Måndag 4 december 2023 - Kl. 08:10 v.49

9 dec 17.00:
Askeryds missionshus
17 dec 17.00:
Vetlanda friförsamling

Betala med Swish!

Swish: 123 305 5357

Eller scanna koden nedan i din Swishapp.


Aktuell bok

Läs mer

__________________

Väckande bok

> Läs mer!


När kommer Jesus?

> Ladda ner!


Själaspis

 > Läs mer!


Profetiska tider

Ladda ned som PDF!


Han & hon - Livsviktig relation

Läs mer!


Yttersta tiden

Ladda ner som PDF!


Lättläst bok!

Läs mer!


Intressant bok!

Läs mer!


Uppenbarelseboken

Ladda ner som PDF!


Midnattstid

Ladda ner som PDF!


Dags att ta Gud på allvar

Ladda ned som PDF


Dags att vakna upp!

Dags att ta vakna upp


Aktuell bok

Ladda ner som PDF!SENASTE NYTT

Har Iran kärnvapen?

Iran är ett stort mot freden i världen.

Den fanatiska regimen i Iran kan göra vad som helst. (Skärmdumpning Watch Jerusalem).

Vi publicerar här en artikel från Watch Jerusalem, genom Googels översättning. Därför kan det finns vissa språkliga fel i den.

Inom Shiitisk islam väntar man den Tolfte imanen. Förutsättningen för hans ankomst är kaos och krig. Därför fruktar inte regimen i Iran att starta detta för att imamen skall komma. Ta del av denna artikel får Du inblick i den politiska spänningen och det religiösa tänkesättet som finns i Iran som kan leda till krig:

”På tisdagen inleddes slutligen de efterlängtade kärnvapenförhandlingarna mellan Bidenadministrationen och Iran i Wien. Och precis som med den senaste uppsättningen samtal som kulminerade i den gemensamma övergripande handlingsplanen från 2015 är det redan uppenbart att även om Förenta staterna har allt inflytande är det Iran som kommer att komma ut på toppen.

Iran vill återinföra det avtal som president Barack Obamas team förhandlade fram med liten önskan att göra det tuffare. I grund och botten innebär detta att upphäva de ekonomiska sanktioner som president Donald Trump införde 2018 i utbyte mot löftet att stoppa sitt kärnvapenprogram, åtminstone under de kommande fyra eller fem åren.

Lyckligtvis för Iran är samma rollbesättning som förhandlade fram avtalet för Obama tillbaka i rummet med samma iranier.

Företrädare för Iran är Abbas Araghchi, vice utrikesministern som rapporterar till den ständigt leende Javad Zarif. Den amerikanska sidan leds av Robert Malley, Obamas poängman på 2015 års avtal. Förra gången gick Obamas team med på ett avtal som skulle begränsa Irans överbestyckade kärnvapenprogram i ett decennium. Hela tiden skulle 150 miljarder dollar i ofrysta kontanter föras över till Iran, liksom 1,8 miljarder dollar i kontanter som flögs till Iran, vilket sammanföll med frisläppandet av amerikanska gisslan.

Den här gången finns det cirka 30 miljarder dollar som skulle vara ofrysta på dag 1 av affären. Samtidigt skulle president Trumps sanktioner komma ner, vilket ger Iran öppet tillträde till internationella marknader.

Det har ryktats om att USA kommer att försöka förhärda avtalet för att inkludera Irans arbete med ballistiska robottester, leveranssystemet för ett kärnvapen, samt begränsa några av Irans andra elakartade aktiviteter - men med tanke på Obama-teamets meritlista finns det liten chans till det.

Men med allt prat om detaljerna i ett kärnenergiavtal finns det också en kuslig känsla av att hela scenen i Wien bara är en show, helt enkelt en täckmantel för USA att rättfärdiga sin utrikespolitiska övergång till att stärka Iran snarare än att begränsa det. Obama ville stärka Iran 2015 och gjorde det med kärnenergiavtalet. Nu är det 2021, och Obamas män är tillbaka för att avsluta vad de började.

