Fredag 29 september 2023 - Kl. 12:16 v.39

Lörd. 30 sept 17.00:
Askeryds missionshus
Sönd 1 okt 17.00:
Vetlanda Friförsamling
Lörd. 7 okt 19.00:
Josua, Gamleby
Sönd 8 okt 10.00:
Josua, Gamleby

Betala med Swish!

Swish: 123 305 5357

Eller scanna koden nedan i din Swishapp.


Aktuell bok

Läs mer

__________________

Väckande bok

> Läs mer!


När kommer Jesus?

> Ladda ner!


Själaspis

 > Läs mer!


Profetiska tider

Ladda ned som PDF!


Han & hon - Livsviktig relation

Läs mer!


Yttersta tiden

Ladda ner som PDF!


Lättläst bok!

Läs mer!


Intressant bok!

Läs mer!


Uppenbarelseboken

Ladda ner som PDF!


Midnattstid

Ladda ner som PDF!


Dags att ta Gud på allvar

Ladda ned som PDF


Dags att vakna upp!

Dags att ta vakna upp


Aktuell bok

Ladda ner som PDF!SENASTE NYTT

Hämtade av Jesus

Det sker med de troende då Jesus kommer.

Vi behöver förstå att denna händelse kan inträffa när som helst!

Bibelordet talar om detta och vi skall citera vad bibelläraren Ebbe Bohlin, som var föreståndare för Bibelinstitutet i Orsa, skriver i sin bok Vad lider natten:

BORTRYCKANDET

”Ty Herren skallsjälv stiga ned från himmelen.  Och först skola de i Kristus döda uppstå; sedan skola vi som dä ännu leva och hava lämnats kvar bliva jämte dem bortryckta på skyar upp i luften, Herren till mötes” 1 Tess. 4:16-17.

”Och om jag än går bort för att bereda eder rum, så skall jag dock komma igen och taga eder till mig.” Joh; 14: 3.

”Ty Gud har icke bestämt oss till att drabbas av vrede, utan till att vinna frälsning genom vår Herre Jesus Kristus” - ”Som frälsar oss undan den kommande domen.” 1 Tess. 5:9, 1:10.

”Men när detta begynner ske, då män I resa eder upp och upplyfta edra huvuden, ty då nalkas eder Förlossning.” Luk. 21: 28.

”Denne Jesus, som har blivit upptagen från eder till himmelen, han skall komma igen på samma sätt som I haven sett honom fara upp till himmelen.” Apg. 1: 11.

UPPENBARELSEN.

”Herren Jesus uppenbarar sig från himmelen med sin makts änglar, i lågande eld, och låter straffet drabba dem som icke känna Gud, och dem som icke äro vår Herre Jesu evangelium lydiga. Han kommer för att förhärligas i sina heliga och visa sig underbar i alla dem som hava kommit till tro.” 2 Tess. 1: 6-10.

”När han kommer med alla sina heliga.” 1 Tess. 3: 13.

”Och då skall Människosonens tecken visa sig på himmelen, och alla släkten på jorden skola då jämra sig. Och man skall få se Människosonen komma på himmelens skyar med stor makt och härlighet.” Matt. 24: 30.

”Se, han kommer med skyarna, och allas ögon skola se honom.” Upp. 1: 7.

”Och han skall den dagen stå med sina fötter på Oljeberget. - Då skall Herren, min Gud, komma, -ja, du själv och alla heliga med helig.” Sak. 14: 1--5.

Av detta finner vi alltså, att bortryckandet innebär, att församlingen blir upptagen för att möta  Kristus i luften före den stora vedermödan. Uppenbarelsen äger rum, då Kristus kommer med de heliga för att göra ett slut på vedermödan genom att hålla en rättfärdig dom på jorden bland då. levande folkslag. (Matt. 25: 31-46.)

Vid bortryckandet kommer Kristus i luften för att hämta sina heliga. Vid uppenbarelsen kommer han till jorden med de heliga. Han kommer såsom brudgum för att föra hem sin brud. (Ef. 5: 25-32.) Men vid uppenbarelsen kommer han i sin bruds sällskap. “Vid bortryckandet skall församlingen evakueras undan djävulens och antikrists skräckregemente.

Vid uppenbarelsen skall tusenårsriket begynna. (Apg. 15: 13-17.)

Den första etappen av hans tillkommelse innebär alltså för de heligas vidkommande intet mindre än att de bortförs från jorden för att församlas till Herren. (1 Tess. 2: 1.) Därför väntar församlingen med iver denna stora händelse. Den väntar inte på antikrist och vedermödan, utan på det saliga hopps fullbordan, som säger: Herren har berett oss rum och han skall komma för att hämta oss hem till sig. Och detta skall han göra innan den antikristliga nöden sveper in över världen.

Ära vare hans namn!” Slut citat.

Vi ser här i denna uppställning att Bohlin skiljer på Bortryckandet och Uppenbarelsen, bortryckandet av de troende och uppenbarelsen av Jesus då han kommer ned till jorden och Oljeberget. Det är av stor vikt att denna åtskillnad görs.

Det är dags att plocka fram de gamla böckerna skrivna av gudsmän som handlar om Jesu tillkommelse. Dessa ger exempel på klassisk förkunnelse som tidigare fanns i svenska frikyrkor.

