det finnas någon vägledning i denna fråga? Naturligtvis kan vi inte med b...

Det stora avfallet – Apostasia

Det stora avfallet – Apostasia
Författare till boken är Elonora Lahti. Så här skriver Elonora: ”Vi har haft...

Vedermödan

Vedermödan
Då kommer halva jordens befolkning att dö. De krigsmoln som syns nu kan...

Vakna Europa

Vakna Europa
I sitt tal riktade sig Niinistö särskilt till Europa och uppmanade kontinenten...

Harpazo

Harpazo
Elonora Lathi skriver om detta i sin bok När allting blir annorlunda. Efter...Tidsmaskin

ANNONS:

Flammor, Maskingatan 13, 574 33 Vetlanda
Telefon: 0383-161 64 | E-post: info@flammor.com | Hemsida: www.flammor.com
Ansvarig utgivare: Holger Nilsson

Vilka läser Flammor.com?

Kristen Topplista från JesusSajten.se Blogghubb

© www.flammor.com 2002 - 2024