Lördag 20 april 2024 - Kl. 22:06 v.16

21 april 11.00:
Imanuelkyrkan, Kungsbacka
27 april 17.00:
Askeryds missionshus

Betala med Swish!

Swish: 123 305 5357

Eller scanna koden nedan i din Swishapp.


Viktig bok


 > Läs mer
_________________

Aktuell bok

Läs mer

__________________

Väckande bok

> Läs mer!


När kommer Jesus?

> Ladda ner!


Själaspis

 > Läs mer!


Profetiska tider

Ladda ned som PDF!


Han & hon - Livsviktig relation

Läs mer!


Yttersta tiden

Ladda ner som PDF!


Lättläst bok!

Läs mer!


Intressant bok!

Läs mer!


Uppenbarelseboken

Ladda ner som PDF!


Midnattstid

Ladda ner som PDF!


Dags att ta Gud på allvar

Ladda ned som PDF


Dags att vakna upp!

Dags att ta vakna upp


Aktuell bok

Ladda ner som PDF!SENASTE NYTT

Helvetet

Det är dags att vi predikar om vad helvetet innebär.

Det är något som har försummats under senare årtionden.

Varför skulle vi inte predika om helvetet? Jesus undervisar mer om att gå evigt förlorad än han talar om himlen. Vi har Jesus till vårt exempel och föredöme och då skall vi också predika om det han gjorde.

Den erkänt store förkunnaren Martyn Lloyd-Jones (se bild längst ner) samlade skaror under sin talarstol innan han fick flytta hem till Herren 1981. Han är känd för sin genuina tro på bibelordet.

Han undervisade under 12 år från Romarbrevet, vers för vers. Denna undervisning finns i bokform och vi skall citera från hans kommentar till Romarbrevet 2. Översättningen är gjord via chat gpt. I detta avsnitt belyser Lloyd-Jones vad Jesus undervisar om i Lukas evang.  sextonde kapitlet. Där drar Jesus undan ridån och visar oss in i evigheten och den fasa det innebär att gå förlorad.

Så här predikade Lloyd-Jones: ”Berättelsen i Lukas kapitel sexton berättar exakt vad ångesten innebär. Den rike mannen vaknar i helvetet, i eldens plågor, och ber Abraham att sända ner Lasarus för att lindra honom – 'Denna plåga', säger han, 'som jag genomlider!'

Det är vår Herre som talade dessa ord – inte jag! Och sedan talar Han om den plats där 'det kommer att vara gråt och tandagnisslan' [Matteus 8:12] – det är ångest. Intensivt lidande i själen, sinnet och hjärtat – oändligt, evig ånger, en insikt om din dårskap när det är för sent! Och att utstå det är ångest!

Bedrövelse och ångest! Det är inte liv, eller hur? Men det är existens, och vad aposteln säger är att de rättfärdiga går vidare till evigt liv, men dessa går vidare till en sådan existens, och eftersom evigt liv är evigt, så är även detta evigt.

Om inte Bibeln lärde detta, skulle jag inte våga säga det! Jag vet att varje naturlig människa i världen hatar och avskyr denna lära. Jag vet att det finns tusentals som inte går till gudstjänster på grund av denna undervisning. De är stridiga, och jag skulle inte våga påstå det om det inte fanns i Skrifterna, från Guds Son själv, kärlekens inkarnation. 'Gråt och tandagnisslan'; den rike mannen, i lågorna och i plågan.

Ja, Bibeln lär att detta kommer att hända. Det finns inte ett ord i Bibeln om en andra chans. Det Paulus lär här är att vi kommer att dömas efter våra gärningar - de gärningar vi utför här och nu. Det är vad du och jag gör i detta liv.

Och i denna värld som avgör vår eviga öde. Det finns ingen undervisning om en andra chans, en andra möjlighet, i Skrifterna. Aposteln säger inte heller här att det bara kommer att vara under en begränsad tidsperiod – att de kommer att ha vedermöda och ångest kanske i ett år eller två, eller kanske i ett sekel eller två, kanske i ett årtusende eller två, och sedan kommer de att bli förintade – det finns ingen villkorlig odödlighet i Nya testamentet.

Han säger bara att medan den ena gruppen går mot evigt och oändligt liv, går de andra mot vedermöda och ångest – de kommer att existera i den tillståndet. Och han föreslår ingen ände på det, inte heller gör Skrifterna någon annanstans – 'evigt fördärv', som vi precis har sett i 2 Thessalonikerbrevet 1.

Där har du det, det mest högtidliga, mest ödesdigra, mest fruktansvärda som människor någonsin kan tänka på, men det är vad vi är uppriktigt tillsagda kommer att avslöjas på domens stora dag. Vi kommer alla att stå där, vi kommer alla att bedömas efter våra gärningar, och vi kommer alla att gå till den ena eller den andra av de två ödena. Söker du ära och ära och odödlighet?

Kan du säga om dig själv att du fortsätter tålmodigt med att göra gott, och att din största önskan verkligen är – kan du faktiskt säga att du hungrar och törstar efter rättfärdighet? Om du gör det, om du kan det, försäkrar jag dig att domslutet du kommer att höra kommer att vara 'evigt liv'. Men om inte, återstår inget annat än den andra, fruktansvärda, väckande bilden.