Men en förändring har skett under senare år. Den inleddes med att en bok utgavs som var skriven av Georg Ladd, De yttersta tingen. Denna bok togs in som en del i en större förändring som genomfördes på Örebro Missionsskola, numera Örebro Teologiska Högskola. Förändringen leddes av Sigfrid Deminger.

Ladds bok mötte ett stort motstånd men bokens inriktning fick ändå vara av avgörande betydelse för undervisningen i eskatologi för blivande pastorer. Mikael Tellbe som nu undervisar pastorer i detta ämne följde den inriktning som Ladds bok var starten på. Det har visat sig vara djupt olyckligt på flera sätt. En levande eskatologi är nu sällsynt,

Man talar om symbolisk tolkning av Uppenbarelseboken, och att det är Johannes budskap till de kristna under romarriket. Johannes sägs kodade budskapet för att inte kejsaren skulle kunna utläsa kritiken mot hans system.

Det är fjärran från vad Bibeln själv säger om Uppenbarelseboken, den är just vad namnet anger, en Uppenbarelse från Gud, ingen delvis en mänsklig produkt. Upp. 1:1 visar tydligt att det handlar om en uppenbarelse från Gud. 

För att studera denna omläggning av den eskatologiska undervisningen på Örebro missionsskola se Oscar Svenssons uppsats vid Göteborgs universitet:  gupea_2k077_48674_1.pdf

Ladds bok och Tellbes egen bok Lammet och odjuret har dels lett till tystnad om budskapet om Jesu tillkommelse, samt att väntan på att Jesus kan komma snart, när som  helst, har i stort sett försvunnit i de kristna kyrkorna – bägge dessa frukter är lika illa.

 


Holger Nilsson

Publicerad: 2023-04-15 | Permalänk |

Fler artiklar

Liknande artiklar
Jesusfoto
Jesusfoto
Detta foto har uppmärksammats av flera medier. Argentina, Express och Daily Mail i England med flera. Foto är tagit i Argentina. Foxnews omtalar den fantastiska "uppenbarelsen" som flammade över staden San Salvador de Jujuy i det sydamerika...
Jesus kommer
Jesus kommer
Jesus kommer - Holger Nilsson Publicerad mars 2006 ”Men när detta börjar ske, så räta på er och lyft upp era huvuden, ty då närmar sig er förlossning.” Luk. 21:28. Så talar Jesus ...
  När kommer Jesus?
När kommer Jesus?
Denna bok ger kunskap och insikt kring Jesu återkomst.  ...
Afrikas kristna: Jesus kommer i vår tid
Afrikas kristna: Jesus kommer i vår tid
Afrikas kristna: Jesus kommer i vår tid En övertygelse om att Jesus kommer i den generation som nu lever, finns hos mängder av kristna världen över. När det gäller Afrikas kris...
När kommer Jesus?
När kommer Jesus?
Det finns de som menar att vi som tror på Jesus ska gå igenom hela den vedermöda som är beskriven i Uppenbarelseboken. Med all respekt för den tanken så låt oss se lite kort på vad det skulle innebära. För att säga det kort, skulle det...
Sök på Flammor
Flammor på Youtube

Ny bok!

Hög tid att vakna upp inför tystnaden om Jesu återkomst! En bok som vill väcka till insikt. Läs mer: Ny bok! | Flammor - profetisk tidskrift

Senaste artiklarna
Andlig ljumhet
Andlig ljumhet

Därför är det nödvändigt att vi också gör det. ”Men eftersom du är ljum och...
Spänningen tilltar
Spänningen tilltar

Trots allt är det bäst att inse allvaret än att försöka blunda för det. Dag...
Förväntad eller överraskad?
Förväntad eller överraskad?

Det finns en stor orsak till att det kommer att bli så. Det är med djup smär...
Det himmelska bröllopet
Det himmelska bröllopet

Därför är det av högsta prioritet att vara redo för detta, allt annat är av und...
Uppryckande av det troende
Uppryckande av det troende

Ändå kommer den att ske oavsett om vi talar om det eller inte. Vi har tidiga...
Jesus hämtar sitt folk
Jesus hämtar sitt folk

Se en film som vill illustrera vad som sker när Jesus tar hem sitt folk. Det...
Ledare i Världen idag
Ledare i Världen idag

Det är något som försummats i flera årtionden – dags för förändring. Så här s...
Populära artiklar 2023
Uppenbarelse

Uppenbarelse
Som alltid med uppenbarelser och profetiska tilltal skall de prövas. Så här...

Inför sin fullbordan?

Inför sin fullbordan?
Peter Plars, präst, har sänt oss detta aktuella budskap. ”Kommer vi i v...

Vad kan hända?

Vad kan hända?
Så här i inledningen på 2023 kan vi påminna oss om denna bok skriven 2019. De...

Vakna upp!

Vakna upp!
Kommer 2023 att bli ett år av största profetisk betydelse? Ta del av den...

När kommer Jesus?

När kommer Jesus?
Det är många som har frågor om detta. En som studerat detta nogsamt är teol...Tidsmaskin

ANNONS:

Flammor, Maskingatan 13, 574 33 Vetlanda
Telefon: 0383-161 64 | E-post: info@flammor.com | Hemsida: www.flammor.com
Ansvarig utgivare: Holger Nilsson

Vilka läser Flammor.com?

Kristen Topplista från JesusSajten.se Blogghubb

© www.flammor.com 2002 - 2023