Söndag 14 juli 2024 - Kl. 19:01 v.28

Betala med Swish!

Swish: 123 305 5357

Eller scanna koden nedan i din Swishapp.


Viktig bok


 > Läs mer
_________________

Aktuell bok

Läs mer

__________________

Väckande bok

> Läs mer!


När kommer Jesus?

> Ladda ner!


Själaspis

 > Läs mer!


Profetiska tider

Ladda ned som PDF!


Han & hon - Livsviktig relation

Läs mer!


Yttersta tiden

Ladda ner som PDF!


Lättläst bok!

Läs mer!


Intressant bok!

Läs mer!


Uppenbarelseboken

Ladda ner som PDF!


Midnattstid

Ladda ner som PDF!


Dags att ta Gud på allvar

Ladda ned som PDF


Dags att vakna upp!

Dags att ta vakna upp


Aktuell bok

Ladda ner som PDF!SENASTE NYTT

Födslovånda och vedermöda

Det är två begrepp i Bibelns undervisning om den yttersta tiden.

Det är viktigt att vi känner till vad detta betyder.

Det är två olika benämningar som handlar om två olika tidsskeenden. Jesus ger flera olika tidstecken på sin tillkommelse i sin undervisning, läs Luk. 21:7-36. Vi omnämner bara ett av dessa, det är att Jesus säger: ”pest på den ena platsen efter den andra”. Luk. 21:11. I Reformationsbibeln står det ”epidemier”. Det motsvarar det mer gammaldags ordet ”pest”. Världen har genomgått Corona-pandemin.  Det handlar om en världsomfattande epidemi.

Wikipedia ger följande beskrivning av vad en pandemi är: ”en epidemi som får spridning över stora delar av världen och drabbar många individer.”

Vad vi har genomgått under två år är den mest utbredda pandemin i mänsklighetens historia. Det finns väl knappast något land som undgått denna.  Det kan ses som en bekräftelse på Jesu ord och han beskriver detta med att den äger rum ”på den ena platsen efter den andra”. Plats efter plats jorden över, har drabbats av Corona.

Detta är alltså ett av tecknen på att Jesus skall komma tillbaka. Då Jesus gett sin undervisning i en stor del av Luk. 21 så säger han: ”Men när det här börjar ske, så räta på er och lyft upp era huvuden, ty då närmar sig er förlossning.” Luk. 21:28.

När en kvinna skall föda så genomgår hon födslovåndor före förlossningen.

Födslovåndorna är den smärtsamma delen av själva förlossningen, dessa våndor föregår denna. Själva framfödandet, förlossningen, är den glada delen i detta.

Eftersom vi nu i vår tid är med om olika födslovåndor så kan vi också räkna med att förlossningen är nära, den som Jesus talar om. I en del bibelöversättningar används ordet ”befrielse” istället för förlossning.

Det sistnämnda är ju en befrielse från den kropp som barnet varit instängd i under havandeskapet. Det är en övergång till en ny större och ljusare tillvaro.

På samma sätt blir det då de troende kommer att lämna denna värld med dess födslovåndor, för att upptagas till en ny bättre dimension, den himmelska.

Hur detta förlossande kommer att ske läser vi om i 1 Tess. 4:16-18: ”När en befallning ljuder, en ärkeängels röst och en Guds basun, då ska Herren själv komma ner från himlen, och de som har dött i Kristus ska uppstå först. Därefter ska vi som lever och är kvar ryckas upp bland skyar tillsammans med dem för att möta Herren i rymden. Och så ska vi alltid vara hos Herren. Trösta därför varandra med dessa ord.”

Detta är verkligen ett budskap som vi skall trösta varandra med och som vi kommer att se verkligheten av då Jesus hämtar hem sitt folk. Att inte framhålla eller ta bort detta budskap är att beröva både hoppet och trösten som finns i det. Låt oss inte göra oss skyldiga till det.

Det är också synnerligen angeläget att detta predikas nu. Detta är att förstå vad Jesus egentligen säger om tidpunkten för denna händelse, uppryckandet av de troende. Jesus säger att det sker i början av slutskeendena och inte i slutet.

”Men när det här börjar ske”, genom de orden kan vi förstå när förlossningen sker. När vi nu ser födslovåndorna äga rum så är detta budskap ett högst relevant och aktuellt budskap och det skall vi inte undanhålla Guds folk, det är tröstens budskap.

Det som nu sker är också förebud om att världen kommer att gå in i ett nytt skeende och det är den tid som Jesus talar om på detta sätt: ”för då ska det bli en så stor nöd att något liknande aldrig förekommit från världens begynnelse och ända fram till nu, och inte heller ska komma.” Matt. 24:21.

Det handlar alltså om en helt unik tid av nöd som saknar motstycke i mänsklighetens historia. Denna tid brukar också benämnas med ordet ”vedermödan”.

Vi har i Bibeln en bok som till stora delar av sitt innehåll beskriver denna nöd, det är Uppenbarelseboken. Läser man den förstår man allvaret i vad Jesus säger om denna tidsperiod.

Då kommer mer än halva jordens befolkning gå under, läs bara vad som står i dessa verser, Upp. 7:8, 9:15. Redan profeten Jesaja profeterade om denna tid: ”Därför förtär en förbannelse jorden, de som bor på den måste straffas för sin skuld. Därför blir jordens invånare färre, bara några få är kvar.” Jes. 24:6.  Vi kan inte undanhålla Bibelns allvarliga ord, det vore att fördölja allvaret av det som komma skall. 