Låt oss inte bara tänka på oss själva, låt oss tänka på de stora massorna runt oss i världen, som är stridslystna och inte lyder sanningen, utan lyder orättfärdighet. Låt oss inse deras öde. Det kommer att påminna oss om vårt ansvar för dem; det är vad som kommer att leda oss till bön, att be om väckelse, Guds kraft; det kommer att leda oss att tala med dem, göra allt vi kan för att upplysa dem, så som Gud gör det möjligt för oss. Låt oss därför allvarligt och ständigt meditera djupt över dessa saker.” Slut citat.

Alla som kommer att hamna i helvetet vill därifrån. Men då är det för sent. Men nu behöver det inte vara det. Till dig som inte är frälst, räddad och fått dina synder förlåtna: Du behöver inte hamna i helvetet för att en gång vilja komma därifrån. Du är älskad av Gud för att du inte skall gå förlorad. Så här sägs det i Joh 3 :16: ” Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv.”

Gud vill inte du skall gå förlorad till denna hemska tillvaro som vi belyser i denna artikel: Han vill rädda dig! Vill Du bli räddad?

Du som inte har saken klar med Gud vänd Dig till Honom i överlåtelse av ditt liv. Be om förbön. Kontakta Flammor: 0383 - 161 64. Du kan också söka kontakt och förbön via dessa kontaktvägar: Bönemobilen: 073 - 748 0 753. Ring eller skicka sms om ditt böneämne.

Ring så ber vi: 0381-77 30 80. På detta nummer kan du få vägledning och själavårdssamtal. Tiderna för denna tjänst är: Måndagar 18.00-20.00, Tisdagar 09.00-11.00, Onsdagar 09.00-11.00, Torsdagar 18.00-20.00.  Du kan vara anonym om du så önskar.


Holger Nilsson

Publicerad: 2023-10-21 | Permalänk |

Fler artiklar

Liknande artiklar
Helvetet
Helvetet
Det är något som har försummats under senare årtionden. Varför skulle vi inte predika om helvetet? Jesus undervisar mer om att gå evigt förlorad än han talar om himlen. Vi har Jesus till vårt exempel och föredöme och då skall vi också pred...
 Vad är helvetet?
Vad är helvetet?
Världsevangelisten Billy Graham har skrivit ett häfte om detta med helvetet. Oerhört många ser upp till denne Billy Graham som vunnit enorma skaror för Gud världen över. De som gör det borde också ha respekt för hans förkunnelse på det o...
Förnekelsen av helvetet är värre än tron på det
Förnekelsen av helvetet är värre än tron på det
Det behövs ett bemötande av Teuvo Broströms insändare (Dagen 6 augusti), detta av flera anledningar.Dels av att påståendena i insändaren inte är skriftenliga, dels därför att analysen inte är välgrundad. När det gäller det senare handlar det a...
Helvetet
Helvetet
Människor behöver veta om att de är på väg att gå evigt förlorade. Vi fick en tankeställare angående vikten av att predika om att det finns ett helvete. Det var en kristen kvinna som på olika sätt evangeliserar skrev så här till mig: ”Jag h...
Helvetets verklighet
Helvetets verklighet
Däremot talas det sällan om detta i predikningar nu för tiden. Vi behöver påminnas oss om allvaret av att gå förlorad och vad det innebär. Om en utomstående lyssnar på predikningar kan denne få ett intryck av att himlen finns, men inte des...
Sök på Flammor
Flammor på Youtube

Ny bok!
Nu har tiden kommit för avslöjandet av hur stora delar av svensk frikyrklighet har förändrat undervisningen om den yttersta tiden och Jesu återkomst.

Läs mer: Boknyhet! | Flammor - profetisk tidskrift


Senaste artiklarna
Templet i Jerusalem
Templet i Jerusalem

Från boken När allting blir annorlunda av Elonora Lathi. Bibliska texter kan...
Skarp läge i öst
Skarp läge i öst

Storkrig på grund av Ryssland är just nu den stora överhängande faran. Först...
Klart budskap
Klart budskap

Det är dags att för all att inse det Carolina Torebring för fram om Jesu åt...
Iran kommer att attackeras
Iran kommer att attackeras

Iran står beredda för attack – de har vapen som kan leda till upptrappning....
Vad kan hända?
Vad kan hända?

Följetongen i Mellanöstern fortsätter. Det som startades av Hamas den 7 okto...
Hatar judar
Hatar judar

Det är en skamfläck att vi har sådan medborgare i Sverige – skäms och lär er no...
Israel attakerat
Israel attakerat

Vad blir Israels svar?Det som talar emot storkrig är att ingen önskar det....
Populära artiklar 2024
Jesu tillkommelse eller världskrig?

Jesu tillkommelse eller världskrig?
Kan det finnas någon vägledning i denna fråga? Naturligtvis kan vi inte med b...

Vakna Europa

Vakna Europa
I sitt tal riktade sig Niinistö särskilt till Europa och uppmanade kontinenten...

Det stora avfallet – Apostasia

Det stora avfallet – Apostasia
Författare till boken är Elonora Lahti. Så här skriver Elonora: ”Vi har haft...

Harpazo

Harpazo
Elonora Lathi skriver om detta i sin bok När allting blir annorlunda. Efter...

Vedermödan

Vedermödan
Då kommer halva jordens befolkning att dö. De krigsmoln som syns nu kan...Tidsmaskin

ANNONS:

Flammor, Maskingatan 13, 574 33 Vetlanda
Telefon: 0383-161 64 | E-post: info@flammor.com | Hemsida: www.flammor.com
Ansvarig utgivare: Holger Nilsson

Vilka läser Flammor.com?

Kristen Topplista från JesusSajten.se Blogghubb

© www.flammor.com 2002 - 2024