Denna uppfattning att kärnvapenförhandlingarna är en bedräglig show blir ännu mer trovärdig med tanke på att Iran redan kan ha kärnvapen.

Den 19 mars publicerade National Review ett verk med titeln "Iran Förmodligen redan har bomben. Så här gör du åt det." Artikeln går igenom en rad punkter för att visa varför det är mycket troligt att Iran redan har kärnvapen.

Artikeln är inte någon pie-in-the-sky fantasi skriven av den oinformerade. Istället håller den byline av fem framstående intelligensspecialister. Listad först är en tidigare chef för Central Intelligence Agency, ambassadör R. James Wolsey.

Den officiella linjen som bygger på rapporter från Internationellaatomenergiorganet ( iaea) är att Iran är ungefär 3-6 månader från ett kärnvapen, om regimen väljer att fullfölja ett sådant. Denna kalkyl är dock kantad av problem. Som nämnts har Internationella atomenergiorganet och Förenta staternas underrättelsetjänster dåliga meriter när det gäller att vara kärnvapenvakter. "iaeainspektioner misslyckades med att upptäcka hemliga kärnvapenprogram i Nordkorea, Pakistan, Irak och Libyen. År 1998 misslyckades underrättelsetjänstens "Worldwide Threat Assessment" med att varna för att Pakistan och Indien bara några månader senare skulle "gå kärnvapen" med en rad kärnvapenprov", står det i rapporten.

Specifikt, med Iran, visar författarna att Internationella atomenergiorganets förmåga att presentera en sann bild av Irans vapenprogram begränsas av tillgång. De skriver att "iaeainspektioner är begränsade till civila platser och begränsade från militärbaser, inklusive flera mycket misstänkta underjordiska anläggningar där Irans kärnvapenprogram nästan säkert fortsätter i hemlighet. Bilder av en stor underjordisk plats, starkt skyddad av [luft-till-luft-missiler], visar högspänningskraftledningar som slutar under jord, vilket potentiellt levererar enorma mängder el, i överensstämmelse med att driva urananrikning centrifuger i industriell skala. Så iaea-rapporter om Irans lager av anrikat uran är nästan säkert inte hela historien."

Dessutom belyser författarna till National Review-historien Irans nära relation till Nordkorea. Som vi har rapporterat tidigare är Nordkoreas kärnvapenprogram sammanflätat med Irans. Nordkoreanska forskare har setts arbeta med Islamiska revolutionsgardet i Iran, och iranska forskare var i Nordkorea för flera av dess kärnvapenprov. "Nordkorea kunde lätt ha utbytt information med Iran och till och med testat iranska kärnvapen såväl som sina egna – om det finns någon skillnad – utan att USA och dess allierade visste vems vapen som testades", skriver de. Med tanke på maskopien mellan de två är det troligt att Nordkoreas kärnvapenprov också var Irans kärnvapenprov.

Så om Iran redan har kärnvapen, varför gå igenom kärnvapensamtalens charad?

Helt enkelt för att kärnvapenutpressning är ett starkt incitament för Iran att få vad man vill ha från väst. Iran behöver tillgång till internationell handel för att finansiera regimens expansionistiska mål, och ett avtal som ser ut att bromsa Irans strävan efter en bomb i utbyte mot detta tillträde är tilltalande för många västerlänningar. Om Iran avslöjade sina kärnvapen skulle det inte finnas någon större chans att väst skulle gå med på att ta in Iran från kylan. Men genom att hålla landet hemligt kan Iran få de pengar landet behöver för att stabilisera regimen i Teheran och fortsätta sitt kärnvapenprogram.