Men det finns hopp om räddning, Jesus har alltså talat om att vi skall förlossas från jorden. Om inte det skulle ske kommer det knappast att finnas några troende kvar efter det som kommer att övergå hela jorden under vedermödan.

Utöver att mer än halva jordens befolkning dör, kommer det inte att gå att köpa mat för de som inte tar ”Antikrists märke”, Upp. 13: 16-18. Utöver det kommer alla att dödas som inte tillber Antikrist, Upp.13:15.

Det är här räddningen finns för de som tagit emot Kristus, de andra får möta den falske Kristus, Antikrist.

Till den största delen består Uppenbarelseboken av skildringar om denna svåra tid, vedermödan.

Men redan Uppenbarelsebokens sjunde kapitel visar på var den stora skaran från hela jordens finns, de som tagit emot Jesus som sin frälsare: ”Därefter såg jag, och se: en stor skara som ingen kunde räkna, av alla folk och stammar och länder och språk. De stod inför tronen och inför Lammet, klädda i vita kläder och med palmblad i sina händer, och de ropade med stark röst: ”Frälsningen tillhör vår Gud, som sitter på tronen, och Lammet!” Upp. 7:9-10.  

Må vi tillhöra den skaran – annars är allt förlorat!

 


Holger Nilsson

Publicerad: 2023-02-25 | Permalänk |

Fler artiklar

Liknande artiklar
Födslovåndor och vedermödan
Födslovåndor och vedermödan
Vi behöver förstå vad som är skillnaden mellan dessa. Det kommer att bli svåra tider i samband med tidens slut, det är ett samstämmigt vittnesbörd som Bibeln ger. Skall vi predika allt Guds ord kan vi inte undanta det budskapet. Jesus säger ...
Vedermödan
Vedermödan
Den tiden kan vara mycket närmare än de flesta tror. Vedermödan är ett välkänt begrepp när det gäller den yttersta tiden. Lika sant som vi kan lita på Bibelns ord om Jesu återkomst, kan vi vara förvissade om att det kommer en stor vedermöda öv...
Vedermödan
Vedermödan
Då kommer halva jordens befolkning att dö. De krigsmoln som syns nu kan vara förvarningar om det som skall komma över världen. Under denna unika tid som Jesus varnat för och säger så här: ”För då ska det bli en så stor nöd att något liknand...
Födslovånda och vedermöda
Födslovånda och vedermöda
Det är viktigt att vi känner till vad detta betyder. Det är två olika benämningar som handlar om två olika tidsskeenden. Jesus ger flera olika tidstecken på sin tillkommelse i sin undervisning, läs Luk. 21:7-36. Vi omnämner bara ett av dessa, ...
Vedermödan
Vedermödan
I denna inspelning kan du ta del av frågan angående om Jesus kommer före eller efter vedermödan.Via denna länk kan du lyssna på inspelningen från Radio Full Gospel:https://www.youtube.com/watch?time_continue=5&v=_cN0IWWgFmc...
Sök på Flammor
Flammor på Youtube

Ny bok!
Nu har tiden kommit för avslöjandet av hur stora delar av svensk frikyrklighet har förändrat undervisningen om den yttersta tiden och Jesu återkomst.

Läs mer: Boknyhet! | Flammor - profetisk tidskrift


Senaste artiklarna
Jesus kommer!
Jesus kommer!

Lyssna på en illustrerad inspelning som förklarar varför det kan vara så!...
Jesus kommer snart!
Jesus kommer snart!

Om det låter så här från varje pastor skulle vi få se ett uppvaknade i kris...
Tredje gången gillt?
Tredje gången gillt?

Blir det ett tredje världskrig? Texten här nedan är gjord av AI, det är fakt...
Ny upptrappning
Ny upptrappning

Frågan är nu bara hur detta skall sluta? Ett nytt steg i konflikten mellan R...
Kriget
Kriget

Allt går emot ett allt större hot och allvar. På ledarplats skriver Dage...
Utan fler händelser
Utan fler händelser

Vi skall inte tala om att det eller det måste ske först, det är en förrädisk i...
Hur gick det för Jesu lärjungar?
Hur gick det för Jesu lärjungar?

De flesta av Jesu lärjungar led martyrdöden, vi kan också få möta lidande. S...
Populära artiklar 2024
Jesu tillkommelse eller världskrig?

Jesu tillkommelse eller världskrig?
Kan det finnas någon vägledning i denna fråga? Naturligtvis kan vi inte med b...

Det stora avfallet – Apostasia

Det stora avfallet – Apostasia
Författare till boken är Elonora Lahti. Så här skriver Elonora: ”Vi har haft...

Vedermödan

Vedermödan
Då kommer halva jordens befolkning att dö. De krigsmoln som syns nu kan...

Vakna Europa

Vakna Europa
I sitt tal riktade sig Niinistö särskilt till Europa och uppmanade kontinenten...

Harpazo

Harpazo
Elonora Lathi skriver om detta i sin bok När allting blir annorlunda. Efter...Tidsmaskin

ANNONS:

Flammor, Maskingatan 13, 574 33 Vetlanda
Telefon: 0383-161 64 | E-post: info@flammor.com | Hemsida: www.flammor.com
Ansvarig utgivare: Holger Nilsson

Vilka läser Flammor.com?

Kristen Topplista från JesusSajten.se Blogghubb

© www.flammor.com 2002 - 2024