National Review-författarna framställer också ett annat, mer alarmerande, skäl till att Iran håller locket på sin kärnvapenarsenal (betoning läggs till hela tiden):

Illavarslande nog kan Iran avstå från avskräckningsfördelarna med en öppen kärnvapenställning eftersom det bygger mot den överraskande framtida anställningen av kärnvapenkapacitet för att främja ayatollornas och Islamiska revolutionsgardets globala teologiska agenda, världens största och mest sofistikerade terroristorganisation.

Enligt författarna kan Iran gömma sina kärnvapen eftersom det väntar tills det har tillräckligt med kärnammunition för en överväldigande överraskningsattack.

Det här är en kylig varning. Men det är ett som ligger i linje med Irans messianska mål, liksom biblisk profetia.

I sin bok The Rise of a Nuclear Iran skrev den tidigare israeliske ambassadören Dore Gold ett helt kapitel där han förklarade varför den traditionella kärnvapenkalkylen för ömsesidigt garanterad förstörelse inte gäller Iran. För andra nationer är det irrationellt att använda kärnvapen mot en annan kärnvapenmakt, så att inte kärnvapenrepressionen förstör din egen. Men Iran följer inte samma logik.

Formulärets överkant

Formulärets nederkant

Gold skriver: "Kan ett kärnvapen-Iran effektivt avskräckas från att ägna sig åt kärnvapen i framtiden, precis som ussr avskräcktes under det kalla kriget? Detta är ett område där det finns en extrem osäkerhet. ... Under Iran-Irakkriget använde man återigen martyrskapsmetoderna för stora mänskliga vågattacker mot den välutrustade irakiska armén. Även om ledarna för den iranska regimen kanske inte vill förlora sina egna liv i ett militärt utbyte med väst, har de inte visat många reservationer mot att offra hundratusentals av sitt eget folk."

Till och med Dennis Ross, en tidigare rådgivare till president Obama, instämde i Golds bedömning. År 2006 sade han: "När det gäller dem som tror att de kärnvapenavskräckningsregler som styr förbindelserna mellan USA och Sovjetunionen under det kalla kriget kommer att gälla i ett kärnvapen-Mellanöstern: Var inte så säker."

Baserat på dess teologi störs Irans ledare inte av förstörelsen av Iran om det främjar den globala islamiska saken.

Rationalitet och logik offras ofta på religionens altare. Med Iran är detta särskilt sant. Sedan 1979 har Iran styrts av radikal islamistisk ideologi som förhärligar martyrskap, även på nationell nivå.

"Vi dyrkar inte Iran, vi dyrkar Allah", förklarade den avlidne högste ledaren Ayatollah Ruhollah Khomeini efter den iranska revolutionen 1979. "För patriotism är ett annat namn för hedendom. Låt landet brinna. Jag säger låt detta land gå upp i rök, förutsatt att islam framträder triumferande i resten av världen." Den islamiska republikens grundande ledare värderade inte nationellt självbevarelsedrift. Framför allt förhärligade han martyrskap för att sprida islam.

"Var tittar vi när vi utarbetar den islamiska republiken Irans nationella säkerhetsstrategi?" frågade Irans nuvarande högste ledare, Ayatollah Ali Khamenei, 1991. "Vill vi bevara vårt land eller vill vi expandera?

Vi måste definitivt se till expansion. Den islamiska republikens överlevnad är beroende av stöd från en global islamisk styrka." Här stöder Irans högste ledare den våldsamma expansionen av radikal islam, även om det innebär att förstöra nationen Iran.

För många människor är detta tänkande absurt och helt irrationellt. Vad härrör det från?

I slutändan är den rotad i en islamisk fundamentalistisk tro som hyllas i en gren av shiitisk islam som kallas "Imamiyyah" eller "Twelverism". Dessa tror att en figur som kallas "mahdi", eller den "tolfte imamen", är den sista av ett dussin gudomliga imamer som är arvtagare till en islamisk nation. Deras eschatologi säger att mahdi föddes i mitten av 800-talet, sedan försvann från mänskligheten och kommer att återvända under en tid av global katastrof. Mahdi kommer att anlända under ett apokalyptiskt krig och kommer att bringa rättvisa till världen genom att hissa flaggan för shiitisk islam i varje hörn av jorden.

Kaos är en primär förutsättning för denna messianska figurs återkomst. Många Twelverister tror att de kan påskynda hans återkomst genom att avsiktligt röra upp globalt kaos. För Twelvers spelar det ingen roll om du vinner kriget, så länge du startar kriget! Bernard Lewis, en framstående forskare och historiker från det senaste århundradet, sade att för den iranska regimen är "garanterad förstörelse inte avskräckande -det är en uppmaning."

Bland iranier är Twelverism inte en marginell tro. Mellan 90 och 95 procent av Irans 83 miljoner människor är shiitiska muslimer. Av denna grupp är 85 procent Twelverister. Mer än 60 miljoner iranier tror att mahdi kommer att återvända mitt i massivt globalt kaos! Khomeini var Twelverist. Khamenei, den nuvarande högste ledaren och irans mäktigaste man, är också det.

År 2012 betonade Khamenei hur relevant Twelver-doktrinen är i det moderna Iran. Han sade till sitt folk: "Frågan om Imam Mahdi är av yttersta vikt, och hans återkomst har tydligt sagts i vår heliga religion islam. ... Vi måste förbereda miljön för det kommande så att den store ledaren kommer." Återigen, den "miljön" är en av globalt lidande och anarki!

"Vet du varför vi skulle önska oss kaos till varje pris?" sa Irans tidigare president Mahmoud Ahmadinejad 2005. "För efter kaos kan vi se Guds storhet."

Mehdi Khaliji, en iransk shiitisk forskare utbildad i den heliga staden Qom, säger att mahdi inte kommer tillbaka om inte "en tredjedel av världens befolkning dödas och ytterligare en tredjedel dör". Blodbad av denna omfattning kräver användning av kärnvapen.

Visst finns det många i Iran som värdesätter livet, både individuellt och nationellt, över kaos och förstörelse. Men Irans mäktigaste och mest inflytelserika ledare, männen bakom kärnvapenprogrammet, anser att det är deras plikt att skapa det globala kaos som krävs för att deras mahdi ska kunna återvända!

Och här har ni en rapport från välrenommerade författare i National Review som fullt ut tror att Iran redan har kärnvapen. Kom ihåg det citatet, "Illavarslande nog kan Iran avstå från avskräckningsfördelarna med en öppen kärnvapenställning eftersom det bygger mot den överraskande framtida sysselsättningen av kärnvapenkapacitet för att främja ayatollornas globala teologiska agenda ...."

Som vi har sett är kombinationen av en självmordsideologi som förhärligar martyrskap med kärnvapen kanske det största hot som världen står inför. Kärnvapenkrig blir inte bara en fråga om utan när.

Se Jerusalems chefredaktör Gerald Flurry skrev om andra faror med ett iranskt kärnvapen i sitt häfte, Kungen av södern. Han skriver:

Iran är extremt radikalt – kungen över radikal islam. Vart leder nationens påträngande? För krig! Precis som det har gjort tidigare. Det leder till ett skrämmande krig med massförstörelsevapen. Den kan inte leda någon annanstans.

En grundläggande förståelse för människans natur och historia bör tala om det för oss. Allt önsketänkande i denna värld kommer inte att stoppa den katastrofen – precis som 1930-talets pacifistiska drömmare inte hindrade Adolf Hitler!

Historien Larmar för oss att vakna.

Om Iran verkligen redan har kärnvapen blir mr Flurrys varning bara svårare.

Låt dig inte luras av de kärnvapenförhandlingar som äger rum i Wien och som påstås vara avsedda att stävja Irans kärnvapenambitioner. De täcker faktiskt den extrema fara som vi alla står inför. Profeten Hesekiel varnade för att ta till sig fredens profeter när förstörelsen var vid dörren (Hesekiel 13:8-16).

Kärnvapenförhandlingar lovar fred och säkerhet. Men i verkligheten kan plötslig förstörelse vara runt hörnet.

Det finns ingen anledning att du behöver bli överraskad. Gud lovar att alltid varna innan förstörelsen kommer. Budskapet från Mr Flurry och Watch Jerusalem är den varningen, som Gud avser att nå denna värld som vittne, men också att nå individer som är villiga att svara innan denna förstörelse kommer.

Talrika profetior i Bibeln förklarar att det kommande kärnvapenkriget inte kommer att fortsätta genom en långsam uppbyggnad av kärnvapen. Det kommer inte i slutet av någon solnedgångsklausul; det kommer oväntat. För de flesta kommer det utan förvarning!

Men du behöver inte bli tagen på sängen av vad som kommer. Du kan vara medveten och förberedd. För att göra dig redo och veta vad ditt svar ska vara för att skydda dig och din familj, läs Kungen av södern, av Gerald Flurry.”

Vi behöver se på världen med profetiska ögon – tiden för Jesu tillkommelse närmar sig med hast och vi behöver ett andligt uppvaknande så att vi inte tillhör de sovande jungfrurna i Matt.25.

 


Holger Nilsson

Publicerad: 2021-04-09 | Permalänk |

Fler artiklar

Liknande artiklar
Har Iran kärnvapen?
Har Iran kärnvapen?
Den fanatiska regimen i Iran kan göra vad som helst. (Skärmdumpning Watch Jerusalem). Vi publicerar här en artikel från Watch Jerusalem, genom Googels översättning. Därför kan det finns vissa språkliga fel i den. Inom Shiitisk islam väntar ...
Sök på Flammor
Flammor på Youtube

Ny bok!

Hög tid att vakna upp inför tystnaden om Jesu återkomst! En bok som vill väcka till insikt. Läs mer: Ny bok! | Flammor - profetisk tidskrift

Senaste artiklarna
Hamas-kriget
Hamas-kriget

Om de inte hade gjort det så hade det varit noll döda. Nu är det tusental...
Vision Sverige
Vision Sverige

Vision Sverige. Samtal med Christer Åberg och Holger Nilsson. Programledare...
Sodomsamhället
Sodomsamhället

Detta sker genom en massiv framlyftning genom media, tv, filmer mm. Om du vi...
Vikten av bönen
Vikten av bönen

Hur håller du dig andligt vaken i mörka tider? Lewi Pethrus skriver i si...
Insiktsfullt budskap
Insiktsfullt budskap

Domen och Jesu återkomst – avgörande inslag i folkväckelsen. Olof Edsinge...
Assemblies of God
Assemblies of God

Tag tid och läs igenom detta dokument så får du biblisk klarhet i dessa så aktu...
Gardell
Gardell

En sådan galenskap kan väl bara inträffa i Sverige. Gardells budskap är på m...
Populära artiklar 2023
Allvarligt budskap

Allvarligt budskap
SVERIGE, KRIGET STÅR FÖR DÖRREN Carmelia Adeström medverkar på Vision Sveri...

Uppenbarelse

Uppenbarelse
Som alltid med uppenbarelser och profetiska tilltal skall de prövas. Så här...

Inför sin fullbordan?

Inför sin fullbordan?
Peter Plars, präst, har sänt oss detta aktuella budskap. ”Kommer vi i v...

Vakna upp!

Vakna upp!
Kommer 2023 att bli ett år av största profetisk betydelse? Ta del av den...

Vad kan hända?

Vad kan hända?
Så här i inledningen på 2023 kan vi påminna oss om denna bok skriven 2019. De...Tidsmaskin

ANNONS:

Flammor, Maskingatan 13, 574 33 Vetlanda
Telefon: 0383-161 64 | E-post: info@flammor.com | Hemsida: www.flammor.com
Ansvarig utgivare: Holger Nilsson

Vilka läser Flammor.com?

Kristen Topplista från JesusSajten.se Blogghubb

© www.flammor.com 2002 - 2023